Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lehet ezért nem írt senki semmit az előerősítőmre
![]() ![]()
köszi. Van benne valami
![]() ![]()
Ezt felénk úgy hívják, hogy 3D süni.
![]() Amúgy, láttam már végfokot hasonló módon kivitelezve, a készítője a vezetősávok és forrasztások számát próbálta minimalizálni, audiofil célzattal. Egész esztétikusan sikerült kiviteleznie, bár saját bevallása szerint majd' egy hónapot töltött az ideális elrendezés megtalálására.
Csütörtöktől vasárnapig nemzetközi modellvasút kiállítás, a MÁV gépészetiseknél! Pénteken hajnalban indulunk, természetesen vonattal
![]()
3Dsüni
![]() ![]()
Felénk AS-módszer légszerelésként ismert.
AS = Ahogy Sikerül.
Ne bánkódj, valamikor én is így kezdtem, mert nem volt lehetőségem nyákot készíteni, most viszont már fotózom a 10mils-es lapokat. Szal ha elég kitartó vagy, idővel majd belejössz. Mellesleg ha működik nincs ezzel semmi baj.
áááá vasaltam én már VF2-t. Hármat is. Meg rengeteg mást. Csak itthon nincs se fúróm, se NYÁKom
![]()
Itt megtalálsz mindent erről, és leszedheted ezt az újságot. Bővebben: Link
Ha kell akkor még layoutot is tudok adni hozzá.
Üdv!
Elkészült a Reflow kemence vezérlő elektronikám. végre megszabadulok a sok pákás forrasztástól... A vezérlő egy at91sam7s32-es ARM, a hőszenzor PT100-as. A 'kemence' egy 750W-os NDK-s régi kiszuperált grillsütő ![]() A Profile.jpg-ben a lila vonal a valós, a piros, amit vezérleni akartam, a kék alul pedig a relé ki-be kapcsolgatása... A vezérlő szoftver még most készül, fuzzy logikás lesz...
Ez igen jó lett! Szeretem az ilyen szép passzentos kütyüket!
![]() ![]()
Köszönöm szépen.
A benne levő PCB is saját, igaz csak a tervezése meg a szerelése. A PCB-t úgy gyártattam le...
Nade hol a kemence ?
![]()
Üdv!
Természetesen SSR van benne, 0 átmenet detektorral ellátva ![]()
Közben elkészült a 2. reflow forrasztás is a csodás grillsütővel... kemény 7 perc alatt sült meg...
más fánkot süt én meg paneleket ![]()
Jól néz ki még a breadboardon is!
![]() Én erre az órámra (ez valahogy nálam is slágertéma) farigcsáltam még a Karácsony alatti pár szabadnapomban hőmérést egy DS1821-essel. Ez 3 ceruzaelemről jár, így fél percenként kapcsolom be csak a hőszenzort egy mérés idejére (fogyasztásminimalizálás), valamint minimum és maximum hőmérsékleteket is eltárolok, ki tudok jelezni. Jelenleg, már vagy fél éve, egy kb. 8m-es mikrofonkábel végére van téve a szenzor és ki van lógatva az erkélyfalon túlra, mégis teljesen stabil a hőmérés. Bővebben: Link
Köszi. Még törpölgettem egy kicsit rajta és úgy gondoltam a napok neve több infot nyújt. Még egy menüt kell rá varázsolni és egészen használható lesz.
![]() ![]()
Köszi.
A dátumból veszi a nap nevét. Saját karaktereket még nem csináltam, de kipróbálom...
De hol található? Én elolvasnám ha valaki végre meg mondaná hol találom. Már regisztráltam az Elektor.de oldalon is de nem találtam.
Bocs ezt elnéztem most látom ,hogy hapro már válaszolt a kérdésemre. Köszönöm szépen
Hi! Elkészült a tápegységem! Gomdoltam megmutatom. 12v-ot tud 1A-val! Na milyen? Ez a 5. tápom.
![]()
Szia!
A trafó itt milyen elektronikát hajt meg? ![]() Lehet vak vagyok, de nem látom. A Venti alatt lenne? üdv: Dávid ![]()
Helló!
Ma egész nap dolgoztam a hőmérőmön, most lett kész a kijelző panel. Nagyon szuuuppeer. ![]()
A venit alatt van a stabkocka+ a graetz is A kisebbik trafó a ventit hajtja, ami a stabkockát hűti+ a graetz-et is.
![]()
Köszi. Ha már át lettünk helyezve, akkor felrakok a másik oldaláról is képet.
![]() ![]()
Szép, szép... Csak ennyi rezet lemaratni arról a hatalmas panelról...
![]()
Majd ha jobban belejövök az eagle-be, akkor majd használok kitöltést is, de még nem tudom teljesen használni.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |