Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   116 / 1271
(#) boldogblog válasza slave557 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Szia! A Grundig tv-k nek van egy "CUC" száma! Utána a net szeretni fog!
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
Az kellene! Úgy sokkal egyszerűbb lenne mondani valamit.
A távadókban infra-led ek vannak (van). Ezeknek (ennek) a teljesítményét kéne növelni. Nehéz ügy. Másik táv? Után gyártott, tanítható, stb...

(#) ferzoo válasza Gelez hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Melyik fajta Daewoo?Az újabbak közül való full menüs,és nem tárolja eredeti távval sem akkor eprom csere kell.A proci mellet 8lábu Ic. rendelhető szám szerint.
(#) Vacok hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
Sziasztok!

A TV-mnél akadt egy olyan probléma, hogy elment a kép, hang az van, meg minden funkciója működik, csak képet nem ad.
Megmértem a sortápfeszt, és azokat a feszültségeket, amik a videóvégfokon vannak, és digitális multival mérni tudtam: +12V, +18V, +220V, ezek mind megvannak, szerintem -275Vpp is van, mert a műszer jelzett valamit, fűtés is van, mert a képcső vége világít, és nagyfesz is van.
Ezenkívül más nekem nem jut eszembe, mi okozhatja a kép nem meglétét.
Valakinek van valami ötlete, mi lehet a baja?
Amúgy egy Orion CTV321M típusú tv-ről van szó.
(#) Gelez válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Van vagy 15 éves, az elejére olimpyc van írva. Régebben néha visszatértek a csatornák, egyszer a csatornák léptetése közben egyik működött, másik nem, de mostanra semmire sem emlékszik. Mibe kerül egy ilyen eprom? Ha több párszáz ft-nál nem vacakolok vele, nem ér annyit a tv.
(#) Muszti hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
Sziasztok!

A 165. oldalon felvetett füstös szagú szaggatott hang és LED világítási probléma egyik okát megtaláltam a PT90+ alaplapú Orion TV-mben. Az egyik kerámia kondi lyukadt ki és ebből a lyukból a mellette levő nagyfesz dióda hűtőbordájára húz át az áram és ettől van füstös szaga a kondinak. Kérdés a kövi: elég csak a kondit kicserélni, vagy nézzek még meg mást is? Az említett diódának semmi baja. A kérdéses kondi sorvégtrafó mellett található CD03 számmal. Két PT90-es rajzot is találtam,de én a 2.2nF-os és 2kV-os értékre tippelnék, ez jó és megfelelő lesz bele?
Válaszotokat várom és köszönöm, üdv: Bálint
(#) slave557 válasza boldogblog hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Utángyártottam is van, de az is gyenge, maj ha kinnleszek megnézem a számát és utánajárok..., köszi
(#) ferzoo válasza Muszti hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Ha ez a kerámia nf.kondi a sorvégtranyó kollektorára megy,vagy By399 nagy diódával sorosan van K.ra kötve,akkor tégy be 8,2nF/1600V,9,1nf/1600V-os impulzus kondit.Igy +marad a BU-SD tranzisztorod.
(#) ferzoo válasza Vacok hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Ellenőrizd a képcsőfoglalatot is pl.ki van rothadva 1kivezetés,mérd meg a G2-feszt. 5vagy 6os kivezetésen CRT.panelon.Ez Dc.280-560Volt +poz.testhez képest.Ha -neg-ot mérsz sosem lesz kép se fény a Tv.den.Továbbá nézd meg a CRT.előtt alaplemezen levő Ic.R.G.B.out.fesz.g eket,ez hajtja +video végfokokat CRT.képcső áramkörön.TDA 3560-3562 nél ez 2,8-4,2V más újabb típusoknál 3,4-4,5V is lehet.Fényerő beáll.tól függően.
(#) Crime hozzászólása Jún 24, 2009 /
 
Sziasztok!
Ezt a kérdést feltettem egy létező LG TV-s topikban, de sajna azt már senki sem olvassa...
Tehát: van nekem egy RE-28FZ10PX típusú TV-m. A következő a hibajelenség: szépen bekapcsol, és megy... Aztán gondol egyet, eltűnik a kép, majd néhány másodperc múlva lemegy készenlétbe. Ezt van mikor 3 perc után, és van mikor 2 óra után csinálja meg, de volt, hogy 5 óra után kapcsoltam ki én. Ha kikapcsolt nem is indul el újra, bekapcsolás után a hang elindul, de a kép nem, és néhány másodperc múlva készenlét... Áramtalanítás és kis várakozás (vagy a képcső hátulján levő panel megmozgatása) után megint elindul, és kezdődik elölről az egész. Menet közben viszont a kép két széle "kifehéredik", ez fekete (üres) képernyőtartalomnál látszik nagyon. A közepe felé halványodva kb. 8-10cm szélességben, mintha bevilágítás lenne (tudom, hogy az csak LCD-nél van, de úgy néz ki).
A helyzetet bonyolítja azonban, hogy nekem nem sok közöm van az ilyen jellegű dolgokhoz. Nem vagyok analfabéta ezen a téren, tudom melyik felén kell megfogni egy forrasztópákát, meg tudok különböztetni egy kondit egy ellenállástól, de ennyi, úgyhogy hülyegyerekesen magyarázzatok. Ja igen: sajnos nem megoldás, hogy vigyem szerelőhöz, ugyanis Írországban vagyok, itt ez a fogalom majdhogynem ismeretlen. Ha valami elromlik kidobják (mert ez egyébként is jobban megéri)...
Ha ez a probléma megoldódik, akkor van egy másik delikvens is SONY kv-29cl10b személyében (ez egy haveromé), szinte megegyező hibajelenséggel, csak azon egyszer sem jön be a kép, a hang is csak egy pillanatra, aztán irány készenlét. Viszont itt azt néztem, hogy a Stand By LED hibakódot dob, ez pedig két villanás, ha valakinek mond valamit (én nem találtam semmit róla). Ezt abból gondolom, hogy egyenként lehúzogattam a csatikat az alaplapról, hátha ki tudom zárni a hibás részt, és a villogások száma változott...
Köszi előre is mindenkinek a segítségét!
(#) laci6662 hozzászólása Jún 24, 2009 /
 
Sziasztok!

Videoton TS-4329-ben szeretnék sokszorozót cserélni (TPN-31N), de miután lehúztam a régi (Unitra) sokszorozó nagyfesz. csatlakozóját a képcsőről, észrevettem, hogy másképpen van megoldva maga a csatlakozó, mint az új sokszorozómon (ahogy a képeken is látszik) az új csak 2db rugós dróttal csatlakozik a képcsőre, a régiben pedig 4 lemezke van.

Az lenne a kérdésem, hogy az új csatlakozója is jó a képcsőbe, vagy mindenképpen olyan kellene, mint az eredeti?

Illetve, hogy szerintetek a régi sokszorozó csatija szerelhető-e, mert ha igen, akkor áttenném az újra a régi csatlakozóját...

(Az első képen az új sokszorozó)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Laci
(#) patexati válasza laci6662 hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Nehogy áttedd vagy megbontsd Jó az bele csak más a kivitelű a csati! Tedd bele nyugodtan! Nem szabad mószerolni 20KV-van rajt könnyen átüt ha babrálod
(#) laci6662 válasza patexati hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Ok, kösz a segítséget.

Én sem szerettem volna babrálni, csak ha mindenképpen muszáj...
(#) laci6662 hozzászólása Jún 24, 2009 /
 
Abban kérném még segítségeteket, hogy a rajzon amit beszúrtam, bekarikáztam egy 1k-s ellenállást, szerintetek oda nem 75ohm kellene, így nem túl nagy a bemeneti ellenállás?

Azért kérdezem, mert vannak cuccok pl. DVD lejátszó, műholdvevő, amivel nem ad képet a TV (csak csíkok szaladgálnak, nincs szinkron, kicsit olyan, mintha egy NTSC videojelet kötöttem volna rá).
Viszont régebbi cuccokkal pl. videomagnó működik rendesen, pedig minden készülék szabványos PAL jelet ad ki...

Jah még annyit, hogy AV-ra kapcsoláskor a szinkron-gyorsítás rendben van, azt ellenőriztem.

Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv: Laci

29.jpg
    
(#) Vacok válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Szia!
Méregettem azokat a feszültségeket, amelyeket mondtál.
A G2 fesz az váltóban 101V, egyenben pedig 99V, lehet, hogy túl kicsi a műszerem belső ellenállása, és azért mért ilyen kicsi feszültséget, mert amikor hozzáérintettem a mérőcsúcsot szikrázott rendesen. Az RGB feszültségeket pedig a videó végfok panelon mértem, azokat a feszültséget, ami a szalagkábelen érkeznek, ez mindegyiknél váltóban 1,8V-nak, egyenben pedig 1,10V-nak adódott.
A korábbi hozzászólásomban azt elfelejtettem írni, hogy korábban már előfordult olyan, hogy nem volt kép amikor bekapcsoltam, de leáramtalanítva, majd újra bekapcsolva lett kép.
Most pedig bekapcsolástól számított fél percen belül a képernyő közepén megjelenik egy keskeny piros vízszintes csík.
(#) goldscorpio07 válasza Vacok hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Akkor vízszintes eltérítés hibád is akad...Nézz szét a térítő ic körül,szerintem tda lesz az,környékén rossz forrasztást keress és új elkókat se árt ha teszel a környékére...ha a vízszintes csík marad lehet az ic döglődik.
Üdv.
(#) pl13 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /
 
Az függőleges....
(#) goldscorpio07 válasza pl13 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /
 
Kösz Bocs elírtam
(#) ferzoo válasza Vacok hozzászólására (») Jún 25, 2009 /
 
Hátha szikrázik rendesen 1,5-2mm.ről akkor valószínűleg van ott 5-600volt,remélhetőleg +.Szerezz be 1Jómínőségű multimétert 4-5ez.ft aminek Rb-je 3,2Mohm/1KVolt.Ezt majd mind tudja.Vizszintes csíkod van akkor fűgg. eltérítés végfok Ic.nem megy,esetleg nem kap tápot.A sorkimenőröl kapja 1,5W 0.5-1,5ohmon és diódán át.RGB.out 1.8volt levett fényerőnél kb.10-20% nál + elfogadható érték.
(#) ferzoo válasza Vacok hozzászólására (») Jún 25, 2009 /
 
A feszültségeket mindig Dc.-be egyenáramú állásban mérjük értelmezzük.Pl.táp. G2. RGB.video out.Váltakozó fesz.t nem mérünk Tv.nél.bejövő nem megy el.
(#) ferzoo válasza laci6662 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /
 
Tedd be az ujjat és kész,ne kísérletezz.
(#) meszy18 válasza Crime hozzászólására (») Jún 26, 2009 /
 
Sya Crime! Azt hiszem,van egy jó hírem.Megtaláltad az Írországi szerelőt.Én is kint vagyok. Igaz,amit írtál elég érdekes és elég sok dolgot át kell nézni rajta.Képernyőhibára alapozva valahol a sorkimenő résznél lesz a gond.Ha gondolod,megnézhetem ha egyeztetünk mailben.Az e-mail címem benne van a profilomban.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jún 26, 2009 /
 
Sziasztok! Sokéves állás után próbáltam bekapcsolni egy Orion Mátra (AT-2061) típusú FF-televíziót.... az eredmény halk egyenletes sistergés.. a képcső sem fűt... úgytudom hogy sok állás után a nagyfesztekercs adja meg magát. Kérdésem az hogy lenne-e valakinél még elfekvőben valahol a padláson.. vagy talán valamilyen csereszabatos egész sorkimenő...
(#) hodito hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
sziasztok
kéne egy kis segitség
van egy orion t2835stx.silver tv
a hiba be akarom kapcsolni és csipogo hangot ad
mi lehet a hiba?
(#) hodito hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
sziasztok
kéne egy kis segitség
van egy orion t2835stx.silver tv
a hiba be akarom kapcsolni és csipogo hangot ad
mi lehet a hiba?
(#) ferzoo válasza slave557 hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Távirányítóban van 2db.infra led ezek 15év után elöregednek olykor,cseréld ki azután teszteld.Mondjuk 1mobiltelefon 1,2-2Mpix.kamerájával próbáld ki,ha úgy világít 8M.röl mint 1 kis zseblámpa amikor a kamerával szemben van a táv.akkor jó.Amennyiben +gyenge akkor cseréld ki kisebb értékűre az infra ledekkel sorba kapcsolt néhány száz ohmos R-st.
(#) ferzoo válasza hodito hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
Sorvégtranyót vedd ki mérd+ a tápot,nincs e +szaladva.Ha a sorvég Bu8o8, S2055 stb.jó akkor sorkimenő rossz valószínű.Amennyiben sortranzisztor rossz cseréld ki kollektorán levő 8,2nf v.9,1nf imp.kondit 1,6KV aztán bekapcs./próba és fesz.g mérések.
(#) hodito válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
megnézem és szolok mi let az eredmén köszi elöre is
(#) hodito válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
szia
a Sorvégtranyót kivetem lemértem és jo nincsen szakadás bene, sortranzisztor is jo
de nem tudom hol van az amit irtál
kollektorán levő 8,2nf v.9,1nf imp.kondit 1,6KV
melékelek egy képet is

P1020149.JPG
    
(#) hodito válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 27, 2009 /
 
ha kiszedem a bu2525af tranzisztort akor van alap stand bi viszajelzés de mikor mértem nem volt hibája
lehet hogy mégis a tranzisztor lene a hibás
(#) bringas2 válasza hodito hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Az a kék színű nagy szögletes kondi kb3cm.a BU2525 előtt van 1-2cm.re.DE ha jó a tranyó nem zárlatos akkor ok.nem kell cserélni.Azt nem írod hogy mennyi a táp.készenlétben ill.bekapcs után pedig fontos.
Következő: »»   116 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem