Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Lapozás: OK   10 / 34
(#) wir12 válasza Novak hozzászólására (») Márc 25, 2009 /
 
0,47 µF-es kondi
(#) Ricsi89 válasza wir12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /
 
Az 470nF.Lehet azért nem megy rendesen.
(#) gb197 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szia.
Kb. 99%, hogy a hibás működést nem alkatrész hiba okozza! Elég sok külső DA konverter készítettem ill. fejlesztettem eddig, van némi tapasztalatom és ráadásul találkoztam hasonló hibával is. Az ic pll fokozata 100MHz-en záródik, tehát evvel frekivel kell megküzdeni a tápegységnek és a nyáklemeznek. A csatolt képen látható nyák bizony még messziről is rossz, hibásan van megtervezve, nem csoda, hogy instabil a müködés.
A tok közvetlen közelébe a tápra smd kerámiát és smd fojót kellene rakni. (A kristályt is közelebb kell helyezni. ) Az sem lenne hátrány ha külön tápról + stabkockáról járna (csakis LT1085, vagy LM317) vagy méginkább fojtóregulátor.
(#) SALáta válasza gb197 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szerinted ez a nyák jól van megtervezve? Ez a nyák a fórumba már szerepelt, csak normál alkatrészekre tettem át nem smd re. Köszönöm a válaszod.

USB.LAY
    
(#) gb197 válasza SALáta hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szívesen megnézném a nyákot de ezt a formátumot nem tudom megnyitni, esetleg ha tudnál belőle képet készíteni...
(#) SALáta válasza gb197 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Nos itt van jpg formátumban. Sprint layout 5 el lett csinálva, ha1drp csinálta a nyákot eredetileg, nincs smd alkatrészem, környéken nem igazán kapható így maradtam a hagyományos alkatrészeknél, kicsit még lehet igazítok rajta.

usb.jpg
    
(#) gb197 válasza SALáta hozzászólására (») Márc 26, 2009 / 4
 
Alapjában véve itt is ua. a hiba, az usb kábel nincs rendesen elválasztva, ezért a kábel az egész áramkörrel rezgőkört képezhet. Lehet, hogy müködik ha megépíted ,de instabil lehet. Úgy látom valami ic-s analóg fokozat is van rajta, ez sincs elválasztva a diditális résztől, a nagyfrekvencia demodulálódik az ic-ben és ez zaj formában jelenik meg a kimeneten.
Ha zonos tápról járatod a két ic-t, akkor a GND-t és a +5V-ot is ferritgyöngyel kell elválasztani, a pcm ic tápjára(közvetlen a tok mellé) tantál és smd kerámia kondit kell kötni. Nem szabad spórolni a két rétegű nyák készítéssel, csak így lehet optimális nyákot készíteni.
Korábbi munkámról csatoltam egy képet, esetleg lehet valamit lesni róla.Bővebben: Link
(#) wir12 hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
Hali midenkinek!
Végre élet ment a hankariba köszönöm mindenkinek főleg Novaknak ha ő ír valahova tuti nem hülyeséget ír nagyon ért hozzá
(#) frecsko hozzászólása Máj 7, 2009 /
 
Sziasztok.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy rendelni szeretnék *** termékmintát ebből a pcm2902-ből.
Visszaolvasva már láttam hogy valaki rendelt.
tudom nem tisztességes a gyárral szemben, de egyet szeretnék és ahonnan én tudnám szerezni ott 4000,- .
(#) frecsko hozzászólása Máj 26, 2009 /
 
Sziasztok.
A nyomógomboknak a felhúzó ellenállatkáit elég csak a 28-as lábra kötni??
(#) csdog válasza frecsko hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Pontosan úgy ahhogy mondod
(#) frecsko válasza csdog hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Köszi
(#) gulyas hozzászólása Máj 28, 2009 / 1
 
Szeretnék én is építeni egy ilyen hangkártyát, és lenne pár kérdésem:
- Írtátok, hogy külön kell választani az analóg és a digitális földet, majd egy 10 Ohm-os ellenállással összekötni. Az lenne a kérdése, hogy mi számít itt analóg földnek? Ha jól sejtem, akkor az AGND lábak, valamint az analóg ki- és bemenet közös pontjai.
- Azt is írtátok, hogy megfelelően kell szűrni a tápot:
"Tap es fold koze tegyel 12pF-kat meg 100nF-okat. Rogton ahol bejon meg ahol csatlakozik valami IC-re"
Ennyi elég, vagy kell még másra is figyelnem?
- A be- és kimenetre mindenképpen kell valami előerősítő?
A "gyári" demo-board kapcsoláson OPA2353 van, ezt próbálta már valaki (adatlap)
Az jó megoldás, ha berakok mondjuk egy ilyen OPA2353-at a vonalszintű ki-és bemenetre, és egy TPA152-őt a fejhallgató kimenetre, és a kimenet esetén mind a kettőre rákötöm a PCM2902 analóg kimenetét?
(#) frecsko hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem: ha a mikrofon részt elhagyom és a helyére a bemenetre egy RIAA korrektoron keresztül rákötném a TV audio bemenetét úgy tudnék hangot rögzíteni? Megvalósítható?
(#) Beachway hozzászólása Júl 5, 2009 /
 
Üdv mindenkinek! Szeretnék építeni egy külső DAC-ot. Ehez egy PCM1780 használnék. Tudom nem tartozik teljesen a fórumhoz, de itt van még élet. Szeretnék hozzá egy kapcsolási rajzot. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
(#) frecsko válasza Beachway hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Szia. Itt sincs már élet, az én kérdésemre sem érkezett még válasz.
(#) Novak válasza frecsko hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Az IC bemenete nem mikrofonhoz lett kialakítva, hanem vonal szintű jelet vár. Ezért kell a mikrofon után még legalább egy tranzisztoros erősítő is.
Ebből kifolyólag a bemenetére bármilyen vonalszintű jelet rá tudsz kötni, függetlenül attól, hogy az honnan vagy miből származik... Csak jelszint illesztésről kell gondoskodni.
(#) frecsko válasza Novak hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
( egy hónap után végre valaki írt )
Szia. Akkor a RIAA korrektor tökéletesen megfelel a számomra. Köszönöm a válaszodat.
(#) Novak válasza frecsko hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Szia, ha nem érkezik a kérdésedre válsz, az nem feltétlen azért van senki nem hajlandó válaszolni, egyszerűen csak könnyen előfordulhat, hogy aki esetleg kompetens a témában, az aznap mondjuk épp nem látogatta az oldalt, vagy nem vette észre az adott témát...
Így volt ez velem is. Amikor kérdezted, én nem találkoztam vele. Most viszont megláttam, és válaszoltam is További szép napot!
(#) frecsko válasza Novak hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Nyári szüneten voltatok
PCM2902 létezik normál tokos kivitelben? Vagy csak felületszerelten létezik? Ha igen akkor van hozzá tok átalakító? Nem tudod? Az a baj hogy nincs megfelelő technikai hátterem smd-ket forrasztani. :rinya:
(#) Novak válasza frecsko hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Csak TSSOP tokban gyártják, furatszerelt kivitelben nem létezik. De itt az oldalon már sokszor láttam, hogy egyesek egész barátságos áron árultak átalakítóba forrasztott PCM2902-eseket.
Ha nagyon nem találsz senkit, akkor ha elküldöd nekem az IC-t, akkor jelképes összegért (nyák) én is szívesen csinálok hozzá egy átalakítót, és beforrasztom...
(#) frecsko válasza Novak hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Kár, hogy nem két hete beszéltünk. Tegnap jöttem haza Balatonföldvárról.
És mennyiért csinálnád meg? nyákrajzot küldenék mert pont ilyen kialakítással kellene amilyenre terveztem.
(#) Beachway válasza frecsko hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Gondolom senkinek nincsen ilyen kapcsolása.Én is kerestem már, de sajna nem találtam.Már a TI oldalán is kerestem.Vannak lábak amikkel nem tudom mit kezdjek.
Én szoktam irkálni fórumokra.És jó tapasztalataim vannak e téren.Ha van aki tud segíteni ,érkezik is a válasz! Van egy áramkör ami az USB-ből hangkimenetet csinál.PCM2704, vagy PCM2705 stb.Erre van is egy kidolgozott projekt a lab electronics oldalon panellel leírással.Esetleg ha valakit érdekel.Én most készülök megépíteni.
(#) Oneill hozzászólása Júl 7, 2009 /
 
Én a regulátoros megoldást terveztem meg, mert sikerült szereznem REG103xA IC-t a TI-től. A kérdésem az lenne, hogy mivel itt külön van az analóg és a digitális föld a vonal bemenetet és a digitális ki- és be menetet melyik testre kössem.

A DOUT és a DIN akkor a 25, 24 és a 28-as láb között, a VoutL és VoutR a C11,C12 kondi után és a 28-as láb, a VinL és a VinR pedig a C9,C10 kondi előtt és a 28-as láb között kapja a jelet?

Kapcsolási rajz a PCM2902E adatlapjának a 28. oldalán található.

A válaszokat előre is köszönöm!

pcm2902.pdf
    
(#) Töpörtyü hozzászólása Júl 13, 2009 /
 
Megépítettem a mellékelt kapcsolást, de az XP azt írja, hogy az eszközt nem lehet felismerni Mi lehet a baja?
(#) Ricsi89 válasza Töpörtyü hozzászólására (») Júl 13, 2009 /
 
Helló!
Adatvezetékek felcserélése, nem megfelelő kvarc, hibás forrasztás az IC-n okozhatnak ilyeneket. Ezen kívül a kvarc melletti kondik nem megfelelő értéke is okozhatja. Először ezeket nézd végig, utána majd lehet okoskodni, hogy mi lehet a hiba, ha ezután sem megy.
(#) Töpörtyü hozzászólása Júl 14, 2009 / 1
 
Hello!

A kondik 22 pF-osak (ezt írja a kapcsolás is), a forrasztásokat átnéztem, adatvezetékek rendben, a kvarcból 2 vot itthon, kicseréltem, de ezután sem lett jó. Megpróbáltam USB hubon keresztül is, azt írta, hogy ismeretlen eszköz, utána "Az új hardver telepítve van, használatra kész." 10-15 mp múlva jött az üzenet, hogy nem lehet felismerni. Kicseréljem az IC-t?
(#) denon888 válasza Töpörtyü hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
Próbálj meg egy 22mf kondit kötni az usb aljzatra.
(#) wir12 válasza Töpörtyü hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
Köss be a Vcc és a GND közé egy 1µF kondit ha úgyse megy húzd ki a képből restart és dugd rá megint nekem is így sikerült életre bírni. Az is lehet hogy a jelutak hosszúak.
(#) Töpörtyü hozzászólása Júl 15, 2009 /
 
Köszönöm a tippet, de így se lett jó.
Következő: »»   10 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem