Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Amúgy szerintetek mi az a reális határ, ami alatt nem érdemes a találkozót megszervezni? Milyen ember-mennyiségig menjünk el ezügyben?
Én úgy érzem, hogy 40 - 50 ember alatt nem lenne érdemes el sem kezdeni, ugyanis ekkor (50 fő) már 1200 Ft lenne fejenként a belépődíj (minekután webinas is felajánlott úgy emlékszem, 10 000 Ft-ot), és ebben a kaja díja még nincs is benne, ami szerintem még 800 vagy 1000 körül lenne ugyanúgy...
Embermennyiség tekintetében szerintem ha már összejönne 30 ember, az is már jó lenne. A fejenkénti ár az, ami inkább döntő, szerintem úgy 3000Ft/fő az az ár, ami felett nem érdemes. Ha ebből 1500 az étel-ital (mi amikor ilyen összejövetelt tartunk, akkor kb. ennyit adunk össze fejenként, de nem vagyok tisztában a magyarországi árakkal), akkor 1500 jut a helyszínre, ami 40 embert igényelne legalább.
Értem. Akkor 30-40 körüli embertömeg legyen az elsődlegesen kitűzött cél. Természetesen, a többiek véleményét is várjuk!
Kedves fijúg!
(Fülig Jímy után szabadon) Kicsit nyögvenyelősen megy ennek a találkozónak a szervezése (legalábbis az eddigi infók szerint) jelentős ellentmondás van a lelkesedés, a tényleges részvételi szándék, és lehetőség között - férfiasan megvallom részemről is, leginkább ami a költségeket illeti! Ha nem veszitek rossz néven, javasolnék egy alternatív megoldást! Ha lemondunk a nagyszabású bográcsos-bemutatós-börzés találkozó mostani megszervezéséről, bízva abban hogy egy jobb időszakban, - mondjuk jövőre többen leszünk, egy egyszerűbb találkozó megszervezésének szerintem nem lenne akadálya! Javaslatom a következő: Találkozó egy étteremben, asztalfoglalás az utalás után. ( pénzt vissza nem adunk!) Tudom hogy ez a vidékieknek problémás de látva a jelentkezések "sokaságát" szerintem kivitelezhetőbb megoldás arra hogy megismerjük egymást személyesen is. És a jó hír is gyorsan tejed! - Hát még a HE-n. Javasolt helyek: Trófea grill valamelyik egysége (javaslom a zuglóit vagy a visegrádi utcait, ez utóbbi a nyugatitól néhány perc sétára van!) Előny: korlátlan étel-ital fogyasztás és választék pontosan tervezhető költség. Hátrány: korlátozott idő és időpont, előre kell asztalt foglalni. La - guna kispest Előny: óriási adagok Hátrány: ital nagyon drága, ha nincs előrendelt menü a költségek nem határozhatók meg előre. Mindent összevetve, ha a létszám nem éri el a 20-35 főt anyagilag is jobban jövünk ki! Mindkét hely megtalálható a neten. "Bocsánat hogy a csapos közbeszól!" de talán nem kellene elpuskázni a lehetőséget!
Ezekkel én is egyetértek, szóval szerintem ezek is megfontolandó helyszínek és lehetőségek.
Igen, nekem is alapvetően a helyszín (ára) miatt vannak aggodalmaim. Persze nagyon vonzó, hogy sokminden van az árában mint asztalok, székek, bogrács, hűtő, stb., de az előre nem fix fejenkénti költsége sokakat elriaszthat. Talán valahol a fővároson kívül olcsóbban is lehetne területet szerezni. Pl. nyáron nincs iskola, akár egy iskolaudvart is ki lehetne bérelni, ott vannak székek és asztalok, vagy akár műanyagszéket és asztalt is lehet vinni, áram is van, stb.
Ez jó gondolat!
Sajnos az ár tervezhetetlensége biztosan sokakat visszariaszt, és ha ilyen (mondjuk így, finoman) "korlátozott" az érdeklődés, akkor valóban szerencsésebb egy éttermi, vagy más, "szórakozó helyi" összejövetel, kevesebb kötöttséggel. Hasonló étterem van egyébként a Rákóczi úton is, a Keleti és a Blaha Lujza tér között (utóbbihoz közelebb), Pasta Dost néven. Csak ajánlani tudom, a konyhájuk remek, a fogyasztás korlátlan, és - ha jól tudom - 2.500,- Ft/fő/3 óra körül van a kaja-pia. (További előny, hogy - tekintve, hogy a Belvárosban van - mindenhonnan könnyen, gyosran megközelíthető. Éppen ezek miatt a szempontok miatt nem került vidékre a találkozó, mert - bár ott nyilván olcsóbb lett volna - nehezebb a megközelítése. Potyo felvetésére válaszul.)
Igen, vidéki helyszínt javasoltam én is, de el lett vetve, pedig az tényleg potom pénz lett volna csak (max 20-ért lett volna egész napra a kultúrház). Egy étterembe én max. 3-4 órát tudok elképzelni, bár ez függ a fogyasztott alkoholmennyiségtől is... én mindenesetre még mindig a szabadtérit támogatnám, de ha a többség úgy szavaz akkor jó az étterem is.
Nyilván az időtartam erősen függ a részt vevő személyek számától, érdeklődésétől, felmerülő témák mennyiségétől, és persze az elfogyasztott ételek és italok (különös tekintettel utóbbiak közül az "A"-val kezdődőkre, úgymint: "Abor", "Asör", "Apálinka", "Arum", "Avodka",...) mennyiségétől.
Mint azt korábban említettem már: Részemről nem volna probléma egy vidéki találkozó sem, de azok számára, akik nem a fővárosból jönnek, hanem esetleg távolabbról - van mátészalkai és soproni fórumtársunk is! - azok számára már a Budapestre eljutás is herce-hurcás, költséges és nem kis időbe telik, ha még innen is tovább kellene utazniuk, hát inkább legyintenének... Joggal. Csupán ezért vetettük el a vidéki találkozó-helyszínt. Sajnálatos, hogy hazánk topológiáa ilyen, hogy minden a fővárosban fut össze, de ez van. :nemtudom:
Nem akarok nagyon vitázni de az éttermes megoldás elég furán hangzik. Szerintem nem az evés lenne az első, jó persze nem azt mondom hogy koplalás legyen, de azért na...
Az étterem, mint ilyen, csak a helyiség miatt jött elő elsődlegesen, nyilván nem az a legfőbb cél, hogy együnk. Azért egy sört baráti társaságban (kiskorúkanak: kólát) szívesen meginna az ember, és valóban ezesetben akár egy söröző is megfelel a célnak, ha kicsi a létszám.
Ha viszont semmi programot nem akarunk (nem jön össze elegendő jelentkező), akkor akár a Városligetben is le lehet ülni egy haveri beszélgetés végett...
Hát igen, végülis valamilyen szinten jogos, amit írtok.
De kalkulálni kell(ene) azt is, hogy a jelenlegi jelentkezők között is vannak távolról érkezők, ők valószínűleg legyintenének egy 2-3 órás programon / éttermes iszogatáson, nem lenne értelme ideutazniuk 4-5 órán keresztül. Szóval bonyolult ügy ez...
Röviden reagálnék a dolgokra!
Sajnos nem lehet egyértelműen meghatározni az ideális helyszínt. Főleg addig nem, amíg nem tudjuk a jelentkezők számát. Két dologra térnék ki, helyszín vélemény, pro és kontra: - Kert, park: Szabadabb a légkör, lazább találkozó. Szervezőknek rengeteg plusz munka, nagyobb szervezői felelősség. - Étterem: Kevesebb ember esetén sokkal praktikusabb. Szervezői oldalról sokkal könnyebb. Bókay-ban rendezett találkozóhoz képest, előkészítési munka a szervezők részéről messze töredéke, sokkal kevesebb pénz és idő befektetés. Bogrács és palacsinta akció: Tapasztalat, hogy már 5 ember fölött is meghiúsul a közös főzöcskézés. Egy valaki kimarad az egész buliból biztosan, és még vagy 5-en legalább akik a kaja előkészítést csinálják. Férfi emberek vagyunk... Azért nem szeretjük a krumplihámozást, meg a zöldség szeletelést jobban mint a hobbinkat esetleg a szakmánkat. Ilyen bulin minden tisztelet annak, aki bevállalja hogy főz. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a közös főzöcske teljesen kútba esett. Két-három ember fogja csinálni a bográcsot... és ha meggondoljuk, talán jobb is ez így az étel és a "közegészségügy" szempontjából. Palacsinta sütés: Nem látok ebben akkora problémát, mint amit felvázoltak páran. Nem kell serpenyőt venni. Vinni kell gyerekek! Aki "benevez" a palacsinta sütésbe, az hozzon magával serpenyőt. Alkohol: Olcsóbb, költség hatékonyabb bérelni egy sörcsapolót. Előbb említett dolgok költség vonzata: Ha az italért fizetni kell, nem lesz egy órán belül olyan, hogy szeneszét amerre lát az ember, mindenhol megkezdett piák lesznek. Nem lesz érintetlen sör, egyéb üditő szanaszét. Bevált módszer erre, hogy az összes lecsorgatni való nedü, majdnem egy árszabású, jelképes összeg: pl. 20Ft - 50Ft. Ez már az az összeghatár, hogy nem fogják széthagyni a kikért, de meg nem ivott italokat. Egy kétliteres kóla 2-300Ft. Két decis pohárba is ki lehet tölteni belőle 10-et. Ha 10x20 Ft-ba kerül, akkor már meg is térült a kóla ára. Ugyan ilyen kalkuláció a sör ára is. Nem ezen kell keresni, csak ne legyen veszteséges, és mégis fizetni kelljen érte, mert akkor nincs annyira széthagyva. Ezzel megoldódott a problémája annak is, hogy van aki nem akar inni ezt vagy azt. Így nem kell külön kaja és pia pénzt szedni kollektíve. Így nincs hőbörgés. Viszont egy valamit tartsatok szem előtt. Nem tudom mi lesz itt aug. 22-én. De most szakad az eső. Ha a Bókay-ban is szakad az eső, a bográcstól kezdve a palacsintázásig mindent mos. Ha egy étteremben szakad az eső, akkor... Én személy szerint a Bókay kert felé jobban hajlok, de összemérhetőek az indokok száma is pro-kontra.
Kaja: Csak úgy ökölszabályként vegyünk alapul egy sertéspörköltet (én azt főznék). Pontosan nem tudom hogy éppen mennyi a sertéscomb ára, de vegyük 1500 Ft/kg-nak. Olyan 15...25 dkg hússal számolva fejenként az 300 Ft. Meg két szelet szeletelt kenyér és egy uborka vagy alma paprika. Szerintem önköltségesen papirtányérostól kijön az egész 500 Ft-ból...
2 kg húst még a saját kis bográcsomban is lazán megfőzök és meg tele sincs (most tartunk nagyjából 20 jelentkezőnél, ez a társaság felét jelenti). Ital: Kértem Norbertót, hogy kérdezze meg van-e a helyszinen büfé. Ha van, akkor azt az egy-két sört mindenki megveszi magának (vagy hozzon magával). Ha nincs akkor kell ezzel nekünk foglalkozni (és ebben az esetben kellene a Bókay hűtője és tőlünk egy pia felelős). Party hordó olyan 4.000 Ft/5 l kicsit drága (400 Ft/korsó)... Esetleg lehetne venni pár tálca dobozos sört és valaki árulná bolti áron, ami pedig megmarad visszavetetni a bolttal (szerintem meg lehet beszélni). Vagy mivel van a közelben bolt, ha fogytán az "anyag" lehet pótolni "röptében". Egyszóval az innivaló miatt én nem aggódnék és szerintem nyugodtan lehetne "önköltséges". Létszám: Én abban reménykedem hogy ha Kecskemétre elment majdnem 40 ember, akkor ide is legalább annyi el fog. Ebből a szempontból nem szerencsés hogy pont a négynapos ünnep kellős közepére került (szerintem sokan ide családi programot terveztek). Viszont ha most nem jön össze, akkor máskor sem... Mellesleg 18 ember akár egy családiház kertjében is elférne Idézet: „Mellesleg 18 ember akár egy családiház kertjében is elférne” Egyetértek. Viszont ehhez nem kis bevállalóképesség szükséges Ha nekünk családi házunk lenne, és lenne megfelelő nagyságú kert, már rég az lenne az elsődleges kitűzött célpont kisebb mennyiségű ember esetén... de nincs. Amúgy a helyszínen nincs állandóan nyitvatartó büfé. Van valamiféle kis dugi-étterem-szerű építmény a kert közepe táján, de az nemigen működőképes. Szóval vegyük inkább azt az esetet, hogy nincs büfé. Ezért is ajánlotta szerintem nekem a múltkor az egyik ottani dolgozó, aki körbevezetett engem, hogy nyissunk magunknak "saját büfét", és ezért ajánlotta fel a hűtőt is. Oda elférnek az italok, meg talán a húsok egy része, ha kell, illetve, amit hűteni kell.
Szegénykéim
Idáig csak 5 szavazatot kapott a biztos hogy ottlesz! És a Nem veszek részt vezet:S És sajnos nekem is arra kellett szavaznom Bocsánat mindenkitől!
Nem tudom de ez a hobbi amit mi űzünk legjobban a rádióamatőrséghez hasonlít. Persze nem mindenki rádiós, nem is baj. Ha már van egy haldokló mozgalom ami a miénknek nem szöges ellentéte, rokonhobbi akkor lehetne megkérni a szervezőket hogy a HE is vehessen részt ezeken a találkozókon, ahol beugrós természetesen fizetni kell, mindent le kell érdeklődni.
Az egri találkozó például most lesz 8. án, de van mindenfelé szerte az országban. Ha már a helyi HE tagok ismerik egymást akkor azt mondom igen legyen országos találkozó. Én személyszerint ha megengedhetném magamnak a találkozót mennék, de ez nem áll fenn sajnos.
Sziasztok!
Személy szerint én is hajlok a Bókay kertes dolog felé (már csak azért is mert itt van a szomszédságomban ). Kérdezem én: Mennyire megoldható lenne ha nem a Bókay kertben hanem a mellette lévő dombnál lenne? Gondolom ez már nem tartozik a kerthez, közterület(?!). Így a belépő nem kerülne semmibe. (szerintem sokaknak előny) Hátrányok: -Valószínű piknik jellegű lenne a dolog ülőalkalmatosságok hiányában. -Elektromos áram hiánya az esetlegesen kipróbálandó eszközökhöz. -Időjárás kiszámíthatatlansága. Szerintem lenne annyira kulturált a társaság, hogy nem egy szemétdombot hagy maga után.
Nagy valószínűséggel én is és Szebence is megyünk, de egyébként ha tényleg lenne egy olyan hely valahol budapest szélén, ahol olcsón lehetne ilyesmit tartani, akkor az utazás szempontjából szerintem már mindegy. Mivel ha az ember feljön pestrem, azért máshova is beugrik szerintem. Akkor meg már azt a túrista bérletet vagy mit vesz és azzal meg mindegy hogy mennyit és hova utazik az ember
Sőtt, én már azon is gondokodtam, hogy ha találnánk egy helyet, ahol minden megvan csak áram nincs, akkor elviném a kis generátort (tudom hülye ötlet) és akinek kell beszállna a benzin költségbe és kapba feszkót, csak sajna nem biztos hogy meg tudnám szerezni, nameg nem is egy könnyű dolog 100kg-al vonatozni 100km-t
Én még nem töltöttem ki a jelentkezési lapot, mert egyéb családi gondjaim vannak, de pár nap, és eldől, hogy tudok-e menni. (Mindenesetre nagyon szeretnék.)
Nyugi, nyolcvan év múlva a HE is lesz olyan rutinos, mint a rádióamatőrök.
Hát hogy őszinte legyek össze kellene tartani, jó nem mindenben de mindkét fél profitálna belőle. Elsőre azért országos találkozót? De jó ötlet a találkozó!!!
Tök mérges vagyok! Miért nem tud szavazni körülbelül 300! ember aki épppen itt van??!! Vazz...
Talán mert nincs olyan opció, hogy nem biztos még, hogy nem megyek... Nem minden fekete-fehér ám!
Akkor jelölné a "Több mint valószínű hogy megyek" opciót. Nekem sem 100% biztos, hogy el tudok menni, de törekszem... Egyébként is több mint 4-500 ember hezitál és abszolút nem tudja eldönteni, hogy lenne-e kedve találkozni a többiekkel? Nincs fekete v. fehérről szó, mert akkor az lenne, hogy jössz? igen/nem.
A "Több, mint valószínű, hogy megyek" opció azt jelenti, hogy megyek. És nem azt jelenti, hogy van-e kedve találkozni velük. Magyarul vagy meg kellene változtatni és "valószínű, hogy megyek" legyen, vagy be kellene rakni még egy pontot, ami "szeretnék menni, de még nem tudom megmondani".
Nekem se 100%, hogy tudok menni, hiszen kb. 2 hét még, míg kiderül, hogy szabad leszek-e 22-én, vagy sem. Pedig én még arra is hajlandó vagyok ám, hogy feláldozzam magam és bográcsban főzzek a többiekre...
Ez a hat ember tényleg elég szomorú. Nem gondoltam volna hogy több száz ember fog összejönni de azért legalább 30-40 főre sok pénzben mertem volna fogadni...
Hát igen. Ahhoz képest, hogy a múltkori szavazáson mennyien szavaztak arra, hogy elmennének szívesen egy találkozóra, most nagyon kevesen szavaztak rá. :no:
Én nagyon szívesen mennék, csak ne lenne ide 500km, talán ha lettünk volna igazán sokan akkor komolyan fontolóra vettem volna hogy levonatozzak, de így már csak jövőre. :hide:
Módosítottam a szavazást.
Ha már ebben sem találja meg valaki a magának való opciót, az már inkább szegénység. |
Bejelentkezés
Hirdetés |