(#) |
csg hozzászólása |
Aug 12, 2009 |
|
/ |
|
|
Üdv Mindenkinek !
Tudom, hogy a sed1335 és a t6963 típusú LCD meghajtókkal már sokat foglalkoztak, de felmerült egy probléma nemrég.
Egy készülékben G121CB1P00C jelzésű 128x128-as LCD volt, ami sed1335 meghajtót tartalmazott. A kijelző tönkrement, és nem tudtam ilyet beszerezni. A készülék szoftverébe nem lehet belenyúlni.
Van-e valakinek ötlete, hogy lehetne egy 128x128-as t6963 vezérlős LCD-vel helyettesíteni a rossz kijelzőt? (Esetleg egy
PIC18F252-t alkalmazó megépített konverterrel).
Köszi előre is az ötleteket.
Írsz egy translater-t, mégpedig a mikrovezérlő fogadja a régi kijelző interface-éről a vezérlést, majd azt továbbítja az új tipusú kijelző felé. Mivel mindkét kijelző adatlapja ismert, nem egy egetrengető feladat, de érdekes.
(#) |
csg hozzászólása |
Aug 12, 2009 |
|
/ |
|
|
Ez volt az első gondolatom nekem is, de a két interface elvileg is annyira különbözik, hogy ez igen kemény feladatnak látszik. Megcsináltam az elektronikát is hozzá, itt mellékelem.
Kell 1 inverz driver a G121CB1P00C lcdhez, ami felismeri a neki küldött utasításokat, ezt egy közös buffer-rel kezeld. A t6963 LCD drivere pedig ez alapján küldje a szükséges utasításokat (pixelek kigyujtása, képernyőtörlés, stb.)