Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Koszonom.
Idézet: „4^TWPS” 4 a TWPS hatvanyon? En szamolgattam e keplet szerint ,de ezt nem igy ertelmeztem...lehet hogy azert nem lettek realisak az ertekek. Max mennyi TWI orajelet erdemes allitani DS1621 -nek?
A Pony-nál az interface setup-ban mit állítottál be?
Igen az bizony hatványkitevő!!
A manual 170. oldalán megtalálod te is.
Parallel
AVR ISP I/O Mindhárom LPT ki van szürkülve, de az LPT2 van kiválasztva, de nem tudom változtatni
Nekem is I/O-n áll, Nekem API-nál szürkék. Érdekes, elvileg mennie kéne. Kipróbáltam és megy a driver nélkül is amit küldtem.
A programozó rendben van ?
Kipróbáltam már több helyen és megy azokon a gépeken amelyek alaplapján gyárilag van LPT port. Én arra gyanakszom, hogy a Ponyprog a default i/o címeken keresi, de nekem nem azokon a címeken van a portom.
Próbáld API beállítással, ha jól emlékszem ez az első lehetőség a legördíthető listán
A driverben nincs lehetőség valamelyik standard portra átrakni a portot?
Sajátgépre jobbgomb->kezelés->eszközkezelő->duplakatt a printerportra->erőforrások->vedd ki a pipát az automatikus beállításokból és állítsd be valamelyik standard portot.
Itt sem tudom kivenni a pipát, mert ki van szürkülve
![]()
Az a program, amit adtál az konkrétan mire jó?
Elvileg azzal lehetne valahogy átírni, nem? Nem igazán tudtam kezelni.
Arra jó, hogy ha egy program szeretné bizgetni a portot, azt bizony letiltja az XP. Mert nem szereti a direkt hardware hozzáférést, csak a HAL - on keresztül. Ha szükség van rá mégis, akkor használom. Van ott leírás, meg pdf, megmindenamikell.
Na mindegy, úgy látom ebből nem lesz semmi...
![]() Nem tudsz valami más égető programot ajánlani?
Esetleg keress egy olyan portot, ami standard címen működik.
Azt olvastam, hog yilyen célra jobb kerülni az USB-s printerportokat.
Össze kel szerintem guberálni valamilyen régebbi számítógépet. Esetleg USB-s programozót kell építeni, valahol van a neten róla leírás.
Szerk: pl itt: [link=http://www.tuxgraphics.org/electronics/200510/article05101.shtml]http://www.tuxgraphics.org/electronics/200510/article05101.shtml[/link]
A bővítőkártyán amit említettél nincs véletlenül sorosport?
Nekem Netmos (2xRS232+1xLPT) bővítőkártyám van. SI-PROG-ot építettem soros portra és azzal megy XP alól is.
Nekem is Netmos bővítőkártyám van,de nekem csak 1xLPT.
De nekem nem akar menni
Sziasztok !
Egykis segítségre lenne szükségem, egy ATMEGA8- as-ba kellene beletölteni egy HEX állományt akinek van hozzá eszköze ,ert nekem csak pices környezetem van. Kifizetném utánvéttel . előre is köszönöm ! ![]()
Hi! műxik az első kapcsolásom Mega8-al. ledvillogtató
![]() ![]() ![]() Én ezt az progizót használtam:
hali ! a JP1-en azok a proci lábai ?
és milyen progit használsz ? -asszem nincs printerportom ,ez sorosporton is műxik ?
Én EZT. Az alsót építsd meg inkább mert stabilabb, mint a felső a mit Hurka is javasolt.
Annyit kell még tudni hogy a tápot a programozandó áramkörből veszi, a csatlakozó 2-es lábára kell adod neki, a földet meg a 4-6-8-10-es lábon. A LED nevűt nem kell bekötni feltétlen. A többi meg értelem szerűen. PonyProggal tudod használni például.
Köszönöm szépen a segítséget , így már tala elboldogulok, ha nem majd kérdezek .
azt a jóképű labortápot építeném meg amihez van az ATMEGA8-as volt és ampermérő egyszerre . ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |