Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   635 / 3610
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Így igaz, az alumínium jóval későbbi találmány. Az ón és az ólom edények (főként kupák, serlegek) édesebbé tették a bort, ezért kedvelték, azonban az így a szervezetükben lerakódó ólom heveny ólommérgezést okozott. A réz pedig önmagában valóban nem mérgező, csak savak hatására válik ki az edényből. A "rézmérgezéshez" pedig extrém mennyiségű rezet kellene a szervezetbe bevinni. (Ráadásul a réz kiürül, ellentétben az ólommal.)
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Még egy érdekesség a rézről, ha már itt tartunk. (saját tapasztalat alapján.) Ha szájharmonikázol, /aminek réz belső tartószerkezetén rézlamellák vannak/ majd utána rágyújtol egy cigarettára, olyan émelyítő édes íze lesz a füstnek, hogy nem tudod elszívni a cigit. Konklúzió: Szájharmónikázz, ne cigarettázz.
(#) zolee1209 hozzászólása Aug 9, 2009 /

Sziasztok! Ma délután volt időm kikapcsolódni, így egy kicsit foglalkoztam az elektronikával... Van itthon egy különleges kijelzőm, grafikus 16x32-es felbontású. Na de hogy a lényegre térjek, és ne legyek nagyon off: a mellékletben található óraterv szerintetek megfelelő? Tudom, van néhány irreális időpont, de az csak azért van, hogy minden karakter szerepeljen valamelyik méretben!

Óra.JPG

(#) DuMatyi válasza Frankye hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Kedves "rezesbanda"! Nos. Bátorkodom leírni, mi a valóság a fémmérgezések kapcsán. 2 évig szenvedtem Veszprémben vegyész szakon, a matek miatt kellett otthagynom, pedig szeretem a kémiát. Tehát. Előszöris: nem minden fém mérgező. Emellett csak vegyület formájában (Ionos azaz oldható formában) azok!. A könnyűfémek azaz amiknek a fajsúlya 5 g/cm3 alatt van, általában nem mérgezőek. A nehézfémek igen. Mint például a bárium, réz, ólom. A bárium nagyon mérgező. Ellenben ha gyomorba kerül, AZONNAL glaubersó oldatot kell itatni. Ez csapadékot képez (BaSO4) . A csapadék olyan só, mely rosszul oldható vízben. Tehát kivontuk a vizes közegből, nem tud a gyomor nyálkahártyán felszívódni. A második lehetőség a tojásfehérje itatás. Minden fémsó koagulálja a fehérjéket (kicsapja). A könnyüfémeknél reverzibilis Ha sok sósat eszünk, vizet iszunk rá, és a enyhe koag visszafordul) , a nehézfémeknél irreverzibilis. Fehérje alatt izomszövet, tojásfehérje, agyszövet értendő. Tehát ha a nehézfémsó kationja belejut a véráramba, idegrendszeri károsodás is lehet! Tehát pár tojás fehérjéjét le kell nyelni, és / vagy tejet kell inni (az abban levő kazein is fehérje). A réz: Valóban savas étel oldja de... ELVILEG csak a salétromsav és a tömény kénsav oldja (nemes fém, pozitív a standard potenciálja. Azaz az egyszerű savak hidrogénionját nem ugrasztja ki A kén-, és salétromsav is több lépésben oldja, először oxidálnia kell), de... a levegő oxidjával cuprox - rézoxid - képződik, melyet az ecetsav old. Tehát beleoldja az ételbe (Réz-acetát kék színű) , és megjelenik a cu++ ion. Nem mellesleg régen a rézgálicot (CuSO4) hánytatásra is használták, kis mennyiségben persze.
Nem tudom ki tapasztalta: ha réztárgyat fogdosol, büdös lesz a kezed.
@zoly15: valóban baktériumölő.
Szóval ennyit a fémmérgezésről. Megjegyzem, az arzin és a stibin (AsH3, SbH3) gáz halmazálapotú és szintén mérgező. Ezzel diffundáltatják a tranyókat!
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

És mi van a cigifüst+rézzel?
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Kipróbáltuk nagyon régen suliba, hogy "bélást" szopogatva is ugyanezt érzed.
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

A 8000-es hozzászólás számod már rekord Zolikém
(#) mineral válasza DuMatyi hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Köszönöm a "rezesbandának" a hozzászólásokat. Sok okosságot tanultam a rézről és annak élettani hatásairól. Ezek után eldöntöttem marad a jól bevált zománcozott bogrács.

cuprox meg cu++ ion. Brrrr... hallébe: Szalonna, hagyma, piros paprika, hal és fűszerek kellenek. Semmi kék réz-acetát meg mifenék.

(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Idézet:
„Konklúzió: Szájharmónikázz, ne cigarettázz.”

Hidd el, mindenkinek jobb, ha nem szájharmonikázok...
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Mondtam, van még 23 évem rá... :beka3:
(#) mark.budai hozzászólása Aug 10, 2009 /

Nem tudom, hogy melyik témában kérdezem.
Amikor írok egy PÜ-t, és amikor elküldtem, utána egy hozzászólást, akkor a hozzászólást nem tudom elküldeni, mert kijelentkeztet? Nektek is így van, vagy nálam mi van elállítva?
(#) DuMatyi válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Pipáld be a "bejelentkezve marad" jelölő fület!
(#) mark.budai válasza DuMatyi hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Bepipáltam már... Eddig is be volt, de most jó. Azóta írtam 3 PÜ-t.
(#) Frankye válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Idézet:
„Nem tudom, hogy melyik témában kérdezem.”

Hát ebben! :crazya:

(Gondolom, azt akartad írni, hogy "... kérdezzem")
(#) mark.budai válasza Frankye hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Azt akartam írni, igen!
(#) zoly15 hozzászólása Aug 10, 2009 /

Régebben volt szó a lemezlejátszókról.
Akkor azt írtam hogy nekem sohasem lesz
Most értem haza egy magánszemélytől a kinccsel
Valaki ismeri ezt a lejátszót?
Mit tud róla mondani?

Üdv!
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Az az érdekessége, hogy annyiért adnák a szervíz könyvét, amennyiért a lemezjátszót.
Ez ránézésre a 90' évek terméke lehet. Egy dinamikus MM hangszedővel szerelt, két sebességes,(45 és 33f/min) standard, hétköznapi lemezjátszó, pluszként említhető automata hangkarvezérléssel.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 10, 2009 /

Szép estét mindenkinek!
Azon gondolkodtam épp, hogy mit lehet látni ha a lemez lejátszó tűje már el van kopva?
Vagy ha pl beleütődik a burkolatba (például valaki leejti a rátevés közbe stb).
Mit lehet ilyenkor látni?
Valaki aki jártas ebben tudna rá válaszolni?

Üev!
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Az évjárata 1992 Aug. 28 tehát nemsoká szülinap. :yes:
Meghallgattam, egészen szép hangja van! :yes:
(#) mark.budai válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Azért még ne legyen születésnapja!!
(#) tdid válasza hapro hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Helló hapro! Van még meghívód az elektrotanyara? Tudnál légyszi küldeni? Vagy hogyan tudnék regisztrálni? Kössz szépen! Persze ha nem, akkor sem történt semmi. Minden jót!
(#) gydanee hozzászólása Aug 10, 2009 /

Sziasztok!

Nagy gondban vagyok...
Hétvégén érkezett meg a laptopom, fel telepedett rá autómatikusan a Vista, akármit csinálok rajta nem bírok normálisan rácsatlakozni a NET-re, de a hálózatot látja...
Ezért elhatároztam hogy XP-t rakok rá, nah itt meg is állt a tudomány. Simán betettem a CD-t, ezután újraindítottam a gépet, el indult a telepítés majd kaptam egy hiba üzenetet. (Kép csatolva)
Nem vagyok nagy PC guru, és más fórumot nem használok a HE-n kívül. Tudnátok segíteni, akár e-mailben, vagy MSN, Skype, vagy itt?

Előre is köszönöm!
És bocsi hogy nem kerestem más fórumot a problémámra.
(#) Stefan válasza gydanee hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Service Pack-es XP? Mert nekem is volt ilyen problémám amikor a legalapabb tört rendszert akartam felrakni egy laptopra... SP vel már ment.
Mármint nem kékhalál, de semmi nem ment.
Üdv
(#) gydanee válasza Stefan hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Ezen elméletileg SP2 is van.
(#) Stefan válasza gydanee hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Megpróbálnám SP3 al esetleg SP4 (asszem már van olyan is....)
Egyébként nincs jobb ötletem.
A hibaüzenetet konkrétan mikor kaptad? A kék telepítés elején, vagy már amikor indult a félkész winfos?
(#) mizsei.robi válasza gydanee hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Nekem ilyet a régi gépem csinált akkor amikor rossz volt benne a cd olvaso.Próbáld meg másik XP cd vel.
Üdv
(#) gydanee válasza Stefan hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Ez a kék telepítés után jön egyből, amikor még partícióhoz semmihez sem nyúlok. Majd utánajárok a ServicePackoknak.

mizsei.robi:

Hát ez a gép zsír új, tegnap este üzemeltem be először, és a CD/DVD olvasója működik, filmet simán viszi.
Majd holnap beszerzek egy másik XP CD-t, sajnos ami tuti jó XP az csak hétvégén lesz nálam előreláthatólag.

Köszi hogy törődtök a problémámmal!
(#) mizsei.robi válasza gydanee hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Hány particio van rajta?Ha 2 vagy több formázd meg öket vista alól (ha még él) akkor hátha.
Üdv
(#) gydanee válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Holnap délután haver tud adni egy alap sima XP-t, azzal kipróbálom, utána cselekszem szerintem.
(#) _ampervadasz_ válasza gydanee hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Szépjóestét mindenkinek. :kalap:

A tenállad bekövetkezett hibára a válasz itt található.
Következő: »»   635 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem