Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - USB - PC projekt
 
Témaindító: JohnyBravo, idő: Szept 26, 2006
Lapozás: OK   14 / 55
(#) watt válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Én csak ismételni tudom icserny-t. Ha ez tényleg a megépített áramköröd pontos rajzolata, akkor ez nem fog stabilan működni. Ha netán nem, akkor kérlek pontosítsd a rajzot!
(#) skdenes válasza icserny hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
igen köszi..időközben én is megtaláltam ezt a topik-ot..és már kérdezgettem is...az én hibám,hogy nem vettem észre előbb azért köszönöm a válaszod
(#) qwer85 válasza watt hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Na ez a pontos rajzolata. A jobb oldalon a kis áramkört hozzáépítettem szimulálva a PICkit2 rádugását, de semmi.
(#) qwer85 válasza icserny hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
icserny: A VUSB lábon PICkit2-vel 4.85V van, nélküle 4.95, azokon a gépeken ahol simán megy ott VUSB-GND 4.85V PICkit2 nélkül.
(#) watt válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Kicsit lassan haladunk, mert ugye én első körben is ezt kértem!
Idézet:
„Nem a gyári kapcsolásra vagyok kíváncsi, hanem arra, amit erről a panelről rajzolsz vissza pontosan, gondosan!”
Na mindegy...

A diódára és az ellenálllásra nincs szükség a Vdd és a GND között, de bajt sem okozhat. A PK2 terhelését akartad szimulálni?

A 10k-n a nyíl a Vdd-t jelenti? Jobb lenne ha a Vdd vezetékére kötve rajzolnád, úgy egyértelműbb, mert sehol máshol nincs nyíl, ráadásul a nyíl itt lefelé áll! Tehát a 10k +5V-ra van kötve biztos?

Nincs egy normális rajzoló programod? (Az oldalamról le tudsz tölteni egy demo verziót(DW4)! Ha gondod van vele, írj emailt!)
(#) qwer85 válasza watt hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Első körben úgy nézett ki, csak azóta rápakoltam icserny és te általad javasolt módosításokat.

Igen, a PK2 terhelését akartam szimulálni, ránézésre ez a néhány elem befolyásolhatja a működését Doksi: 82.oldal, de ezek szerint még valami hiányzik (csak azt nem tudom mi )

Igen a VDD-t jelenti amire felhúzza az ellenállat, tehát 5V-on van.

Letöltöttem...
(#) watt válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Még most is az a helyzet, hogy másik gépeken hiba nélkül működik, ezen meg csak akkor, ha rádugod a PK2-t úgy, hogy az USB fele be sincs dugva a PC-be?
(#) qwer85 válasza watt hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Igen, sajnos.
(#) atideath hozzászólása Aug 4, 2009 /
 
Sziasztok.

Egy kis segítség kellene. Vettem egy PIC18F4550-est és össze szeretném rakni ami az oldalon cikkek között lévő kapcsolást de az a problémám hogy az istenért nem kaptam 3 elektronikai boltban sem 20mhz-s kristályt. Lehet használni helyette 4mhz vagy 8mhz-st? El fog vele indulni? Most akarom tanulgatni az USB-s programozását azért kellene egyenlőre. Nem baj ha nem egy F1es gyorsaságú csak mennyen .

Köszönöm
(#) potyo válasza atideath hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
A PLL előosztóját át kell állítani 1-re 4MHz-es kristálynál, vagy 2-re a 8MHz-es kristálynál. Szóval menni fog, de akkor pontosan 4 vagy 8MHz legyen, ne ilyen 4,096MHz vagy hasonló.
(#) atideath hozzászólása Aug 4, 2009 /
 
Hát akkor megyek és kukázok egy kristályt valami lapból mert azt meg nem mertem megvenni mert írták hogy nem megy vele.
(#) icserny válasza atideath hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Az adatlapot nézd meg (Table 2-3), abból kiderül, hogy 4-24 MHz között a 4 MHz többszöröseivel kisakkozható a 48 MHz-es CPU frekvencia. (4, 8, 12, 16, 20, 24 MHz)
(#) icserny válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
"A VUSB lábon PICkit2-vel 4.85V"
Most a PIC 17-es lábáról beszélünk? Mert az a VUSB... Remélem, hogy nem ott van 4,85V, mert ott 3,3 V körüli értéknek kell lennie!
(#) qwer85 válasza icserny hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
VUSB 17. láb és a 20. GND láb között mért fesz. a 4.85V PK2-vel. De a másik gépen amin megy (sőt az összes többi gépen) PK2 nélkül is kb. ennyi. Ja és nincs összekötve a VUSB és VDD láb se jumperrel se máshogy.
(#) potyo válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Akkor abban lehet, hogy meghalt a belső feszültségszabályzó...
(#) icserny válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Ha így állunk, és megbízható a voltmérőd, akkor sürgősen cseréld ki a PIC mikrovezérlőt! Ez a tanulópénz a korábbi meggondoltlan Vdd - VSUB összekötésért.
(#) qwer85 válasza icserny hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megoldódott a probléma. Valóban elszállt vmi a PIC-ben, mert egy másikkal tökéletesen megy, igaz azért a gépem sem normális, hogy 5,2V-ot ad le USB tápvezetékre. Viszont az is kiderült, hogy 4,85V-ot még elbír a VUSB és képes működni, úgy látszik az a +0,1V (4,95V) már betett. Valószínűleg az első felprogramozáskor történhetett a baleset, hogy rajta hagytam a jumpert.

Idézet:
„TESTING THE APPLICATION
22. Configure the Low Pin-Count USB Development Board so that the J14 jumper is
on the two right most pins. This application will use power supplied by VBUS off
of the USB cable.
23. Disconnect the J12 jumper.
24. Connect the PICkit 2 programmer to the PC USB port and then to the J6
connector on the Low Pin-Count USB Development Board.”


Még egyszer kösz a segítséget.
(#) potyo válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Az 5,2V még jó, belül van az 5%-os tűrésen is. Ha jól emlékszem, az USB 2.0 szabvány 10%-os tűrést enged meg, de az 5%-ot biztosan.
(#) watt válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Az jó feszültség, nem attól ment tönkre, hanem attól, hogy az említett két lábat összekötötted és 5V-ot adtál rá. Ennyi...
(#) icserny válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Idézet:
„23. Disconnect the J12 jumper.”

Magunk között szólva: nagy ostobaság volt a Microchip tervezőitől, hogy azt a J12 jumpert egyáltalán odarakták a demókártyára! Sok haszna nincs, csak kárt lehet okozni vele.

Idézet:
„Viszont az is kiderült, hogy 4,85V-ot még elbír a VUSB és képes működni”

Tévedés. Az LDO feszültségszabályozó már 4,85 V-on elvérzett (zárlatos lett). Az egy másik dolog, hogy a számítógépeid USB bemenete (meg a PIC USB lábai) működtek ezen a feszültségen.

A tönkrement PIC esetleg még használható, ha Vdd-t egy 3,3 V-os stabilizátorral hajtod meg (ekkor össze is kötheted Vdd-t és VUSB-t). Ez jól jöhet, ha 3,3 V-os PIC-hez akarsz USB illesztőként csatlakozni vele.
(#) qwer85 válasza icserny hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Ezek után félve kérdezem meg: van egy 2színű ledem, közös katódos, az egyik szín mutatná az USB tápot a másik a külső tápot. Összeköthetem az USB földet a külső stabilizált szűrt táp földjével? /Esetleg egy diódát oda vagy ilyesmi? Lehet hogy hülye kérdés, de kitudja hátha rákerül vmi zavarjel aztán megint keressük a hiba okát /
(#) potyo válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Nem hogy összekötheted, hanem össze is kell kötni.
(#) watt válasza qwer85 hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Én mindig mondtam, aki nem ért az elektronikához, az ne kezdjen PIC-el, csak azután, hogy bepótolta a hiányosságait! Az ilyen kérdések nem a PIC USB project kérdéskörébe tartoznak, hanem a kezdő kérdésekhez.
(#) atideath hozzászólása Aug 10, 2009 /
 
Sziasztok.

Most próbálom életre kelteni az első kapcsolásomat Pic18F4550-el. A problémám azzal lenne hogy a bootloadert bele kell égetni az első használat előtt? Vagy benne van gyárilag? Ha igen tudtok adni egy olyan égető kapcsolást amivel ezt megtudom csinálni? Reménykedem hogy megúszom a programozó építését Köszi
(#) potyo válasza atideath hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Nem gyenge, USB-vel kezdeni mindjárt...

watt honlapját nézd át!
(#) icserny válasza atideath hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Sajnos, nincs benne. Nem is teljesen egyértelmű a dolog, hiszen egy adott mikrovezérlőhöz többféle bootloader is létezik. A Microchip USB fejlesztői szoftvercsomagjából választhatod pl. a HID bootlodert, s a Watt oldalán ismertetett WLPT_Vpp_mini programozóval megpróbálhatod beégetni a PIC18F4550 mikrovezérlőbe.

Arra kell majd vigyázni, hogy a felhasználói programok fordításánál a HID bootloaderhez tartozó (annak a memória elején helyet hagyó) linker állományt kell használni.
(#) atideath válasza potyo hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Lehet nem gyenge de ettől függetlenül nem kellene bántani az embereket. Egy ilyen eszközre van szükségem ezért kezdtem el. Köszi a segítséget de bocsáss meg senki nem születik Eletrotechnikai tudással egyből.
(#) Moderátor hozzászólása atideath hozzászólására (») Aug 10, 2009
 
Nem bántott senki, vedd úgy, hogy a kérdéses mondat után volt egy kacsintás is.
Nem kell egyből mellre szívni, ha egy picit "húzzák" az embert...
(#) atideath hozzászólása Aug 11, 2009 /
 
Lenne egy kis problemám. Megcsináltam a Demo áramkört a PIC18F4550-el de amikor rádugtam a gépre iszonyatosan elkezdett melegedni a PIC. A gépen meg kereste hozzá a drivert. Ez normális? Nemtudom mekkora hőfokot bír el a PIC? Mert nem szeretném kidobni az ablakon . Köszönöm előre is
(#) icserny válasza atideath hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Nem normális az "iszonyatos melegedés"! Mi a kapcsolás? Ellenőrizd, hogy mit kötöttél félre, vagy mi zárlatos?

Ugye, mindegyik VSS és VDD láb be van kötve? Ugye, a VUSB lábra egy 470 nF-os szűrőkondenzátort kötöttél (és nem az 5 V-os tápfeszültséget!)?

Idézet:
„Nem tudom mekkora hőfokot bír el a PIC?”

Hogyne tudnád, ott van az adatlapban: -40 - +85 C fok.

A maximális névleges teljesítményfelvétel 1 W.
Következő: »»   14 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem