Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCF-mérő

Témaindító: Thomas10100, idő: Feb 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) Izeg. válasza magery hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Köszönöm, akkor azhiszem megpróbálom az alkatrészeket beszerezni (Debrecenben ez jó feladat )
Egyébként a nyákot én terveztem a pdf-ben lévő alapján, így jobban átlátom stb.
(#) patexati hozzászólása Aug 4, 2009 /

Sziasztok! Nekiálltam a készüléknek csak azt nem tudom,hogy a bent lévő PIC16F628 helyett jó lesz e bele a PIC16F628A I/P tipus Előre is köszönöm!
(#) levi18 válasza patexati hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Szia!
Megfelel, én is azzal építettem.
Üdv!
(#) patexati válasza levi18 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Köszi! Ha megjön minden akkor összedobom A panelt már legyártottam alkatrészek meg csomagolás alatt vannak csak nemtudom mikor adják fel Lehet,hogy majd még kérdezek ha elakadnák Közben megnéztem egy pic-el beleírja a hexet Csak az órajel 20Mhz a picnek maradhat az eredeti kvarc bent vagy 20MHz-es kell
(#) levi18 válasza patexati hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Bocsánatot kérek, ezt nem értem.
A processzor maga 20MHz-es órajellel képes járni.
A kapcsolási rajzon 3.2768Mhz-es kristály van.
Az időzítések erre a frekvenciára lettek kitalálva.
Ha te 20MHz-cel járatod, nagyon hamis eredményeid lesznek, ja és az lcd sem fog valószínűleg normálisan inicializálódni.

Ok! Gondoltam,hogy tud járni kissebb órajelen is csak megkérdeztem biztos ami biztos!

Még egy kérdésem lenne! Olvasgatom itt a 4011 ic-vel vannak gondok én ILYET rendeltem ezzel szerintetek elindul? Legyeszíves ezt ossza meg velem ki tudja nem akarok szenvedni ha az építés,élesztésnél leszek!
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Nekem ugyanilyen van benne, minden gond nélkül indult. Azt nem tudom mely nyáktervet és kijelzőt használod, de ha nem látsz majd semmit a kijelzőn írj, mert van egy láb amit testre kell húzni különben nem megy a kijelzés, és így jártam.
Üdv.
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Ok!Írok ha meglesz az lcd!
(#) levi18 válasza patexati hozzászólására (») Aug 5, 2009 /

Az lcd R/W lábát kell földre kötni.
(#) patexati válasza levi18 hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Na elkészítettem! Egy a gond azt írja ki időtúllépés Most rakok be egy kondit a 4011 5-7 láb közé!
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Leírom,hogy állok! Ha a forgókapcsoló teljesen bal oldalra van forgatva akkor kiírja,hogy induktivítás és ha összezárom a mérőzsínot akkor tudom nullázni is és úgy nézem pontosan mér! Ha fordítok egyet a kapcsolón jobbra akkor kiírja kapacítás és utánna kérem várjon és utánna azt,hogy időtúllépés! Ha úgy kapcsolom be a kapacításmérőt,hogy a mérőzsinort összezárom akkor beindul és ha szétveszem ekkor tudom nullázni! A kapcsolón még van két állás utánna ha azokra kapcsolom nem változik semmi olyan mintha kondenzátormérő állásban lenne de nem mér mivel a kapcsoló leválasztja gondolom a mérővezetéket! A frekvenciát melyik állásban kéne mérni vagy azt nem írja ki mikor frekit mér? A 47pf-os kondi be lett forrasztva a 5-7 láb közé de nem tapasztaltam változást! Egyet még észrevettem ha úgy kapcsolom be,hogy nyomom a resetet akkor lehet állítani a gombal véletlen egyet nyomtam is rajt és akkor a dupláját írta ki a kapacításnak Kitöröltem a PIC-et azt újraírtam de ezt csak leírtam az előző kérdéseimre várok választ akinek van tapasztalata! A forgókapcsolóra utp vezeték megy az befolyásolhat esetleg valamit? Köszönöm előre is
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Aug 6, 2009 / 1

Hali, nálam is és másnál is csinál ilyen kifagyást, valószínű szoftver hiba lehet, ilyenkor azt csinálom, hogy átkapcsolom indukcióra, majd vissza, általában így jó, kondinál széthúzott érintkezőkkel nullázd, a "titkos" funkció amire rájöttél az egy kalibráló menü, tedd mondjuk kondira inditsd gombnyomással és léptesd fel, majd ha ilyenkor átkapcsolod indukcióra akkor meg lefele tudod léptetni, százalékos eltolást jelent, ha nem eléggé pontos a műszer. Frekvenciát én a mérőkapcsokon mérek, valamelyik állásba, most nem emlékszem, próbáld ki egy hangkártyás generátorral, adj neki 1V-os szinuszt és a felső sorba fogja írni. A trimmert hogy lőtted be, szkóppal?
Üdv
(#) levi18 válasza patexati hozzászólására (») Aug 6, 2009 / 1

Sajnos ez nálam is így volt, én egy régebbi 4011-est is találtam otthon, az van ráírva, hogy V4011. Nekem ezzel tökéletesen működik, de csak azt az egyet találtam.
Egy lehetséges megoldást csatoltam.
Én ezt a műszert direkt a nagy kapacitások mérése miatt építettem meg, sajnos pont az nem működik normálisan rajta. Ezért most fejlesztek AVR-re egy elektrolit kondenzátor-mérőt.
(#) patexati válasza levi18 hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Köszi mindkettőtöknek! Egy pic elment vadászni mert hülye voltam rátettem 5v váltót azt megmekkent most kiszedtem a propeller órából Sajna szkópom nincs de középállásban van a poti és 50Hz-et mértem az pontos,induktívítás egy tekercsen az is jónak látszik,kondikat is méregettem vele ugy tűnik elég pontos! Én főleg a kondi meg az induktívítás miatt építettem meg! Mértem vele egy nagyobb kondit 3300 µF-ost és megméri csak várni kell vele egy ideig! Áramkörben néztem de ott nem mért rendesen igaz csak egyszer próbáltam! Ha dobozolom teszek fel képet csak most vagyok a bajban mibe tegyem Majd érdekelne az avr-es párhuzamosan építem a topi féle usb avr programozót is félig kész az is
(#) morgo hozzászólása Nov 23, 2009 /

Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a Doncso-féle hexben az időzítéseket mely sorok állítják be? Át szeretném írni a meglévő kvarchoz, de még csak most kezdek PIC-kel foglalkozni, ezért kérem a segítségeteket. Van elég nagy választékom kvarcokból, de 3.2768Mhz az miért lenne?
(#) magery válasza morgo hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

Vegyél egy belevaló kvarcot, kb. 100 HUF. Azért kell ilyen bele mert, ezzel lesz pontos a mérés.
(#) hutale hozzászólása Jan 11, 2010 /

Sziasztok!

Készítettem egy LCFesR-mérőt, AVR ATMEGA-8 mikroprocesszorral. Akit érdekel, itt megtalálja:

http://members.upc.hu/lethanh.hung/LCFESRmero/
(#) soskajoska válasza hutale hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Jónak tűnik. Különösen az egyszerű kalibrálhatóság miatt. Azonban van vele két problémám.
-Az egyik, hogy az oldalon demó szoftverről van szó. Teljes értékű szoftvert is lehet szerezni? Illetve mik a demó korlátai?
-A másik az, hogy még nincs tapasztalatom (és égetőm sem) AVR procikkal. Hogyan lehet szert tenni felprogramozott procira?
Tudna valaki segíteni?
(#) Vacok válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

A programozással nekem is problémám akadt, de szeretnék építeni egy ilyen műszert.
A demó korlátai azok, hogy 5 mérést tudsz elvégezni egymás után, aztán újra kell indítani a műszert, aztán megint végre hajtható 5 mérés, és így tovább.
A cikkben le volt írva, de nem találom az oldalon a cikket.
(#) Vacok válasza Vacok hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Elnézést! Most látom, hogy cikk be van linkelve.
(#) hutale válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Szia!

Mindent leírtam a dokumentációkban (10 mérés). Proci égetésében tudok segíteni. Továbbfejlesztett verzió működéséről új videó anyagot is felraktam.

A link a profile-omban található.
(#) soskajoska válasza hutale hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Szia!

Köszönöm. Még vacilálok egy kicsit a HE Store-ban is megtalálható és a Te műszered között. Amennyiben ezt választom, örömmel elfogadom a segítségedet.
(#) mutyur hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Érdeklődni szeretnék, hogy aki megépítette mindkét műszert, LCM3-at és ezt, valami mérésbeli praktikumot észlel bármelyik javára? Én az LCM3-at épitettem meg, mert hála a tervezőknek közzétették a teljes szoftvert, és tökéletesen , pontosan működik a készülék. A kijelzése is szimpatikusabb... Esetleg valami ellenérv valaki részéről, ami ennek a megépítése melett szól, demo verzióval? A Full verzió mennyibe kerül vajon?
Üdv
(#) DJ Tacki válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Üdv!
Én jelenleg az LCFEsr-t használom, és meg vagyok vele elégedve. nagyon pontosan és gyorsan mér. Egyetlen problémám, hogy elég sokat kell vacakolni(ki-be kapcsolgatni) mire sikerül felélednie. (Ezzel majd meg is szeretném keresni hutale kollégát...)
Ha nem vagy berendezkedve PIC programozásra, vagy nincs ismerősöd aki felprogramozná, akkor mindenképp az AVR- javaslom, mert a programozó kábele nagyon egyszerű. Mindössze egy LTP portos számítógép kell hozzá. Ha nem akarsz mikrovezérlőkkel foglalkozni, akkor nem éri meg beruházni egy komoly programozóra, és így jóval olcsóbban megúszod AVR-el.
(#) hutale válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Szia!

Az LCFesR a 3.06 verziónál tart és véglegesen ennél marad. Mivel rákérdeztél, néhány általam vélt pro-kontrát tudok írni az LCFesR-rel kapcsolatban (lehet, hogy másokat is érdekli és igazán nem szeretnék vitába bonyolódni):

- C-módban 10000 µF-nál nagyobb kondenzátor mérése már több mp-ig tart, viszont a ciklusidő-, és a teljes feltöltés-kisütéses mérés-technika miatt nőhet a mérés pontossága,
- C-módban az 1-100 pF tartományban a pontosság csak 1-2pF,
- C-módban nem mér ESR-t (ESR-módban kell azt mérni), nem jelez áramszivárgást (ezekhez külön kellene egy második C-mérő módot megvalósítani; In-Circuit módon viszont a C-mérés eredménye nagyon pontatlan lenne),
- nem ingyenes.

Ugyanakkor:
- könnyű kalibrálni (1 nyomógomb), nem igényes alkatrészekből könnyű megépíteni, nincs relé, mely romolhat, nem szükséges saját tekercset csinálni,
- könnyű használat (1 forgókapcsoló, megbízható érintkezésekkel),
- C módban végig mér, nem kell váltani a módok közt,
- nagyobb tekercsek mérése pontossága is 1-2%-os,
- nem kell feltétet feltenni az In-Circuit ESR-méréshez, leszerelni a feltétet az ellenállás pontos méréséhez, a mérőt ki-bekapcsolni ehhez,
- In-Circuit, polaritás-független ESR-mérés,
- In-Circuit ESR-mérés során van mérő-védelem,
- ellenállás mérése 30 Ohm-ig, 1-2%-os pontossággal,
- frekvenciamérés, 1%-os pontossággal.

Ha egyéb kérdésed van, privát e-mailt küldhetsz.
(#) mutyur hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Köszi a választ mindenkinek! Azthiszem maradok az ingyenes LCM3-nál. A 300 forintos relé nem egy olyan tényező amiért indokolt lenne váltanom és nagyon pontosan mér eddig mind kondenzátort, mind induktivitást, melyeket leteszteltem hitelesített műszerből kibelezett alkatrészekkel. Nem kell forgókapcsoló, és ami a legfőbb érv, a fejlesztők rendelkezésre bocsájtották a teljes szoftvert...
Az lcf mérőhöz hasonló készülék jelent meg az elektorban is, és több helyen fellelhető forrásfájlal együtt hasonló paraméterű műszer..
Üdv mindenkinek!
(#) mutyur válasza DJ Tacki hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Én egy 180 forintból megépitett paralel programozóval égettem be a pic-et(16f690) a watt szoftverével, tehát komoly programozóra nem kellett beruházni, csak két stab ic 3-4 ellenálás meg egy 7406-os ic, amik minden háztartásban fellelhetők normális körülmények között
Csupán az érdekelt, hogy ez a készülék mivel tud többet és előnyösebb e valamivel, a kijelzés nemes egyszerűsége ellenére? Ott relé van itt forgókapcsoló, és az kész van, talán sokoldalúbb a megjelenitése az lcd-n, tehát maradok annál ha már sikerült megépítenem.. Ja, és nem vacakol bekapcsoláskor sem, hanem azonnal indul.
ÜDv
(#) hutale válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Gondolom, hogy a ki-bekapcsolás a DEMO verzió miatt van.
(#) mutyur válasza hutale hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Ezt nem tudom, neked jobban kellene tudnod , hisz te tervezted. Itt bekapcsoláskor irtak szenvedést vele kapcsolatban, gondolom azt nem a demo mód okozza. Köszi mindenkinek az infot, azt hiszem letettem a megépítésről, nekem az LCM3 tökéletesen bevált a teljes, korlátozásnélküli szoftverrel. Kellemes ünnepeket mindenkinek! ÜDv
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem