Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   14 / 199
(#) bgsf válasza ifjuhorgasz hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szerintem a találkozó időpontja villoghat pirosan úgy mint a videópályázat! Akkor talán csak a csőlátásban szenvedők nem fogják látni!
(#) Ballage válasza Norberto hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Üdv, nekem mindkettő jó.
(#) Topi hozzászólása Júl 24, 2009 /

Szavazás kinnt.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 24, 2009 /

Még kellene két lehetőség a szavazáshoz: mindkettő, egyik sem.
(#) Norberto válasza Topi hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Köszi!

Szerintem egész hétvégén, sőt, jövő hét folyamán is végig kint lehet, ha nem jön közbe más.
(#) MolnarG hozzászólása Júl 24, 2009 /

Nekem is elvileg mindkettő időpont jó lenne, előreláthatólag nincs semmi programom, vagy majd ennek megfelelően igazítom.
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szerintem még szempont mindenkinek a döntéshez:
- 22 az a négynapos ünnep közepén "A" szombat,
- 15 ahol ezt sokan ledolgozzuk...
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Igen, jogos végülis, de én nem dolgozom sehol, úgyhogy ezért nem jött alapvetően ez számításba.

Akkor ezek alapján legyen a 22-e kijelölve, mint alapvető időpont?

---

Természetesen, hangsúlyozom most is, ez még csak "felmérés", hogy a legtöbb embernek megfelelő időpont érvényesülhessen. Ez egymagában sajnos nem garancia a 100 %-os sikerre.
(#) ifjuhorgasz hozzászólása Júl 26, 2009 /

egyik gyerek, aki szintén HE-s felhasználó, azd kérdezi hogy ő is jöhet e mint felhasz náló, vagy csak úgy hogy apukájával, mivel ő is felhasználó?
(#) zenetom hozzászólása Júl 26, 2009 /

Ennyi idő alatt le lehet szervezni? Én szivesen segítek bármit amit csak lehet innen távolról neten. Már nagyon várom!
Jöjjön mindenki aki csak tud, szerintem nagyon nagyon meg éri! :yes:
(#) Norberto hozzászólása Júl 26, 2009 /

Úgy látom, talán a 22-e felé billen lassacskán a mérleg nyelve
(#) potyo hozzászólása Júl 27, 2009 /

Összefoglalnánk, hogy mi lenne a találkozó programja? Mert nekem már csak halványan rémlik, hogy mi is van tervezve...
(#) Gafly válasza potyo hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Program? Semmi tematikus, gondolom (de kérdezd a szervezőket). Max. eszünk(?), iszunk(?), beszélgetünk (na az biztos, jó sokat)... Meg én például (ha megyek) viszek lomokat és hozzávágom ajándékként az arra járóknak
(#) potyo válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Csak azért kérdezem, mert az egyik torrentoldalon amikor találkozó volt, akkor az úgy nézett ki, hogy délelőtt valami műszaki létesítmény látogatása (Paksi atomerőmű, erőmű a Tiszán, dorogi hulladékégető - az elmúlt három találkozón), délután pedig egy kisebb étteremben (Pakson egy borpince felett volt a délutáni esemény, a szervezők által készített babgulyás volt a kaja) egy jó kis kajálás, iszogatás (aki vezet, annak szigorúan alkoholmentes), és beszélgetés.

Itt ugye a műszaki létesítmény kiesik, de a kajálás és az ital lehetne valami szervezett. Étterem (vendéglő) azért jobb, mert akkor nem kell senkinek a kajával foglalkoznia, elég csak előre bejelenteni a dolgot. De akár lehetne pizzát rendelni, és szombatról lévén szó, italt is lehet szerezni elég könnyen. A torrentes találkozón emlékeim szerint az eddigi években 2500Ft/fő volt az étel és az ital, szerintem ez simán bevállalható, de akár még olcsóbban is meg lehet oldani (nekem pl. az út oda-vissza kb. a kétszerese lenne, de így is mehetnékem van, amennyiben szabad leszek). Szóval arra gondolok itt az egésszel, hogy lehetne egy előzetes tervet készíteni, hogy a találkozón mire lenne szükség étel és ital terén (fejenként), ezt kiszámolni, hogy mennyibe kerülne, és pl. megbeszélni egy olyat, hogy aki akar enni és inni, az mondjuk utalja át a pénzt előre, (vagy délelőtt tízig érjen oda, aki külföldről menne, annak szerintem ez járhatóbb út), és akkor délelőtt tízig ahányan befizették, leadni a rendelést, hogy kell X darab pizza, illetve el lehet menni egy közeli boltba beszerezni az italt, műanyagpoharat, ami kell. Nemtudom, ilyesmihez mit szóltok? Szerintem nem egy nagy dolog a szervezése (mondom én innen 250km-el odébbról )

Topit megkérjük, hogy állítson össze egy jelentkezési lapot, és akkor aki akar menni, az be tud jelentkezni.
(#) kocsgab002 válasza potyo hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Ez eddig jó, de mi van a elektronikai résszel? Gondolok itt a "Ki mit épített" bemutatókra, börzére, esetleg szakmai beszélgetésekre, vitákra. Szerintem ezek nagyon kellenének. Mert jó-jó a kaja, de mégis csak egy elektronikai találkozó
És akkor az összes ezzel kapcsolatos kérdés: padok, standok, elosztók, (Hálózati feszültség megléte!!) Fedett hely eső esetén. Eszembe jutott még csoportos utazás megszervezése a vidékről jövőknek. Ja igen, részvételi lap a kiállítóknak, illetve a látogatóknak. Esetleg tombola a belépőjeggyel együtt (Audiofil találkozóról az ötlet) + készülék szépségverseny.... Ennyi, ami így hirtelen eszembe jutott. Azt gondolom, hogyha valaki leutazik x kilómétert és befizeti a belépőt, érezze is jól magát
üdv.
(#) zolee1209 válasza potyo hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Idézet:
„Itt ugye a műszaki létesítmény kiesik”

Ugyan, dehogy! Akik ott lesznek, és hoznak magukkal kiállítani valót, az mind- mind műszaki cucc. Ha pedig elég sokan ott leszünk, akkor készen lesz a műszaki létesítmény! Én jobb szeretnék valami bográcsos ételt. Ha már közösségi találkozó, akkor mégiscsak jobb lenne egy olyan étkezési lehetőség, amiben csoportosan veszünk rész, nem csak elmegyünk valahova, megtömjük a bendőnket és folytatjuk, ahol abbahagytuk. Az ital természetesen lehetne hozott, vagy valami közeli boltból... Ez az én véleményem. A kiállítási lehetőségeket is jó lenne összeszedni, ahogy kocsgab002 is írta. Régebben említették, hogy HE-s póló vásárlásának lehetősége, én erre is szavazok, mert nem lenne rossz lehetőség. Hirtelen ennyi!
(#) Ballage válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Idézet:
„Gondolok itt a "Ki mit épített" bemutatókra, börzére, esetleg szakmai beszélgetésekre, vitákra. Szerintem ezek nagyon kellenének...”

Halihó! Csatlakozom, ez nagyon jó ötlet szerintem is. Rengeteget lehetne tanulni egymás kész cuccaiból. :yes: Mondjuk nekem nem sok mindenem van, amit be tudnék mutatni, de azért vinném azt a keveset is.
(#) potyo válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Egyetértek, a bográcsozás "közösségibb", csak ugye ahhoz bogrács kell, alá tüzelőanyag, bele hús, fűszer, illetve nem tudom, hogy nyilvános (?) helyen ez nem ütközik-e valamilyen problémába. Ezért említettem meg, hogy olyan is volt, illetve a pizzát is, mint egyszerű alternatívát. Apropó, a pontos helyszín megvan már? Lehetne koordinátákat kapni róla?

A póló és bögrevásárlás lehetőségét én is támogatom, vennék nagylánynak egyet-egyet
(#) potyo válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Hosszabbító szerintem megoldható úgy, hogy aki autóval megy, betesz egy elosztós hosszabbítót a csomagtartóba
(#) Norberto válasza potyo hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Holnap pontban 10-re megyek beszélgetni a Bókay-kert vezetőjével. Ha sikerül megállapodni valami jóban, akkor ott lenne megtartva. Természetesen, ebből adódóan, az ezzel a helyszínnel kapcsolatos információk holnap délután 1-2 körül már teljesen biztosak lesznek...

Ha nem, akkor lehet keresni valami másik helyszínt...
(#) Gery hozzászólása Júl 28, 2009 /

Pesten Augusztus 17 vagy 18 (utóbbi jobb) -ra szavazok Pesten
(de a kinti szavazás választása alapján 22 a jobb)
(#) Moderátor hozzászólása Júl 28, 2009

FRISS INFORMÁCIÓK!!!

No, a már régóta várt információk kitárulkoznak... mindaz, amit most leírok, nem készpénz, azaz nem kell már 100 %-ban elintézettnek tekinteni, csak "ajánlatot adtak" az általam vázolt igényekre és ezt most megosztom veletek...

Helyszín: Bókay-kert

Időpont: augusztus 22-re kértem az ideiglenes lefoglalást, a szavazás eddigi eredménye/állása alapján

Bérleti díj (80 főben állapodtunk meg egyelőre, mert a szavazás mennyiségében /a reálisan megjelenni kívánó emberek mennyiségében/ annyira nem bízok egyelőre...): 8000 Ft / óra

Tehát óránként 8000 Ft lenne a helyszín bérlése.

Ami ebbe az árba beletartozik:

- helyszín bérlése (egy jó kis árnyékos helyet szemeltem ki, egy kicsi tóval a szélén, a tó mellett közvetlenül, illetve abba kicsit belelógva van egy kis színpad is)
- áramfelhasználás
- a megjelenő emberek számához alkalmazkodó mennyiségű sörpad és hozzá tartozó asztalok
- esetleg néhány 3 x 3 m-es pavilon, bár a fás, árnyékos terület miatt nem is biztos, hogy ez szükséges lesz
- bogrács bérlése is az árba tartozik, jópár darab van nekik (10 db körül), szóval jöhetnek a "Laci bácsik" finomakat főzni
- hűtőláda/hűtőszekrény használata is benne van az árban, szóval nem kell a levegőn hosszasan állott italokból kortyolgatni, odamegyünk a hűtőhöz és kivesszük, ami kell, pontosabban, ami lesz benne
- csoportkedvezményes belépőt kapunk a strand/uszoda részlegbe, ez 470 Ft / fő-t jelent

Rossz idő esetére is van haditerv, van nekik egy külsőre nagyon szimpatikus 2-szintes faházuk egy kicsike domb tetején, szóval végső esetben oda tudunk menekülni az égszakadás elől. 100-150 ember oda is befér simán.

Autóval való megjelenés és parkolás lehetséges, van ott egy, direkt autók lerakására szánt terület az egyik bejárat mellett közvetlenül, egy nagy betonfelület. Jópár autó elférhet, csak majd szépen, rendszerben kell beállni, amúgy is az a legtutibb.

Egyszer régebben csatoltam képeket a helyszínről, bár akkor még nem tudtam, hogy lesz-e, vagy hogy merre lesz, mikor, stb., szóval akkor nem is célirányosan fényképeztem, csak úgy kattogtattam, ezért talán a kiszemelt helyszín egészében nincs is rajta a képeken, a faházzal ellentétben, bár úgy rémlik, azt is csak távolról fényképeztem le, az úgysem az alapértelmezett lenne most sem, csak másodlagos, amolyan szükségmegoldás.

A kiszemelt helyszínnek csak a bal széle látszik a képen. A teljes ...ka is.

Az esetlegesen rossz időjárás miatt való menekülést elősegítő házikó.

A bográcsban való sütni-főznivalót nyilván nekünk kell majd beszerezni, ezt szerintem a legkönnyebben úgy lehetne, hogy összefogunk, ebben is. Mindenki beleadja, amije van. Mit tudom én, például valakinek a közeli rokona hentesként dolgozik és így olcsó a hús beszerzése, vagy nagyüzemben krumplit termesztenek, és így tud hozni raklapnyit, stb. Bárki bármiben ilyen módon segíteni tud, az tegye meg bátran.

Az üdítőkkel ugyanez a helyzet, az is rajtunk múlik, és ezt is nekünk kell beszereznünk (célszerűen egy nagyáruházból, tömegesen vásárolni majd), így járunk a legjobban, a bérbeadók szerint is. Esetleg ugyanúgy, mint amit fentebb említettem, hogy ha valaki vagy valakinek a rokona, közeli ismerőse az egyik ásványvíz-palackozó üzemben dolgozik, nyugodtan beszállhat ezzel is könnyítve az anyagi terheken, amihez természetes módon mindenki hozzá fog járulni, létszám arányában felosztva.

Kb. egyelőre hirtelen ennyit tudok mondani, bárkinek bármi kérdése van, kérdezzen nyugodtan!

(#) zenetom válasza (») Júl 28, 2009 /

Tehát akkor ahány óra annyiszor 100Ft 80fő esetén?
Gondolom látástól vakulásig, szerintem reggel 8-tól este 8-ig (el is kell pakolni...). Akkor az 1200Ft persze +-xFt ?
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Igen, valami ilyesmi lesz belőle, úgy sejtem.
(#) paul64 válasza (») Júl 28, 2009 /

Vízügyben ajánlom a nagyon közeli Lidl-t 50Ft körül van a 2literes víz. Bevásárlásra ott van a Tesco vagy az Auchan. Ezeknél olcsóbbat nem igazán találunk szerintem.
(#) KTobi válasza paul64 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Vízre a legolcsóbb megoldás a vezetéses víz. Szinte mindenütt iható. Szerintem még helyszínt is van.
(#) kocsgab002 válasza (») Júl 28, 2009 /

Ételnek javaslom a paprikás krumplit, olcsó, finom, bográcsban jól elkészíthető. Tüzifa pedig kapható minden benzinkúton tiszta csomagolásban, amit be lehet tenni a kocsiba.
(#) paul64 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Oké, csak lentebb szóbakerült: [quote]ha valaki vagy valakinek a rokona, közeli ismerőse az egyik ásványvíz-palackozó üzemben dolgozik, nyugodtan beszállhat.
(#) szamóca válasza (») Júl 28, 2009 /

A belépő díjat ők szedik, vagy mi? Hogyan határozzuk meg hiszen nem tudjuk biztosan hányan jönnek el? Ez egy zárt terület, vagy bárki ki-be sétálhat? Kérnek előleget vagy helyfoglalási díjat?
Egyenlőre ennyi.
(#) Gafly válasza (») Júl 28, 2009 /

Ez a tó a bejárattól vezető út végén, balra van?
A parkoló pedig közvetlen a bejáratnál balra?
A főzéssel kapcsolatban én inkább magam vinném a hozzávalókat...
Ugyanakkor jó lenne tudni hogy mennyi "kosztossal" lehet számolni
Szamóca pl. egy adagra a biztosan a vendégem (kölcsön pörkölt visszajár)
Következő: »»   14 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem