Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
viktorsoundtól rendeltem szinte mindent! Sajnos fekete membrán csak vékonyabb fajtában volt ami lehet gyenge le volna,igy maradt ez
Igen, látom hogy ez a kínai membránok közül való, arra is rájöttem, hogy honnan van, de sajnos nem túl jók (és nem a színezése miatt), sokkal érdemesebb lenne az itthon gyártottak közül keresni, nem is egy helyen hozzá lehet még jutni.
Még nemnagyon dolgoztam ilyen membránnal,leirnád hogy miért nem tul jók? Dolgoztam már porkoláb membránnal 1 éve vásároltam kb de lehet már több,nos az vastagabb de sokkal puhább és szerintem az nemlenne jo semmire,ráadásul peremet is ugy kell ráragasztani. Biztos lehet már kepni jobbat de még nem kérdeztem
Remélem azért nemfog rosszul szolni ez a reflex,mit gondolsz ?
Nos mindig a felhasználási cél és az eredeti hangszóró felépítése dönti el h. mivel javítunk, lehet jó a lágyabb vastagabb membrán is, valódi PA szub alkalmazásokra gyakran használnak olyat, egy jó membránszéllel, jó impregnálással verhetetlen, de PA mélyközépnek pl. nem kifejezetten jó, arraa célra meg a volt BEAG membránok a megfelelőek, azoknak a szerszámait az öreg Csigénétől nem sokkal halála előtt Varga István vásárolta fel, szóval a Sonidonál vannak ilyen membránok. Esetleg még a reflexnek is kéne hogy legyen valamije a hangszóróihoz, de náluk sosem lehet tudni.
300mm-ben általános célokra (a kettő közötti alkalmazás) 50-es lengőcsévéhez meg jó a H2000 féle gitárhangszóró membránja, + a textilszél, amit árulnak hozzá.
Egyértelmü hogy a mélyhangszorokhoz sokkal jobb a puha membrán,de a nagyobb terhelést nembirják annyira,igy szerintem max kisebb teljesitményüekhez jo. Reflexet megsem merem kérdezni hogy van e javitokészletük,már többször érdeklődtem más dolgok iránt, és semmi nemvolt.
A H2000 et nem ismerem de azt is megkell probálni. Egy linket tudnál rola küldeni? Főleg 15" érdekel előre is köszi! Idézet: „de a nagyobb terhelést nembirják annyira,igy szerintem max kisebb teljesitményüekhez jo.” Pedig szoktak nagy terhelhetőségű hszeket nem préselt membránokkal összerakni, elég gyakran. Ha jó a szerkezetük és a formájuk, nem hullanak szét, tartósabbak, mint a kemény membránok. H2000-nél csak 300mm-ig dolgoznak.
Üdv mindenkinek!
Hangdoboz készítésben szeretnék tanácsot kérni, van két hangszóróm, képeket mutatok róluk (bocs a rossz minőségért, de ez van :nono hát elég hitvány hangzásuk van, főleg a mély hangokkal nem vagyok megelégedve, ezért szeretnék egy olyan ládát készíteni, ami kiadja a jó mély hangokat is, viszont ne legyen túl nagy, és a szobában is esztétikusan nézzen ki. adatokat ne kérdezzetek a hangszórókról, mert nem tudok, csak azt tudom, hogy van bennük egy-egy 16 centis mély-közép, magas-sugárzó, és egy egy piezó, valamint kb. negyven wattosak, gondolom. Esetleg arra is gondoltam, hogy a mély-közepeket egy-egy külön ládába rakom, a magasakat meg egy-egy kisebb dobozba, de ez csak bonyolítaná a dolgokat. Szóval tudtok javasolni nekem valamilyen doboztervet? Moderálva. szamóca
Ránézésre valamiféle olcsó kínai mélyközép, foggalmam sincs milyen közép, és piezo magas. Szerintem nem túl szerencsés neki a reflex, bár zártban még ennyire mélyre se menne. Ha mélyeket akarsz, másik hangszóró után kell nézned. Egyébként szép az a doboz, szépen meg van csinálva. Hány literes az a doboz? Mik a belső méretei? vagy akár a külső?
Szia gyzoli!
Ettől a kis hangdoboztól ne várj sokat.Ismerősömnek is volt ugyan ilyen és mi úgy oldottuk meg hogy csináltunk neki nagyobb dobozt.Ha jól emlékszem olyan 8 vagy 10 liter volt csak a mélynek +a magasnak egy külön kis rész. Neki utána fogjuk rá hogy valahogy szólt. Ha nem tudtam hasznosat mondani akkor bocsi,remélem sikerül .Sok szerencsét hozzá
Üdv!
Azt gondoltam, hogy a doboz elég gyatra, kb 20 centi magas, 35 hosszú, felül kb 10 centi, alul olyan 16, szóval kb olyan 8 literes lehet, a reflexcső 5 centi mély, és a mély-közép felől van. Találtam egy ideiglenes megoldást a problémára, hát nem túl esztétikus, de oltári jól szól, mélyen, a tv asztalomat kicseréltem egy ágynemű tartóra, és beleraktam épen a dobozt, a reflexcső a belső felén van, (mutatok képet). Olyan 300 literes lehet így, de azért még kell egy becsületes doboz, mert elég ******(rosszul, esztétikailag kifogásolhatóan, pocsékul, tréül stb. Van bőven szinonimája a szónak.) néz ki így. Moderálta: szamóca Többet nem szólok!
Szia! Most hogy jobban szemügyre vettem a dobozt látom hogy nem pont olyan mint ami havernak volt +az övé zárt volt.Amúgy jó ötlet volt berakni oda abba a kis szekrénybe.Amúgy zenehallgatás közben be van csukva az ajtaja? és próbáltad már simán befordítani a sarokba?.Bár ha a szekrényben jól szól és Téged nem zavar hogy benne van akkor szerintem teljesen lényegtelen hogy hol van .
Üdv Dávid
nyitva hagyom persze a szekrényajtót, de lehet, hogy igazad van, és így marad, nem fogok új ládát csinálni, mert lehet, hogy még így sem szólna, de azért megkérdezném, hogy mély-közép sugárzó jól szólna egy olyan reflex dobozban, mint egy 5.1-es rendszer mély ládája?
Szia!
Szerintem jól szólna, de csak valami nagyobbacska ládában.
Mekkora az a hsz? 160mm? 130? ha előbbi 16, ha utóbbi 8 liter a maximum doboztérfogat, amit kezelni tud. Zártként.
A hangszóró 160 mm-es, a láda nyolc literes, reflexcsővel, mi a láda fala miatt épp csak 3 centire ér be a ládába.
Na még is csak sikerült kinyomozni a hangszóró típusát és az adatait!
CRUNCH SUBWOOFER "FATBOY" DS 12 E Power 400 Watts, Impedance 4 Ohms 50 mm / 2,0" Voice Coil, Steel Basket Fs 35 Hz, Qts 0,44, VAS 62 L, 90 dB Inst. Depth 146 mm, Inst. Diameter 282 mm ebböl van kettő! És ahoz kéne gy doboz, tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Szertnék egy szubládát csinálni egy meglévő hangrenszerhez ezzel a hangszóróval. Abban kérném a segítségeteket hogy mekkora dobozt kellene hozzá csinálni? A segítséget nagyon megköszönném!
Inkább másik hangszórót. Ez pont a semmire sem jó kategória.
Szia!
Az a helyzet hogy az egyik haveromnak kellene már megvette a hanszórót azért szeretnék egy ládát csinálni.
Sziasztok!
Amit felraktam hangszóró adatokat mégsem jók, bocsi! Kiderült, hogy nem arról a hangszóról van szó, a srácnak másmilyen van! De akinek szüksége van olyanra az ott megtalálja! Sajnos nem tudom a hangszórók típusát sem, ezért raktam fel képet, aki felismeri és tud róla valamit legyen szíves szóljon! Kettő van egy ládát kéne építenem, de nem tudok elindulni sehogy! Előre is köszönöm!
Akkor zárt, a pontos literre nem emlékszem, de valahova leírtam itt a fórumban is, 150 körüli térfogat rémlik, ha rendben lesz a gépem, meg fogom nézni.
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan oldlakat linkelni, ahol tudok venni jóminőségű aktív (esetleg passzív) mélynyomókat? Olyant, ami nem ilyen gagyi mint a sal, somogyi, hanem ami tényleg erőteljes mélyeket ad. pontosabban 2 db kb 100-150W-os mélynyomó kellene, egy olyan rendszerhez, amibe van 2 db 3 utas 200W/4ohm-os hangfal, és hozzá 2x120W/4 ohm erősítő. És külön erősítőt nem akarpk venni, azért lenne jó aktív sub. A célom: dico egy 8x8M-es terembe, és ehhez elengedhetetlen. És lenetőleg ne is legyen olyan drága.
Idézet: „lenetőleg ne is legyen olyan drága.” De milyen drága? Mert ebből nem derül ki, mint ahogy az sem hogy házi mozira, vagy zenélésre, vagy zenehallgatásra szeretnéd használni, általános, buli, hifi felhasználási céllal. Ugyanis a 20eFt-ostól a több millásig bezárólag, számtalan típus létezik. De a füledre kell hallgatni, és nem mások szavára. Menny és hallgatózzál, azután dönts.
Szia!
hát 30E körül, mert most nem tudom, hogy miben különböznek, a lényeg, hogy gyomorkiugrató mélyeket sugározzon Egy kb 8x8M-es terembe disco a célom. Köszi!
Hahaha! 30ezerért bélmozgató PA discosubláda 64m2-re!
No hátha valaki majd tud ajánlani. :wow1:
Ö hát végülis az a lényeg, hogy 150W legyen Ilyesmit tudsz ajánlani?
Egy hangdoboz kiválasztásakor a terhelhetőség nem az elsődleges szempont. De nem, nem tudok a kritériumaidnak megfelelőt ajánlani.
Amúgy mekkora hangnyomás a megfelelő egy mélynomónak? 93db/1w/1m az ugye nem jó?
És a frekvenci az minnél kisebb annál erősebb mélyeket fog adni? Köszi előre is!
Nos a hangdoboz érzékenysége (dB decibel, és nem db azaz darab) minél nagyobb, ugye annál jobban hasznosítja a belepumpált teljesítményt. Ha valós értékről és nem marketingadatról beszélünk, az otthoni cuccnak már nagyon jó a 90- 93dB. Profi hangosításnál azonban 96-110dB-re képes ládák valók.
A mélyfrekiátvitele egy ládának nem azonos a hangnyomással, vagy ahogy írod erősséggel. Sőt egy hangszóró minél mélyebb hang lesugárzására képes, sajnos annál nehezebb jó hatásfokot elérni vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |