Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   679 / 2208
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Aug 31, 2009
Miért nem?
(#) AK0S hozzászólása Aug 31, 2009
Valaki megosztaná velem az ecc83 és az ez80 -as cső lábkiosztását.(Gugli bácsi adott de nem
egyértelmű..nekem)
előre is
(#) CIROKL válasza AK0S hozzászólására (») Aug 31, 2009
(#) AK0S hozzászólása Aug 31, 2009
ilyen is van :eek2: kösz
(#) Ricsi89 válasza AK0S hozzászólására (») Aug 31, 2009
Amúgy érdekesen tudsz te is keresni. Én beírtam a gugliba és első találatnak kidobta az adatlapot. :yes:
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 31, 2009
Ház, ha ismered a PPP-k felépítését, és "transzformátorigényét", akkor tudod ! Tekercselés, tekercselés hátán, mégmeg nem mindegy, hogy hogyan !
Hát jó, akkor legyen csak PP.
Az a gyanúm nekem, hogy Te PPP alatt , nem a Parallel- Push Pull (cirklotron) kapcsolást érted
Mert mit gondolnék.. PP kapcsolás, de több cső párhuzamosan van kötve.
(#) 187BodyGuard hozzászólása Aug 31, 2009
Sziasztok! Lehet hülye kérdés, de szeretném meg kérdezni a véleményeteket, a PL504-nek 7kV a max Anód fesze, és vajon milyen lenne erősítőnek 4.5kV feszültséggel? Mert ugye az előbbiekben volt szó a PL504-es gitárerősítőmről, azt már tudom hogy jól szólna 2X ekkora feszel mint amivel most megy, de kíváncsi vagyok milenne, ha mondjuk 225V helyett 4.5KV-al hajtanám (nem csinálom meg csak elméleti kérdés)
(#) Müszi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
És hogy szeretnéd a kimenőtrafót szigetelni hogy NE ÜSSÖN ÁT?

üdv
(#) 187BodyGuard válasza Müszi hozzászólására (») Aug 31, 2009
Igen ez elgondolkodtató , de vegyük azt hogy megvan a kimenő és szigetelve van, akkor vajon mit tudna? Így is ami most benne van kimenő 800V-ot is simán bírja, nem üt át Csak ugye eddíg nem láttam még ilyen nagyfeszű csöves cuccot és kíváncsi vagyok mit tudna
(#) CIROKL válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
De a PL504 -nek nézted az adatlapját ? PL 504
(#) mark.budai válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
Akkor olyan 700V-ot én adnák neki... De ilyenkor már nagy Raa érték kellene.
(#) 187BodyGuard válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 31, 2009
Egyépként gondolkoztam rajta, és most ugye úgy működik a dolog hogy 212V-ot kap tápnak. és majd fesz duplázó kapcsolással megemelem a teljesítményt mert ugye akkor durván 424V-ot fog kapni
(#) mark.budai válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
Szerintem nem lesz valami jó, ha ennyiszer duplázod az anódfeszt. Mekkora áramot bír a trafó?
(#) 187BodyGuard válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 31, 2009
a nagyfeszes elképzelés mondom csak elméleti kérdés volt, nem megvalósításra vár, a másikat szeretném majd megoldani, hogy a 212V-ot 424-re duplázzam, így már csak jól szólhat (az anód-ot hajtó szekunder 0.5-ös ből van tekerve )
(#) djhans válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
A fesz kétszerezés miatt nagyobb kondik kellenek és lehet hogy brummos lesz. Sokkal nagyobb teljesítményt nem tudsz úgysem kivenni. Én a helyedben PP-vel próbálkoznék. PL504 PP-ben 400 voltról símán tolja a 25-30 wattot.
(#) 187BodyGuard válasza djhans hozzászólására (») Aug 31, 2009
No igen ez valóban jó ötlet, csak a kimenőt nem akarom újra csinálni, ezt is kézzel tekertem, és elég sokat szenvedtem vele mire meglett, a PP-t meg eléggé macerás lenne megépítení, és az egész erősítőt át kéne tervezni hozzá... Pedig gondoltam töbször rá. (Nem mintha ez nem szólna elég nagyot Rezeg a radiátor a szobámban. Persze ez a 4db Videoton HC20/10-nek is köszönhető ) [Mellesleg sajna nincs elegendő rezem még 1 kimenőhöz ]
Megéri módosítani. A tarfón kívül megvan hozzá mindened. Egy db ECC és a két PL504. Néhány ellenállással és kondival több kell bele csak. Én nagyot néztem amikor az EL84 SE után kipróbáltam az EL84 PP-t
Igen, csak a trafó kérdéses. Mellesleg ha nem csal a szemem az RT 1996-os évkönyvében a 191. oldalon ott is van ami nekem kell és a 194-en meg a kimenő adatai. Csak sajna most abszolút mínuszban vagyok pénzügyileg, ha lenne módom és rezem rá megcsinálnám a trafót én, de mivel tekertetni kell nincs pénzem rá
(#) kocos hozzászólása Aug 31, 2009
187BodyGuard és Márk! Honnan szedtétek ezt a sületlenséget, hogy 700 V-ot vagy 4,5 kV-ot tolerál egy Pl500?
Ráadásul ezzel a kimenővel sem járható a feszültségnövelés, mert ez egy adott kimenő, egy adott áttétellel. Nagyobb feszültségnél a cső nagyobb illesztőellenállást "kér", amihez nagyobb áttételű kimenőtrafó kell! Szóval mindenféleképp kell új kimenő ...
A feszültségkétszerező , vagy sokszorozó meg nem növel teljesítményt, csak feszültséget. attól hogy van 160 V szekunder feszültséged, ami képes mondjuk 40 W teljesítményt szolgáltatni, de Te mondjuk egy Delon hidas feszültségkétszerezővel "csinálsz" belőle kb 420 Voltot, még ugyanúgy 40 W-ot tudsz csak kivenni a trafóból ...
Igen az a rajz már jó lesz. Előbb-utóbb ha nagyobb teljesítmény kell majd összespórolod rá a pénzt.
hmmm. Szükség törvényt illetve TV térítő tekercset bont Lehet hogy abból meglehetne tekerni? van itthon egy rekesznyi ilyen TV Térítőm. (Úgy bontottam annó hogy majdcsak jó lesz vmi-re)
Nézd Márk
itt egy PPP, és ebben csak két végcső van !
Szerintem volt már ez az oldal itt, de azért beteszem
Ha jó a keresztmetszet és nem sérült a lakkozás a bontás közben akkor jó lehet hozzá. 16cm2-es vasad megvan hozzá?
(#) 187BodyGuard válasza kocos hozzászólására (») Aug 31, 2009
Köszi szépen, már megvan a kiszemelt kapcsolás, csak a kimenő trafó a hiánycikkem. Az EF86-ost kihagyom a fokozatból, mert nincs hely az erősítőn rá, meg amúgy is rendelkezik előfokozattal A Kimenőhöz a vasam megvan, EI96-os vasmaggal, elég nagyszerintem hozzá.
(#) CHZ válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
EF86 elhagyása a kapcsolás módosítását is jelenti , mivel DC csatolt ! Remélem gondoltál erre .
(#) 187BodyGuard válasza CHZ hozzászólására (») Aug 31, 2009
Gondoltam rá, de kénytelen vagyok, se helyem se pénzem másik csőre. Kész rablás mennyit elkérnek érte...
(#) kocos válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Aug 31, 2009
És hogy fogod módosítani?
Következő: »»   679 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem