Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL

Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   20 / 43
(#) Zupp87 válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 18, 2009 /

Az lehet, hogy nagyot szól, de szerintem ha koncertet kéne vele hangosítani 10ezres tömegnek, leégnének a hálózati trafók Gondolom erre is igaz a mondás, amit az egyik fórumozó idézett egy műszaki bolti eladótól: "szól az, csak hajtani kell"
(#) Kovidivi válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ez pont én voltam Köszönöm, hogy idézted

Egyébként hallottam már ezt a piros szélű hangszórót szólni, a 30cm-es változatban. Egy házilag kitalált ládában volt, a "gyufásdoboz" arányok kb. megvoltak, de alig volt mély. 100w-tal volt kb. hajtva, és volt ott minden, csak nem szép hang (közép hasonló pirosszélű mnc, meg egy piezo magas. Rokonom mondta is, hogy 100w-os hangfal, meg milyen menő, de engem egyáltalán nem győzött meg a hangja, pedig akkor még semmi közöm nem volt a hangfalakhoz, azt sem tudtam, mi az a hangváltó...).
Amit én itthon produkálok sokkal kisebb teljesítménnyel, az százszor szebben szól. Mondjuk nálam Videoton van, meg érzékeny mélyláda.
(#) zz0323 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Bővebben: Link
Itt , ja és nem 97, hanem 98db, bocsi, de elírtam
(#) zz0323 válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ha nem hiszed próbáld ki . Csak 1 e-mail nekem (zz0323@citromail.hu), én küldök neked Garry Thunder láda tervrajzot, aztán belerakod a PA50100-at aztán megnézed.
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ha végigszámolod a T-S paraméterek, vagy az impedanciamenet alapján az érzékenységet, akkor kapod a 90dB körüli értéket. Nem hangosabb 1W-on, mint a HA17-ed.
(#) djgombi válasza zz0323 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Mi nem használunk csak egy QSC GX-3
és egy Castone CPA-400B
erősítőt! Ezzel hangosítani járunk csak Eminence Kappa hsz-kel. Ez csak 1000 watt környéke mégis elég hangnyomást produkál :yes:
(#) pl13 válasza zz0323 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ez nem hit kérdése, az a hangszóró sosem volt a 98dB érzékenység közelében sem, mindössze ráírták, valós mérések szerint, gyártási szórástól függően 89-90 környékén teljesítenek (már amik nálam jártak). Teljesen fölösleges idézned a SAl adatlapját.

Idézet:
„én küldök neked Garry Thunder láda tervrajzot, aztán belerakod a PA50100-at aztán megnézed.”

Azt biztosan megnézheti. De esetleg azt is elképzelhetjük, mi lenne, ha pl. a hangszóróhoz való dobozt választana...
(#) djgombi válasza pl13 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Inkább azt nézném meg amikor egy Thunder láda a belevaló Garry hsz-val nagyobbat szólna 4 SAl PA-nál Mert ez így lenne az biztos!
(#) Kovidivi válasza zz0323 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Megnéztem a linket. Tudod, hol van a kutya elásva? Segítek... Idézet: "Jól használható kétutas
összeállításaokban, ring vagy piezo magassugárzókkal párosítva." (Az elírást direkt benne hagyom! Az én hozzászólásaimban kevesebb hiba szokott lenni Minőségi adatlap, minőségi termékek) - a frekvenciamenet pedig 2khz-nél leesik mindhárom hangszórónál. Ha ez mellé raksz egy piezo-t/ring sugárzót, ami jó esetben 6khz-től szól (jó esetben), akkor máris kaptál egy tucc-tucc hangrendszert, ami nem PA!!!
Nincs itt semmi gond, csak úgy beszélsz erről a hangszóróról, mintha ez lenne az isten, és ez miatt folyik a beszélgetés, és ezen a nézeteden próbálunk segíteni.
(#) zz0323 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Én nem mondtam h Isten , ha jól emlékszek akk. ez a téma azért indult hogy mindenki elmondja a véleményét. Nekem a PA-val semmi bajom, csak a többivel (SAL) mint előrébb írtam. Castone SC-203-ból kap jelet 30Hz-250-ig.
(#) zz0323 válasza djgombi hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Eleinte én is Castone-t akartam, de végül a t.amp-nál kötöttem ki. A Castone-ok tényleg jók, de megérne 1 próbát szerintem az E800-as t.amp is . Német gyártó, 2*440W/4ohm, 2*240/8ohm, hővédelem, koppanásgátló, lágyindítás, szerintem más nemis kell . Ja és csak 48e, nem pedig 68e.Bővebben: Link
(#) Dióda válasza zz0323 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Nekem gyanúsak voltak annó ezek a PA hangszórói a SAL-nak ezért megnéztem közelebbről és utánnaérdeklődtem. Ezeket a SAL csak megveszi és cimkézi de nem kínai hangszórók . Ezt az eggyik helyen ahol javították mert a gazdija beszakította a membránt láttam. mikor szét volt szedve látszott az eredeti gyártó logója a pille alatt a kávában. De hogy ki gyárthatja a fene sem tudja. Nem volt ismerős a logója és már nincs is előttem a jelzése.
Ergo mielőtt bárki véleményt alkot róla mint SAL elősször meg kellene mérni és utánna lehetne agonizálni tovább mire lehet használni mert így nem lehet semmit tudni róla. A doksi meg egy darab papír amit hozzá adtak és kész. De a PA széria nem kínai az tuti.
(#) zz0323 válasza Dióda hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ja, meg nekem az tűnt fel hogy ,,kétutas hangrendszerekben".
Akkor most ezt hogy?
SAL-nak a legnagyobb váltója az 300W-os
Na mindegy, nálam aktív váltóval megy, szóval nemis nagyon érdekel.
Esetleg a DP125-ös ring mellérakható, de 1 piezó semmiképpsem. (Quad 405-tel kettétört a kerámia, úgy hogy volt előtte hangváltó is :yes: )

Hajst meg eggyet szélessávban és rájössz miért mondja hogy kétutasban.
Alapból kopog mint a frász és kegyetlen közepe van neki. Jó lehet úgy hogy a piezzó elé csak egy 100-220nanós kondit teszel és akkor bírhatja olyan 150 neccesen 200W-ig. ha jól emlékezem akkor a KHS342-őt ajnározzák hozzá ami duplacsövű és két lapka van benne és eléggé szépen viszi a magasat de viszont eléggé magasról is indul nem 2K-ról az tuti.

Ezekhez a hangszórókhoz már amugy is csak aktív váltót lehet használni mert ekkor teljesítményen a passzív szétég és kegyetlenül zabál illetve sokat lefog ami PA-nál nem szerencsés.
Passzív váltó maradjon a hi-fi kategóriában szerintem.

Nálam max 250Hz-ig, és addig nem vettem észre hogy gond lenne vele . 18"-os hsz.-ból meg nem szeretnék 2utast varázsolni, a legnagyobb gyártók is a 15-öst használják. 18-as csak mélybe. (Meg a Cervin Vega a T36-ossal :21" 2000peak, 1000 continious )

Jajj de megnéznék róluk egy hivatalos mérést is hogy valójában mit tudhatnak és mire lehetnek jók a legjobban.
Így saccra lehet ládába tenni de nem ugyanazt fogja adni mint abba amihez tökéletes lenne. Persze ugye a PA-nál a teljesítmény amit belepumpálsz úgyis hozza a hangerőt rendesen de lehet hogy a fele is elég lenne hozzá ha jó ládákat kapna.

Lehet hogy nem a T 36 van alul, de csak ezt találtam
Milyen?
(#) sound.man válasza zz0323 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Jó vég csak a 2x440w-ból jó ha tud 2x300-at meg fűt mint az állat. Trafót meg se lehet benne fogni olyan forró. Limiter meg csak akkor megy amikor teljes sáv széllel hajtod.
(#) zz0323 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Igen, a limiterek általában akkor mennek , így van a Yamaha P3500S-ben is (Máramit láttam, tapasztaltam. Csakhogy más gyártónál is ilyen). Limiter a kimenőteljesítményre van, ha csak 1 sávot kap a vég akkor nemis fog clip-elni . A trafóról meg annyit, hogyha beszéd hangerőn használod akkor is meleg kb. 5 óra üzem után . De nekem még jópár trafóm ilyen, hogy nincs hajtva a végfok, csak bekapcsolva.

Nem tudom... Nekem RH végbe van limiter az limitál ha sok a jel. A t-amp-ra ha csak magas freki megy akkor clip led világít de nem limitál semmit, ha meg mély frekit kap akkor clip se villan ki nem hogy limitálna.
(#) zz0323 hozzászólása Júl 19, 2009 /

Utánanéztem . Azt írták az E800 füzetébe hogy ha villan a clip led akkor: ,,tekerje vissza a szint-szabályzót" ha-ha-ha
Akkor most én clip-elek vagy a végfok?
De erre a problémára vannak végfoktól független limiterek is, ha továbbra is gond lenne vele.

Nálam csak 85% körül van kitekerve, 4 top-ot hajt, de ez éppen élég neki, van mikor beleverne a tekercs a mágnesbe ha kitekerném.

Nekem sincs fullon a toppok végfoka soha. Szerencse, hogy abba a végfokba van limiter ami a mélyeket hajtja. Buli közbe láttam a Limit led-et villogni.

Nekem van rá spéci megoldás
Nézd csak
Beállítom 1x, a gerjedést meg többnyire észreveszi az ember (mikrofonnal), aztán tovább úgyse lehet hajtani ha azt egyszer beállítják.

A kép kicsit ... de a lényeg látható. Bocs a minőségért, telefon volt csak a közelben
(#) Moderátor hozzászólása Júl 19, 2009

Uraim! Létezik egy ilyen topik is!
(#) zz0323 válasza (») Júl 19, 2009 /

Ok, elnézést, ez jogos volt
(#) djyuri válasza zz0323 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Szia
Csak clip és nem limit funkció.
Nekünk van ilyen és ez csak akkor kezd világítani,ha
1.- torzul a kimenet (gyenge erősítő a kívánt teljesítmény igényhez vagy maga a hangszóró már erősen torzít és ez valahogy visszacsatolódik,mert figyeli a rövidzárat a kimeneten működés közben is és ha túl sokat zuhan az eredő ellenállás,akkor bevillan)
2.- szar hangváltó (a kondik közvetlen a végfokkimenetre vannak kötve(sehol söntellenállás)
3.-ha már elérte a 90 fokot és leoldott a védelem (ebben nem vagyunk biztosak,mert ezt már megoldottuk jobb szellőztetéssel)

Jah és külön is be lehet villantatni a ledet a frekvenciákon.
Próbáld csak ki....tegyél össze pár ládát neki és adj rá 50hz-et....vagy ugyanígy a közepet...magasnál ott a white noise....de ha már csak egy csak üvöltözős hanganyagod is van,akkor is be lehet villogtatni. De tény,hogy együtt az összes frekin éri el leghamarabb a bejelzési küszöböt.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Júl 30, 2009 /

Üdvözlet
SPA 5070 szerintetek zárt dobozban hány liter lenne az amivel "elfogadhatóan" szólna?Haver szeretne venni,kétutas dobozokat szeretne csinálni,de még filózik hogy a magas miféle legyen...én meg főleg a hangváltón (keresztezési freki,l-pad stb...)
Mivel kínai barátaink t-s paramétereinek nem hiszünk,van e valakinek ezzel a hsz-el tapasztalata?
U.i.:Mérni egyáltalán nem tudok,mert nincs hozzá cuccom
Előre is köszönöm
(#) pl13 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Másik hsz javasolt. Egyértelműen. Még akkor is, ha átmérőre kisebb lesz.
Következő: »»   20 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem