Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, ezzel néha én is hasonlóképp vagyok...
![]()
Működik!
Most is a P1 es ről írok. 800x600 32 bites szín ![]() Kösz Action2k! Eddig azt sem tudtam, hogy ez a kártya ilyet tud ![]()
Olyan szívfájdító ilyeneket olvasni! Action2k commodore-n kezdett. Én a suliban 286-oson. Az első otthoni gépem 386 DX-40, 4 mega RAM, 170 Mb HDD. Az alaplap, mátrixnyomtató, meg a monitor van csak meg. A P1-esem is a pincében van. Nincs szívem kidobni, pedig ma már nevetséges a teljesítménye. Annak idején milyen nagy dolog volt nekem! Annó meg milyen drága volt! Kezembe akadt egy Rádiótechnika. Azt hiszem 1990-es. 286-os gép szines EGA monitorral 290.000 FT Így múlik el a világ dicsősége...
Bocsánat az offok offjáért, nem tudom hova írhatnék máshova eme eget rengető problémával, de ennyire nem lehetek béna (vagy mégis), hogyan lehet keresni témán belül egyes userek hozzászólására? Már szinte mindenféle idézőjelezést kipróbáltam 0 eredménnyel, előre is köszönöm, és elnézést a durva offért.
Ha belegondolok, hogy az első, még BASIC rendszerű gép, amivel megismerkedtem, a HT1080Z volt...
![]() Az első PC-m egy 386-os volt, 100MB-os winchesterrel, mono VGA monitorral. És még annak is hogy örültem! (Ma már nem is lehet ilyen kapacitású adathordozót kapni... A kollégám mutatott egy olyan chip pendrive-ot, ami egy rendesebb nadrággombnál is kisebb, és 1024-szer annyi kapacitása van, mint az említett vinyómnak volt. Pedig azzal még nyulat is lehetett dobálni, olyan nehéz volt! ![]()
Matyit helyesbítve, nekem is HT1080Z volt az első "ismerősöm" A commodore csak egy évvel később jött be a suliba.
Elnézzük Neked, mert még ifjú titán vagy...
![]()
...néha morgós vénember sajnos. Mostanában (nyáron) egyre kevésbé. Lekopogom: az elmúlt félévben minden összejött. Nem lehet egy szavam sem. Illetve mostanság valami foglalkoztat. Februárban múltam 24 éves. Jövőre "túl leszek" életem kb. 1/3-án. Körbenézve: az emberek nagy része amíg fiatal, addig dolgozik, gyereket nevel. magára alig van ideje. Aztán megöregszik, egészségi problémák, és már csupán élvezni nem tudja az életet, nyugdíjas éveket. A legszebb éveinket végig gürcöljük, mókuskerékben, de MI LESZ UTÁNA?
Ezt olvastam köszönöm, lehet rosszul fejeztem ki magam, én olyat szerettem volna, hogy mondjuk ezen a témán belül csak a Te hozzászólásaid jelenjenek meg, mintha láttam volna valakitől, hogy sikerült neki, de azóta se találom, hogy hol és ki; de nem egetverő a probléma, csak a kiváncsiság vezérelt, hogy csak álmodtam -e az egészet, vagy tényleg létezik ilyen funkció.
Ez egyszerű. csak beírod a keresőbe a következő szerint: "* topic:12345 user:XY"
Persze idézőjlek nélkül és a topicnál és az usernél a topic számát, illetve a felhasználó nevét. A csillag maradhat az elején, hogyha az adott felhasználó minden hsz-át ki akarod listázni, vagy helyettesítheted a keresett szóval. Remélem érthető voltam.
Áh
![]() szerk.: Úgy értve, hogy, ha talán egész nap itt ülök, se jövök rá, hogy kipróbáljam másképp, nem a honlap készítőjének címeztem a megjegyzésemet, még mielőtt félreértés kerekedik.
Igen nekem is kellett egy kis idő, amíg rájöttem a turpisságra. De azóta betettem a nem felejtő memóriámba és mindig tudom hogy kell használni.
![]()
Vonaton:
- Néééézd, Aaaannyyúúúúú! Teeeehééén! - Hol? - Miiiit hooool?
Van, de sajnos kicsi a kapacitása és válogatni kell, hogy mit tegyek be és a felesleget folyamatosan üríteni kell. most, hogy túl vagyok az érettségin, lesz megint egy kis hely.
![]()
Ja, olyan nekem is akad. Elég kicsi a kapacitása, egy bit. (Igen/Nem)
![]()
Szakmai ártalom, lásd VONATOK címszó és Frankye munkahelye.
![]()
illetve alapértelmezett beállítás: IGEN ("Nálunk mindig az enyém az utolsó szó! Igenis anyukám...") Nem ráncigálom tovább az oroszlán bajszát, mert harapni fog...
![]()
Matyikém, ez az oroszlán már olyan öreg, hogy nincs is mivel harapjon (lassan).
Idézet: „Nálunk mindig az enyém az utolsó szó! Igenis anyukám...” Ezért írtam előre az "Igen"-t... (Nem kérsz vacsorát? -kérdésre a helyes válasz: Nem.) Idézet: „(Nem kérsz vacsorát? -kérdésre a helyes válasz: Nem.)” Ez nem így van. Helyesen: Nem kérsz vacsorát? - Eltaláltad! Nem kérek. ![]()
Á, az már több, mint egy bit. Ekkora memóriakapacitásom még fénykoromban sem nagyon volt...
![]()
Az enyim: 32MB RAM, 1100 MB HDD, 166 Mhz CPU, 10Mbit/s hálókártya, 2MB Videokártya, ISA ESS hangkártya.Netezni nagyon jó!
![]() ![]()
Zoli!
Ma megcsináltam a pákát. Egyenlőre jó. Igaz csak egy két perces teszt volt eddig. Majd összerakom teljesen és letesztelem. Nem találtam csillámot, de eszembe jutott, hogy van itthon teflon fólia. Olyan, amit a vizesek is használnak. Mivel a teflon eléggé bírja a hőt, így kipróbáltam. Majd kiderül hosszú távon hogy bírja. Már csak valami hőfokszabályzót kell kitalálni hozzá és kész is lesz az újjáépített korszerűsített Weller pákám. ![]()
Ez nem jó hír.
![]() ![]()
Szedd ki a mikróból
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |