Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Örülök hogy sikerült a forrszem csere. Ha az alkatrésszel nem mozog a hozzá csatlakozó vezető sáv annak általában az az oka, hogy nem csatlakozik hozzá, pl nem raszteren van a forszem, és a vezetősáv és az alkatrész forrszeme között van egy nagyon rövid légbekötés, amit ha távolabbara hűzod akkor már látszik, legalábbis nálam volt ilyen gond.
Alkatrész könyvtárból device-t vagy tokozást szeretél törölni? Az eagle oldaláról a könyvtárakat vagy egyesével letöltöd, vagy használsz valami letöltő progit, pl flasg-get aminek meg lehet adni hogy az oldalról az összeset töltse le, vagy az oldal legtetején szerepel egy ftp link, pl totalcommanderrel fellépsz kijelölöd az összeset és másolás ahova akarod, aztán bemásolod az eagle megfeleleő mappájába, én így oldottam meg.
Alkatrészt szeretnék törölni, mert pl. most van vagy 3 diac-om, ami közül kettő egyforma. (a próbálgatás eredményeképp)
Séma van hozzá, vagy csak direktbe boardot gyártottál?
Nem rajzoltam be az EAGLE-be a kapcsolási rajzot, ha erre gondolsz.
Itt van egy kép. A DIAC-ot és a DIAC!-ot szeretném kitörölni a triac alkatrész könyvtárából mindörökre!
Megnyitod a kontrol panelen az adot könyvtárat, aztán a device gombal megnyitod a törölni kívánt alkatrészt, a jobb oldalon a tokozást törlöd, utánna a kijelölöd a kapcsolási rajz ábráját a group parancsal, és a törlés ikon után jobb klikk a kijelökt területre, csoport törlés, és mentesz. Ezzel kitörölted az adott alkatrészt. Azt hiszem a neve még szerepelni fog a listában ( de nem lesz mögötte sem rajzjel, sem tokozás. Ha máshogy is lehet majd a többiek kijavítnak.
Közben találtam egy menüpontot a könyvtár menüben hogy eltávolítás, megadod az alkatrész nevét és törli, ha több ugyan olyan nevü lakatrészed van akkor érdemes átnevezni hogy biztosan csak azt törölje. Bari
Köszi, de nem akarja törölni. Na mindegy, annyira nem fontos. Köszi a válaszokat.
Elösször töröld ki az alaktrészt ahogy az elöbb írtam és a legvégén töröld az alkatrész törlése menüpontal, nekem így sikerült.
Bari
A Control panelon a Lib-ek között, ha kibontod, akkor látszik, hogy van mögötte egy zöld pötty. Erre kattints rá, akkor "Unused" (használaton kívül) állapotba kerül, akkor engedi törölni.
Szia
szerintem az elöbbit Maestro-nak akartad címezni Megnéztem a switch könyvtárból töröltem egy kapcsolót, amit régebben magam rajzoltam bele, és ottvolt mögötte a zöld pötty, ha magát a könyvtárat szeretném törölni akkor nem engedé, de a könyvtáron belül lehet garázdálkodni. Bari
Na csak sikerült az egyiket kitörölni! A felkiáltójeleset nem engedi, mert szerinte használatban van.
Na mindegy, úgyis újra kell majd telepíteni az egész rendszert, és akkor törlődik az majd magától
A felkiáltó jeleset szerintem azért nem engedi mert már a tervedben felhasználtad az adott alkatrészt.
Bari
Üdv!
TDA2052V végfok IChez keresek LBR filet. Szimplán TO220-7es foglalatról LBR is megteszi. Valakinek talán van ilyen? SB
Segítséget kérnék, mert már kitépem az összes szál szakállam...
Egy rossz húzásom eredményeként, a furatokat is elfedi a fólia. Ez a furat elkészítése miatt probléma. Mit, hol kell visszaállítanom, hogy látszódjék a furat? Előre is köszönöm. (Ha az előző 90 oldal valamelyikén már megvan a válasz, akkor sorry, de nincs időm végig olvasni...)
Ezt csak úgy rajzolja. Nyomtatásnál figyelembe veszi, és valóban furatokat készít. Próbáld ki, nyomtass egy pdf-be, meglátod, hogy jó lesz!
Pont így kell kinéznie, nincs vele semmi baj!
A mindenit!
Igazatok van. Pdf-ben tök jó. Köszönöm szépen. Már csak azt nem értem, hogy akkor rendes printelésnél, miért nem csinált furatokat? No, most megint próba....
A megnyitott board ablakban nyisd meg az Options - Set.. ablakot. Annak a Misc fülén a jobb alsó sarokban a Display mode alatt van két rádiógomb: No drills és Real. Jelöld meg a Realt, majd OK. És már látod is a furatokat, a másik esetben a furatok nem látszódnak - No drills.
Köszi, ezt az opciót ismerem. Nem ez volt a baj.
Nem tudom mi volt a baj... Pedig kezem-lábam kevés lenne megszámolni hány NYÁK -ot csináltam már vele... Mostmár minden OK. Köszönöm mindenkinek.
Sziasztok!
Elkövettem egy kapcsolási rajzot a fent nevezett kedvenc progival, de nem hajlandó nyák tervet csinálni belőle, és nem tudom hogy miért. Más kapcs. rajzokat gond nélkül át teszi brd-be, de ezzel nem boldogul, még arra sem méltat hogy hiba üzenetet adjon. Csatolom a rajzot, hátha segít. Ja a progi 5.6.0 verziós.
Sziasztok!
Időközben rájöttem mi a hiba, 2 csatlakozónak (pinhead) ugyanazt a nevet adtam.
Rajztechnikailag ennél sokkal több hiba van.
Keress egy sch-t amit nem te rajzoltál és nézd meg.
Az Eagle-hez nem nagyon értek, de minek van ott is csomópont, ahol nincs is csomópont?
Én csináltam egy új kapcsolási rajzot ,oda bemásoltam és működött.
Helló!
Meg tudnátok mondani, hogy hol találok az Eagle-ben SMD trimmer potit? Olyat, mint pl a Lomex-es 90-00-08 cikkszámú: 20K0 3364W-1-203E (BOU) RoHS 3.8x4.5mm CERMET. Illetve SMD elektrolit kondival is gondban vagyok, mert rengeteg hasonló található az "RCL" könyvtárban. Nekem a Lomex-es 91-00-54 cikkszámúra lenne szükségem: 100µF 6.3V 6x5mm 20%85° 6.3CE100BS (SAN) SMD RoHS. Köszi előre is a fáradozást! Krisz
Benne is van a típusjelben a tokozás: 20K0 3364W-1-203E (BOU) RoHS 3.8x4.5mm CERMET = 3364W
Sajnos a progiban csak 3374 van símából W nincs. Az SM kondit meg kinyomtatott méretazonosító teszttel szoktam behatárolni. Az összes méret megtalálható az EAGLE-ben kondikból, nyomtatsz egy brd rajzot az esetlegesen egyező tokrajzokkal a Device sorba levő névvel ellátva, hogy be lehessen határolni melyik tokrajzzal passzol az alkatrészünk mérete. Sanos a kondid adatlapja sem mond tokozásra konkrét választ, csak méreteket.
Helló!
Köszi! Így már megvan a trimmer, csupán az volt a baj, hogy rossz helyen, és rossz névvel kerestem. Kondinál tényleg jó ötlet az összehasonlítás. Így fogok tenni. Köszi mégegyszer! Krisz
Üdv!
GND-be, hogyan tudok invertált szöveget létrehozni? Az első képen lehet látni, hogy milyenre sikeredett, a másikon, hogy milyet szeretnék. Megoldható?
Szia
Ha az alkatrész oldalra szeretnéd mint ahogy Attila csinálta akkor, csak a cream rétegeket hagyod bekapcsolva, és azt a réteget ahol a felirat van, ha többszöveg is van amit nem akarsz így akkor tedd át másik rétegre. Exporálás image megadod a file nevet, DPI-t én 600dpi-re álítanám, fekete fehérként. Egy képszerkesztővel megnyitod, inverz és máris azt kapod amit Attila nyákján látsz. Kinyomtatni meg DPI alapján kinyomtatod, az eagle-ben nem tudom meg lehetne e oldani. Ahogy leírtam biztos hogy működik, mielött elküldtem a postot végigpróbáltam a biztonság kedvéért. Ha a forrasztási oldalra kellene, akkor eagle-n belül nincs ötletem, marad a képszerkesztő, exportálod képként 600dpi-vel, és képszerkesztőben felteszed a feliratot. Bari
Szia!
Köszi az utánjárást. Sajna Eagle-ben kellene, de nem lét szükséglet. A nyákot majd le fogom gyártatni, így sajnos az utólagos képszerkesztés kiesik
Szia!
Azt a paneltervet utólagosan, képszerkesztővel készítettem. Ilyet az Eagle-ben is lehet de csak ha vektoros a szöveg. Úgy lehet, hogy a szöveget a 42-es rétegre kell írni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |