Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv!
Tudsz képet felrakni a hangdobozról? Engem érdekelne! Én is HA31/xxxx es Vidi hangszóróból építettem hangsugárzót. Kinézetre az enyém elég igénytelen ( gondozásmentes ) atombiztos házibuli - zajkeltő lett, de a mélyekkel én is nagyon meg vagyok elégedve!
Én is a Perceptől szoktam venni a ledeket. Rendkívül kedvesek és segítőkészek. Csak ajánlani tudom
Érdekes ,hogy a percept kft-től rendelsz. Szegedi vagy jól láttam? Szegeden is van egy led nagyker én onnan szoktam rendelni.
Folytatás a Vásárlás... hol kapható? témában.
Idézet: „XXI. Tartózkodjunk az olyan semmitmondó hozzászólásoktól, amikor egy szakadt smiley-n kívül nem tudunk mit beírni. Ha ennyire tellik, inkább maradjunk csendben.” Szép is a fórum szabályzat.
gratulálok hozzá, nekem már a versenyen is tetszett
(ha nem gond, csatolok 3 képet, ott működés közben is látható a 2007-es versenyen.)
Hello bocs de te győri Jedlikes vagy?
Szevasz, kolléga!
Ismerős a neved még a versenyről, csak nem emlékszem hogy Ti mivel készültetek. A magam egyszerű módján mindig az alapján próbálom beazonosítani az embereket, hogy "Ki mit épített ? " Hol lehet hozzáférni a versenyről készült fotókhoz? Nagyon kíváncsi lennék az összesre! :yes: Örülök hogy tetszik a tákolmányom, akkor is ha "örömbódottá tapsolós, üdvrivalgós, ovációs ugri - bugri vivát-jel mutogatós gatyábadurrantós leszázalékolt olvaztársegédmunkás smiley"-val fejezik ki! :banplz:
Helló!
Mi voltunk a robotkarral. (Scorbot kar vezérlés) Az általunk készített fotókat feltöltöm valahova, ha az úgy megfelel. heroldbalu: Nem, szombathelyi vagyok. Győrbe csak a SZE-re jártam. (meg remélem fogok 1 év múlva...)
Á! A robotkar!
Emlékszem, amikor az osztálytársammal Petivel (GPS riasztó) megláttuk hogy ti mivel készültetek, rögtön sejtettük hogy nem mi leszünk a befutók.
Hello!
Tudnál mondani nekem többet erről a robotkarról? Mostanában nagyon érdekel a robotika. Esetleg képet is tehetnél fel. Köszi
A robotkarral kapcsolatos továbbiakat legyetek szívesek a robotkaros topicba írni! Köszönöm a megértést.
Ismered a közhelyet...:
"Aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja." Egy pillanatig se csüggedj, nekünk tetszik a műved! Gratulálok!
Szia!
Egy ilyen ledes például izé mire jó? Hangulat világításnak?
Igen, nagyon jól mutat pl éjjeli szerkrényen (nekem szivárvány ledes van), ajándéknak is szép, mutatós.
Sziasztok!
Én is egy RGB ledes projectemet szeretném megosztani veletek. Egy ambilight rendszert készítettem a napokban. A lényege, hogy a monitor mellett álló két lámpa mindig olyan színű háttérfényt vetít a monitor mögötti falra, mint amilyen a monitoron lévő kép. A géppel soros porton keresztül kommunikál az eredeti tervek alapján, de én egy FTDI féle USB-UART átalakítót használtam, mert így nem kellet változtatni a PC-s részén, és a PIC-kel is könnyű volt összehozni. A lelke egy PIC16f628 ami a beérkező színkódok alapján PWM-es vezérléssel hajtja meg a lámpákban lévő ledeket. Sajnos a képeken nem látszik olyan jól, de nagyon szépen működik filmnézés közben. Az ötletet és a programokat hozzá erről az oldalról vettem: Link
Működés közben is teszel fel képet? Amúgy ötletes.
Igen, itt vannak az éjjeli képek, csak kicsit lassan akartak feltöltődni....
Nagyon jó lett, nekem tetszik Ügyes vagy.
Mondjuk a vegyszeres flakon helyett néznék valami mást, de egyelőre nincs ötletem.
Nem vegyszeres flakon, diszperzit festék színezője volt benne. Amúgy próbálkoztam sokmindennel, de nemigazán akartak a színek keveredni. Hasonló anyagú műanyagcsőre volna szükségem, mint amilyenek ezek a flakonok.
Vagy egy fénycsőre lenne szükséged. Még az is jó lenne, ha megoldható lenne, hogy szépen el lehessen vágni. Vagy valami kis kémcső kellene, amit befesthetnél.
Speccy: Gratula a művedhez, nagyon dekoratív!
Mellesleg, a "Dicsolitez 32 Deluxe" topikban pont erre a képernyős - színátlagolós - RGB-s dologra kerestetik a megoldás! Hapro: Egy "ilyen" LED-es világítás sötétben beteríti a szobámat, célzott fényénél olvasni is lehet. Az RGB színkeveréssel beállíthatod a fehér fény színhőmérsékletét, vagy akármilyen tetszőleges színt (az ésszerűség valamint a színspektrum színtartományán belül az UV-t és a mélyvöröset leszámítva). A kisebb fényerejű RGB lámpákkal pedig nagyon ötletes dekorfényeket lehet csinálni (lásd speccy munkáját!) Elektrorudi: "Aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja." :yes: Kiegészítés: Akinek pedig halvány lila segédfogalma sincs a dologról, no az pedig könyvet ír róla... ... Na megyek, azt befűzöm a papírt a gépbe...
Köszönöm neked is a dícséretet! Benézek akkor oda, hátha tudok segíteni...
Egy led es szív. 132 db ledből, persze villogni fog. Az egyik led záró a másik nyitó irányba beforrasztva, így minimális effekt is. Elment vele az idő és még kell egy kis elektronika. Mindezt légszereléssel csináltam. Remélem holnap meg tudom csinálni a többi részt. Sajnos azokból a ledekből amiből lett volna az egész a végén elfogyott.
Üdv!
Én tegnap villanybringához készítettem kezdetleges tempomatot. Nem sebességet lehet beállítani, hanem a gázkar helyett egy feszt 0-5 voltig. Sík úton megfelel a tempomatnak, de dombon 4-5 km/h-át visszalassul. Két állású 2 áramkörös kapcsolóval váltok a gázkar és a poti között valamint 2 ledet is kapcsolok vele,h lássam hol áll. A poti feszosztását egy követő erősítővel terhelhetővé alakítom majd ez vagy a gázkar visszajelzése kerül a vezérlőhöz. Az egész térszereléssel készült , majd kiöntöttem ragasztópisztollyal. Az ok amiért készült, az az, h a hosszú utakon kényelmetlen végig jobb kézzel a gázt húzni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |