Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   621 / 3610
(#) szabi83 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Idézet:
„Formázást windows alatt is megtudom csinálni vagy kell hozzá floppy”

Erre nem tudok konkrét választ adni, próbáld ki bajod ettől nem lesz.

Üdv
(#) Stefan hozzászólása Júl 23, 2009 /

Juhúúúúúú
Megvannak a ponthatárok 2009
Kandó: 220
Tavaly a 400 pontomból csak 160 ra volt szükség...
Fejlődünk!!!

ui: Turizmus meg marketing szakokat megse merem nézni.... tuti 481... szánalom....
(#) valve válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

"kevesebb mint 143 napod van hátra"

Az azt jelenti, hogy 143 napja fut a merevlemez... Nem azt, hogy még 143 napja van hátra!

Low Level Format -> Ezt legkönyebben egy Hirens BootCD-vel tudod megoldani.
Az alacsony szintű formázás több órába is beletelhet, sőt napokba a merevlemez méretétől függően.
Ha netán megszakítod ezt a formázást mert nem bírod kivárni azt az időt akkor csak akkor lessz újjra használható a merevlemezed ha újjrakezded az alacsony szintű formázást! Ezután még kell egy High Level Formatting amely elkészíti a szükséges particiókat. Ez egy 80Gb merevlemeznél kb 15-25 perc.

Windows alatt nem lehet alacsony szintű formázást végezni!
(#) _ampervadasz_ válasza valve hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Véletlenül a hátralévő időnek néztem, a működési időt. Jogos.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Idézet:
„én már 50C fokon kinyilnék mint az elkó.”

Akkor mit szólnál a Szaharához? Árnyékban 52°C, a napon, egy kövön megsül a tojásrántotta. A negyedik napon fizikailag kiütött engem. A beduinok hibiszkuszos (tevesz*ros) teakotyvaléka térített magamhoz. A jeepekben meghalt a légkondi, nem tudta a hőt hova kidisszipálni. Jó kis kalandtúra volt. Megérte, mert olyan tiszta volt éjjel az égbolt, hogy szabad szemmel látni lehetett a tejutat.
(#) fazksg válasza Stefan hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Hát igen. BME-n meg 355 a villany. Ez kb. 5 %-os csökkenés a tavalyihoz képest. Ebben az a röhej, hogy közben a felsőoktatásba jelentkezők száma meg vagy 30%-kal nőtt. mondjuk nézzük a jó oldalát - kevés lesz a jó villamosmérnök, így kapkodni fognak utánunk . Merthogy a végére hagytam a lényeget - felvettek a BME-VIK villamosmérnök szakra. Úgyhogy szeptembertől Rock'n'Roll!
(#) Stefan válasza fazksg hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Grat!
Én nem mertem anno megjelölni a BME-t. Tudtam, hogy bejutnék, de akkor se. Mostmár így utólag elbizonytalanodtam kicsit, de nem bántam meg. Szeressük a Kandót
Villamosmérnökből szerencsére mindig kevés lesz, jóból még kevesebb
Ez a 220 as ponthatár se rémít meg így, hogy már odajárok, mert az első sorból látom, hogy nagy a kihullás, és ha sikerül elvégezni, nem egy értéktelen papír lesz a kezemben.
(#) Norberto válasza Stefan hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Idézet:
„nem egy értéktelen papír lesz a kezemben”

Pedig a valós tudást senkinek sem szokták a diplomájára írni... csak mondom... el tudod képzelni, hogy világszerte eddig hány tíz-százmillióan kaptak diplomát a 2-es átbukdácsolásra úgy, hogy fizikailag nem is sok közük volt a szakmához? És végülis megkapták. Pedig nekik sincs más beírva...

Tudom, mi "mások" vagyunk néhányan itt az oldal keretein belül, de ezt csak úgy általánosan mondtam, hogy a papírhoz semmit nem lehet és semmit nem is szabad viszonyítani.
(#) fazksg válasza Stefan hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Idézet:
„nagy a kihullás, és ha sikerül elvégezni, nem egy értéktelen papír lesz a kezemben.”

Eddigi információim szerint ez a kettő a BME-re fokozottam igaz, de majd úgyis meglátjuk mind a ketten .
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Itt van egy segítség ! Nekem is úgy ajánlották kb. Pár perce, én most tesztelem, egy rossz SEAGATE 1,73GB -os IDE merevlemezen.
(#) MaSTeRFoXX válasza fazksg hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Idézet:
„A felvettek feléből SOSE lesz villamosmérnök”

Ezt még hallani fogod párszor A gólyatáborba meg elmenni, sokat segít! :yes:
Gratula!
Amúgy most lassan harmadévesként látom hogy van igazság ebben a mondatban, elég sokan kiestek azóta.
De tanulni kell hisz azért megy oda az ember, odafigyeléssel nem annyira vészes.
(#) Stefan válasza Norberto hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Sajnos nagyonsok igazság van abban amit mondasz, de ez ellen nincs mit tenni... Én igyekszem minél jobban megtanulni amit kell, és még többet, ami mélyebben is érdekel, és hasznomra válik. Aztán majd kiderül mi lesz belőle a végén
(#) boczhunor hozzászólása Júl 24, 2009 /

Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Írtam egy programot
C++ -ban.Felszeretném tenni a telefonra.A telefon neve NOKIA N97.Ezen is mint minden újabb telefonon van JAVA.Arra gondoltam,hogy esetleg átlehet-e valami program segítségével konvertálni a C++ progit javára,de úgy,hogy a telcsi tudja futtatni.Ha van ilyen program,akkor írjátok ide le a nevét.Mivel ez egy nagyon okos telefon,szerintetek tudná futtani a C++ exet is?Vagy föltétlenül JAVA progi kell? :wave:
(#) kobold válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Van rá egy speciális program, úgy hívják, hogy szabadidős program Vagyis szabadidődben nekiállsz Java-t tanulni, ha a C++ objektum-orientált jellemzőit ismered, nem is lesz nehéz dolgod.
Ha találsz is valahol konvertáló progit, ne bízz benne egy hangyányit sem, sokkal gyorsabban átírod magadtól, mint ahogy kijavítgatnád a konvertálás után óhatatlanul keletkező zűrzavart.
(#) boczhunor válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

De az N97 JAVA vagy C++ progit fellehet tenni?Persze úgy,hogy futtani tudja.És ha pl. megtanulok javázni,akkor egyszerűen az átviteli progival átviszem és tudja futtatni?Vagy még átkell essen valami progin,hogy tudja a telcsi futtatni?
(#) Norberto válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

C++ programot nem tud futtatni. Szerintem még lefordítva sem, csak akkor tudna maximum, ha Windows akárhány OP-rendszer működne a telefonon, de az talán Symbian-os, vagy nem is tudom...

Ha megtanulsz java-zni a másik topikbeli PIC assembly-zés mellett, akkor az elkészített *.jar fájlt átküldöd bármilyen módon nyíl egyenesen a telefonra, és az futtatni tudja.
(#) zoly15 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szia!
Ezt a merevlemez őrszemet hol lehet letölteni
Én ki ki szeretném próbálni de hát nem találni sehol..

Üdv!
(#) valve válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Erre gondoltál?
(#) MolnarG hozzászólása Júl 24, 2009 /

Sziasztok!
Van egy kis problémám XP telepítéssel, már régen csináltam... . Van egy tök üres vinyó arra kéne feltenni, beállítottam bios-ba hogy Boot from CD-rom, (látja is a meghajtókat), aztán amikor indítom kiírja, hogy:
Boot from CD:
Boot from CD:
Disk boot failure, insert system disk and press enter

Már a második fajta XP-t próbálom azok tuti jók. Mi a hiba? hogy lehet továbblépni?

Előre is köszi
(#) Gafly válasza MolnarG hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Nem olvas a CD ROM olvasód (ha tudod tedd át próbaként egy másik gépbe). Én is pont ugyanebben a cipőben járok most...
(#) scooby_ válasza MolnarG hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Ha esetleg a CD-ROM rossz,megtörölheted a lencsét ÓVATOSAN(!!!) papírzsepivel,és NE(!!!) tegyél rá se alkoholt,se arcszeszt,mert megoldhatja a lencsét!
Esetleg ha van otthon porpisztolyod,vagy sűrítettlevegős tisztítód,azzal lefújkálhatods!

(Adatlapodat elnézve szerintem ezt mind tudod! )
(#) _ampervadasz_ válasza potyo hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szépjónapot mindenkinek!

Potyo! Köszönöm, a DHT kikapcsolása, mindent megoldott!

egyből 3,58GB -nál tart a tracker, a feltöltésben
(#) mizsei.robi válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szia!
Ird be A Googléba hogy hard disk sentinel
(#) mizsei.robi hozzászólása Júl 24, 2009 /

Sziasztok!
Megpróbáltam a low level formatot windows alatt .
A 4. kockánál megállt kékhalállal.
Megpróbálom amit ampervadász kirakot kinket
üdv!
(#) Norberto válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Pedig Windows alól sosem fog sikerülni a Low Level Format...
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 24, 2009 /

Ha már a felvételinél járunk. Valaki esetleg Debrecenbe nem jön? Engem oda vettek fel, jó lenne, ha lenne valaki "ismerős" ott. Vagy valaki Debrecenből van itt? Nem sokszor voltam még ott így kicsit nehézkes lesz a tájékozódás.
(#) zoly15 válasza valve hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szia!
Igen erre!
Köszönöm!
A képen a HDD-m látható.
Érdekes már majdnem 4 éves De nem annyit ír.. Jaa most nézem hogy működési idő...
Akkor ha jól gondolom semmi baja attól hogy 4 éves?

Üdv!

hdd.JPG

(#) Lucifer válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Én per pill oda járok. Az eligazítás gondolom a főépületben lesz, a villamos odavisz, a képzés a Fizika intézetben történik, a villamosról a Bem térnél kell leszállni. Ha a vasút felől jössz, akkor a nyugati oldalon kell 100 métert gyalogolni északnak a villamossal párhuzamosan és megtalálod.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 24, 2009 /

Horvátországban, hatalmas baleset volt! ajánlott a HQ -ban nézni.
(#) valve válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

A segítő kollegának írtam viszont neked is szólt ez a hozzászólás...

De kiemelem a utóbbi mondatom:

"Windows alatt nem lehet alacsony szintű formázást végezni!"
Következő: »»   621 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem