Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   148 / 443
(#) SzT3 válasza Sendi hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Nagyon köszönöm.
(#) SzT3 válasza niedziela hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Tippelni énis arra tippeltem volna (na nem azért mert tudom csak azok néznek ki úgy mint a többi /mármint a rajzon/ ).
akkor most a rajz hogy meglegyen betehetem akármelyiket csak az értéke legyen 100 nF aztán majd amikor meglesz az alkatrész akkor nézem meg a lábtávolságot és cseréljem ki olyanra mint amilyen a kondinak a lába hogy stimeljen a nyomtatott áramkör a beültetéshez ugye?
Köszönöm . . .
(#) SzT3 válasza SzT3 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Elvileg akkor így véglegesíthetem.
lefuttattam az lefutattama hibakeresőt. hibát nem talált csak figyelmeztetett egy két dologra (értékek a ledeknek pl nincs megadva stb.)
Márcsak találnom kéne valami teszt progit amin lefuttathatom hogy minden rendben van e.
De az más tészta.
Akkor ezek alapján alkatrészek összeírása (ic-k, foglalatok, ledek, ellenállások,) megrendelése.
utána a kondiknál kicserélni a lábaknak megfelelőre nyomtatás, lábkiosztás ellenőrzés ha jó akkor vasalás maratás fúrás forrasztás és korozióvédelem majd elvileg élvezni a munkám gyümölcsét (vagy földhöz vágni mert nem működik )
(#) SzT3 válasza SzT3 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Tudom. . felhúzó ellenállás lemaradt a két gomb elöl. Csak azt még meg kell keressem és megtanulnom a google-be hogy micsoda és mit is csinál.
De rajta vagyok az ügyön.
(#) szidom válasza SzT3 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Hello!

Én inkább így csinálnám. Bár az r1-et nem muszáj bépíteni van a portb-n programból bekapcsolható belső felhúzó ellenállás.
Üdv

javitott.png

(#) Kafka válasza SzT3 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

1. A ZPD 5,6-os zener bekötése nem jó, előtétellenállás hiányzik. De szerintem zener sem kell ide. 7805-öt használj (TO220)
2. Én ugy szoktam, hogy a "programváltó gomb"-bal párhuzamosan teszek egy 100nF-os kondenzátort. Ez valamelyest csökkenti a prellt. De szoftverben ne felejtsd el pergésmentesiteni ezt a bemenetet. És természetesen invertálva kezelni.
3. az R2+reset kört nem értem teljesen a "javitott.png"-ben. Szerintem: +5V -> R -> C -> GND, és a kondenzátorral párhuzamosan a reset gomb. R=10K, C=100nF
4. Milyen tápról fog menni? Ha nem elég stabil a 12V-os mengtáplálás akkor oda még nem árt egy pufferkondenzátort betenni.
(#) niedziela válasza SzT3 hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Igen, de nyugodtan válasz egy 5mm-es lábtávolságot az
jó lesz a kereskedelembe kapható 100nF-s kondihoz.
(#) Moderátor hozzászólása elektrocad hozzászólására (») Aug 26, 2009

Köszönöm, hogy szóltál, ennek értelmében javítottam.
(#) SzT3 válasza niedziela hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Köszönöm ez jó ötlet akkor 5 mm-esre igazítom.
(#) SzT3 válasza szidom hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

MIvel elég kezdő vagyok ezért nem teljesen értem hogy miért jobb az egyik vagy a másik megoldás hülyeséget meg nem akarok mondnai hogy hú de jó már nézem is hogy miben másabb és bújom a szakirodalmat. égy egy kérdés bár ez egy kicsit off honnan tudom rendelni házhoz szállítással ezeket az alkatrészeket ahonnan nem kell heteket várni. ha lehet inkább privátba hogy ne rontsuk a topoicot.
Köszönöm
(#) MPi-c válasza SzT3 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Idézet:
„MIvel elég kezdő vagyok ezért nem teljesen értem hogy miért jobb az egyik vagy a másik megoldás”

Másodszor írom le (tegnap írtam először), hogy a PIC bekötése úgy nem jó. Azóta kaptál a javításra több választ is, de ennyi idő alatt az általad említett "szakirodalmat" is tanulmányozni lehetett volna. Az a baj, hogy te túl sokat kérdezel, ahelyett, hogy tényleg az irodalmat tanulmányoznád.
PIC-es témában biztos több oldalt is ajánlottak kezdésnek. Ha azokat tényleg tanulmányoztad volna, akkor pl. egy olyan kérdés, hogy hogyan is kell bekötni az MCLR kivezetést, már föl sem merülhetne. Rettentő kitartással próbálod megoldani a magad elé állított problémát, de ugyanakkor rettentő időpocsékoló módon, annak ellenére, hogy magad írtad: nimcs rá 2-3 heted. Augusztus 14-e óta még az áramkört sem sikerült kialakítani és akkor hol van még a PIC kódja?
(#) wir12 hozzászólása Aug 26, 2009 /

Helló mindenkinek!
Most ismerkedtem meg az Eagle-vel és nem találom melyik Lib-be vannak az ellenállások, elkók. meg ilyen szolid alkatrészek kérlek segítsetek
(#) (Felhasználó 37481) válasza wir12 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

rcl.lbr-ben mindent megtalálsz

egyébként kereséshez ajánlott *keresendő alkatrész neve*
(#) wir12 hozzászólása Aug 26, 2009 /

Okés köszönöm de azért kérdeztem mert vmié egyenként kell a libeket betölteni
(#) Rakloo válasza (Felhasználó 37481) hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Csak én vagyok egyedül az aki pont a resistor.lbr-t használja erre a célra ?
(#) gulasoft válasza wir12 hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Ha a kontrol panelen rákattintasz a libekre akkor nem lesz egy zöld pötty mellette, vagy lesz, csak nem tartja meg?
(#) Moderátor hozzászólása wir12 hozzászólására (») Aug 27, 2009

Idézet:
„vmié”

Próbáld ki, hogy teljes, értelmes, magyar szavakat írsz. Nem esik le a karikagyűrű az ujjadról, és még meg is lehet érteni. Itt, ez a fajta MSN-szleng nem divat, és nem elfogadott!
(#) wir12 válasza (») Aug 27, 2009 /

Köszönöm a figyelmeztetést. Többet nem fog előfurdulni elnézést az összes fúrumtárstól és a moderátoroktól.
(#) (Felhasználó 37481) válasza Rakloo hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Ugyanaz van ott is, mint az rlc.lbr-ben csak az előbb említett könyvtárban minden passzív alkatrész megtalálható az európai és amerikai szabvány szerint is. Ha kell ilyen is meg olyan is, akkor egyszerűbb ebből a könyvtárból kiválasztani, mint elmenni a resistors.lbr-be, majd a capacitors.lbr-be és ha elfelejtettem valamit akkor vissza.

Egyébként meg mindenki azt használja amit tanítottak neki vagy kényelmes nem?
(#) Moderátor hozzászólása Aug 28, 2009

Off-topic hozzászólások törölve.
(#) Bari- hozzászólása Aug 29, 2009 /

Sziasztok

Itt a fórumon többször felmerült a kérdé, hogy eagle-ben vagy akár más nyáktervezőben, hogy lehet egy lapra több nyáktervet kinyomtatni. A neten keresgélve találtam egy nagyon jó kis PDF szerkesztő progit, ugyan olyan minőségben sikerült a vele szerkesztett rajzolat, mintha az eagle-ből nyomtattam volna közvetlenül. A régebbi verziókban nincs közvetlenül PDF készítési lehetőség, ide érdemes feltenni a PDF Creator progit, azzal lehet PDF-be nyomtatni, vagy az 5-ös verziótól már rendelkezik az eagle saját PDF készítési lehetőséggel. Nekem nagy segítségemre volt, remélem más is ugyan ilyen megelégedéssel fogja majd használni.

Bari
(#) Blint válasza Bari- hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Jó dolog a PDF, de azért vigyázni kell vele, a konvertáló programok egy része néha elég érdekesen kezeli a margókat, és minden lesz a végén, csak méretarányos nyákterv nem. (Sajnos tapasztalat)

Nem mondom, hogy rosszak, de érdemes mindig megnézni, hogy biztosan jól sikerült a nyomtatási méret, mert az ördög nem alszik
(#) Bari- válasza Blint hozzászólására (») Aug 29, 2009 /

Eddig nekem az acrobat reader-el és ezzel a foxit pdf editorral nem volt még gondom, bár ez utóbbi progit ma este használtam először, de mérethelyesen nyomtatta ki amit szerkesztettem vele. A legtöbb gondot az szokta okozni, hogy a nyomtató driver-ében van olyan lehetőség, hogy az oldalhoz igazítás, ami alapból be van állítva, ez az adott progi beállított margóihoz igazítja a nyomtatni-valót, kikapcsolva máris az eredeti pdf-be mentett mérettel nyomtatódik. Csatoltam az acrobat reader nyomtató beállítós panelját, bekarikáztam, hogy fentebb melyik beállításra gondoltam.

Bari
(#) Collector hozzászólása Aug 29, 2009 /

Most néztem, Word-be közvetlen beillesztve a nyáktervet, méretarányos lesz, és akármennyit be lehet illeszteni 1 oldalra.
(#) _Petya_ hozzászólása Aug 30, 2009 /

Sziasztok!

Az EAGLE alkatrész-szerkesztőjével csináltam egy saját alkatrészt, egy meglévő átalakításával. Konkrétan egy TO-220-as tokozású 7805-ről van szó, aminek meghosszabbítottam a lábait a package-en, illetve tettem egy pad-et a hűtőzászló furata alá (a forrasztási oldalon oda lesz forrasztva egy M3-as anya).

Ugyanakkor teleföldet szeretnék (polygon), de a teleföld nem csatlakozik ehhez a padhez, nyilván azért mert a device szerkesztésénél nem adtam meg, hogy az a GND.

Viszont ezt nem is lehet ott, tehát nem tudom megadni, hogy a 2-es láb, és a hűtőzászló pad-je is GND.

Hogyan szokás ezt csinálni? Mit rontok el?

Petya
(#) Attila86 hozzászólása Aug 31, 2009 /

Korábban írtam hogy hogyan lehet teljesen kiakasztani az Eagle-t hogy akadjon mondjuk egy egyszerű zoomolásnál. Most már azt is sikerült elérnem hogy azt mondja hogy túl sok objektum van a panelon és ezzel már nem tud tovább dolgozni.
Ha sikerül megint megcsinálnom akkor készítek printscreent, ilyet úgyse sokszor lát az ember.
(#) titi hozzászólása Szept 1, 2009 /

Hali!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik könyvtárban találhatnék SOT666 tokozású alkatrészt?
Egy ilyen tokozású tranzisztorhoz kellene, de a tranzisztorok között egyet sem találtam, aminek ilyen SOT666-os tokja lenne.
(#) MolnarG válasza titi hozzászólására (») Szept 1, 2009 /

Szia!
Találtam ilyen sátánista tokozású alkatrészt a diode mappába... a keresőbe ennyit írtam:
Idézet:
„*sot666*”

Üdv.
(#) tpeter hozzászólása Szept 2, 2009 /

Sziasztok!

Teljesen új vagyok még az Eagle használatában, de már sikerült rajzolnom egy szép kapcsolást és a board-ot is le tudtam kreálni belőle. Sajnos az autorouter-t nem tudom egyelőre használni úgyhogy nagyjából újrahuzaloztam "kézzel" ami nem tetszett.

A kérdés az hogy hogyan tudnám megváltoztatni a meglévő huzalok vastagságát?

Továbbá belefutottam még egy olyanba hogy az egész cucc tápját egy kétpólusú csatira vezetem ki, de a boardon ezt nem akarja elfogadni. Oda egyszerűen nem rajzol összeköttetést.

Előre is köszi a segítséget!

üdv,
Péter
(#) Bari- válasza tpeter hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Szia

Utólagosan úgy tudod legegyszerűbben megváltoztatni a huzalozás vastagságát, hogy kikapcsolod a felesleges rétegeket, csak az a réteg maradjon bekapcsolva ahol a megvastagítandó huzalok vannak. A Group paranccsal kijelölöd a huzalozást, a Change ikonnal a Width parancsnál kiválasztod a kívánt huzalvastagságot, a kijelölt területre jobb-klikk és Change: csoport. Így az összes kijelölt huzal vastagságát átállítottad, vagy egyesével a huzalozásra kattintva egyenként megváltoztatod. Új rajznál az autoroute előtt a rajz fölötti menüben célszerű előre beállítani a huzalvastagságot, mert így utólag már lehet, hogy nem fog az adott helyen elférni, pl 2 IC láb között.
A másik kérdésedre, próbáld meg az adott csatlakozót a schematikban odébb tenni, ha a vezetéket nem húzza magával, akkor az a gond, nincs bekötve, ilyennel én is szívtam egy csatlakozó estén, én úgy oldotta meg, hogy a csatlakozó és a vezeték találkozásához a junction ikonnal egy pontot tettem, így már a board-on is megjelent a légvezeték.

Bari
Következő: »»   148 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem