Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   115 / 1271
(#) elkabong válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Én is ebben bíztam, köszi.
(#) dlacee hozzászólása Jún 16, 2009 /
 
Sziasztok!

Lenne egy problémám egy TV-vel, amiben segítségeteket kérem.
Amikor megkaptam elég csúnya hangok jöttek ki belőle. Kis csere-bere után eljutottam odáig, hogy működik a TV. A táp résznél az összes kondit ki kellett cserélni.
A gond most már "csak" annyi vele, hogy ha bekapcsolom a főkapcsolót és standby-ban van akkor kattog a lemágnesező tekercs reléje, meglehetősen gyorsan. Ez a jelenség megszűnik mikor bekapcsolom, viszont újra visszajön mikor standby-ba kapcsolom.
Remélem a hiba orvosolható, és valaki tudja is a megoldást.
Ja, majdnem elfelejtettem, a TV típusa ctv576vt, Bomann, Clatronic hol minek nevezik.

Köszönöm a segítséget!
(#) mofesa hozzászólása Jún 16, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.Fentebb írtam,hogy van egy Orion tv-m,amiből elszállt a sorindító tranzisztor.Csere után sem volt semmi eredmény.Az izzós megoldással is megpróbáltam,úgy hogy az eltérítő tekercset is lehúztam,de ezek után sem világított az izzó.Szerintetek mi lehet vele a probléma?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Sebi válasza mofesa hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Ha sorvégtranyó nélkül nem világít az izzó, akkor a tápegységet kell átnézni.
(#) mofesa válasza Sebi hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
És ezt hogy kell átnézni?
(#) goldscorpio07 hozzászólása Jún 19, 2009 /
 
Sziasztok
Van egy Samsung CK-5020 Z típusú tv.
Namost bekapcsolást követően rögtön meghal a biztosíték (3.15 A)Elég fura tápegysége van ennek a tv-nek és az alábbi alkatrészek a ludasok szerintem.
SMR 40200 C (IC)
HIS 0169B (ez valami samsung hibrid IC)
már egy zener diódát cseréltem és a sormeghajtó tranyó is döglött,cserélni fogom.(Elkózás megtörtént)
Találkozott már valaki ilyen fajta táppal ami ezekkel az ic-kel működik?egy oldalon olvastam hogy nem valami megbízhatóak helyette KIT-et lehet kapni ami állítólag stabilabb...Vélemény?
(#) lapose válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szia!

A két IC-t együtt kell cserélni mert az SMR magával rántja a HIS-t.
És ez sajna fordítva is igaz: Ha nem cseréled a HIS-t, könnyen tönkreteszi az új SMR-t.
(#) goldscorpio07 válasza lapose hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Köszi a gyors választ!
(#) lapose válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szívesen!
(#) ferzoo válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
SMR40200-t eredetit nem kapsz már 14éve nem gyártják.Az után gyártott kit panel meg nem sokat bír kb.1év múlva elszáll a FET.Megoldás lehet és én is ezt használtam MC44608p/40 táp kontroller ami nagyon széles tartományban tud működni 1db.BUZ90A fet és kb.10db.alkatrésszel.Beleértve a táptrafó szekunder oldali kivezetésre kapcsolt optocsatolót ami vezérli az Ic.t és ezáltal a táp fetet,valamint +védi a Tv.többi áramköreit is.Ez az Ic. kis Thomson alaplapu TV.kben használatos könnyen olcsón beszerezhető.Kapcsolási rajzát adatlapján megtalálod pl.alldatasheet.com on.
(#) ferzoo válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Valószínű hogy a zárlatossá vált zener dióda,esetleg sor végtranyó SD.... miatt szállt el az SMR.Újj tápot teszel bele a zenert felejtsd el a 125V os részen,ne tedd be.A sorkimenővel nem lesz gondod, SAMSUNG portugál jó minőségű cuccokat használt.
(#) goldscorpio07 válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
SMR 40200C a HQ-nál van bruttó 2354 ft-ért és hozzá a HIS0169C hibrid IC 378 ft-ért van.A zener már cserélve vana sorvégtranyónak kapott egy BU2508A-t...A kuncsafton múlik a tv sorsa,sajna itt barcikán mindent drágábban tudok csak beszerezni...
(#) Muszti válasza Sebi hozzászólására (») Jún 21, 2009 /
 
Szia!

Úgy néz ki, hogy a sorvégfok tranyó az jó, a kondik nem púposak, viszont az izzós tesztelésnél ugyanazt a pumpálós, szaggatott hangot és világítást csinálja, mint amit előzőleg írtam (165.oldal). Szerintetek mi lehet a ludas és hogyan lehet megvizsgálni, ha az FBT, akkor csere, vagy valahogy le lehet tesztelni? Az ehhez szükséges speciális műszerem nincs, valami más megoldási lehetőséget szeretnék kérni, vagy inkább csere?
Válaszotokat várom és köszönöm, üdv: Bálint

Most láttam csak, hogy egy pici kondi ki van lyukadva és abból húz át a mellette levő alumíniumba és ez a kondi füstöl, így valami ötlet?
(#) Muszti hozzászólása Jún 21, 2009 / 1
 
Természetesen cserélném a kondit, és a mellette levő diódát, az után mondjam az eredményt?
(#) Gelez hozzászólása Jún 22, 2009 /
 
Sziasztok!
ITT nokia TV nem megy, a 3 lábú PTC forrasztásai lógank a nyákban. Pár szóban leírná vki mit csinál ez a PTC, miért 3 lábú, hogyan mérhetem meg jó-e, illetve valamely 2 láb összekötésével működhet-e a tv a PTC cseréje nélkül?
üdv:zoli
(#) lapose válasza Gelez hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia!

A háromlábú PTK a képcső lémágnesezését végzi el a TV bekapcsolásakor.
Ha tönkre megy kicsapja a biztosítékot. Ha megrázod és zörög, akkor biztos rossz.
Nélküle is működik a TV, max. a képen színtisztasági zavarok lesznek, de azok megszüntethetők pl. egy pillanatpáka segítségével.
(#) Gelez válasza lapose hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Kösz a gyors választ, kipróbálom nélküle, ha megy csak akkor veszek bele újat.
(#) lapose válasza Gelez hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Nincs mit!
(#) Gelez hozzászólása Jún 22, 2009 /
 
Másik kérdés: Daevoo elfelejtette a beállított csatornákat. Ha beállítom működik, de ha kikapcsolom megint elmegy. (nem a 220-at, a távkapcsolóval)
(#) boldogblog válasza Gsmzolika hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
(#) boldogblog válasza csaba33 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia! Sziasztok! Bocsi, hogy neked címzem az eszme futtatásomat, de itt sokaknak szól!:
Érdekes, hogy egy szakmai fórumon -olvashatóan- nem szakembereket talál az ember (persze ők is akadnak). Érdekes lenne ennek a jelenségnek a mélyebb okát kelemezni. De ehelyett elmesélem a saját történetemet: 18 évesen elvégeztem a szakiskolát és örömmel kilétem a Nagybetűs Életbe! Az Orionnál keztem el dolgozni. kb 2 éven belül berángattak katonának. Utána újra Orion kb 5 év. 91-ben kábeltévé, műhold kb 3 év 2 év egyéb. Utána 5 év Athenem nyomda TMK-karbantartó. 2000-ben elérkeztt az idő, hogy vállalkozó legyek. 4 évig tv, video, audio szervízt csináltam. A multik utána tönkre tettek. Vissza adtam az ipart, sőt ma már mindent felszámoltam és lassan már magamnak sem javítok. Azért érdekes a világ.
(#) boldogblog válasza stefikeke hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
(#) boldogblog válasza magery hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia! Érdekes, hogy még javítgat ilyeneket valaki. 2 vagy 3 éve kb 10 darab mködő (NF trafó hiányos) panelt dobtam ki. Változnak az idők. Ami hibát soha nem tudtam megjavítani az érdekes sor-remegés volt. Amikor a sorok egymástól függetlenől remegtek kb 1-2 mm jobra balra. Ha jól olvasom a hibádat az lehet akár táp is. Ezek a tv-k egyébként mocskosul (kb 5%) aláfűtik a csövüket. És ki is fárasztják idő előtt őket. A hibáról egy video az sokat segítene! Szia!

(#) boldogblog válasza Árpy hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia! Nekem van egy hasonló tv-m. A képcsövét azt kimentem belőle. A "64 lábú szépség" Nem pont bele való és ezért hang és txt nincs. Egyébként működik. Érdekel egy szolid áron? Szia!
(#) boldogblog válasza BA hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia! A Grndigoknak van egy "CUC" számuk! Ha ez alapján keresel akkor a net a barátod lessz!
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
(#) boldogblog válasza otto8509 hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia! Elvileg kilehet iktatni a kép némítást. Persze csak, ha nem túl "okos", vagy "DIGIT" Régebben nekem is volt ilyen makacs sötétítős tv, több is. A Philips-k azok hagyták magukat, de a Sony-k al nem jutottam dűlőre. Sajnos konkrétot nem tudok mondani, mert már kikopott a kobakomból. Szia!
(#) boldogblog válasza skarlik hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Esetleg ha tipus vagy-és (inkább és) sassi számot megadnál!? Talán könyedebb lenne gondolatokat küldeni feléd! Szia!
(#) boldogblog válasza pegyusz hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Szia!
A net a barátod!: http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2

De a tudásod az hézagos. A táp van megszaladva! A tápban lévő összes kicsi kondit mérés nélkül cserélni kell! (3~5 db szokott lenni, az értékük 1 től 330 mikroFarád szokott lenni) Standby-ban kb 115 volt bekapcsolva kb 110 volt kéne rajta lenni. Ha megvan szaladva (akár 200 voltig is) és nyaggatod akkor szépen ellövi neked az alkatrészeit. Csak a poén kedvéért, no meg, mert drága. De aq te tévéd! Sok sikert! Szia!

(#) boldogblog válasza dilan hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Szia!
Valamit nagyon mellé kalibráltál!
1. pont! A "fűrész" Az nem fűrész, hanem tű inpulzos.
2. pont! Effektív értéket mérni!? Milyen műszerrel próbáltad, mikor és hol hitelesíteték? Alkalmas szabálytalan impulzus mérésére?
3. pont! A fűtés az kb 27 voltos impulzust kap és kész.

Effektív mérése othon "pontossan" (azért kb 5%-os)

Végy egy 6 voltos villanykörtét! Rögtön mégegyet!
Így lett két bicaj égőd! Ennek örülni kell! Hogy miért? Csak.

Az egyikre ráengeded a impulzust. A másikra vario tápból az egyent. Amikor a két fényerő egyforma akkor az egyen annyi, mint az impulzus egyenfeszű megfelelője. Ha precízebb akarsz lenni meg 10 szerezed a mérést. Megcseréled a két égőt, megint 10 mérés. Statszkiai átlagot veszel. és akkor pontossabb leszel.
De még mindig nem fogod tudni, hogy a katód az megfelelő hőmérségletű-e?! Tudod a fűtőkörben van egy ellenálés és vagy egy induktivitás (néha nincs.). A képcső fűtőszáljának az induktivitásához sakozzák ki a gyárban. Az égő az nem akkora induktivitást képvisel. No okosabb lettél?

De ne add fel!

Van egy "Végső megoldás". Az inpulzos halála! Fűsd egyenfsz ről! Csinálsz egy kis segéd tápot, beálítható feszöltséggel, áramkorláttal, álítható karakterisztikályú áramgenerátoros üzemmódal!


És kész itt a vége, fuss a boltba!

Vegyél TFT (LCD) vagy Plazma TV-t! Esetleg Projectort. A projectorhoz rögtön egy szünetmentes tápot ami legalább 5 percig működteti a projectort! Az égőt le kell hűteni!

A jó az, hogy a projectorba drága az égő (persze a vaterán erre is van megoldás). A Lcd és a Plazma tv meg nehezen (leginkább sehogysem) javítható!

De ne add fel! Itt vannak a Q-ledek! És a szép új világ, meg a hajnali fél egy! És lassan teljesen kifogyok az agy menésbő!

Utó irat!: Ne sértődj meg! Nem azzal a céllal törtem le két körmöm a bilentyűmöm! Szia!



(#) slave557 hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
Üdv!
Van egy régi Nokia (Grundig) tévénk a nyaralóba és az a helyzet, hogy miközben nézzük "leesik" a hang-szint, de ha megnyomom, hogy hangosítsa akkor az eredeti hangerőt módosítja. Pl: Mondjuk 15-ösön van a hangszint(nincs beszámozva, csak példa) és leesik kb olyan 8-9-re és ha megnyomom a hangosítást, akkor 16-osra ugrik, mitől lehet ez?
A másik kérdésem, hogy csak 5m-es távból jó a távirányító, hogyan lehet megnövelni a távolságát?
Következő: »»   115 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem