Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ahogy írtad is a TV korát, hát lehet, hogy elfáradt a szigetelése. Csere. Előtte még egyszer alaposan fúvasd ki porszívóval, hát ha.
Mester. Ha a sortraffó "szigetelése" elfáradt-mint ahogy irtad- Az zárlat, és mint ilyen , már visszi is a sor meghajtó tranyot.
Üdv mindenkinek. Van egy 100Hz-s Philips Tv-m. (többi infó a mellékelt képen) Bekapcsolás után kb 2 perc múlva a kép átmegy kékes árnyalatba, majd sárgás-pirosasba és utána megint kékbe és ez egyre gyorsabban változik. Tehát a hideg és a meleg tónus között váltogat.Mellékeltem egy videót is hogy könnyebben legyen elképzelni, a videón a fekete csíkokat nem kell figyelembe venni az nem tünet, hanem a felvétel hibája. A TV-ről még annyit kell tudni hogy egyszer megázott. Én kimostam a paneleket mert sűrített levegővel nem jött le az a ráragadt por, lemosás után is maradt a probléma. Ha valakinek van valami ötlete előre is köszönöm.
Video
Sziasztok!
Tudnátok segíteni van egy Grundig T51 440 -es TV-m és egyik pillanatról a másikra a kép elhomályosodott semmi kontrasztja nincs csak pacákat lehet látni színek vannak nagyjából kivehetők az alakok de nézhetetlen semmi recsegés semmi füst. Esetleg táp hiba és elég egy teljes átkondizás vagy a meghajtó fokozatba valami? Remélem jól leírtam a jelenséget segítségetek előre is köszönöm.
Először a fókuszpotit mozgasd meg lehethogy az rossz!
A verticalis eltéritőt nézted már,mert az a sorkimenőtől kapja a tápot,és szokott ilyet csinálni.
Csak sima csapvízzel. Utána hagytam száradni. Mosás előtt is fennállt a probléma.
Itt egy link a rajzhoz ha nem vagy rá regisztrálva akkor is enged egyet letölteni naponta úgyhogy nézd meg mit töltesz le mert egy nap egy Bővebben: Link Ha nem sikerül darabokban tudom felrakni
Valami beázott akkor és szépen elmászott az értéke de okozhatja korrozió is mi az alkatrészek lábai közt több megás de van ,hogy kiloohmos ellenállást képez! Főleg az ic-k lábai közt szok előfordulni! Kondikat nézd át! Mosni alkohol vagy denszez a jó ha van mosd le azzal és jól szárítsd meg most jó idő van hozzá!
köszi veszek bele
Oké, jelentkezek ha van valami fejlemény.
Arra gondolsz ami a sorvégtrafón van és le van plombálva (festve)?
Igen amelyiken kettő van azon ott van valahol meg a crt panelen! Ami megy a trafóból a crt panelre vezeték azt is kövesd le a csőig neincs e a csónél vagy forrasztásnál kontakthiba!
sziasztok a sharp tv vel várok mert ic t kell vennem. de kérlek ha tudtok a sony kv-x2101 tinitronos tv javitásához adjatoktanácsot.rajzot nemtaláltam sehol. az elektrotanyán regisztráltam de nem kaptam meghivot.és ott tipus szerint nincs rajz.a hiba a következö:bekapcsolásnál nem jön be a kép mérések közben bejön de piros ki-be kapcsoláskor a hiba ugyanaz. a video meghajtásnál a g egy voltal kevesebb mint az r-b.sajnos azösszes vezérlés egy panelen csak smd böl áll.köszi előre is jani
Ha megvan a poti menyit tekerjek rajta?
A crt panel az ami a cső hátulján van? Bocs a hülye kérdésekért de óvatos vagyok. Elképzelhető hogy csak ennyi baja van vagy ez csak a jéghegy csúcsa?
A csövön van igen! Menet közben tekerj rajt és nézd közben van e valami változás! A csavarhózó szigetelt legyen! Még annyit kérdeznék a lemágnesezés az működik? Mikor bekapcsolod ha áll egy ideig akkr kell hallani mikor lemágnesezi a csövet!
tud valaki segiteni sos.köszi.
A sasszi kéne.
azt hol találom ?
A panelon.
a panelon a következő van:1-656-268-11 ez lenne az? köszi
köszi rajzot kaptam probálom megtalálni ahibát. valami tippetek van?
Van is kép mikor mérsz vagy csak beszinesedik a képcső? Ha beszinesedik csak az azért van mert a műszer GND-re húzza! Akkor a video részben van valószínű a hiba! Az smd-től sem kell félni csak egy jó páka kell és ónszívó harisnya meg kis folyósító (szippantót ne használj smd-hez)!
szia köszi antannával kép van.sok a pirosa katódokat mértem 170V-g 117-128V-r 150-160V-b video ic-böl r-2.5 V g-1.5V b-2.2V feszültség van ami a cxp 85232-ből jön.
Ha van kép akkor meg a színdekóder lehet a ludas! Méregesd meg az ellenállatokat tranyókat jók e? Én már találkoztam olyannal miben egy megaohmos ellenállat volt szakadt és ez okozta a problémát! Elötte jó volt? Nem lehet a tv csöves?
a tv jo volt.megnézem amiket mondtál köszönöm a tanácsot. irok mire jutottam szia
Hali! A tápban minden kondit kicseréltem újra. A sortranyót kiforrasztottam, kollektor helyén 131 v-ot mértem. Ez nem tudja meghajtani a sortranyót? Mondjuk 145v-nak kellene lennie. A tápnab van egy IC TCA xxx4- nem lehet elolvasni mert rá van írva filcel valami- ez nem lehet hibás? Mit lehet ne még ezzel a táppal csinálni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |