Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   627 / 2208
(#) Ricsi1992 válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 12, 2009
szétkaptam a piros Junoszty-ot, úgyhogy megvan a negyedik trafóm. Remélem nincs leégve, nem menetzárlatos... Holnap kiderül.
érdekes volt látni a Junoszty belsejét. Hűtőborda, alu keret a nyákon...elég fura tranyók is voltak benne, nem tudom milyen tokozású lehetett...talán a TO-3-hoz hasonlít...
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Júl 12, 2009
Az oroszok nem igazodtak a világszabványhoz, legalább is a félvezetőknél nem. De ez nem lényeges.
A Juoszty hálózatik nagyon jók, indok nélkül egy sem ment még tönkre (legalábbis én nem találkoztam vele, pedig pár száz Junoszty átment a kezemen). Ha megvan a 4 db, érdemes kipróbálni, főleg úgy, hogy már hallottad is őket.
(#) Ricsi1992 válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 12, 2009
Érdemes? Persze, hogy érdemes! Holnap megveszem azt a pár ellenállást, kondit és már rakom is össze a másik csatornát. Nagyon kiváncsi leszek rá, biztosan szép hangja lesz.

Az mitől lehet, hogy gerjed az erősítő(pl500), ha rajta van a legelső ECC85?(a rajzon, amit adtál) A fázisfordító előttire gondolok, ami a bemenő jelet erősíti. Esetleg az nem lehet, hogy így túl érzékeny lesz a bemenet, és minden zavart összeszed, és ezért zúg? kb 4 méter árnyékolt kábelen vezetem a bemeneti jelet.
Lekötöttem, most teljesen tisztán szól, 0 hangerőnél se zúg, de így csak a minihifi füles kimenete tudja kivezérelni, az mp3 nem. Anódellenállás 68k, katód 1,5k, rácsle. 330k, becsatoló kondi 1uf fólia.
Vagy lehet, az a gond, hogy az ecc másik felét és az árnyékolólemezt szabadon hagytam?
(#) rockersrac hozzászólása Júl 12, 2009
a Pl504 pp-ben mennyit tud kb? Mert most hétvégén csereberéltem ismerősömmel,és kaptam egy jó nagy rakat csövet,köztük pl 504-et(meg talán ha jól rémlik pl 500 is van a csövek között,de ez nem biztos!) Subládához szeretném erősítőnek megcsinálni majd valamikor!
(#) Ricsi1992 válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 12, 2009
Nekem 300V anódfesszel hálótrafós kimenővel 15-18W-ot tud.
Imi65 írta:
Idézet:
„Most már rendes trafókkal működik, lényegesen többet tud, 40W fölött van a plafon.”

Ha jól tudom a PL500 és 504 szinte ugyan az, én úgy is hallgattam a pp-t,hogy az egyik foglalatba 500, a másikban 504 volt...és jól szólt.

Köbzoli, holnap teszek valamit az ügy érdekében...nem lesz szabadon, a másik csatornát fogja hajtani. Majd rakok fel képeket is, igazi gubancmodell lesz.
(#) ngyzoli hozzászólása Júl 12, 2009
Éjszakai "csendélet",csövekkel.
(#) kocos válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Júl 13, 2009
junoszty-ban van egy 10 µF/160 V, és egy 6,8 µF /160 V olajpapír kondi, azt is érdemes kitermelni, meg a kis zöld tégletest mica kondenzátorokat!

Én meg találtam a lakás alatti óvóhelyen két rádiót, egy AR602-est, meg egy kisebb oriont, sajnos a kévék rosszak, a kicsi le van öntve mésszel - a gerjesztett hangszóró is kapott, teli is van a légrés -> KUKA de a sasszik fénylenek , a trafókon a festék sincs leperegve, csövek megvannak, az aranyfeliratok is a hátlapon )
(#) mayky hozzászólása Júl 13, 2009
Nagyon lecsúszott a topic, felhozom egy kicsit.
EL84 ellenütemű
(#) Ricsi1992 válasza kocos hozzászólására (») Júl 13, 2009
az olajpapírt kaptam ki legelőször.

Más: megőrülök, úgy volt hogy ma megépítem a PL500 pp másik csatornáját is, de nem tudtam alkatrészeket venni hozzá.
Bemegyek a Dunakeszis INCOMP-ba a listámmal, hogy ezeket kérem, nézi a csávó...azt mondja, nincs 1w-os ellenállásunk...jó, akkor milyen van? 0,6-os és 2w-os...akkor adjon 2w-osat...elkezd magyarázni, hogy a 0,6-os miért nem jó...azért mer nem....erre csak mondja tovább....na akkor elmondtam neki, hogy csöves erősítőhöz kell, és a nagy fesz miatt kell 1-2w(ne üssön át...).. erre elkezdi mondani, hogy ilyen ellenállásokkal semmit nem érek, meg se próbálljam, ide !speciális! induktívszegény ellenállások kellenek, mert hogy volt itt múlthéten egy "csöves guru", és ő is olyanokat kért.
Nézi tovább a listát...aszt mondja:nem biztos, hogy mindenből tudok adni...megőrülök, és miért nem? Erre elkezdi mondani, hogy 1000-res csomagokba van ellenállás, és ha van kibontva csomag, csak abból tud adni, meg hogy ők elsőorban nagykereskedés...
Érdekes,a websopukon ott van, hogy mi mennyibe kerül, 1db, 10db, 100db, én meg gondoltam,hogy csak elmegyek már a sz@ros boltjukba, nem rendelem meg neten, 10 perc alatt ott vagyok a boltba.
Ja meg a neten ott van, hogy KIS és nagykereskedés, meg hogy szeretettel várunk...aha.

Szerintem meglátta a listámat, és lusta volt kikeresni azt a 15 ellenállást és 6 kondit... nehogy már 300 forintér 3 percig fel kelljen állnia a székből.

Bocsi az offért, de nem bírtam magamban tartani.
Szóval egyenlőre szünetel a projekt, majd be kell mennem Pestre, a Lomexbe alkatrészekért.
(#) rhesus23 válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Akkor lenne hozzád két kérdésem. Milyen kapcsolás? És milyen fából van az oldala. Tetszik!
(#) djhans hozzászólása Júl 13, 2009
Fórumtársak! SM65 vas mire lehet elég? Én PCL86 SE-re gondoltam. Az EL84 SE-hez már SM74 kell.
(#) mayky válasza rhesus23 hozzászólására (») Júl 13, 2009
Hát még csak egy üres doboz (szokásomhoz híven)
De lehet, hogy egy Mullard five-ten EF86-ecc83-EL84.
Vagy valami összvér lesz belőle. Még nem tudom, természetesen légszerelésű, tehát a lehetőségének csak a képzelet szab határt.

Sima fenyő paliszander színűre pácolva, lakkozva.
(#) rhesus23 válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Lehet itt többen megköveznek, de szerintem az egyik legszebb csövek közé tartozik az orosz EF86. Nem sok cső van aminek ilyen precíz a kivitele- szerintem.

6H2N.jpg

(#) mayky válasza rhesus23 hozzászólására (») Júl 13, 2009
Az EF86-os az egy pentóda, te meg egy kettős triódáról tettél fel képet 6n2p-ről
(#) Mate78 válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Nagyon szép.Szokásos minőség Tőled.

Hangjáról valami?

(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Patent! A héten küldöm az APX sasszikat, ha minden jól megy
(#) mayky válasza Mate78 hozzászólására (») Júl 13, 2009
üres doboz

De a kimenőket (9k:8 ohm, m111-35n szemcseorientált vason 16 rugót csengettem ki érte az eximtrade-nek) teszteltem az EL34 deszkában, ott jó hangja volt. Persze egy EL84 azért más, de bizakodom, hogy nem lesz nagy csalódás.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Júl 13, 2009
Nekem egy 6L6 SE-t hajt, két el83 előfokkal, és 5c4sz egyencsővel, és igencsak melegszik! stereo PCL SE-hez is csak akkor ajánlanám, ha a fűtés külön trafóról megy ( mondjuk junoszty hálózatijáról )
(#) mayky válasza kocos hozzászólására (») Júl 13, 2009
Köszi, nem kell sietned, azon még csak gondolatban dolgozom.
(#) djhans válasza rhesus23 hozzászólására (») Júl 13, 2009
Olyan (6N2P) nekem is van a 6P14P PP-ben.

kép 031.jpg

(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Júl 13, 2009
Kimenőkénti alkalmazásra gondoltam. A táblázatból az derül ki, hogy 46,5VA-t tud a szekunder oldalon hálózatiként.
(#) sturbi válasza rhesus23 hozzászólására (») Júl 13, 2009
Az orosz EF86 a 6Ж32П, és ha jól emlékszem kívűlről egy háló látszik, mint a Valvo EF 86-nál csak nagyobb (mármint a háló). A Tungsramm EF86 is olyan talán, míg pl. a Telefunken-nél nincs ez a háló.
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Júl 13, 2009
Így igaz, az enyém így néz ki ...

6ZS32P.jpg

(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Nagyon szép, de nekem valahogyan pont ez a része megy nehezen, a dobozolás.
Amíg összeáll az erősítő, bemérem és megszólal, addig vagyok motivált, de aztán ...
(#) djhans válasza lpcollector hozzászólására (») Júl 13, 2009
Én is ilyen vagyok
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Júl 13, 2009
Én is ezért csinálom meg a dobozt először, hogy a kellemes része maradjon hátra Amikor megvan a hang amit keresek, akkor FULL KÉSZ !
(#) djhans válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Akkor nem érhet olyan csalódás, hogy a deszkamodell jobban szólt.
(#) mayky válasza djhans hozzászólására (») Júl 13, 2009
Így van, bár az EL34 PP-t deszkán teszteltem, főképp azért, hogy érdemes-e PP erősítőkkel foglalkozni.
Érdemes
Meg a 4654-esem is még csak deszkán van.
(#) djhans válasza mayky hozzászólására (») Júl 13, 2009
Eleinte én féltem a PP-től de most már azt mondom, hogy alaptalan volt.
(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Júl 13, 2009
Hát nem! Én a GU-t egyszerre a dobozba fogom építeni. Na de ez nem igaz, mert először a panelra. De a trafók mivel már benn lesznek a dobozban, ezért a panelokat csak kipróbálás képpen fogom doboz nélkül meghallgatni, hogy nincs-e valami gond vele.
Következő: »»   627 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem