Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   133 / 1274
(#) dragon0 hozzászólása Aug 24, 2009 /

HELÓ ÉRDEKLÖDÖM HOGY AZ SMR 40200C TÁP JAVITÓ KITTET MILYEN TV -BE LEHET BE ÉPITENI SAMSUNGOM KIVÜL ??http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=0&pop=1#
(#) mineral válasza lapose hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Köszi!

Így már találtam adatlapot.
(#) lapose válasza mineral hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Szívesen!
(#) Sebi válasza hátor hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Nagy valószínűséggel van benne szinkronjel-hiányra kikapcsoló áramkör, hogy adás nélkül ne járjon a gép.
Ha ez a rész nem kap szinkronjelet valamiért, akkor kikapcsolhat, bár több időt szokott várni, mit 5s.

Csak egy tipp, én először ezt megnézném...
(#) hátor válasza Sebi hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Szia ! Én is ilyesmire gondoltam ,ge az idő ténleg kevésnek tünik . A kiadott képszinkron jele lehet a ludas ,de sajna scopem az nincs . Köszi a tippet !
(#) dragon0 hozzászólása Aug 25, 2009 /

helló kis segitség kéne van egy PANASONIC TV KÖVETKEZÖ A HIBA NAGYON KICSIT LILLÁS A KÉP ILL HA TEJESEN LEVESZED A SZINT AKKOR NEM VESZI LE ROLA TEJESEN A SZINT FEKETE FEHÉRE HANEM EGY KICSIT LILÁS SZIN OTT MARAD ??http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=0&pop=1#
(#) bundzsy válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Hello mindenki........
dragon0.....
nincssenek tul kozel a hangfalak a TV-hez?
Talan az lehet a baj.....
Vagy esetleg mar elvetted oket es azok miatt ragadt ossze az arnyek masz a kepernyoben, akkor kapcsold ki teljesen, de job ha kihuzod a konnektorbol amig kihul a PTC.
Ez lehet egy felora de lehet ketto is a legjobb ha este kihuzod es reggel bedugod akkor lemagnesezi.
ha nem akkor szolj vissza es keresunk ra megoldast.....
(#) dragon0 hozzászólása Aug 25, 2009 /

helló mind aszt amit montál már meg csináltam de sajnos a hiba továbra is fent áll várom további segitséget
http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=0&pop=1#
(#) mineral válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Ez tipikus mágnes okozta jelenség. A főkapcsolóval kapcsold ki a tv-t. 5-10 perc múlva kapcsold vissza. A PTC és a lemágnesező tekercs majd teszi a dolgát!

Ha mégsem tűnik el a folt akkor a PTC ki kell cserélni.

images.jpeg

(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Az értékére mindenesetre figyelj oda.

images2.jpeg

(#) dragon0 válasza mineral hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

helló lehet hogy rosszul fogalmasztam de nem egy foltrol beszélek hanem a tejes kép halványan lilás ill ha le tekerem rola a tejes szint akkor is halvány szin van benne mintha valami tul vezérelné a szint?http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=500475&pop=1#
(#) bundzsy válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

hi mindenki.....
dragon0.....
megvan a rajza annak a TV-nek.
Ha nincs keresd meg a szamat, es megnezzuk mi lehet az a bibi. Es megegyszer tisztazzuk, kihuztad a konnektorbol a TV-t hosszabb idore?
Mert a standby az nem biztos, hogy eleg, ha a tap megy akkor a PTC meleg es nem vegzi el a dolgat.
Az sem lenne hatrany ha keszitenel szines kepet a hibarol.
(#) alibaba40 hozzászólása Aug 26, 2009 /

Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy Alien CTV5559 TXT készülék. Működés közben kikapcsolt, aztán már nem lehetett bekapcsolni. Készenléti led világít, amikor be akarom kapcsolni, kicsit elhalványul a led aztán visszajön a fénye de nem kapcsol be. A következőket csináltam: tápfesz IC csere (44608P40) opto csere kondik jók, sorvégfok-tranyó jó, kiforrasztva mértem kollektor helyén bekapcs. pillanatában megvolt a kb 121v. Tda 8174AW cserélve, sztem a táp jó.
MI LEHET MÉG A BAJA? Előre is kösz!

TVpanel.JPG

(#) ferzoo válasza Polo777 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Attól még lehet rossz a táv,hogy AM.ben recsegteti a rádiót szaggatva.Én már jártam úgy után gyártottal,hogy ment az infra+adó rész is,csak éppen nem volt a Tv.nek +felelő impulzusokkal modulálva.Pl.az ic.ben levő epromból kitörlődik a tartalom,cserélheted a kvarcot,akkor sem lesz jó.Funai ,Vestel,alaplemezes Tv-nél nem fogadta a gyári újnak a jelét sem,itt a prociba integráltak mindent,felejtős volt a javítás.
(#) nagyimre10 válasza alibaba40 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Üdv.A secunder oldali diódákat,és a szürő kondikat ellenőrizd.A táp puffer kondit is ellenörizném.Kiforasztott sortranyó nélkülsem indul el a táp akkor lehet az imént irt dioda,kondi,vagy a hang végfokozatnak a hibája is tud ilyet csinálni,ezeket ellenőrizd.
(#) darcrow válasza roece hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

A tipust nem ismerem de a legtöbb samsungot ,ha teljesen áramtalanitod,vársz fél percet és visszadugod,már normál módban van.
az "aging-mód" a szervizmenüböl való kilépés után aktivizálódik,és a hosszabb járatásra szolgál,ebben a módban nem lehet távirányitóval kikapcsolni a legtöbbet.
(#) roece válasza darcrow hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Köszönöm a választ. A probléma időközben megoldódott. Angol nyelvű fórumon találtam rá megoldást. Azért leírom hátha valaki ismét így jár. Az "aging" felirat a tv hangerőgombjával eltüntethető. Hangsúlyozom, hogy a tv hangerőgombjával nem a távirányítóval. Azzal nem megy.
(#) dragon0 válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

helló nézegetem rajzot nem találtam hozzá (tx-21ap1p) tipus de lene egy kérdésem még pedig hogy az nem lehet hogy a képcsö fárat egy kicsit? mert az alakok körül egy piros csik veszi körül melékelek egy általam produkált képet !http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=...pop=1#
(#) bundzsy válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

hi mindenki.
dragon0........az a piros "zaszlo" mert, hogy azt ugy hivjuk valoban a cso es a kimeno trafo egyuttes muve ezt konnyen lehet orvosolni. emeld meg a segedracs feszultseget. es talan eltunik. ha nem akkor valoban faradt a cso. Ezt ugy tedd, hogy leveszed a kontrasztot teljesen es addig emeled a segedracs feszultseget amig elo nem jonnek halvany vekony visszafutas csikok. akkor egy picit vissza, hogy eltunjenek es kesz is. Viszont ennek semmi koze a foltos kephez.
Azt az arnyek maszk csinalja kerdes, hogy osszeragadt-e, vagy cscak nem mukodik a lemagnesezes.
ha sokaig kihuztad a konnektorbol es bekapcsolod hallanod kellene egy fizikai hangot ami olyan mindha tenyerrel rautnel az ernyore egyet. ha ezt a razkodast nem hallod akkor nem mukodik a lemagnesezes.
TISZTAZZUK, kivolt-e huzva a konnektorbol huzamosabb ideig es a hiba ugyanott, ugyanugy megvan?
(#) dragon0 válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

helló !!!kb 2 napig volt tejesen áramtalanítva de újra inditásnál nem hallóttam semmilyen hangot és a hiba ezek után is fent áll szerineted PTK csere megoldaná ? zászlo val kapcsolatba már eszt a műveletet meg csináltam de sajnos nem segített tehát akkor képcsö!!!http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=...pop=1#
(#) ferzoo válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Olyan TV-be /régebbi típus/aminek 2tekercses a primerje és 30Khz környékére van tekerve.A szekundere 112-124V os lehet gyárilag.
(#) garamszegiroland hozzászólása Aug 28, 2009 /

Üdv.:Adott egy grundig tv ami ugy került ide hogy a tápfet zárlatos volt. Cseréltem benne a fetet a táp ic-t ellenöriztem rajz alapján az ellenálások értékét majd bekapcsoltam. Van készenlét de nem áll fel készenlétről! Mi lehet a baja? Segítségeteket elöre is köszönöm
A tv tipusa cuc2030
(#) patexati válasza garamszegiroland hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Az optocsatolót is cseréld ki ha van lehet,hogy az is elszállt!
(#) Tom77 HUN hozzászólása Aug 28, 2009 /

Üdv.

Kaptam egy Sony 100Hz KV-29FX60K típusú Tv-t.
Sajnos nincs a képen zöld szín.
Akitől kaptam hívott szerelőt,a szerelő valamilyen műszerrel megpróbálta a képernyő nyakánál "bombázni" a színeket,hogy lerobbantsa,vagy leveressen róla valami réteget.
Ez nem hozott megoldást...
Valami más megoldás van a problémámra?
Vagy ha ez nem segített,akkor csak a képcsőcsere segít.
Visszaolvasva a fórumban írta v.ki,hogy le kell kötni v.mit v.honnan és megnézni,hogy mennyi feszültség van rajta.
Nos,mint hozzánemértő én sajnos ilyen dolgokat nem tudok megcsinálni..
Lehet még valamit kezdeni a TV-vel,vagy bontsam alkatrésznek?
Kösz
Üdv
T.
(#) dragon0 válasza Tom77 HUN hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

helló! hát szerintem leállt az egyik szín ágyúd azzal nagyon sok mindent nem lehet csinálni !http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=...pop=1#
(#) Csmaki hozzászólása Aug 28, 2009 /

Üdvözletem a Szakiknak!
Korábban már írtam ide a hobbielektronika fórumba de rájöttem nem jó helyre és először is elnézést ha zavarnék! Segítséget szeretnék kérni egy Funai 2000TMK8 típusú televízió tápjának javításához.
Már kaptam pár segítő hozzászólást amit nagyon köszönök! A következő alkatrészeket cseréltem: R601 szakadt, Q601 zárlat, a bázisán a D 611 drót, a q605 szintén zárlat, valamint a szekunder oldalon a C623 kondi púpos volt. Ezeket cseréltem, majd főpróba nem kelet volna! Ugyanezen alkatrészek elszálltak. Ismét csere, azt a tanácsot kaptam, hogy a bizti helyére tegyek egy 60 w-os izzót, és ha elalszik lehet ok. ha bnem még valami hibás. Nos megtettem, az égő felvillant kétszer majd elaludt. Ezután ismét főpróba, ismét elszálltak az alkatrészek. Most ott tartok, hogy ismét kicseréltem ezeket, és az összes elkót a tápban, valamint az optocsatolót, ill az r647 100 ohmot, mert szakadt volt ami a reléhez megy. Most nem merem bekapcsolni félve attól ami már kétszer megtörtént. Kérem valaki segítsen a továbbiakban, hová trgyem az izót, és mnit mérjek, 60, vagy 100 w-os kell? Előre is köszönöm!
(#) Tom77 HUN válasza dragon0 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Köszönöm válaszod...
(#) moltam válasza Tom77 HUN hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Nem lehet hogy csak valamelyik ágyú meghajtó tranyója romlott el?
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Szedd ki a zöld ágyú meghajtó tranyóját és mérd meg hogy jó e.
(#) dragon0 válasza Csmaki hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

helló tedd a következöket szedd ki a tápból sorvégtanyót és izzót a test és a kollektor közé tedd. és ha kb fél fényel világit akkor jó a táp elvileg és ha jó akkor sorkimenö körül keres zárlatot ugyanis onnan is át csaphat ! üdvhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=1716&ppid=502548&pop=1#
Következő: »»   133 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem