Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csak nem tudom, hogy valójában a miénk, vagy a szolgáltatóé a router.Eléggé forró szokott lenni.Végülis egy bordát rá tudnék zrlni,, csak nem tudom, hogy egyáltalán a mienk e.
Ha nem, akkor meg nem is foglalkozok vele, majd cseréli a gazdája.
De aztán nehogy a nyakadba varrják a felelősséget és neked kelljen állni a csekket...
Milyen internet? Milyen routered/modemed van? Mert ha van modemed, amivel lehet simán netezni ha simán rákötöd a gépet router megkerülésével akkor valószínű hogy a router nem a szolgáltatóé.
Ez érdekes. Otthon ilyet nem csinált csak itt. Pedig ott ment reggeltől kb éjfélig a router. Tele van a router log-ja ezekkel a hibaüzenetekkel. Pedig otthon is töltöttem le és nem szakadt meg sosem. Lehet ez más fajta net és azért hajigál le? Amúgy egy Philips SNB5600-as routerem van, amit kb egy éve vettem és hibátlanul ment eddig.
Internetszolgáltató váltás volt-e?
Egyébként nem a helyiség számít, hanem mivel "itt" már más IP-t kapsz amit már lehet "ismernek" vagy most került sorra. Szétnézek, mert ez még - bár hátha nem - engem is érinthet
Volt váltás, bár nem váltásnak nevezném, hanem inkább költöztetésnek másik városba. Most máshol vagyok és hoztam a routert, hogy két gép is mehessen.
Nos, először próbáldd meg a routeren bekapcsolni a DoS-t.
Hogy hol a routeredben azt nem tudom mivel nem találtam konfig-oldal leírást.
Csak egy picike mezei router.
Hát nem épp erre gondoltam, nade mindegy.
Azért tényleg járj utána a routernek hogy honnan van, bár szolgáltatót még nem hallottam hogy modemet és routert is adnak az ügyfeleknek... bár ki tudja. Nem hiszem. Egyébként pedig előbb esetleg próbálj meg valamit berhelés nélkül híteni rajta, pl. rá egy ventillátor. Csak végső esetben nyúlj bele...
Én nem találtam semmi DoS-t. De leállítottuk a letöltést és eddig jól megy.
De ha nem tudsz letölteni akkor minek használni
Akkor lehet nincs benne... így most nem tudom. :no:
Két napja akarok oda fellépni, de semmi. Azt hittem nállam van a baj, de nem
Jó étvágyat!
Szép a magyarítás, de... A lapfülön miért értelmesebb a fordítás?
Biztos többen fordították egyszerre, és van köztük olyan, aki szlengeskedik.
Hurrá TEAM-munka!
Idézet: „Helpfile & Translation Management: Sven Krumrey & Sebastian Schwarz”
Húúú, de kihalt az off. Sebaj. Lehet köze van ahhoz amit most közlök.
A következő jelenséget tapasztaltam. Úgynézki ez országos, mert senki nincsen itt.
Sziasztok! Valószínű kikészítette a fiatalokat az iskolakezdés - azért nincs itt senki...
Ma a routeremre sikeresen felcsatlakoztak rajtam kívül még 5-en wifi-vel. Amikor megláttam a log-ot egyből bekapcsoltam a MAC szűrést és csak az én gépemet engedem be. Jó lett volna írni nekik valamit, hogy tűnjetek el, vagy hasonló. Van valami ilyen program, amivel hálózaton belüli gépekre tudok küldeni szöveget? IP cím az megvan, csak valahogy ki kellene küldeni valamivel. Ha egyáltalán lehetséges ez.
Még ennél gonoszabb dolgokat is lehet csinálni, de nem szabad.
Én mindig a szomszédtól lopom a netet, már mondtam neki valamit csináljon de magas neki a ruter bekonfigurálása. Persze csak ha a kertben vagyok akkor megy a dolog, de a műhelygép is simán eléri. Figyelemmindig hová megy fel a gép. Még egy WEP kódot sem tesz nemhogy MAC szűrést.
eddig én sem használtam semmit. falun azt se tudják mi az a wifi nem hogy használnák. Itt meg van másik nyitott hálózat is, arra is tudok csatlakozni, de nem teszem. Nekem sincs kódolás, csak a MAC szűrés. Ez bőven elég. Ez nekem egyszerűbb. csak beírom a címet és csak az léphet be. Azért jó lett volna, ha tudtam volna valami üzenetet küldeni a másik felhasználónak, hogy szállj le a netemről, vagy hasonlót. Biztos meglepődött volna.
Hát igen , itt is hasonló a helyzet. Elég bajom van a ruterrel, zavarja az URH adó vevőt, ez FM en elég érdekes mikor a zajzár maximális hangerőn kinyit véletlenszerűleg akár északa is. Így meg nem vagyok ott elérhető a net miatt. Amikor megvettem a rutert elővigyázatosságból megváltoztattam minden jelszavat IP címét és tettem rá WEP et, persze városba mac filtert is bekapcsolnám de itt falun ez is bőven elég, nincs közelbe senki akinek kellene és ért is hozzá. Aki meg tényleg ért és szüsége van az egy megás netemre hajrá. A szomszéddal így zavarjuk egymást, vagyis én őt. Ha nagyon gonosz lennék ssid jébe beírnám tegyél már wep jelszót szomszéd, de engem nem zavar, próbálok nem belemászni a netébe, városban, lakótelepen már a rutert is kidobhatná ha rosszakarót fog ki. Persze a szomszédom rendes, így én is.
Én is a város "külső részén" lakok, de én aztán bevédtem a WiFi-met...
WPA2 Mixed 64 karakteres HEX kóddal, MAC Filter a net felé és a router felé is, direkt IP osztás, más IP cím a routernek, jó hosszú router-admin jelszó, ESSID rejtés. Parasztvilágban is sokat ér a nyet. Nekem. Egy utcával arrébb találtam pár hálót, notebookon, ki tudja hogy rávetemedik-e a netemre. Idézet: „azt se tudják mi az a wifi nem hogy használnák” - Bátyám, tudja-e mi az a wifi? - Nem, de már kikezeltettem.
Ugyanez a vicc picit másképp:
-Bátyám, tudja-e mi az a wifi? -Persze fiam, már ettem is...
Van egy kis hiba, de nem tudom, hogy hol keressem. Már másodjára mentem be a híradástechnikai boltba, 100pF os kondiért, és ahogy hazaestem, mint a bolond kicsomagoltam az alkatrészt, és mi áll a kondin? 100. Most bennem van a hiba, vagy ilyenkor mi van? Mint ha egyszer már megtörtént volna. Ha jól tudom a 100pF-os kondi száma 101. Vagy most ki nem ért az elektronikához? Én vagy az eladó?
Van többfajta jelölés is. Az ilyen kis értékű kondikra simán ráírják az értékét. Miért is kellene szórakozni a kódokkal, amikor kifér az értéke. A legtutibb, ha megméred(ha van rá lehetőséged). De szerintem ez 100pF-os.
Előkaparom a multit, ha tudnám, hogy hol van és mérem
Lehet, az eladó ugyanúgy volt a dologgal, mint gr89. Úgy tippelte, a 100-as szám az 100 pF-et jelenthet.
Szépjóreggelt így majdnem délben. :kalap:
Egy fontos kérdésem lenne. Nem tud valaki olyan programot ajánlani, ami tud InstallShield CAB -okat is kitömöríteni, becsomagolni.? Az olyan Cabinet fájlokról van szó, ami a telepítő cd -n van, nem olyan mint amit a közönséges telepítők használnak. (MS-CAB) Igaz mind a kettő *.CAB, de teljesen eltérő a kódolásuk. Nagyon megköszönném, ha valai tudna ilyet ajánlani. mark.budai segített megoldani a problémát. Köszi!
DE kihalt a HE. Senki nincsen itt?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |