Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   616 / 2208
(#) lpcollector válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 27, 2009
Az egy nagyobb "földsziget" akar lenni, a lehető legközelebb az első szűrőkondi testpontjához, és három forrfül, ezen a "szigeten". Tehát véleményed szerint ezekből csakis egyet kellene használnom.
( De miért védett meg három napig a jótündér ezektől a konstrukciós hibáktól, miért nem dörgölte azonnal az orrom alá?)
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Jún 27, 2009
Ezzel a graetz-es megoldással én is szemeztem, de kezdetben semmi ilyent nem igényelt.
A fémlemez lógott a levegőben a közös testpont meg a védőföldön galvanikusan. Zaj, gerjedés nem volt semmi sem.
(#) CIROKL válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 27, 2009
Idézet:
„Ha alapból rossz lenne, akkor könnyebb lenne okoskodni”
Hát az Imi jól megfogalmazta! Csak azt kérdezném hogy az erősítőd az mindvégig ugyanozon a helyen tartózkodott ? ebben a 3 napban . Ugyan azon környezetben ugyan azon kiépítésben ? A föld szigetekkel csak óvatosan ! ha van rá módod akkor mindig arra törekedj hogy a /föld/ test vezeték totálisan egy csomó pontban találkozzanak ? Ezt hivjuk csillag pontos találkozásnak , ami a te képeden van az sajnos nem az ! A sasszit én mindig ügy szoktam a test pontra kötni hogy két szembe fordított 1N4100-07 és velük párhuzamosan egy 47 ohm -os ellenálás .
(#) lpcollector válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 27, 2009
Egy helyben állt. A zeneszobában egy csöves Hiraga RIAA után kötve egy külön állványon.
Szólt három napig, úgy, hogy csak a hátlapon a bekapcsológombhoz és a szerelőlapon középen az anódtáp kapcsoló gombjához nyultam.
Mikor a hiba bekövetkezett senki sem volt a szobában.
(#) lpcollector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2009
Idézet:
„...valahol tuti hogy kapott az a nagy alu testet...”

Ha csak valami átvezetéssel nem? Rámértem, ohmikusan biztosan nem.
Volt jelentős brummom korábban, de azt a táp szüretlensége okozta, az megoldódott.
Nem vitatom, hogy a műanyag kosárban a környezetéből szedhetett össze valamennyi brummot, de az a 89dB-s Bowerseken a hangszóróba hajolva is alig volt hallható.
A tápfelöl a szkópon szintén alig megjeleníthető volt a maradék zajfeszültség.
Az ECC81 megfogva nem okozott brummot ellentétben az EF86-al a másik erőlködőmben, de az a cső jóval nagyobbat erősít.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2009
Egyetértek!
De ezt "távgyógyászati úton" nem lesz egyszerű kideríteni.
(#) CHZ válasza kalmi79 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Nagyon szivesen !
Szepen osszehoztad a rajzat is .
Fizikai megvalositasa is szuper lett .
(#) ngyzoli válasza kalmi79 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Esztétikus,szinte tökéletes munka,ehhez csak gratulálni lehet!
Mivel van némi időm,átépítem az EL-84 PP-t.Annak idején a kimenők "nagy" csövekhez lettek optimalizálva,(kb.3k illesztés),ezért megduplázom a 6P14P-ket.Így az áttétel az optimális felé billen.Ehhez mindössze "csak" sasszi-t kell újat készíteni.Hozzávalók:
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Imi jol latod ..
A kapcsolas csak modositva lett , DC csatoltra az eleje . Valoban jo valasztas a meghajto cso , ezzel ez a fazisfordito fokozat szerintem is kedvezo megoldas .
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Vazat ossze kell kotni a tap GND pontjaval , 5-10 ohm elegendo ..
"Csonakazas " jelensegre utal nekem is a leirt jelenseg .
Ezt okozhatja a meghajtas tapjaban levo elko foldpontjanak rossz megvalasztasa , vagy hibas , gyenge kondi is ...
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 27, 2009
Nincs mit!
Nem akartam végleg kihagyni eleve a testelésből az alulapot, csak a festés elött beleraktam a dobozába, tesztelni mennyire bírja ennyi szellőzőnyílással a belső meleget, és mivel még nem találtam ki hol kötöm össze a dobozzal, csak a védőföldhöz kötöttem le a tápföldet. És ez kezdetben valamiért nem is okozott gondot.
(#) lpcollector válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Nem kell mindenáron kiderülnie, elfogadom mint axiómát: még próbaüzemben sincs fémtest nélkül élet...
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Jún 27, 2009
Összekötöttem, hajnalban hamarjában a toroidot felfogató csavar alá közvetlen.
A kondik lehetnek hibásak, de gyengék talán nem, az eleje Elna a többi Rubycon. (Újak és használat elött formáztam őket)
Igyekeztem mindent dobozolás elött kialakítani és megpróbálni, mi minek a közelségét és hogyan szereti...
Tudomásul vettem, hogy eddig is csak valami rejtélyes ok miatt működhetett hibátlanul...
Ááá, Ti itt mindig megnyugtattok, és visszatereltek a helyes vágányra
(#) picitomi hozzászólása Jún 27, 2009
Sziasztok. Új vagyok itt az oldalon és segítséget szeretnék kérni. Pedal boardot építek. Elkötelezett híve vagyok a csöves erősítőknek nekem is van egy(gitárhoz), és mindennek ami csöves . Szeretnék építeni egy tápegységet amivel az effect pedáljaimat táplálhatnám.
Csöves egyenirányítással szeretném megoldani, úgy gondoltam EZ80 csővel. 9 voltosak ezek a pedálok, ilyen tápegység kéne nekem is, de sajnos nem tudom kiszámolni, hogy milyen paraméterű transzformátor kéne ahhoz hogy meglegyen az a 9 volt, és terhelhető is legyen a táp annyira hogy 4-5 pedált elbírjon. Ezek a pedálok 9 voltos elemmel is sokat bírnak. Kérem valaki segítsen nekem , ha egyáltalán megvalósítható az ötletem.
Előre is köszönöm.
Köszönöm az észrevételt. Még csak ma reggeltem az oldalra, nem tudom még igazán hogy mennek itt a dolgok, de azt gondoltam itt fogok a legtöbb hozzáértőre lelni a csöves témában. Remélem így is lesz
Építeni szeretnék egy csöves egyenirányítású 9 voltos tápegységet, ami stabil 9 voltot tud. Abban szeretnék segítséget kérni hogy hány voltos trafót és akkor milyen csövet, mekkora kondit használjak hozzá, hogy ez megvalósuljon.
(#) Müszi válasza picitomi hozzászólására (») Jún 27, 2009
Köbzoli azt akarta mondani hogy ilyen pici feszültségre NEM találsz csöves egyenirányító kapcsolást!

És használd a válasz gombot!
(#) picitomi válasza Müszi hozzászólására (») Jún 27, 2009
Sajnálattal hallom, pedig nagyon bíztam benne.
Azért köszönöm.
(#) Mate78 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2009
Idézet:
„csak meglegyen a hiba oka, mert akkor nem aludtam.”

Na én is pont ilyen vagyok.Egyszerűen nem hagy nyugodni az, aminek nem tudom az okát.Múltkor ezért is agyaltam napokig amikor megadta magát az új 6P14P.
Valószínűleg szakadás van a búrán belül a katódkörben, holnap szétkapom.

Ma meg pont boncoltam egy PL500-at hogy kiderítsem, mennyire pentóda és mennyire sugártetróda.

üdv
(#) rhesus23 válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 27, 2009
"mennyire pentóda és mennyire sugártetróda"

És mennyire? :vigyor2:
(#) speccy hozzászólása Jún 27, 2009
Sziasztok!
Elkezdtem összegyűjteni az alkatrészeket egy GU50SE-hez, és már a kapcsolást is kiválasztottam: Ágoston Lajos könyvéből néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy ebben a kapcsolásban használható-e az ECC88 cső orosz megfelelője a 6N1P az ECC82 helyett?

015.jpg

(#) Mate78 válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Adatlap szerint pentóda,de holnap lefotózom mit találtam benne.

üdv
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Ha belesel az oldalán, akkor is látod a sugárterelő lemezt. A PL500 inkább sugártetróda. Az EL34-84-nél a G3 is huzalspirál.
(#) sturbi válasza speccy hozzászólására (») Jún 27, 2009
A 6N1P jó az ECC 82 helyett, hangra is nagyon jó.
(#) sturbi válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 27, 2009
Úgy tudom a PL500 sugártetróda, bár én még nem szedtem szét.
(#) speccy válasza sturbi hozzászólására (») Jún 27, 2009
Ezt örömmel hallom. Köszönöm szépen!
(#) mark.budai válasza sturbi hozzászólására (») Jún 27, 2009
Én is úgy tudom. Szerintem a PCL86 pentódája is igazából egy sugártetróda. PCL-t nem kell mégegyet bontani, itt jól látszik a g3.
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a tetróda, és a sugártetróda az ugyan az? Ha nem, akkor mi a különbség?
(#) mark.budai hozzászólása Jún 27, 2009
Müszi: Te vettél 6550-et (remélem ez az) a Börzén? Ha Te, akkor mennyiért?
Következő: »»   616 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem