Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   119 / 1271
(#) _zol hozzászólása Júl 10, 2009 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy SonyTv-m.
Megméregettem a katódfeszültségeket:
G:144,3 helyett 89V
B:145,8 helyett 108V
R:149,8 helyett 198V
Ezt mi okozhatja?
Köszi!
(#) mcke hozzászólása Júl 10, 2009 /
 
Sziasztok!

A következő probléval kapcsolatosan szeretnék segítséget kapni: a tv képernyőn ha legfelül világos képtartalom van, akkor a kép felső 1/4-ede "szétnyílik" és ezzel összenyoja az alatta levő részt és ezzel együtt a hang is elmegy.

Köszönöm a segítséget!
(#) zolijee hozzászólása Júl 11, 2009 /
 
Sziasztok van egy régi Videoton ts 2120 osd-tv és nem akar bekapcsolni a piros led világit a elején és mikor megpróbálom bekapcsolni csak villog és nem ad semmi különös hangot gondolom valami táphiba lehet de nem tudom mert én villanyszerelő vagyok és nem nagyon vágom az ilyeneket átnéztem a panelt nincs rajta sérülés meg ilyenek de 1 alkatrész már volt benne cserélve tda8351-es ic az alkatrészeken nem látok semmi égést vagy púposodást ha valaki esetleg tudna segíteni az jó lenne mert nem akarom szervizbe vinni mert nem ér sokat csak megszeretném csinálni hátha sikerül előre is KÖSZÖNÖM a válaszokat
(#) hinar83 válasza zolijee hozzászólására (») Júl 12, 2009 / 1
 
Szia. "Tipikus" videoton hiba, a sorvég tranyó szállt el amiatt erölködik a tápegység bekapcsoláskor.
Ha jól tudom s2000 számú van ezekben a tv-kben. (a sorkimenö trafó közvetlen közelében találod hütésre van szerelve, és egy lemez bilincsel van a hütésre fogatva)
A tda8351-es ic hibája más tüneteket produkálna, ugyanis az az eltérítésért felelös.
Nos tranzisztor kiforraszt majd multival( pl. ohm mérö) rámérsz a lábaira, és ha közel nullát mutat akkor kuka, ekkor elmész és veszel bele egy újat ( kb. 400ft).
Remélem tudtam segíteni.
Csövi.
(#) zolijee válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
szia köszönöm a segítséget kiszedtem őket mert 2 volt benne de a méréseim nem jól sikerültek nem igazán tudtam kimérni mert mindig mást mutat de leginkább nem mutat semmit 200 ohm-ra tettem meg szakadás mérövel is próbáltam na mind egy veszek bele újakat és majd megírom hogy jó lett e még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget
(#) hinar83 válasza zolijee hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
Légyszi próbáld ki úgy a tv-t hogy a sorkimenö trafóhoz közelebb lévöt nemforrasztod visza (csak a tápegységét) és úgy próbálod bekapcsolni, ha akkor is ugyanazt produkálja akkor máshol lehet a hiba. Ez a tipus lassan 20 éves és elöfordul hogy kondikat kellene benne cserélni.
Megkellene mérni a kondikon évö feszültséget üzem közben, a elegnagyobbon ami kb 385-400 votos és 150µF-os ez a bizti környékén található, és a második legnagyobbat ami olyan 160voltos és kb 100µF-os lehet hogy mekkora rajtuk a fesz bekapcsolva.
A méréshatárt állítsd a multin a legnagyobbra, nehogy véletlen hazavágja, szóval csak óvatosan.
(#) zolijee hozzászólása Júl 12, 2009 /
 
oké megpróbálom és majd írok köszi
de ugye a sorvég trafó az amiből nem megy semmi vezeték a képernyőre., csak egy sima trafó nem?
(#) hinar83 válasza zolijee hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
Nem, az pont az amiböl megy a képernyöbe. :yes:
(#) zolijee válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
vissza tetem azt a tranyót amelyik a tápegységhez tartozik mert már rájöttem hogy melyik az és így is ugyanazt csinálja világit a piros led és mikor megpróbálom bekapcsolni akkor csak villog és rámértem a kondikra a legnagyobb az 385v 150uf ezen mértem 319voltott . a másik kondi 160v 150uf ezen mértem 119voltott ez most jó érték ? és amúgy be kelet volna úgy indulnia hogy csak 1 tranyó volt benne? a válaszodat előre is köszönöm ja a méréseket ugy csináltam hogy csak az a tranyó volt benne amit mondtál remélem igy kellet
(#) küzmös Gergely hozzászólása Júl 12, 2009 /
 
Sziasztok van valakinek elfekvőben egy Orion nagyfesztekercs? Egy fekete-fehér Orion Mátra készülék (AT-2061)-be kellene
(#) hinar83 válasza zolijee hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
Mindent jól csináltál.
A feszültség értéke is oké, érdekes hisz az ilyesmi tünetet valamilyan zárlat szokta elöidézni álltalában, pl sorvég tranzisztor. Hirtelen most más nemjut az eszembe, nehéz igy találgatni a tv hibájába hogyha nemlátja az ember.
De hátha érkezik még egy-két hozzászólás.

(#) zolijee válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
oké köszönöm a segítségedet kicserélem a tranyókat meg a kondikat és ha nem jó akkor szerintem kuka ez még nem lehet olyan drága és igy lehet jó lesz. cső
(#) nebraska hozzászólása Júl 12, 2009 /
 
Jó estét! Mi lehet a baja a tévémnek, ha bekapcsoláskor ugrál ,szalad a kép,meg hullámos is, és a hang is később jön, miután "bemelegedett"? Aztán kb két perc múlva a kép tökéletes, és a hang is. Valami le fog véglegelni, az tutti...
de vajon mi lehet az? /Philips Monolith Super Color/
Imádom a ketyerét..... :yes:
(#) goldscorpio07 válasza nebraska hozzászólására (») Júl 13, 2009 /
 
Üdv.
Elsősorban a tápegység primer oldalán lévő elkókat cserélném ki.
(#) ferzoo válasza nebraska hozzászólására (») Júl 13, 2009 /
 
Ez is jó régi cucc akárcsak az enyém.A képcsöve sosem megy tönkre szinte elnyűhetetlen.Szerintem vagy 2tucat elkot cserélned kell primer résztől kezdve a szekunderig,+ a kisméretű 1-10mikrokat amik a videojel+szinkron fokozat Ic.környékén találhatóak.Ezután jöhet a csatlakozók átforrasztása,sorkimenő eltérítés stb.
(#) dezsi001 hozzászólása Júl 13, 2009 /
 
Üdv. Van egy Sony Trinitron TV-m és lilás az egész kép (hiányzik a zöld szín) . Mitől lehet. Kerestem a 3 színhez tartozó trimmert de nem találtam. valakinek van ötlete mi lehet a baja? szerintem leállt a zöld ágyú. Sajnos a szkópom most nem jó tehát valami olyan megoldás kellene amihez nem kell a szkóp. Előre is köszi mindenkinek.
(#) ferzoo válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
Jól gondolod hiányzik a piros/red szín katód gyenge,oxidos valóban.Oszcilloszkóp sem kell Tv.javításhoz legtöbb esetben,régi készülékeknél gyakorlat is elegendő 90% ban.Viszont a katódokat egyenként fel kell újítanod /regenerálás/ Redet 2szer is érdemes hosszabb ideig mint a többit.Ezután megindul a katódáram és lesznek természetes színek megint.Persze a fűtőszál ok.legyen.
(#) dezsi001 válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
És ezt a regenerálást pontosan hogy kell csinálni? Előre is köszi.
(#) nagyimre10 hozzászólása Júl 14, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.Van egy olyan problémám,hogy a tv tápja inditás után szakaszos üzemmódba megy, tehát a készenléti led,villog.A tápba már szinte mindent cseréltem,a táp szürő elkot,a 47uf kondit a vég tranyót,és ugyan az. Van a tápban egy ic a rajta lévö szám G0647lp,idáig senki sem tud rólla semmit,a boltban sem ismerik,mert már kiakartam cserélni. Ha van valakinek valami ötlete kérem válaszoljon Kösz a segitséget.
(#) Vatti válasza nagyimre10 hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
Szia, egy TV típus szám jó lenne, az izzós módszerrel próbáltad már a tápját ?
(#) nagyimre10 válasza Vatti hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
Bush rf 2185 ntx.Igen próbáltam és avval is villog.
(#) nebraska válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 14, 2009 /
 
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, a szerelőnek leesik az álla, mikor elmondom neki, hogy mi a baja!
Merthogy én csajsziból vagyok, és ki kell, hogy hívjak majd egy hozzáértőt... :peace:
(#) ferzoo válasza nagyimre10 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Kicsi az esélye hogy az Ic.a ludas kb.1-2% mert akkor nem indulna a táp.Valahol máshol kell keresgélned,igy látatlanban csak ennyit tudok segíteni.
(#) ferzoo válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Az ismert tapasztalt Tv.szerelőknek van regeneráló cuccuk,amíg szervizben dolgoztam én is gyárit használtam.Idehaza készítettem 1-et 555Ic-vel 2db.tranyóval és egyszerű nagyfesztekercsel,ami 12V ból 2-3ez.volt impulzusokat állít elő kb.1mA kimeneti mellet.Ezt kapcsolóm rövid ideig a felfűtött katódokra egyenként.A rácsra G2 G3 csak akkor szoktam amikor nagyon gyenge/öreg a képcső.Fűtésre Dc.4Voltot adok.Az áramkör 10centis panelon van, +adapterrel működik.
(#) Ricsi89 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Helló!
Hasonló esetem volt múltkor egy monitorral. Ott volt a tápnál egy trimmer, amivel a kimeneti feszt lehetett állítani. Na azzal állítottam egy kicsit és megszűnt a folyamatos indítgatás és beindult normálisan a táp. Nem tudom mi okozta a hibát, de azóta is megy rendesen.
(#) dezsi001 válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Esetleg ennek a regenerátornak megvan a kapcsolási rajza?
(#) nagyimre10 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
hello.A tápnak a primer,vagy a secunder oldalán volt e trimer?Mert itta sec oldalon van,de nem tekertem még meg.
(#) nagyimre10 válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Hello.Valahol a tápba,vagy a kimeneteken kellene keresgélnem?Az optocsatoló lehet ludas?
(#) Ricsi89 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Ez a primer oldalon volt az IC közelében. Sajnos én sem találtam semmit erről az IC-ről. Egy sasszi szám nem ártana, úgy könnyebb lenne rajzot találni hozzá. A főpanelon kell valahol lennie.
(#) nagyimre10 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Amit találtam az ez a szám.KX1.190-08 Beko elektronik.Az optocsatoló lehet ludas?
Következő: »»   119 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem