Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Így igaz, az alumínium jóval későbbi találmány. Az ón és az ólom edények (főként kupák, serlegek) édesebbé tették a bort, ezért kedvelték, azonban az így a szervezetükben lerakódó ólom heveny ólommérgezést okozott. A réz pedig önmagában valóban nem mérgező, csak savak hatására válik ki az edényből. A "rézmérgezéshez" pedig extrém mennyiségű rezet kellene a szervezetbe bevinni. (Ráadásul a réz kiürül, ellentétben az ólommal.)
Még egy érdekesség a rézről, ha már itt tartunk. (saját tapasztalat alapján.) Ha szájharmonikázol, /aminek réz belső tartószerkezetén rézlamellák vannak/ majd utána rágyújtol egy cigarettára, olyan émelyítő édes íze lesz a füstnek, hogy nem tudod elszívni a cigit. Konklúzió: Szájharmónikázz, ne cigarettázz.
Sziasztok! Ma délután volt időm kikapcsolódni, így egy kicsit foglalkoztam az elektronikával... Van itthon egy különleges kijelzőm, grafikus 16x32-es felbontású. Na de hogy a lényegre térjek, és ne legyek nagyon off: a mellékletben található óraterv szerintetek megfelelő? Tudom, van néhány irreális időpont, de az csak azért van, hogy minden karakter szerepeljen valamelyik méretben!
Kedves "rezesbanda"! Nos. Bátorkodom leírni, mi a valóság a fémmérgezések kapcsán. 2 évig szenvedtem Veszprémben vegyész szakon, a matek miatt kellett otthagynom, pedig szeretem a kémiát. Tehát. Előszöris: nem minden fém mérgező. Emellett csak vegyület formájában (Ionos azaz oldható formában) azok!. A könnyűfémek azaz amiknek a fajsúlya 5 g/cm3 alatt van, általában nem mérgezőek. A nehézfémek igen. Mint például a bárium, réz, ólom. A bárium nagyon mérgező. Ellenben ha gyomorba kerül, AZONNAL glaubersó oldatot kell itatni. Ez csapadékot képez (BaSO4) . A csapadék olyan só, mely rosszul oldható vízben. Tehát kivontuk a vizes közegből, nem tud a gyomor nyálkahártyán felszívódni. A második lehetőség a tojásfehérje itatás. Minden fémsó koagulálja a fehérjéket (kicsapja). A könnyüfémeknél reverzibilis Ha sok sósat eszünk, vizet iszunk rá, és a enyhe koag visszafordul) , a nehézfémeknél irreverzibilis. Fehérje alatt izomszövet, tojásfehérje, agyszövet értendő. Tehát ha a nehézfémsó kationja belejut a véráramba, idegrendszeri károsodás is lehet! Tehát pár tojás fehérjéjét le kell nyelni, és / vagy tejet kell inni (az abban levő kazein is fehérje). A réz: Valóban savas étel oldja de... ELVILEG csak a salétromsav és a tömény kénsav oldja (nemes fém, pozitív a standard potenciálja. Azaz az egyszerű savak hidrogénionját nem ugrasztja ki A kén-, és salétromsav is több lépésben oldja, először oxidálnia kell), de... a levegő oxidjával cuprox - rézoxid - képződik, melyet az ecetsav old. Tehát beleoldja az ételbe (Réz-acetát kék színű) , és megjelenik a cu++ ion. Nem mellesleg régen a rézgálicot (CuSO4) hánytatásra is használták, kis mennyiségben persze.
Nem tudom ki tapasztalta: ha réztárgyat fogdosol, büdös lesz a kezed. @zoly15: valóban baktériumölő. Szóval ennyit a fémmérgezésről. Megjegyzem, az arzin és a stibin (AsH3, SbH3) gáz halmazálapotú és szintén mérgező. Ezzel diffundáltatják a tranyókat!
Kipróbáltuk nagyon régen suliba, hogy "bélást" szopogatva is ugyanezt érzed.
A 8000-es hozzászólás számod már rekord Zolikém
Köszönöm a "rezesbandának" a hozzászólásokat. Sok okosságot tanultam a rézről és annak élettani hatásairól. Ezek után eldöntöttem marad a jól bevált zománcozott bogrács.
cuprox meg cu++ ion. Brrrr... hallébe: Szalonna, hagyma, piros paprika, hal és fűszerek kellenek. Semmi kék réz-acetát meg mifenék. Idézet: „Konklúzió: Szájharmónikázz, ne cigarettázz.” Hidd el, mindenkinek jobb, ha nem szájharmonikázok...
Mondtam, van még 23 évem rá... :beka3:
Nem tudom, hogy melyik témában kérdezem.
Amikor írok egy PÜ-t, és amikor elküldtem, utána egy hozzászólást, akkor a hozzászólást nem tudom elküldeni, mert kijelentkeztet? Nektek is így van, vagy nálam mi van elállítva?
Pipáld be a "bejelentkezve marad" jelölő fület!
Bepipáltam már... Eddig is be volt, de most jó. Azóta írtam 3 PÜ-t.
Idézet: „Nem tudom, hogy melyik témában kérdezem.” Hát ebben! :crazya: (Gondolom, azt akartad írni, hogy "... kérdezzem")
Azt akartam írni, igen!
Régebben volt szó a lemezlejátszókról.
Akkor azt írtam hogy nekem sohasem lesz Most értem haza egy magánszemélytől a kinccsel Valaki ismeri ezt a lejátszót? Mit tud róla mondani? Üdv!
Az az érdekessége, hogy annyiért adnák a szervíz könyvét, amennyiért a lemezjátszót.
Ez ránézésre a 90' évek terméke lehet. Egy dinamikus MM hangszedővel szerelt, két sebességes,(45 és 33f/min) standard, hétköznapi lemezjátszó, pluszként említhető automata hangkarvezérléssel.
Szép estét mindenkinek!
Azon gondolkodtam épp, hogy mit lehet látni ha a lemez lejátszó tűje már el van kopva? Vagy ha pl beleütődik a burkolatba (például valaki leejti a rátevés közbe stb). Mit lehet ilyenkor látni? Valaki aki jártas ebben tudna rá válaszolni? Üev!
Az évjárata 1992 Aug. 28 tehát nemsoká szülinap. :yes:
Meghallgattam, egészen szép hangja van! :yes:
Azért még ne legyen születésnapja!!
Helló hapro! Van még meghívód az elektrotanyara? Tudnál légyszi küldeni? Vagy hogyan tudnék regisztrálni? Kössz szépen! Persze ha nem, akkor sem történt semmi. Minden jót!
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok... Hétvégén érkezett meg a laptopom, fel telepedett rá autómatikusan a Vista, akármit csinálok rajta nem bírok normálisan rácsatlakozni a NET-re, de a hálózatot látja... Ezért elhatároztam hogy XP-t rakok rá, nah itt meg is állt a tudomány. Simán betettem a CD-t, ezután újraindítottam a gépet, el indult a telepítés majd kaptam egy hiba üzenetet. (Kép csatolva) Nem vagyok nagy PC guru, és más fórumot nem használok a HE-n kívül. Tudnátok segíteni, akár e-mailben, vagy MSN, Skype, vagy itt? Előre is köszönöm! És bocsi hogy nem kerestem más fórumot a problémámra.
Service Pack-es XP? Mert nekem is volt ilyen problémám amikor a legalapabb tört rendszert akartam felrakni egy laptopra... SP vel már ment.
Mármint nem kékhalál, de semmi nem ment. Üdv
Megpróbálnám SP3 al esetleg SP4 (asszem már van olyan is....)
Egyébként nincs jobb ötletem. A hibaüzenetet konkrétan mikor kaptad? A kék telepítés elején, vagy már amikor indult a félkész winfos?
Nekem ilyet a régi gépem csinált akkor amikor rossz volt benne a cd olvaso.Próbáld meg másik XP cd vel.
Üdv
Ez a kék telepítés után jön egyből, amikor még partícióhoz semmihez sem nyúlok. Majd utánajárok a ServicePackoknak.
mizsei.robi: Hát ez a gép zsír új, tegnap este üzemeltem be először, és a CD/DVD olvasója működik, filmet simán viszi. Majd holnap beszerzek egy másik XP CD-t, sajnos ami tuti jó XP az csak hétvégén lesz nálam előreláthatólag. Köszi hogy törődtök a problémámmal!
Hány particio van rajta?Ha 2 vagy több formázd meg öket vista alól (ha még él) akkor hátha.
Üdv
Holnap délután haver tud adni egy alap sima XP-t, azzal kipróbálom, utána cselekszem szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |