Fórum témák
» Több friss téma |
Igen ott van desing/rules/routing via styles ott van át is írom hogy 80mil meg is tartja de nem módosítja az alkatrészeken maradnak 59mil-en mi lehet a baj? Kész a kapcs rajz utána abból csinálom a pcb.t és előtte meg utána is állítottam az értékét meg is jegyzi ( all layer-en ) de a furatok nem lesznek nagyobbak . Ilyenkor mi van :eek2: ?
A hole size editorben is átállítom és akkor se állítja át a hole size nem is lenne baj a baj a külső mérettel van de sehogy se megy mindjárt az elején nagyon felidegesített ez a progi.
üdv.
Én is a kettős kattintással szerkesztem a forrszemeket. A SHIFT billentyű lenyomása mellett kijelölöm egyenként mindegyiket. Majd továbbra is a SHIFT-et lenyomva kétszeresen kattintok az egyik kijelöltre és ekkor feljön a csoportos beállító ablak.
Próbálkoztam én is jó ideig, mire rájöttem.
Helló!
Segítség kellene, alkatrész kivitelezésében. Most csinálom a komplett PIC24 library-t Altium Designer 2006-ban. Probléma a következő: Alkatrész: PIC24HJ12GP202. Alapvetően mindenféle DIL tokban, SSOP-28, SOIC300-28_L, PDIP300-28, pl a MCLR az 1. láb. Viszont a QFN tokban már más a lábak számozása. Először gondolkoztam hogy van egy ALIAS nevű rész. Később kiderült nem jó semmire. Utánna: Mode: Normal ugye a DIL jellegű, és akkor egy másikALTERNATE sch-n meg átszámozom a lábakat és adok neki QFN tokot. Amikor azonban az ALTERNATE-en ki akartam törölni a DIL tokokat azokat kitörölte a NORMAL változatból is. Nagyon nem akarok ugyan azon a néven teljesen új alkatrészt csinálni. Van ötletetek?
Meglett a megoldás. A kérdéses Footprint-ra dupla katt és a PIN map oldja meg a problémát.
Az altium designer-t használók táborában van olyan jellegű hajlandóság, hogy a Cadsoft Eagle-höz hasonló diszkrét könyvtár jelleget és bőséget létrehozni?
Szerintem nézz itt körül, mielőtt bele fogsz.
Annó próbáltam ezt a cuccot, nekem nagyon nem működött. Most már kész van a PIC24HJ sorozat.
Amire én gondoltam Altiumban az az RLC elemek, diódák, tranzisztorok, stb. Már most készül valami Eagle-höz hasonló stílusban egyenlőre rajzjel szerint szedem össze az elemeket aztán majd "később" megtámogatom a footprint-ekkel is.
Szaisztok!
Hogyan tudnék saját 3d modelleket létrehozni? A főnököm szereti látni a panelt mielőtt legyártatjuk. A saját alkatrészeim helyén csak egy szürke kocka van. Előre is köszönöm. Üdv: Attila
http://www.3dcontentcentral.com/default.aspx
Itt vannak 3d modellek, de persze nincs meg a létező összes alkatrészé. Létrehozni nem egyszerű, kell hozzá valamilyen 3D tervező program, mint pl Solidworks, szvsz ennyi munkát nem ér meg a dolog.
Szia! Például úgy, hogy a saját alkatrészedhez is hozzárendelsz egyet a már létező 3d-s megjelenítések közül. Ez altium 2006-ban minden további nélkül működik. Nem baj, ha nem pont olyan, mint ami neked van.
sziasztok........
Protel 2004.....Segitene valaki? Hol kell "beallitani" ha azt szeretnem, hogy a Gerber file-ban a kifurando lukak is megjelenjenek? Koszonom.
A Gerber-fájl, ha megfelelően lett elkészítve, akkor tartalmazza a fúrófájlokat is, amik megmondják a megmunkáló CNC-gépnek, hogy milyen koordinátákban milyen átmérővel kell dolgoznia.
Innentől kezdve csak a Gerber-fájl megjelenítő programon múlik, amit használsz, hogy képes-e feldolgozni ezeket a fúrófájlokat... ha nem, akkor nem látszanak a furatok, egyébként maga a Gerber-fájl tartalmazni szokta a fúrófájlokat is. Ha viszont nem is egészen a Gerber-fájlra gondolsz, hanem a nyomtatásra, hogy miként lehet nyomtatásnál megjelentetni a furatok belsejét, az már egészen más történet.
Norberto....Tulajdonkeppen a nyomtatasra gondoltam, de emlekeim szerint a gerberbol nyomtattam regen. Viszont valoban a nyomtatassal kapcsolatban lenne ra szuksegem.
Ebben tudnal segiteni?
Csatolok egy képet (bár nekem most Altium 6-osom van, ebben lehet, hogy kicsit máshogy néz ki az ablak).
A File menüben van a Page Setup menüpont, ezt kiválasztva, a megjelenő ablakban az Advanced gombra kell kattintani. Így jön elő az az ablak, mint ami a képen is látható... A zölddel bekarikázott jelölőnégyzetet be kell kapcsolni, illetve a nyomtatás előtt a zölddel bekeretezett sorokat célszerű kitörölni, különben mindenféle rétegeket is nyomtatni fog, és nem csak a rajzolatot.
Szia!
Gerberből Te nem igazán tudsz nyomtatni, ahhoz kell minimum egy program (pl. GerbMagic), ami legalább pdf-re konvertálja a fájt. A nyáktervezőknek, de főleg az Altium Limited szoftvernek csak a 100. funkciója a nyomtatás, ott esetleg, ha sikerül 1:1 arányban nyomtatni, akkor lesznek a padoknak furatai. A nyáktervezők nem az otthoni nyákgyártásra vannak felkészítve. Egyébként a gerber között minimum két féle optikai fúrófájt generál a Protel.
Norberto, gb197...........
Koszi a hozzaszolasokat, de itt valami szervi problema lesz. A helyzet a kovetkezo: egy oldalas nyakot szeretnek kesziteni, aminel a nyomtatasi kepben egyszerre jelenik meg az alkatresz top_overlay a pad-ekkel, ha a topp_layer be van kapcsolva az advansed-ben. Ha kikapcsolom akkor csak a bottom_layer track-jeit latom a nyomtatasi kepen, a Szerintetek ez mitol lehet?
Tegyél fel légyszíves egy képet arról az ablakról (PrintScreen-nel), amit én is bemásoltam, hogy neked ott milyen információk jelennek meg!
Ok.. De akkor telepitenem kell valami fenykepezot......
Csinalom.
A megoldás a gondodra: top és bottom layert kapcsold be, a top overlay réteg minden objektumát hájdoltasd le.
Képeken az opciók szerint.
Nehogymár
A képernyő fényképezésére való a billentyűzeteden a PrtScr vagy PrintScreen nyomógomb! Vágólapra helyezi a lefényképezett monitort és utána egy képszerkesztő programba be tudod másolni a Beillesztés vagy Paste funkciókkal!
egy laptopom van egy erdoben, es a netet is ugy lopom! nem olyan egyszeru az elet!
Az Advanced nevű képen látható ablakról szólok most.
Az ablak bal oldalán látható 4 elem felsorolva: - Top Layer - Bottom Layer - Top overlay - Keepout Layer Ezekre az egér jobb gombjával rá lehet kattintani. A Bottom Layer-re kattints jobb gombbal és válaszd a Delete lehetőséget! Ugyanezt tedd meg a Top Overlay réteget kiválasztva! És kérlek, használd a Válasz gombot itt az oldalon, megkönnyíti a átláthatóságot!
gb197.... Igy mar konnyu volt ra emlekezni.
ez volt a baj, koszonom.......
Igen megvan Norbert......
Koszonom nektek. Csak vannak meg magyar gyerekek akkor is ha ilyen messze vagyok.
meg egy kerdes mesterek.....A rutolas elott hol kell beallitani csoportosan a track vastagsagat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |