Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Melegedő processzor

Témaindító: punkkazy, idő: Ápr 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) ThomAce válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Igen, halálos a Windows-ra nézve... Főleg tűzfal nélkül, jelszó nélküli adminisztrátorral. Ráadásul egy van belőle.

http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_procedure_call

A Microsoft developer portál linkjét, ha nem haragszol nem linkelem be.
(#) matheus666 válasza alex077 hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Az én procim is Intel!

Alapba 2,4 GHz, de állandóan 2,8 ra van nekem húzva.
Nem kérkedni akarok a hőmérsékleteimmel, csak elcsodálkozok azon, hogy itt mindenki 60-70-80 Celsiusokról beszél...
Én ilyet még nem tapasztaltam, bár nem a legújabb a proci, azt elismerem, a mai 2 meg 4 magos csodákkal szemben

Itt a kép, Everest Ultimate-ben screen-eltem,
a gép oldala nekem is le van szedve természetesen, a hűtő gyári (jó hangos ) , ezen kívül csak a Radeonom (HD3850 512MB) hűtője van a gépben...

sensor.PNG

(#) potyo válasza matheus666 hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Nekem gyanús, hogy valamennyit lefele csal a szenzor nálad, ezek az alaplapi mérők nem tekinthetők szentírásnak. Persze ha a borda kézhőmérsékletű, akkor nem szóltam.

Ugyanolyan órajelű processzor létezik többféle maggal, amik különféle disszipációval rendelkeznek. Illetve az is számít, hogy a processzor környékére mennyire szorul be a levegő. Ezért is lehetnek ilyen viszonylag szélsőséges hőmérsékletek.

Ha nagyon hangos a hűtőd, akkor vehetnél lejjebb a fordulatszámán, mivel a processzor hőmérséklete megengedi.
(#) matheus666 válasza potyo hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Tuti, hogy pontosan mér, mert már elég régóta foglalkoztatnak a számítógépek, és elég jártas vagyok a szerelésében, de legfőképp a hűtéskialakítás terén...
Eddig akármilyen gép került a kezeim közé, egyiknek sem ment fel a prockója 50 Celsius fölé...

Egyébként a borda megfelelően, kellő mennyiségű hűtőpasztával van felfogatva, és a borda hőmérséklete tapintásra igazolja azt amit kijelez...

Éjszakára szoktam szabályozni a fordulatszámot, úgy hogy beállítom SpeedFan-nel, hogy hőmérsékletfüggően szabályozza a fordulatszámot, mert néha kell éjszakára is menni a gépnek a torrent seed-elés miatt

A videókarim (sapphire) gyári hűtője hangos még cefetül, bár a teljesítményével sose volt gondom, még a vidkarim se ment soha 55 Celsius fölé...

Ezt éjszakára az AtiTool nevű programmal szoktam szabályozni, hogy hány Celsiustól hány C-ig hány %-on forogjon a hűtőventije...

Nappal meg nagyon nem érdekel, ha egy kicsit zajos a gépsárkány

Amúgy kösz, hogy ilyen hamar válaszoltál, látom Te sem tudsz aludni
(#) koczka válasza ThomAce hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

hali nagyon köszönöm ThomAce sokat segitettél :worship:
(#) ThomAce válasza alex077 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Az újabb procik jobban bírják a meleget. De a régi AMD Athlon XP-k... 70 foknál szétfagyott.

"Most, h semmi komoly nem fut a gépen 63 fokos a proci."

Akkor ott valami komoly hőelvezetési gond lehet. Szilikonpaszta?

Nekem fut a Winamp, uTorrent, DC++ 30 hubbal, vírusírtó, msn 3 ablakkal, a procim meg 36 - 43°C között ingadozik. Winyó meg 32 - 33°C-os.

FS Amilo Pro V3505 lapitopi. Az AMD Athlon 64-em meg csak 45 fokos szokott lenni. Unreal 3 alatt meg max 50 - 55, Cooler Master hűtővel, 5%-os teljesítménnyel.
(#) alex077 válasza ThomAce hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Valószínű ráférne egy kis takarítás és egy kis szilikon a procira. Tudom, h ég és föld a különbség egy jól kitakarított és rendbe rakott proci és egy poros között.
Amúgy az én prockóm sem mai :gumicsirke:
Legalább 4-5 éves, de bírja a meleget. Amúgy nem teljesen tiszta, h milyen káros hatási vannak annak, h a szokottnál melegebb a proci.Mi károsodik benne?(persze tom h tranyók meg gyorsítótárak vannak benne, csak h konkrétan mi zajlik?)
(#) ThomAce válasza alex077 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Hiába a sok "tudós" akik a paramétereket olvasgatják. A processzorban nagyon vékony rétegű a sziliciumlapka. Gyakran találkozom olyan gépekkel, amelyeket jó - pár évig tökéletesen használtak 65 - 80fok közötti hőmérsékleten. Aztán egyszer azt mondta a processzoruk, hogy "na én most lelassulok". a másodszintű gyorsítótár itta meg a levét a dolognak. Számítási hibák és lassulás.

A másik, hogy nagyon nem mindegy, hogy a processzort körülvevő alkatrészek hány fokot is kapnak. Én, ha gépet veszek és azt használom, szeretem minimum 5 - 10 évig használni. Persze, Anyu-Apu pénzéből lehet venni gépet, meg aki a Nasa-nál dolgozik, az is vehet otthonra 3db milliós gépet.

Az én Intel PII-es gépem még mind a mai napig tökéletesen üzemel. Most is az a kis home-serverem. Pedig már vagy 10 éves darab. Csak hát nem engedtem, hogy a procija izzadjon
(#) potyo válasza ThomAce hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Idézet:
„Az újabb procik jobban bírják a meleget. De a régi AMD Athlon XP-k... 70 foknál szétfagyott.”

Na persze. Biztos csak úgy a hasukra csaptak az AMD-nél, amikor 90 fokos maximális üzemi hőmérsékletet adtak meg rájuk...
(#) potyo válasza alex077 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Idézet:
„persze tom h tranyók meg gyorsítótárak vannak benne, csak h konkrétan mi zajlik?”

A diffúzió, amivel a processzorokat gyártják, az tovább folytatódik a chipben azután is, hogy a gyártósorról lekerült, és be van csomagolva. A diffúzió sebessége a hőmérséklettel exponenciálisan emelkedik, tehát valóban van különbség aközött, ha valami 80 vagy 40 fokon üzemel. De itt az abszolút hőmérsékleti skálát kell figyelembe venni, tehát 353 és 313 Kelvin hőmérsékletről beszélünk, vagyis már nemis olyan rettenetesen nagy az eltérés a diffúzió sebességében - 25 helyett 20 évig birja a processzor (előbb elviszi egy villámcsapás, kiszáradó kondenzátor, vagy egyszerűen lecseréljük).
(#) tams hozzászólása Nov 8, 2008 /

Hellotok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy AMD athlon 1700+ processzorom, elég régi. Nincs szükségem teljesítményre, csak tv-nézésre használnám a gépet és szeretném lekötni a ventilátort. Elvileg ha kicsit veszem le az órajelet akkor négyzetesen csökken a fűtés. Hogyan tudom levenni az órajelet??
(#) titi válasza tams hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Hali!
Nekem is itt porosodik egy, de nemsokára én is üzembe helyezem...
Szóval én azért nem kötném le róla a ventit...max. csináld meg, hogy ne fullon menjen, hanem a hő fügvényében pörögjön..
Egyébként a Bios-ban kell piszkálnod, de ahoz meg az alaplap tipusát kell ismerni, hogy konkrét választ lehessen adni rá.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy még nem nagyon volt közöd a Bios-hoz, így inkább ezt nem javasolnám.
(azért feltételezem, mert különben nem kérdeznéd...)

Ha tévedek, akkor bocsi!
(#) potyo válasza tams hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

A frekvenciával lineárisan függ össze a melegedés. A feszültséggel függ össze négyzetesen.

Próbáld a szorzót állítani lejjebb. Ezt egyes alaplapokon lehet lejjebb állítani, de a legtöbbön nem (pl. NF7-en lehet, ez nForce2 chipsetes). Ha a szorzót nem lehet, akkor az FSB (Front Side Bus) frekvenciát próbáld csökkenteni. Az 1700+ processzornál ez elvileg 133MHz. 100MHz-re szinte biztosan le lehet venni, talán még az alá is. Ezzel nem csak a processzor, hanem az alaplap, memóriák melegedését is csökkented (bár ezek eleve nem igényelnek mesterséges hűtést). Ha az FSB-t le lehet vinni 66MHz-re, és a feszültségen is lehet lejjebb vinni, akkor egy jól elhelyezett, függőleges bordázatú hűtőborda már nagyjából megbirkózik a hűtéssel. A feszültséget addig kell levinni, amíg stabil marad a gép. Meg kell keresni, hogy mennyin marad stabil, és utána a biztonság kedvéért az egyel magasabb beállítást választani.
(#) patexati válasza tams hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Az AMD meleg proci de jó!Az a baj,hogy az órajelet el kell találni a szorzókkal mert instabil lesz a gép!Tegyél rá egy 3000-es hűtőt ha rámegy és akkor lehet kísérletezni!Az eredetivel meg fog sülni venti nélkül A venti nagyon sokat számít többszöröse a hűtés mint alap bordával!A biosban állítsad 75 celsiusra a procit az alap 90-ről így ha m,eleg akkor szirénázik mint állat és nem sül el!!

most ha a biosban állítgatok akkor azzal el tudok véglegesen rontani bármit is?? csak mert van default visszaállítási lehetőség nem??
(#) Lacika001 válasza tams hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Ha az FSB-t,meg a feszt lentebb veszed abból baj nem lehet,ha meg nem indulna el akkor CMOS reset (pl kiveszed az elemet),
Egyébként szégyenled az alaplap típusát hogy még írtad le?

őőő az a helyzet, hogy az alaplaom típusát nem tudom, használtan cserélték be egy boltban, mert az enyém tönkrement, de nincs rajta USB 2.0 kb 2002-3 körüli. Olyat állítottam, hogy DIMM 133 ról 100mhz-re. Így már csak 1100mhz volt az órajele. Volt mág ott sdram meg pci is, de azokat hagytam. Így lassabban melegedett, de ha veszek egy batár hűtőt rá akkor talán jobb lesz. Beállítottam, hogy 60 foknál lekapcsoljon, de sokkal jobban melegszik, mint ahogy kiírja a biosban.
Kb mennyibe kerül egy olyan nagy hűtő amiről már levehetem a ventilátort? És milyen jó rá?
(#) Dudus válasza tams hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

A típus rá van szitázva vagy matricán szerepel a matrica lehet a szélső slot oldalán is.
(#) Lacika001 válasza tams hozzászólására (») Nov 8, 2008 /

Szerintem egy Athlon processzor sose lesz passzív hűtéses,de ha a ventit átkötöd 5voltra, akkor alig zúg és lehet hogy a procinak is elég lesz.
(#) tams hozzászólása Nov 9, 2008 /

Ez vagy ez nem lehet jó hozzá?? Fogalmam sincs milyen shocket kell az enyémhez.
(#) Lacika001 válasza tams hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Szerintem 462es a tiéd,
De miért is ragaszkodsz ennyire a passzív hűtéshez?
(#) tams válasza Lacika001 hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Hát azért ragaszkodok, hogy ne zörögjön, mert csak tv- nézésre használnám, így még teljesítmény sem kell. És akkor közelíti meg az elviselhetőt, ha lekötöm a processzorhűtőt.
(#) tams válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

nekem shocket A kell? Az nem ugyanaz amit följebb írt valaki??
És hol lehet venni heatpipet olcsón??
(#) tams válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 11, 2008 /

a feszültséget nem tudtam levinni, csak a biosban valami DIMM értéket tudtam állítani így már csak 1100MHz de még így is nagyon fűt. Egyébként meddig lehet kísérletezni vele? mert írja a biosban hogy hány fokos, de szerintem gyorsabban melegszik, elég nagy a csillapítása annak a hőmérőnek, vagy nem tudom. beállítottam, hogy 60 foknál kapcsoljon le. Mi lesz ha ventilátor nélkül hagyom?? lefagy?
(#) fzoli hozzászólása Aug 27, 2009 /

Sziasztok. Elkelne egy kis segítség! A gépemben AMD Athlon 64 X2 3600+ (Brisbane) CPU van és egyik napról a másikra megugrott a hőmérséklete. Korábban stabilan 38-45°C között üzemelt,a bios-ban 50°C fölé nagyon ritkán ment. Most azonban bekapcsolás után máris 50°C felett van a hőmérséklete és pár perc alatt eléri a 75-80°C-t. ... Ha eléri a 81-et, kikapcsol a gép A borda nem meleg(38cfok). Ha másképp nem megy,kikapcsolnám a hőmérőt,csak nem tudom hogyan kell. Nem találtam ilyen opciót a bios-ban
Az alaplapom ASRock ALiveXFire-eSATA2 3.3-as amibios
Most magonként 1400 Mhz-n megy 1900 helyett(brühühű).Előre is köszi a segítséget.
(#) djgombi válasza fzoli hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Szia!
Megnézted a borda nem lazult meg a procin?
Mert akkor rosszabb a hőátadás. Én jártam úgy, hogy letört az alaplapi tartó egyik lába.

Idézet:
„brühühű”
(#) slave557 válasza djgombi hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Vagy esetleg túl poros a hűtő ventillátor
Már lehet 1-2 ezerért kapni olyat, ami jobban hűti, és halkabb.., nem tesz jó az elektromos dolgoknak, hogyha nagy hőingadozásnak teszik ki, és főleg nem, hogyha magas hőmérsékleten működik, elvileg akkor lassúbb is.
(#) slave557 válasza fzoli hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Szerintem szedd le, és utána tisztítsd meg a ventilátor alját, és a processzor tetejét, és mielőtt újra visszarakod, tegyél rá hővezető pasztát 2-3száz Ft
Ezek után semmi baja nemlesz
(#) vision61 válasza fzoli hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Mindenképpen nézd meg a bordát a procin.
Lehet a por miatt, lassabb vagy egyáltalán nem forgó ventilátor, illetve a borda és a proci közötti hőátadó paszta kiszáradása miatt is.
Ezt egyébként is ajánlatos időnként "átkencézni".
(#) slave557 válasza vision61 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Az kizárt, hogy nem forog.., ugyanis egyszer ventilátor nélkül kapcsoltam be a gépet, és épp hogy felvillant a képernyő, már le is állt a gép..
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem