Fórum témák
» Több friss téma |
a legtöbben a két fresnelt írásvetítőből szerzik, mert abban is 2 db van, csak össze van ragasztva/sütve. Ha kicsit többet szánsz rá, akkor lehet venni újat. Ez némileg jobb megoldás.
A vetítőlencse lehet egy írásvetítőből, de jobb megoldás egy triplet beszerzése, némileg drágábban. Nekem a két fresnel és a triplet + egy kondenzor lencse került kb.: 25-27 k-ba. Külföldről rendelve postaköltséggel együtt.
Képek a kész forrasztásról.
Hűtésnek vettem egy 12cm-es zalman ventillátort. Elég kevés levegőt fúj. Ez normális?
Mennyire melegedhet fel az lcd károsodás nélkül, és mi lehet a következménye ha túlmelegszik? Addig nem merem huzamosan használni amíg ezt nem tudom!
Magának az LCD panelnak max 60-70 fokra szabad melegednie, különbek eléghetnek a panelban lévő hajszálvezetékek és az a 3 színű folyadék vagy gáz nemtudom (RGB) összefolyhatnak és akkor nemlátni semmi a képből, meg még az a fólia amivel be van vonva a panel felszíne az megolvadhat és akkor szintén nem látni semmit a képből, de ha két oldalról megfulyatod sima sz.gép ventilltorral a panelnek azt a felét ahonnan a fény éri akkor az bőven elég arra, hogy ne melegedhessen fel a panel.
A vetítés
![]()
sziasztok !
hp 6311 em van sajna a forgásérzékelö nem jo amugy nállam még ment a lámpa benne 84 !!! orás megszabadulnék töle a lámpa árárért üdv.
Hali mindenkinek!
Mindenkinek nagyon ajánlom projektor építéshez ezt a reflektort. 1, olcsó (Metróban 1660ft) 2, Marha nagy a fényereje, még azt is megkockáztatom hogy nagyobb mint egy fémhalogénnek. 3, Egyedül az benne a rossz hogy nagyon forró. Legalább négy ventillátor kell a hűtésére és legalább 20-30 cm-re kell lennie az Lcd paneltől. És igaz hogy halogén reflektor de ekkora fényerőnél már nem sárgásan világít hanem teljesen fehéren.
Egy fémhalogén 150w os több fényt ad, mert az kb mitn a hagyományos 600w os halogén annyit tud. Vizsgáltasd meg a szemed mert bizony az sárga színü. De ha neked jo másnak is jo lesz, szerintem. 4szeres fogyasztás, de az ára 10-ed mint a fémhalogén. Életideje, is 10-ed kb.
Igaz hogy az élettartama nem olyan sok, de vettem tartalék izzókat. 4db 500w-os 800ft ugyanott.
Attól függetlenül hogy tényleg van egy nagyon kicsi sárgás beütése, tökéletesen használható házi projektorhoz és a kivetített kép is tökéletets. Én maradok ennél, nem fogok 10-15000 ft-ért fémhalogént venni. ![]()
ja, hogy az írásvetítőben is 2 db van.
na ezt nem tudtam. bár gondolhattam volna ![]() 27 csak az optikára? annyiból már majdnem az egész megvan. moncsi 15 írásvetítő 10-15 aztán kész ![]() annyi lenne még a kérésem, hogy ezekhez az írásvetítőkhöz csak a 14" os jó, vagy jó a 15" vagy 17" os is? igazából 17 est szeretnék használni, csak nem tudom, hogy a fresnel elég nagy-e hozzá. Köszi
Helló
Pont most akartam írni hogy ha van valakinek fémhalogén izzója akkor szóljon, szóval most neked szólok hogy kéne. ![]() Írj privit hogy mennyiért, milyen teljesítményűt adsz el és ha olyan akkor engem érdekelne.
Jó hozzá a 17"-os is csak akkor egy kicsit nagyobb távolságra kell helyezni a fresnelt. (a 14-15"-os az igazi)
Hali
Mekkora teljesítményű fémhalogén kell minimum egy 15"-os monitorhoz hogy frankón átvilágítsa? És higanygőz jó?
Elfelejtettem eddig a másik fontos különbséget a fémhalogén és a halogén izzó között. FÉMHALOGÉN PONTFORRÁS!! Vegyétek elő a fizika 7. osztályt kb, ottvannak a rajzok a foncsor elvnél . Kevesebb a fényereje,sárga színü, melegebb, és még a hasznos fénye is jóval kevesebb a halogénnek.
Hlló
Még ellégé kezdő vagyok a fémhalogén és a nátrium lámpák terén szóval ha lehet ne röhögjetek ki ha hülyeséget kérdezek. Az Előtét és a folytótekercs a ugyan az? Csak azért kérdezem mert van 2 bekötési rajzom is mind a kettőn máshogy nevezik pedig uyanoda vannak bekötve. És fázisjavító kondenzátort ki lehet belőle hagyni?
Az előtét és a fojtó gyakorlatilag ugyanaz. Mindkét szó használatos. A fázisjavitó kondit ha teheted tedd bele, de ha kihagyod az sem katasztrófa. Az előtét miatt induktiv meddő keletkezik amit kapacitiven egy fázisjavitóval szoktunk kompenzálni. Az induktiv meddő vektoriálisan ellentéte a kapacitivnak és a jó kompenzálás eredménye a nulla. Tehát a hálózatra nem termesz induktív meddőt. Lakossági fogyasztóknál az induktiv vagy a kapacitív meddőt nem mérik tehát nem jár érte büntetés.
Véleményem szerint a nátrium lámpát felejtsd el, annak ugyanis a fénye sárga! Utcai világiótestekben használatosak elsősorban. A rajzon feltüntetett nagyfeszre pedig ügyelj mert 1KV feletti az izzó gyújtófeszültsége ami a gyújtó elektronikából kijön! Tehát marad a fémhalogén ! Sok sikert!
Egy kérdés még.
ITT azt mutatja, hogy az LCD 2 fresnel közé kell, illetve több helyen láttam ezt. Namármost ha az írásvetítőben össze vagy "gyógyítva" a 2 , akkor azt szét lehet szedni, vagy hogy lehet megoldani? Vagy én nézek rosszul valamit? Előre is köszi.
CSŐ
Valaki tud valami kapcsolást amivel lehet a fémhalogénnek a fényerejét szabályozni, vagy akkor már sárgásodik a fénye? ![]()
Szia!
megvan még a HP? Van bele érzékelőm, a hqvideonál vettem, reel sensor a neve és video magnókban használják a szalag továbbítás érzékelésére... kb. 700 ft. Ha kell elküldöm, csináld meg a gépet... ha nem kell akkor megvenném... most javítottam ilyent többet is, típushiba, mert ez a bugyuta HP standby-ban is égeti az érzékelő infra LEDjét, ami tul van hajtva és elmegy a fénye... Üdv!
Szia! Írtam mailt.... Érdekelne a gép... de tudok segíteni érzékelő ügyben is...sokat javítok HP-ket, típusbajuk ez sajna....
Hali
Olyan problémám lenne, hogy az lcd panelt nem tudom széthajtogatni mert van benne egy folia szalagkábel amit meg kellene hosszabítáni, vagy venni egyet, de ilyet nem találtam sehol, szóval ha valaki talál akkor linkeljen. Az át forrasztgatás lehetetlen mert 9mm átmérőm van 17 ér. Várom az ötleteket :help: ![]() Van egy dvd-m, találtam benne, csak az még rövidebb
És ezt az eszméletlen vékony kábelt hogyan lehet blankolni?
Ez a kabel van szelesebb valtozatban is, mondjuk - eresben. Veszel egy olyat es az elejet-veget levagod.
Azt hiszem az msc-bp- nel lehet kapni. Ha jol tudom, ezt a fajta vezeteket nem lehet forrasztani. Esetleg ott, ahol a csatlakozoba megy. Azt egy kisebb mikroszkop alatt tokeletesen meg lehet forrasztani. A csati tetejet levagod egy szikevel, ott lesznek a forraszthato kis tuskek. De ez tenyleg csak a vegso megoldas legyen.
Símán fogja a forrasztóón. Nem sírni kell hanem megpróbálni, esetleg keresel egy rövidebbet a szemétbe, és azon próbálkozol. Mikroszkop sem kell hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |