Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy LCD kijezőt PC-re,csak nem tudom milyen lenne a jó,mert sajna nem találok a topikban, sem a cikkben hogy milyet használ(tok),a típusra nem tértek ki,én 20x4-es karakteres LCD-re gondoltam. LPT portról szeretném kezelni. Esetleg tudnátok megfelelőt mutatni a HEStore kínálatából? A választ előre is megköszönöm. Zsolt
Hali!
Vásároltam egy KS0063 vezérlő IC-vl ellátott 204B típusú LCD kijelzőt. A háttérvilágítás jó rajta, de ha az 1-es lábra a földet és 2-es lábra a 5V-t kapcsolok nem történik semmi! Pedig tudtommal valamit kéne látni. A hármas lábra valami bemenetet ír. Az lenne a kontraszt? Lehet h mindenképp oda is kell adni egy leosztott feszültséget, h működjön??? Mellékeltem a kijelző doksiját.
Kössz
Jó lett Bár itthon 2,2k helyett 2,7k-t találtam, de azzal is elmegy. Mert, hogy ezzel az ellenállással kell a harmadik lábat földre húzni.
Ugyan nem LCD kijelző de PC re szántam, egy 16LF01UA3 nevű Samsung VFD kijelzőt sikerült szereznem. Sajnos nincs infóm hogy lehetne működésre bírnom PC portjáról, nem HD kompatibilis. Az oldalon megtaláltam az adatlapját , googlezés nem hozott eredményt sajnos. Volna valakinek infója hogy lehetne gépre kötni? Előre is köszönöm
Ha jól látom, TTL kompatibilis a vezérlése és csak 5V DC kell neki. Párhuzamos portról két kimenő bit felhasználásával (egyik a DATA, másik az SCLK lesz) tudod vezérelni úgy, hogy ezeket szoftveresen "billegteted". Minden más megvan az adatlapon.
Meg persze mikrokontroller közbeiktatásával soros portra vagy USB-re is lehet kötni. Ha valami konkrét szoftverrel akarod hajtani, akkor pedig azt kell megnézni, hogy az általa támogatott kijelzők közül megegyezik-e a vezérlése valamelyikkel.
Igen konkrét sw vel szeretném hajtani, eddig egy olyat sem találtam aminek hasonló lenne a vezérlése.
Sziasztok!
Szeretnék egy 4x20-as lcd kijelzőt a gépemre. Még soha nem csináltam. Párhuzamos portra megvan a kapcsolási rajz, de inkább soros portra szeretném kötni,(ha lehet) és ehhez kellene nekem egy kis segítség. Jó lenne még egy 2x20-as bekötési rajza is.(háttérvilágítós).Előre is köszi mindenkinek
Hali!
Van egy 2x24 karakteres 4 bites LCD kijelzőm. Ezt az áramkört megépítve Bővebben: Link (meg pár dolognak utánajárva) működik is. Arra gondoltam hogy megépítem LPT portra és írok rá egy programot. A kérdés: vajon így is kell majd alkalmazni a pergésgmentesítőt, ha az Enable láb LPT-ről kapja az impulzust? szerk.: mondjuk az oldalon lévő kapcsoláshoz nem kellett... bár kitudja az LCDSmartie milyen impulzust küld.
Szia
A pergésmentesítés a nyomógombokhoz és kapcsolókhoz kell. Digitális kimenethez nem kell semmi. Max csak szintillesztés, ha más feszkón menne az LCD
Értem. Apropó. Mennyi ideig kaphatja az Enable az impulzust?
Szerintem bármeddig. Hacsak az adatlap mást nem mond, ami nem valószínű.
Sziasztok!
A PC-men az lcd kijelző mellé szeretnék bekötni 3db potit, amivel a ventik rpm-jét tudnám szabályozni.Abba kéne egy kis segítség, hogy pontosan hova kell kötni?
Szerintem ennek nem sok köze van az LCD kijelzőhöz
van egy PG 12032 d kijelzöm
az lenne a kérdésem , hogy ezt a kijelzöt hogy lehet rákötni nyomtatóportra ? már probálkoztam de sikertelen !!! Itt az adatlapja : http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/133324/POWERTIP/PG12032D.html
köszönöm a választ Akkor neked adom ha kell !!!
Hali!
Én nem neked válaszoltam, biztos elnézted. Ha jól látom, rá lehet kötni LPT-re, ez egy 2x16 karakteres kijelző, viszont ehhez tervezni kell egy kapcsolást, hisz ennek 2 Enable lába van, szerintem egyik a felső sorra, a másik az alsó sorra küldi az adatokat. Azt nem tudom hogy összelehet-e kötni a kettőt és akkor mind a két rész kapja az adatokat ha tényleg így van. Talán egy próbát megér, vagy ha jártas vagy a programozásban akkor írhatsz neki programot (mint én ). Ha van kedved ehhez az egészhez segitek megtervezni az áramkört, vagyis melyik láb hova megy az LPT-n. szerk.: közbe nekem sikerült a programírásban továbbjutni tudja a kijelző 32-126-ig az ASCII karaktereket megjeleníteni, továbbá a nagy és kis ékezetes betűket is.
ez grafikus kijelző 120*32 pont , (nem hd44780 komp.) az adatlap hallgat a vezérlőchip tipusáról, igy nem lehet tudni a vezérlő parancsokat, az adatlapban meg nincsenek leírva. túrd tovább a netet ...
kösz pipi ez grafikus kijelző ,
( hogy nem vettem észre !!! ) szerzek egy karakteres kijelzőt avval biztos sikerül !! (még kezdő vagyok de nagyon érdekelnek ezek a kijelzős témák akár a 7 szegmenses akár az lcd karakteres stb sokat olvasgattam a fórumokat és elkezdtem probálkozni DE HA NEM MEGY MINDEN ELSŐRE SZERINTEM NEM SZABAD FELADNI !!!
szeretnék csinálni egy MID-et (Bővebben: Link) és nem tudom milyen képernyőt használjak (meg nem is találok)
lcd képernyő kellene kicsi olcsó előrre is köszi mindent
Szia!
Biztos, hogy meg tudsz egy illesztést oldani ha még azt sem tudod, hogy milyen displayt érdemes használni? Kisebb kaliberű eszközökkel kéne kezdeni...
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Aerocool cool-panel bekötéséhez. Ha tud valaki egy leirást adni nagyon jó lenne. Van egy fitó is róla. Előre is köszönöm a segitséget.
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy lcd bekötéséhez. Van egy Fujitsu premium d1837a tipusú alaplapom, amin van lcd feliratú csatlakozo,(neten semmit sem találtam róla) arra szeretnék vmi lcd-t kötni, nem akarok uj gépházat venni. Elöre is köszönöm!
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül, Delphi mintaprogramja, hd kompatibilis lcd kijelző vezérléséhez (printer portos)?
Véletlenül az oldalamon akad egy.
Köszi a segítséget!
Végül inpout32.dll-esre gyúrom át, viszont a rutinokat köszönöm Este szenvedtem, timer időzítésekkel, és szidtam a delphit, hogy miért nincs delay utasítás, aztán reggel belenézek a forrásodba, látom ám, hogy sleep van helyette Na most már gyönyörűen írogatom ki a betűket, de úgy látom a tanulás részét nem úszom meg
Hali!
Idézet: „hd kompatibilis lcd kijelző vezérléséhez” Ez most akkor mit takar? |
Bejelentkezés
Hirdetés |