Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link
az elozo oldalon volt ez a hsz, asszem neked is ezt tudom ajanlani, marmint a hsz elejen levo modulokat.
köszi a segítséget, de én ezt itthon házilag szeretném elkészíteni..
Elektroncsöves adó-vevő illetve rf erősítő építésben tud valaki segíteni ill. tanácsokkal ellátni?
amit kaptam kapcsolást: Link és ebben van egy L1 tekercs, ehhez azt írja, hogy a gyárit érdemes megvenni, de mi az a gyári? esetleg tud hozzá valaki adatokat, ami alapján meg tudnám veni a boltban? házi tekercset nem szeretnék csinálni, mer azt írja, hogy azzal jelentősen romlik a stabilitása....
és mivel én ezt dobozolni szeretném, igen fontosnak tartom ezt. még egy plusz kérdés: nem vagyok valami jártas a rádiós témákban, de megkérdezem, hogy ha enek az antennájának nem 1, hanem 3 vezetéket használok, és azt 3 különböző szobába rakom ki, akkor mind a 3 szobában ugyan akkora teljesítményel, hatótávval, minőséggel fog szólni?? köszi: lewi
Lewi, bízz magadban!!! Készitsd el magad azt a tekercset, s gondoskodj a mechanikai stabilitásáról.
ilyen ferrit magot azt lehet kapni a boltban igaz?
és a mechanikai stabilitás alatt azt érted, hogy ha megcsináltam a tekercset, akkor valamivel ragasszam oda, pl: viasz?
Ferrit magot lehet kapni, sárga színjelzésűt válassz. Azt hiszem, ennél magasabb frekvenciájú nincs. Jó módszer a viasszal való beöntés, kombinálva egy műa. tekercstesttel. A huzalátmérő is legyen legalább 0,6 mm.
Szia!
ez jó otlet ...valah csináltunk ilyet a VIDEOTONBAN nem polgári felhasználásra.....olyan 100 havi fizetésembe került és belefért 10m*3-be ! ! !
> ha enek az antennájának nem 1, hanem 3 vezetéket használok, és azt 3 különböző szobába rakom ki, akkor mind a 3 szobában ugyan akkora teljesítményel, hatótávval, minőséggel fog szólni??
A leírás 50 m-t ír. Ha a szobák közelebb vannak, akkor interferenciák lesznek, tehát 1.5 m-enként dupla térerő váltakozik a kioltással.
Nemértem, mér olyan nagy dolog.
Csinálunk egy hosszúhullámút, egy közép..., aztán egyberakjuk. 50000-ből megvan.
Egyberakjuk, ennyi, nem több, tuner sávonként, Oszcillátor ha DDS, akkor közös, KF-ből kettő, demodulátor, HF rész közös. Kell egy kontroller, ami a hangoláskor ezeket az egységeket átkapcsolja...
Szia !
jó dondolat a tunerek 60khz 1310 Mhzig...... Kf-ek 125 khz 450khz 3,75 Mhz 10,7 Mhz és 70 Mhz--en demod: am - NBFM- FM1 - FM2 -- ssb--scaler szűrők am - keskeny/ széles -- lyukszűrő hangf, egységek.. lehetne 1X űbben RHILO-VAHDLI cég fésűgenerátoros osci-val mindent átkeverni a 400-450 khz közé feljebb meg az 1,6---2,1 Mhz--- még feljebb a 35---70Mhz re... demodulátor meg pic-el
Sziasztok!
Egy olyan rádió adó-vevőt tervezek építeni, ami geocaching versenyen jól szerepelne: A hatótáv, hegyek között is van 1-2-3 km Le lehet a súlyával gyalogolni 15-20km-t Aksikkal megy Lehet benne pic Menjen viszonylag kisebb antennával(a 2elemes yagi már nagy) Ne kelljen hozzá több ezer HUF-os modulokat venni Ezek alapján sztem rövidhullámú, vagy URH-s rádió lenne jó Építettmár valaki ilyet?
Sziasztok!
Szeretnék "olcsón megúszni" egy 2 csatornás adó vevőt, amit 100-150m-en belül tudnék használni. A fiam elhasznált játékkészletében van néhány 27 MHz-n működő távirányító adó és vevő. Szerintetek lehetséges az adó hatótávjának a megnövelése az előbb említett távolságra?
Hello, vegyél akkor egy PMR-t.
Sucellus: Lehetséges, de kell hozzá némi képzettség és műszerezettség.
Sziasztok!
SMD ellenállásokat és kondenzátorokat hogyan kell forrasztani nyákra például, illetve próbapanelen hogyan tudom kipróbálni őket. Ahogy látom ezeken nincsenek lábak. Ráadásul nagyon pici alkatrészek, hogyan tudom őket pontosan forrasztani? Köszi válaszotok előre is! (Rádióhoz kellenek majd, de ez most lényegtelen)
Szerintem tervezz próbapanelt végy 1Solomon esetleg Fahrenheit pákát max.50W.ost.Állítsd be 270fokra aztán anatómiai csipesszel fogd+ Smd.ket és forraszd be.Rövid ideig melegítsd főként kis kondik-nál vigyázz,könnyen megszakadnak.
Sziasztok!
Egy olyan adó-vevő kombinációra lenne szükségem, aminek 40-50 méter a hatótávolsága, a vevő egy relét húzna meg egy pillanatra, ha bekapcsolom az adót. Tudnátok segíteni, hogy merre induljak el? Köszi
Sziasztok! Nekem,mind mindenki másnak lenne szükségem egy olyan adó vevő-re ami,nem muszáj túl messzire adja a jelet kb.10-15m simán elég de ha kissebb van az se baj ,ha nem elég rakok rá nagyobb antennát vagy plusz aksit.Ha valakinek van küldjön létszi egy egyszerű kapcsolást ic-s is jó csak működjön és könnyen kivitelezhető legyen.Előre is köszi!!!
Még azt elfelejtettem odaírni hogy,pl. építek egy sima rádió adót és annak a jelét fogom egy hordózható rádióval az okés mert működik minden jó de, azt nem akarom hogy,amit mondok azt más is halja mert épen azt fogta be a rádiója.Szerintem ez a megoldá ezért nem jó magán célokra!
Ahagy Meve mondja: Vegyél egy PMR -t.
Adó-vevőt egyszerűen, műszerek, szaktudás nélkül nem lehet csinálni. Bőven megéri azt a párezer forintot, amibe egy pár tecso gazdaságos kerül. A titkosítás meg nem olcsó dolog, nem biztos hogy szükséged is van rá.
Ez igaz,és van is egy.Csak én szeretem csinálni ezeket.Nekem egy Binatone van.Gondolkodtam hogy a telefonomhoz vegyek egy bluetooth-os fülest de mivel ezt szeretem csinálni mért ne csinálhatnám meg én.És sok másra is jó lenne.
Sziasztok!
Egy olyan ado es kulon vevo kapcsolasra lenne szuksegem, ami kb 100m tavolsagbol /varosi helyzetben venne az adott pl bip-bip jelet/ Azaz egy kozelseg jelzo szerkzet kene. Az ado rajta lenne pl. egy sportolon en pedig ha kozel van a hangbol hallanam, hogy jon es figyelnek ra. Otlet?
http://www.kovizozi.fw.hu
itt találsz egykép rádiós cuccot a 800mW adó bizti h működik mert ki is lett próbálva
sziasztok!
Szeretnék készíteni egy rádió adó vevőt amivel legalább !20km-es! körzetben tudnék adni.Várom az ötleteket!! lehetőleg a költségvetés ne haladja meg a 6oooft-ot
Hali
Erre a tavolsagra inkabb egy PMR part kellene venni. Nem hiszem hogy hazilag lehetne jobbat, olcsobbat csinalni. PMR arak
A Pixie project megfelelő lehet.
Rövidhullámú, távíró üzemmódú; elkészítéséhez és üzemben tartásához amatőr rádióengedély kell.
Hali!
Van olyan kapcsolás amelyben ic nélküli adó vevő páros van? Max 20 m ig kellene! Megbízhatóan egyszerűen!
Azt vedd figyelembe, hogy minden adó építéséhez (átalakításához is) engedély kell. Csak ha készen vásárolsz egy már engedéllyel rendelkező adót, akkor bizonyos kategóriákban van olyan, hogy a használatához már nem kell engedély. Egyébként a használatához is kell engedély.
Ha van amatőr engedélyed, akkor az engedélyednek megfelelő teljesítményű adót építhetsz minden további engedély nélkül, de csak az amatőr sávokra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |