Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Modell autóba szeretnék világítást szerkeszteni. Adott egy három csatornás távirányító , mely 2 proponcionális /gáz, kormány/ és 1 on-off csatornával rendelkezik. Az on-off csatorna szabad nincs használva, ezért ezt szeretném felhasználni a világításhoz, mégpedig úgy hogy a vevőbe csatlakozna közvetlenül az áramkör és 4 darab /2 kék, 2 piros/ ledet vezérelne. Az áramkör a vevőről kapná a tápfeszűltséget, és a rádió on-off csatornájával lehetne be illetve kikapcsolni a világítást.
Üdv!
Bit-switch Valahol van nekem is egy saját magam által írt verzióm 12f508-ra. Ha kell előkereshetem.
Esetleg Atmel AVR - re nincs valami , vagy mikrovezérlő nélküli ?
Tessék.Itt van egy Bit-switch,négy ledes,olyan színű ledet tehetsz amilyet akarsz.Persze ahogy kérded,AVR-s.
ATtiny
Electrical Characteristics Absolute Maximum Ratings: ... DC Current per I/O Pin = 40.0 mA ... The sum of all IOH, for all ports, should not exceed 60 mA. Ezeket figyelembe véve a kék LED-eket nem kapcsolnám direkt a vezérlő lábára...
Szia.Igazad van.A lednek a megfelelő áramerősség 20-30 mA,vagyis ellenállást kell tenni.És Multiméterrel kimérni a megfelelő ellenállást.Ezt egyszerűen megtudhatod így: (kijövő feszültség - 1,5 vagy 3 V attól függően milyen ledet használsz)/ a kivánt áramerősség,20mA-től 30-ig.Mindig alakítsd át a mA-t amperré.Pl. 20mA=0,020A
Vagy végezd el Ohm törvényét: R=U/I.Bocs a figyelmetlenségért.
Ez pont nekem való.
Már csak azt kell elárulnod, hogy hogyan tudom lekezelni a szervó szignált, modjuk BASCOM-ban.
Én a bascomot nem ismerem, de nézz utánna miből áll a szervó jel. Link
Egy ilyen bit-switch-et könnyű megcsinálni. Először figyeled a bemeneti lábat és vársz az alacsony szintű jelig. Majd vársz az alacsony-magas átmenetid és mikor megvan az átmenet elindítasz egy késleltetést ami 1,5ms hosszú. A késleltetés végén teszteled, hogy a bemeneti láb még magas szinten van-e ha igen akkor pl bekapcsolsz egy ledet, ha nem akkor kikapcsolod. Itt egy kód basic alá. Mivel nem ismerem a bascomot ezért csak úgy kb írom le. Írd át, hogy leforduljon.
Szia!
Nem akarok belekotyogni a dologba, én egy másik módszert is tudnék javasolni... Egy mechanika hibás 9g-s szervót szedtem szét, a motor kivezetéseire akasztottam ledet, egy darab 1w-set..... Ellenállás nélkül jól bírta, bár azért kellett volna bele egy kis értékű valami... A szervóban lévő potit leméred mekkora ellenállású, és azt is ráforrasztod a szervóelektronika megfelelő vezetékeire, így működni is fog... Ezzel elérheted azt, hogy ha propós lenne a harmadik csatid is, egy bizonyos "karállásnál" kapcsolódna csak fel a fényözön... Egy kép a műről: Bővebben: Link Megméred mekkora fesz megy a motorhoz, és ehhez számolsz ki mindent, a szokott módon... Áramfelvétellel, esetleges zárlattal vigyázz, megfektetheti a vevőd Üdv:Tamás
sziasztok, bocs, lehet, hogy nem a legjobb helyen teszem fel a kerdest, de sajnos sehol sem talalom a projekt leirasat.
A lenyeg, hogy valamikor kb. egy eve talalkoztam egy megoldassal, mely PIC mikrokutyuvel megoldja azt, hogy egy RC taviranyitos csatornaba tunelt epitenek, es igy akar +8 chatornam is lehet. Na, ez kellene most, de elhagytam a pendrivet, ahol ezek ossze voltak gyujtve, s most szenvedek a hianyatol. Ha latot valaki ilyet, vagy netan tudja a pontos linket, megkoszonnem. Tovabbi jo butykolest. Udv:F.R. |
Bejelentkezés
Hirdetés |