Fórum témák
» Több friss téma |
Na hogy haladsz ? Sikerült használni a stimulus progit ?
Hát, le a kalappal!
![]() Megeloztetek nekem még csak a kinyomtatott nyákterv van meg ,meg a doboz és a kijelzo! A dobozt én is nyézegettem az sosben de kicsit drágállottam. De biztos nygyon jo a fogása. A gomb egy rotary encodert takar? A vevo eggyszerre hány adot tud kezelni, vagyis hányan tudnak rácsatlakozni vagy minden kézivezérlonek saját vevo része van? Valami bovebb infot mint ami a veboldalon van? TTJozsi
Sikerült használni a stimulus progit, nagyon hasznos! Működik is rendesen, írtam hozzá egy address only service mode-ot is.
Most azon gondolkozom, hogy csináljam majd meg a vezérlőt, mert alapvetően PC-vel akarom vezérelni, szóval valószínű a vezérlő a PC-vel fog kommuikálni, plusz maga a PC is egy vezérlő lesz (meg egyéb más dolgokat fog csinálni) és az adja majd a jelet a boosternek. Láttam a vezetéknélküli távvezérlőt, nagyon király! Amíg nem találtam rá a dcc-re addig én abban gondolkodtam, hogy minden mozdonyba egy vevőt teszek és a sínen csak táp lesz. Persze kényelmi szemppontból ez továbbra is hasznos, főleg egy nagy terepasztalnál. Én erre a célra zigbee modulokat néztem... Amúgy egy villanyvasút kiállításon mi kell ahhoz, hogy valaki kiállíthasson?
Főként egy kiállításképes modell...
![]() Bocs, ezt nem tudtam kihagyni! De majd Topi biztos megírja.
Kiállításképes... hát voltam már jó pár kiállításon és hát vannak eléggé elszabott, nem valósághű, randa dolgok is. De valaki azt is szeretettel hobbiból csinálta, szóval valamilyen szinten érdekes. Legfeljebb tanulunk a hibáiból. Meg a régi lemez játékvasutak is, nem is valósághű, rondán is néz ki, meg éppenhogy megy de mégiscsak vasút. Vagy ez már mánia nálam? Ezért szerintem ha van valami ami legalább hasonlít egy kicsit a vasútra, az mehet a kiállításra.
Erről az a pps jutott eszembe, miszerint mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.
![]() Nos, én az olyan terepasztalokat szeretem igazán, amelyeknek van köze a valósághoz. Ezért tisztelem és becsülöm Topiék munkáját, mert tudom, hogy végigjárták a lemodellezett pályaszakaszt, lefotózták-méregették a dolgokat, és szinte a fűszálak és nádak helye és mérete is ott van a modellen, ahol a valóságban. (Még a fakerítések is úgy vannak megcsinálva, ahogy a valóságban: ha ott ki van dőlve, akkor Náluk is.) Erre mondom, hogy: :kalap: Le a kalappal! No de ne OFF-oljuk szét a témát...
Na ma is kész lett egy újabb merg dekóder. Átírtam korszerűbb pic-re. (16F883) Sajna a belső 8MHz oszciról nem az igazi, így utólag ráforrasztottam egy smd rezonátort. Még jó hogy hagytam neki egy kis kivezetést. Kb reggel 8:30 -tól 17h ig tartott mire összeraktam, bevezetékeztem a ledeket, kaptak szinszűrőt is a fehérek. A végére annyira lefáradtam agyilag hogy elkövettem egy pihent videót is: Bővebben: Link
![]()
Sziasztok.
Kinnt tul meleg volt így hát oszzeraktam a vezetéknélkuli kézivezérlomet. Elsore beindult, a hatotávolság antenna nélkul 10m. Amit tud: 433,92Mhz A vevo 8 kézivezérlot tud kezelni egyszerre, 1 címet vesz el az Xpressneten Az ado: Vonatcím választás Sebesség + - irányváltás, stop F0,F1-F4 eggy egyszeru menu áramfelvétel 9,5mA, adáskor cca 20mA. 7,2V os 850mAh NiMH akksikrol fog uzemelni. TTJozsi
Hát nem semmi amiből összeállt a rendszer ! Látom te is újrahasznosítasz mindent amit csak lehet, helyes.
Ezt skubizzátok meg: Bővebben: Link
Ez szép és nemes cselekedet az usp. Én is gondolkodom a zimoimnál róla.
DE! hogy a csudába lehet menetirányt váltani egy teljesen elszigetelt szakaszon ami 30cm hosszu pont a kozepén? ![]() ![]() Hallani hogy valami nyekereg miután a vonat irányt vált, szerintem vezetéknélkuli dekoder van benne láttam már a neten. ![]() Neked mi a véleményed rola?
Szerintem a nyekergés amit hallasz az a kézivezérlő tekerője. A jelet pedig a sínből veszi, szerintem annyira érzékeny hogy szigetelésen keresztül is veszi. Nem hiszem hogy rádiós lenne, mert azt megemlítenék. Bővebben: Link
Ezt a goldcapot én is ki akarom próbálni majd. Kár hogy csak 5V -os.
Na én ezt az USP-t kiprobálom hétvégén ,nem hagy nyugodni.
Elektromos jelet venni ami a mozdonynak kell szigetelésen keresztul? ![]() Azt a linket én is ismerem. Láttam már tbbszor is. Hello
A legutóbbi mozdonyba beleraktam 2x470u+100u puffert. 220Ohmon keresztül töltődik, és diódán át sül ki. Lassú menetnél még ez is érezhető javulást hozott. Pedig ez max egy tizedmásodpercig látja el a motort. Goldcapból legalább 3at sorba kéne kötni hogy meglegyen a 15V. És zenerekkel védeni, hogy nehogy túltöltődjön. Ez viszont egy kis többletfogyasztást okoz. Goldcapból viszont van akár 1F -os is.
Helo. Tegnap vettem két 1000u puffert 16Vra.
Mind a kettot beletuszkoltam valahogy.TTs Nohab. A Zimonál 100Ohmon keresztul toltodik 1n4007 diodán sul ki. A mozdony kozép sebességnél levétel után kb. 0,5 másodpercig még forog és világítanak a fények. Nincs rajta lendítokerék! Tesztelésem szerintem sikeres volt, merthogy kikuszoboli a piszok által létrejott feszkimaradásokat. Tehát elégedett vagyok. ![]()
Hm. Ügyes!
![]() Egy képet :photo: - ha tudsz - tégy fel, légy szíves, jó lenne megnézni, hogy bírtad beleszuszakolni a kondikat, mert emlékezetem szerint elég szűk benne a hely... ![]()
Ez remekül hangzik. DCC -nél nálam is 16V van, de nem mertem 16V -os kondit berakni, mert van olyan rendszer ahol ennél nagyobb a fesz. Nálam 25V -osak a kondik. Képet tényleg kérünk ám !
Sziasztok.
Nálam a DCC saját nem gondolkodom gyári dolgokban. Kivéve a dekodereket. Sajnos csak 2 fért bele mert nem kaptam kissebbeket.de még így is meg lehetne tuningolni 1000u-val. Arra torekedtem ,hogy a nehezékek megmaradjanak, uj motor is elférjen benne na meg persze a dekoder. A képen egy Zimo MX64es dekoder van sajnos ez elég nagyocska de elfér. És a motor után van a 2 kondi. Más. Eggy kérésem lenne, nincs valami egyszeru bekotésetek tranzisztoros szinusz jelgenerátorra, keresgéltem de sajnos nem nagy sikerrel. ![]()
Ügyes! Reméljük, tényleg nem fog gondot okozni, hogy a feszültség-tűrése csak kicsivel nagyobb a normál üzemi feszültségnél.
Igen erre én is gondoltam. Ez a tesztmozdony sajnos a váza torott. Nagyobb feszultségu kondi is elférne , de nálam magasabb fesz mint 12v nem lesz a sinekben. Nem kell ,hogy a vonatok fénysebesen száguldjanak
![]()
Mi lesz belőle, síp ? Ha a méreteket is figyelembe vesszük, akkor talán egy PIC a megfelelő erre is. PWM-el, és egy kis szűréssel talán lehetne belőle valami. Nem ismerem nagyon a 10F -eket, de annál kisebbet csinálni nem nagyon lehet szerintem.
Vagy lehet több alkatrésszel: Bővebben: Link
Igen síp lenne.
629es piccel nem lehetne valamit kezdeni? 2 bemenet két kimenet két kulonbozo síp. A dekoderen van elég kimenet mivel vezérelni tudnám! A 629es picem van SO8as tokozásban elég megfelelo méretben is. Mit szoltok hozzá?
Meg lehet csinálni. A hangja kérdéses, mert ugye a síp az nem tisztán szinuszos, ill több összetevője is van, pl egy gőzösnél fehérzaj is társul hozzá. Jobb lenne olyan pic amiben van hw pwm. De kisérletezni kell, nem olyan bonyolult progi, figyelni kell a bemenetet, és ha magas akkor egy másikat kapcsolgatni. Ezzel így négyszög jelet kapsz a kimeneten. Amit egy RC taggal megszűrve szinuszosítható valamennyire. Mennyire értesz a PIC programozáshoz ?
Sajnos egyáltalán. Leragadtam a TTLnél.
Csak gondolkodom ,hogy lehetne legalább sípolást beletenni egy mozdonyba ,szerintem sokaknak nagy segítség volna és orommel fogadnák ha lenne valami kézzel foghato dolog. ![]()
Csak lazán kapcsolódik a témához, meg elég nagy is ez így megépítve, de azért érdemes ránézni: Bővebben: Link
A lap alján vannak hangminták is. Meg lapozva kürt is van.
Szuper a link!
Valami ilyet kerestem,smdben megoldhato nagyon sokat segítettél! Koszonom ![]()
Sziasztok!
Én most építettem meg az ezen az oldalon található "Tushuu" nevezetű hangdekódert. Tökéletesen működik, a gőzös hangját utánozza, van benne síp is és menetirány szerint változó fények... Alatta található még egy funkciódekóder is, az is jól működik. Mindkét kapcsolást egyenlőre próbapanelon raktam össze, NYÁK később lesz, azt pedig majd valahogy bele kellene tuszkolni egy "N"-es méretű személy, vagy teherkocsiba... (a hangdekóder a funkciódekóder hivatkozás alatt található)
Hát ez se semmi! Köszi a linket.
A hangjáról tudnál feltenni valami hosszabb felvételt, olyat ahol a síp is hallatszik? Nekem még azon jár az agyam, hogy valami soros eepromban lehetne hangmintákat tárolni és azt visszajátszani.
Nincs nálam semmi felvevő alkalmatosság, de ha a kép alatti lévő szövegrész második bekezdésnél található egy olyan szövegrész, hogy "Click here to..." és oda kattintasz akkor meghallhatod a dekóder hangját. Egy az egyben ugyan az az enyém is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |