Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia
Leszedtem a hátulját a sorvég trafón semmilyen poti nincs a crt panelon van egy lapos fekete téglatest alakú valami amibe a sorvégből megy a kék drót mintha ebbe lenne amit mondtál. A lemágnesezés hogy zajlik mit kéne hallanom mire figyeljek ?
Az az ic az opto csatoló. Az "vigyáz" a tápra, nem engedi ha máshol gond van., cseréld ha van, de a tápót nem engedi fel állni akár az epron is, a proci mellet, ha arra gyanakodsz, ved ki , inditsd ugy , hogy a sor is menjen. Ha fel áll, cseréld az epront.
Ha van a sor collektorán 100 valamenyi, a táp jár, fentebb irtam, mire nézz oda.
tisztelettel megjegyzem szerintem a müszer meg az én fejem a rossz, mert minden jo oszt még se jó. őszintén bevallom hogy látszik rajtam a több mint tiz év kihagyás.de az az igazság hogy kevés tévét javitottam mert inkább a hifiben vagyok othon.pl:eredeti qvad-bol nagyon sokat gyártottam elejétől a végéig.remélem ez a tv sem fog ki rajtam.
Ez TEA2164 tápvezérlő,131Voltot mértél akkor jó a tápod.Máshol kell keresgélned a hibát.Egyébként ez a típus Ic.ritkán megy tönkre,kiszáradt konditól +soha.
A kék vastag vezeték lesz a fókuszfesz.g G3.a fekete téglalap alakú pedig a fókuszpoti.Ebből osztják le a G2-t egy másik potival, ami ebbe van szintén beépítve ennél a típusnál.CRT-panelon hátul tudod beállítani.
azt mondja meg nekemvalaki a szindekodert hol találom?
szia kuruczjani vagyok te nem tudnál valami okosat szindekodert hol találom meg
Szia köszi a segítséget
létezik hogy ez csak úgy elállítódik? nem kétlem hogy igazad van csak furcsa hogy egyik pillanatról a másikra ilyet produkál
Nem csak elállítódik hanem szétrohad a műanyag és nem érintkezik egy idő után! Sajna ez tapasztalatból mondom! A lemágnesező mikor bekapcsolod a főkapcsolóval eggyet zizzen a tv ha a lámpa is világít a szobában az is egy pillanatra megvillan a hirtelen teljesítményfelvételtől!
ok köszi akkor megpróbálom a focust tekerni
de nekem ilyet nem csinál csak szisszen egyet mikor bekapcsolom ez is lemágnesezés? A lemágnesezés mire jó?
A fűtést nagy általában a sorkimenőtől kapja,legritkább esetben a táptól.De a nagyfesz az meg van?A sorkimenőtől indúljál el,egy dióda és egy ellenáláson keresztűl a képcső nyakán lévő panelra kapcsolódik.
Igen akkor valószínű az jó! A lemágnesező a képcsövet mágnesezi le indításkor így lesz jó a kép szín mert ha ez nem lenne akkor a képcső mit összeszed a környezetéből mágnesességet az megmaradna bent és érdekes lenne a kép rajt!
semmi javulás valamit élesedik a kép de mintha csak a homály alatt még mi lehet?
segít ha csinálok róla képet?
sziasztok, lg cf-21e20x tipusu tv, a következő gondja van a szinek csusznak pld ha világos a hátér akkor az emberke feje is félig fehér nem látszik vagy a menü betük pld 8 1 ik fele jo a másik már csak 1 vonalba van, és a tv szabájtalan idökőzönként kikapcsol pld 10 perc alat 3 szor későb meg megy 1 orát is mirre kikapcsolna légyszi segitsetek merre kerresem a hibák okát!
Tessék itt vannak csináltam a panelekről meg a hibajelenségről tekerés előtt és miután állítottam rajta
Hát ez nem az mire én gondoltam Próbáld átkondizni a sortrafó és a vdeo rész környékét! Az is lehet,hogy kinyiffant az ic mi vezérli a képet
De ha az ic ment ki akor mért van még kép és a kapcsoló tranzisztort mért nem vitte magával?
Sziasztok
Lehet, hogy egy kicsit off de a témával kapcsolatos. Nem tudjátok, hogy hol lehet venni feszültség sokszorozót? A Tv típusa Philips 41ml0955/00b projektoros tv. Ha kell kép akkor teszek fel róla. Köszönöm előre is. Üdv Imi
Na hosszas keresgélés után megtaláltuk a hibát az említett Orion TV-ben. Képcsőzárlat volt, és az húzta le a tápegységet.
Ez nekem ronggyá vezérelt videovégfok adta képnek néz ki. Ez akár táp felől is is jöhet. (Úgy értem, ha van benne valami hidegítő kondi ami kiszáradt, attól megnőhet az erősítés....)
Valószínűleg színvégfok hiba,hiányzik a piros +a zöld is olykor.Megoldás=forraszd át a CRT.panelt ha ez sem segít cseréld ki a videovégfok tranzisztorokat munka R-sokat,vagy Ic-t ha ez van benne.
Hello mindenkinek.Elakadtam kellene egy kis segitség A funai tévémnek olyan problémája van,Hogy bekapcsolás után kb 2-3 perc múlva a sortranyó elszáll.Már a tápban meg a sorvégfokban a kondikat cseréltem,ez volt az első.A sortranyo collektorén 12v feszt mérek,számomra ez rejtély,de müködik kb 2 perc,és nagyon felforrósodik.Valaki segitsen.Ittvan rajz is.
C618 és C619-et cseréld ki és D616 és D619-et és R633-at ellenőrizném. ( Gondolom a sorkimenőt már ellenőrizted...)
-szerintem-
A D 616 és 619 et hol találtad,számomra rejtély?A C 618-619,értéke jó,azért cseréljem?
A linkelt rajzon a bázis feszültséget limitálja két zener, azoknak a pozíciószáma. Tudom, hogy nem túl szakszerű, de én ezeket a kondenzátorokat mérés nélkül szoktam ilyen esetben cserélni.
Esetleg a C613-at (10µF 50V) is kicserélném.
Gyártottam gyorsan néhány fotót a panelekről,nagyon szépen köszönöm az útbaigazítást,de sajna nem kerültem előbbre.Hogy a magasfesz része működik-e nem tudom,nem igazán vagyok Tvkben jártas és tartok a magasfesztől.Esetleg mivel próbállhatom ki hogy van-e magas fesz?Nem tudna-e ajánlani olyan oldalt,ahol van hozzá kapcsolási rajz.
A sasszi számot nézd meg,valahol a panelon kell lenni.A nagyfeszt megtudod állapitani,olyankor mikor inditod a tv-t a kezed a képcső elejére teszed,es ha odahúzza a szőrt akkor ok.Inditáskor egy kis sercenés is halladszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |