Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
ÜDV! Van egy régi ITT-NOKIA tv-m,az lenne a gond vele hogy teljesen elszínesedet(a piros zöld,a sárga kék lett)mi lehet az oka?Én a képcsőre gyanakszok.Réggen is el volt egy kicsit színeződve,de most egyik nap bekapcsoltam kattant egyet és most teljesen elszarodott.Választ előre is köszönök!
Sziasztok.
Van egykis baj a Sógornőmék TVjével. Ez egy 72cm-es Samsung képcsöves TV. Azt mondták hogy csak ugy fogta magát és nemkapcsolt be többet. Tegnap megnéztem és a biztositék jo és nincs égésnyom a panelon se. Ha bedugom adok neki áramot akkor a táp résznél ilyen tikk-tikk-tikk hangot ad de az állapot jelző led nemvilágit és nemreagál semmire se. Szerintetek milehet a baja? Pontos tipust talán holnap tudok mondani.
Szia!
Nem a képcsővel lesz baj az nem hal meg így (legfeljebb csak kihervad belőle valamelyik alapszín). Itt az a baj hogy fel van mágneseződve a képcsőben az árnyékmaszk, és így a sugarak nem a nekik megfelelő képpontot érik. A javítás egyszerű. A lemágnesezést végző tekercset vezérlő PTC-t cseréld ki (a lemágnesező tekercs a cső hátsó részén korbácsszerűen felerősítve található, a végén lévő csatlakozóra megy a PTC) ez kis 3 lábú többnyire fehér alkatrész. Pl. a hqvideoban is kaphatsz nemdrága... Üdv!
szia!igen,réggen csak a baloldal volt elszíneződve most meg több foltban rossz,egyedül a képernyő közepén jó a szín.
ok,nagyon köszi,megnyugodtam hogy nem a képcső
Akkor valószínüleg tönkrement a tápban a PTC. Erről van szó.
Őszintén szólva ilyen problémával még nem nagyon találkoztam,de én először is az RGB körüli elkókra gyanakodnék.Hamarabb öregednek,mint a képcsövek.Vagy vmeik kerámia kondi.Sztem ezeket nézd meg először.
Egy Thomson Blackpearl TV-ről kérdeznék. Kontrasztos képeknél erősen torzul (fekete alapon fehér kocka esetén a függőleges oldal olyan, mint egy részeg bicikls burkológörbéje, vízszinten rendben volnánk, normál műsorok alatt is általában). Vélhetően vízszintes eltérítés környékén kondi lesz, vagy a vízszintes eltérítés IC is vacakolhat? Mikor ide került volt kisgenerál, kiporolás, forraszok javítása + pici kondik cseréje a tápban, mostanában csak kevés időm van rá, ezért inkább biztosra mennék. 12 éves, az érintett helyeken normális, és alkalmas japán kondikkal van szerelve (ezért nem is láttam neki csereberélni egyelőre).
Jé, még egy TV-s téma? Kérdeztem valami kísértetiesen hasonló nevű témában egy Thomson TV-ről, nevezetesen a nagyon kontrasztos alakzatok függőleges irányban látható torzulásáról. Viszont van ilyesmi foltosság is, a képernyő teteje nem mindig demagnetizálódik rendesen ér eltérő mértékben rózsaszín marad, néha meg teljesen jó. Kisgenerálkor át lett forrasztva szerintem a PTC is, de vélhetően akkor ez a dobókocka nálam is? Bosszantó alap dolgok, sajnos a CRT TV-k meglehetősen kimaradtak napi rutin apró dolgok tekintetében.
A zöld aberráció már torz jelet mutat, tehát véletően a képcső fáradt meg a munkában. Tápfeszek rendben vannak (nem pumpál a kép, ha kevés világos részlet van, nem világosabb a kép), elkók nem szárazak, mint a martini?
Szia!
Ha rajzol (zászlós), vagyis az alakok után csóva marad... a cső, akkor sajnos már a gyengülés jele... próbáld meg a G2-t (segédrács feszt) emelni egy kicsit az általában segít... esetleg csökkentsd kicsit a kontrasztot... ha ez nem segít akkor adj a csőnek néhány tized volttal nagyobb fűtőfeszt (fűtőkörrel soros induktivitás ellenállás csökkentésével). Ekkor még ideig óráig jó lesz de csodát ne várj... Üdv!
Sziasztok.
Van egykis baj a Sógornőmék TVjével. Ez egy 72cm-es Samsung képcsöves TV. Azt mondták hogy csak ugy fogta magát és nemkapcsolt be többet. Tegnap megnéztem és a biztositék jo és nincs égésnyom a panelon se. Ha bedugom adok neki áramot akkor a táp résznél ilyen tikk-tikk-tikk hangot ad de az állapot jelző led nemvilágit és nemreagál semmire se. Szerintetek mi a baj? [OFF] És előre bocsi hogy a másik topicban is megkérdeztem de ugynézem itt kellet volna elsőre is.[OFF]
Csóva szerencsére nincsen, semmi ilyesmi, egyszerűen ha nagy kontraszt van jelen nagy felületek mentén, akkor ott a függőleges vonal torz. Lövök róla képet, ha lesz időm.
Szia! Valószínűleg valami zárlat van a táp szekunder részében. Én a helyedben megnézném a egyeniránító diódákat amik a trafóról jönnek le, sorvégfok tranziszort, stb. Írj egy tipust, egy rajz sokat segíthet az eligazodásban.
A pontos tipus: SAMSUNG CW-29A114N
Csak azt a kattogást csinálja, de az állapot jelző led nem világit. Biztositék is jó, ugyhoyg én ezt annyira már nemvágom. Igazbál a TVhez nemértek, csak a hiba forrását kéne behatárolni, hogy körülbelül mennyi lenne a javitása.4 éves TV szóval gari már nincs.
Hello. Nézd meg a sorvég tranyót, lehet zárlatos és amiatt erőlködik a táp.
Sziasztok!
Van egy Samsung TV-m és olykor olykor elkezd magától zúgni. A zúgás helye feltehetőleg a trafó (ha jól vagyok tájékozódva akkor azt sorkimenő trafónak hívják. a képcsőn lévő "pipa" csatlakozóhoz kapcsolódik). Hogy tudnám kideríteni, hogy ez-e a ludas? Van valami tippetek? Segítségeteket előre is köszönöm!
sziasztok van 1 tv (daewoo 2594st) elöször középen a képernyőbe csik nincs kép kicseréltem a függö ic-t (tda8531) ja és a sorkimenő trafo lukas volt 1 helyen áthuzott szilikonal szigeteltem az jo is lett de a kép csak majdnem fél képernyőn van elöször lent volt kép aztán ki be kapcsolás után fent lent kép és azota olyan légyszives segitsetek ha van tippetel elöre is köszönöm!!!
Helósztok. Van egy Philips 33ce7536/30R tv m.
Régebben még ha feltekertem a G2 t akkor beadta a képet. De mostmár sehogysem. Rá is van már segítve a fűtésre a képcsövön. Ha beadná nem lenne rajta rossz kép. Nem tökéletes de teljesen nézhető. A másik philipsemen már nagyon gyenge fény volt zöld meg szinte egyáltalán nem és mégis adott képet. Mennyire valószínű hogy a képcső miatt nem teszi ki a képet szerintetek? Ha a képcsövet érzi gyengének azt hogy lehetne megoldani hogy akkoris adna képet? Van e valakinek bele való 82 cm 4:3 domború csöve? Rakok képet is csináltam már róla multkor, de csak mobillal szóval nem túl éles.
Ha valaki mondana ötletet. És érdemes e becipelni szervízbe?
Helósztok. Van egy Philips 33ce7536/30R tv m.
Régebben még ha feltekertem a G2 t akkor beadta a képet. De mostmár sehogysem. Rá is van már segítve a fűtésre a képcsövön. Ha beadná nem lenne rajta rossz kép. Nem tökéletes de teljesen nézhető. A másik philipsemen már nagyon gyenge fény volt zöld meg szinte egyáltalán nem és mégis adott képet. Mennyire valószínű hogy a képcső miatt nem teszi ki a képet szerintetek? Ha a képcsövet érzi gyengének azt hogy lehetne megoldani hogy akkoris adna képet? Van e valakinek bele való 82 cm 4:3 domború csöve?
Ha már a csövet is megfűtötte valaki akkor annak szerintem annyi!Szineseken nem igazán szoktak fűteni mert úgyís rossz lesz a szin!Képcsőcsere esetleg ha van másik jó!Másképp nem éri meg vele foglalkozni!Egyáltalán fűt nég a képcső??Lehet,hogy mát a fűtése is elment a túl nagy áramtól!
A képen is látszik két ellenállás ét van hidalva egy dróttal.
Dejó végra valaki ír. Igen fűt és a multkor egy hete ahogy alővettem két hónap után a tv t akkor valamiért beadta a képet rá és teljesen nézhető. A kék egy kicsit kevés de teljesen jó volt a kép.Se ha a G2 t feltekerem régebben még ahogy tekertem beadta de aztán már ugyis nehezen és mostmár úgy se. Ha a vezérlés le van huzva a képcső megvilágosodik szóval fűt.
Üdv mindenkinek!Egy Philips 100hz-zes tévével lenne egy kis gondom!Már 15 éve javítok,igaz nem a szakmám,de ez a munkám,hobbim,de még mindig vannak újjab hibák!Ami megszívat!Szóval ennek a tévének az a baja,hogy a készenlét megy,de amikor elindítom,egyből kiveri a táp tranzisztort!(but11)-est!A tápban átnéztem mindent,kondik jók,diódák jók,a táptrafó után is kimértem a kondikat,azok is jók!A táppban már tettem BU508-ast is,készenlét van,a program gombal indítok,csatt elszál!Ki tud súgni,hol lehet a baj??!Előre is köszi!
Üdv!Nekem vannak képcsöveim!Garanciával adom őket!Írd le pontosan mivan a képcső hátára írva,mert oda van írva hogy hány centis!
Szekunder oldali zárlat lehet!Az izzós műterheléses módszert próbáld meg!A sortranyó nem zárlatos vagy nem megfelelő??Ezt úgy értem darlington helyett sima sima helyett darlingtont raktál(ak) esetleg bele!
Üdv!Kösz a segítséget!Ezt a tv-t úgy kaptam,hogy a sorkimenő bele való-e? azt nem tudom,mert ehhez még nincs rajzom!De már mindegy mert már szétkaptam alkatrésznek!Kösz
Sziasztok !
Ahol dolgozom, a kozelben raktak ossze a "regi TV gyujtes akcio" alkalmaval a TVket. Nehanybol kiszedtem a csoveket, meg talaltam egy Orion szines TVt is, gondoltam kiszedem belole ami valamire jo; hazahoztam. Mielott szet szedtem volna gondoltam teszek egy probat az elinditasara, ugy belemerultem a temaba hogy ma egesz delutan azzal dolgoztam. El volt torve a panel, egy rakas forrasztas hiba, levagott vezetekek.. de vegre mukodik, es nagyon szepen! A kerdesem amivel hozzatok fordulnek az az, hogy sehogy sem tudom savkeresesre ravenni. A TVn a kezelofelulet csak "Channel < >" es "Volume < >" kezeloszerveket tartalmaz. A taviranyitoja nincs meg. Hogy tudnam akar "bentrol" valahogy ravenni savkeresesre? Udv.
A panelon ez lathato: TM0297C Nem tudom ez lehet a tipus jelzes ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |