Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   67 / 579
(#) oregtamas0202 válasza Alexej hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Üdv . A Pacsirtának eredetileg is vaj színű volt a gombja , ill. minden Orionnak csontszínű . Ne tedd tönkre . Öreg T
(#) Alexej hozzászólása Jún 22, 2009 /

Akkor szerintem maradnak így a gombok, közbe eszembe jutott még valami, van e valakinek orion 330-as skálaüvegje vagy lehet-e valahol csináltatni mert az enyém kissé tönkrement. Olvastam hogy lenyomat alapján néhány helyen újragyártják de nem sokat tudok a témában.

orion 330.JPG

(#) Malfox válasza Alexej hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Igen újragyártják,privátban adok elérhetőséget,kb 500 ft-tól adják őket.Üdv!
(#) lpcollector válasza Malfox hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Ez az elérhetőség engem is érdekelne. Köszi!
(#) Action2K válasza Malfox hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Én is hozzájárulok a topik felélesztéséhez. 10 perce értem haza egy "beszerzésből".
Szóval az úgy volt, hogy vettem egy néprádiót 1500Ft-ért. Volt az eladónak egy Caprija is 4900-ért, szemeztem is vele. De aztán a kettőt lepostázni épségben... necces.
Miután megnyertem a néprádió licitjét, közli velem hogy van még más is, csak még nem tette fel. Kérdem milyen? Válasz, egy Beethoven II-es. És mit kérne érte? Hát... 5-ért megfelelne? Látatlanban rávágtam az igent. Nem bántam meg. Lesz velük egy kis meló, de a képek magukért beszélnek. Igaz autókáztam is 200km-ert értük, ebben az esős időben.
(#) Malfox válasza Action2K hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Gratulálok hozzájuk,a Beethoven-nek nagyon szép hangja van,ideális gramofonlemez hallgatására is,ha van megfelelő készüléked és 5 ezer ft-ért igencsak jó vétel volt
(#) djhans válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Nálam is egy ilyen pihen felújításra várva. A doboza rosszabb állapotú. A lakk teljesen lepereg. Műszakilag pedig: fény már van
(#) Malfox hozzászólása Jún 23, 2009 /

Mai szerzeményem: 1970-es Bang & Olufsen Beomaster 1000 receiver,hibásként árulták,kicsit összébb kellett kalapálni a hypersil trafóját,mert berregett. A hangja egyenesen döbbenetes. 2 gomb hiányzik róla sajna.

DSCF3806.JPG

(#) Malfox válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Eredetileg a tunerje miatt vettem meg,de a végfokja is nagyon jó,még teljesen tranzisztoros,nem IC-s,ezért nagyon szép analóg hangja van. Hamarosan jönnek a képek a hangrendszerről
(#) djhans hozzászólása Júl 1, 2009 /

A Tavasz tv-n van már fény. Megszaladt a függőleges eltérítő és a hangvégfok nyugalmi árama az átvezető csatolókonditól. A sorvégcső segédrács ellenállása is szakadt volt. Lesz még dogom, mert sok az átvezető epoxi kondi.
(#) bfreak hozzászólása Júl 5, 2009 /

Jónapot mindenkinek! Ez a Tesla Sonet Duo a mai szerzeményem! Nincs valakinek véletlen egy használati utasítás szerűsége ehhez? Nemnagyon tudok eligazodni a sok kapcsolón.... :no:
(#) Malfox válasza bfreak hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Újítottam fel ilyet
Balról jobbra haladva: a 9 és 4-es kapcsolók a sebességfokozat, a mellette levő tolókapcsoló a csévélés,bal és jobbra,a közepén a kis stop gombbal. Emellett található a hangszínszabályzó, fölötte a felvételkapcsoló,amit nyomva kell tartani és a lejátszó gombot is fel kell tolni(erről később).
A szalagbúra mellett jobbra található a pillanat stop nyomógomb egy pöttyel a közepén,alatta a lejátszási/felvételi szintszabályzó. Jobbra tőle a lejátszás kapcsoló, emlékeim szerint csak felfelé tolható,ezt is a közepén levő stop gombbal lehet feloldani.
A jobb sarokban a 3 db kapcsoló: bemenetválasztók: M=magnó, R=rádió, G=gramofon,lemezjátszó.
Egyéb: Ennek a gépnek főleg a nagy pufferkondenzátorai szokták megadni magukat, a másik hiba amire még emlékszem,hogy nagyon könnyű a fejvédő búrával a fejkábeleket rövidre zárni szerelés során. A kontakthibák pedig itt is előfordulnak,főleg a felvétel-lejátszás kapcsolónál.
Remélem tudtam segíteni.Üdv!
(#) b.misi hozzászólása Júl 5, 2009 /

Üdv mindenkinek a mostani szerzeményeim orion ar 512 és vt b545-ös rádiók Misi
(#) bfreak válasza Malfox hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Helló! Köszönöm a választ! mostmár nagyjából értem, de a gépnem akar működni.... A szalagot tekeri, de nem szól egyáltalán... és a varázsszem se világít, de fűt. Lehet, hogy az általad említett kontakthiba okozza a bajt?
(#) Malfox válasza bfreak hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Lehetséges,de inkább a tápja lehet a ludas, emlékeim szerint talán a szelén szokott ebben szakadt lenni..ha szelénes..nem tudom biztosan. Ha nem laksz tőlem messze,akkor szívesen megnézem(privátban folyt.köv ).Üdv
(#) gkari hozzászólása Júl 6, 2009 /

Csak egy kis retro-csemege 1948-ból.
Üdv mindenkinek:gkari

210_0001.djvu

(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Van egy Akai AP-100 lemezjászó. A hangszedő Akai PC-100. Hiányzik egy csavar a hangszedőből a pici anyával együtt. Honnan tudok olyat keríteni? A tűt meg valaki meggyepálta, majdnem el van törve az a pici alumínium cső amin a kristály van. El van ferdülve is. Össze van nyomorgatva. De szól és elég jól ennek ellenére. szeretném helyrehozni ha érdemes vele foglalkozni. Tűt 4 ezerért lehet kapni a HQ-videoban, azt láttam.
(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Hello! Igen ez viszonylag egy jobb hangú Akai, a gyári hangszedőjét én hanyagolnám,feszes fémes a hangja, csavarkészletet pedig a Bártfay audionál vagy a L'auditornál biztos kapsz,de lehet,hogy van a HQ-nak is. Ebben a gépben igen szépen muzsikálna egy Ortofon OM5E,ez 9200 ft-be kerül és ITT kapható,minden bizonnyal adnak hozzá csavart is,tartozéka emlékeim szerint.Ennél drágábbat nem érdemes venni ehhez a futóműhöz.Üdv!
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

De ehhez akkor még a tűt külön meg kell venni?
(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Nem ,az Ortofon így komplett tűvel együtt. Adnak hozzá felfüggesztő csavart is
(#) Spacemairne00 hozzászólása Júl 9, 2009 /

Sziasztok.
Szereztem egy rafilm 100 típusú erősítőt és elég ramaty állapotban van ahogy néztem hiányzik egy kondi meg néhány kivan szakadva, meg a csövek is elég rossz állapotban vannak. Szerintetek érdemes lenne vele bíbelődni?
(#) Malfox válasza Spacemairne00 hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

De még mennyire, régi mono csöves gép szép hangja van emlékeim szerint,ha nem akarsz foglalkozni vele szívesen átveszem

Akkor neked a rafilmmel van már tapasztalatod?

Igazából aza a gondom hogy azt se tudom hol kezdjek neki, a csöveket is meg kéne nézni meg úgy az egészet ezért kérném a mester urak segítségét.

Kapcsolási rajz:Bővebben: Link
100 W-os ,emlékeim szerint a hangja is nagyon jó.Üdv

Ezt a kapcs. rajzot már én is megszereztem.
Arra is gondoltam hogy minden alkatrészt kiforrasztok és meg mérem hogy jó-e, de ez nem tudom menyire hülyeség.
Mutattok pár képet, itt van a gubanc, le van szakadva pár alkatrész.

Ráadásul volt javítva is...a kondenzátorokat méricskéld át,az olajpapír kondikat lehet cserélni élből.Ellenállásokkal nem kell különösképpen foglalkozni,csak ha szemmel látható égés vagy sérülés van rajta. Csövek..ide csőteszer kéne kicsit rizikós bemérés nélkül bekapcsolni.üdv

Ez nem rossz , rá nézésre megállapítottad hogy szerelve volt.

Akkor a kondikat forrasszam ki és mérjem be, az olaj papirosok meg kuka.
(#) lpcollector válasza Malfox hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Így van, anno a tartozéka volt a két csavar anyával és a "távtartó alátét" olyan karokhoz, aminek nem állítható a magassága.
Viszont ha az emlékezetem nem csal, Te nem rajongtál az OM5E-ért...
Egy hasonló lemezjátszóban Apósomnál az Ortofon 320U muzsikál, valamikor az sem volt túl drága (a mai árát nem ismerem), de annak a kistestvére az 305U sem lehet rosszabb választás mint az OM5E..
(#) Malfox válasza lpcollector hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Az OM 78-ért nem rajongok az OM5-ért sem annyira,persze engem is megáldott a Jó Isten a white füllel .Nekem pl. Grado Gold van a Thorens lemezjátszómban(80 ezer ft) és még szeretnék rá egy SME 3009-es kart...szóval itt kezdődnek a problémák,hogy ki mit szeret Az Akaiba nem érdemes az Ortofonnál drágább hangszedőt tenni,a Thorensbe annál inkább Üdv!

DSCF3698.JPG

(#) Malfox hozzászólása Júl 10, 2009 /

Mai szerzemény: RFT oszcilloszkóp
A Ganzuniv már megvolt ,most vettem elő.
Az a zöld dög szerintem valami anódtáp trafó,van neki 5V-s és 260-320-ig szabályozható egyenirányított feszültségkimenete,tud valaki erről többet?
Következő: »»   67 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem