Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Koszonom.
Idézet: „4^TWPS” 4 a TWPS hatvanyon? En szamolgattam e keplet szerint ,de ezt nem igy ertelmeztem...lehet hogy azert nem lettek realisak az ertekek. Max mennyi TWI orajelet erdemes allitani DS1621 -nek?
A Pony-nál az interface setup-ban mit állítottál be?
Igen az bizony hatványkitevő!!
A manual 170. oldalán megtalálod te is.
Parallel
AVR ISP I/O Mindhárom LPT ki van szürkülve, de az LPT2 van kiválasztva, de nem tudom változtatni
Nekem is I/O-n áll, Nekem API-nál szürkék. Érdekes, elvileg mennie kéne. Kipróbáltam és megy a driver nélkül is amit küldtem.
A programozó rendben van ?
Kipróbáltam már több helyen és megy azokon a gépeken amelyek alaplapján gyárilag van LPT port. Én arra gyanakszom, hogy a Ponyprog a default i/o címeken keresi, de nekem nem azokon a címeken van a portom.
Próbáld API beállítással, ha jól emlékszem ez az első lehetőség a legördíthető listán
A driverben nincs lehetőség valamelyik standard portra átrakni a portot?
Sajátgépre jobbgomb->kezelés->eszközkezelő->duplakatt a printerportra->erőforrások->vedd ki a pipát az automatikus beállításokból és állítsd be valamelyik standard portot.
Itt sem tudom kivenni a pipát, mert ki van szürkülve
Az a program, amit adtál az konkrétan mire jó?
Elvileg azzal lehetne valahogy átírni, nem? Nem igazán tudtam kezelni.
Arra jó, hogy ha egy program szeretné bizgetni a portot, azt bizony letiltja az XP. Mert nem szereti a direkt hardware hozzáférést, csak a HAL - on keresztül. Ha szükség van rá mégis, akkor használom. Van ott leírás, meg pdf, megmindenamikell.
Na mindegy, úgy látom ebből nem lesz semmi...
Nem tudsz valami más égető programot ajánlani?
Esetleg keress egy olyan portot, ami standard címen működik.
Azt olvastam, hog yilyen célra jobb kerülni az USB-s printerportokat.
Össze kel szerintem guberálni valamilyen régebbi számítógépet. Esetleg USB-s programozót kell építeni, valahol van a neten róla leírás.
Szerk: pl itt: [link=http://www.tuxgraphics.org/electronics/200510/article05101.shtml]http://www.tuxgraphics.org/electronics/200510/article05101.shtml[/link]
A bővítőkártyán amit említettél nincs véletlenül sorosport?
Nekem Netmos (2xRS232+1xLPT) bővítőkártyám van. SI-PROG-ot építettem soros portra és azzal megy XP alól is.
Nekem is Netmos bővítőkártyám van,de nekem csak 1xLPT.
De nekem nem akar menni
Sziasztok !
Egykis segítségre lenne szükségem, egy ATMEGA8- as-ba kellene beletölteni egy HEX állományt akinek van hozzá eszköze ,ert nekem csak pices környezetem van. Kifizetném utánvéttel . előre is köszönöm !
Hi! műxik az első kapcsolásom Mega8-al. ledvillogtató :yes:
Én ezt az progizót használtam:
hali ! a JP1-en azok a proci lábai ?
és milyen progit használsz ? -asszem nincs printerportom ,ez sorosporton is műxik ?
Én EZT. Az alsót építsd meg inkább mert stabilabb, mint a felső a mit Hurka is javasolt.
Annyit kell még tudni hogy a tápot a programozandó áramkörből veszi, a csatlakozó 2-es lábára kell adod neki, a földet meg a 4-6-8-10-es lábon. A LED nevűt nem kell bekötni feltétlen. A többi meg értelem szerűen. PonyProggal tudod használni például.
Köszönöm szépen a segítséget , így már tala elboldogulok, ha nem majd kérdezek .
azt a jóképű labortápot építeném meg amihez van az ATMEGA8-as volt és ampermérő egyszerre . |
Bejelentkezés
Hirdetés |