Fórum témák
» Több friss téma |
A 3. csatlakozási ponthoz képest (ami a trafó középkivezetése) +-12V és még egyszer +12V.
Sziasztok!
Miközben házfelújítás miatt sokáig nem tudtam írni (meg a magnón dolgozni se), végülis megoldódott a probléma, mert kaptam egy másik ugyanilyen típusú decket, ami évek óta nem volt használva, tehát nincs elkopva. Fejcsere ennél is kellett, de már jól megy. Úgyhogy a másik példányból szerintem alkatrész lesz, vagy felhasználom másra az erősítőit. De azt azért szeretném tudni, ilyen adatokkal hol találok görgőt: átmérő 12,5 mm;szélesség 8,0 mm;furatátmérő:2,0 mm?
Azért még ne add fel!
Mennyire mernél belevágni egy javításba? Van hozzá szerszámod, műszered?
Sziasztok!
Egy kapcsolási rajz a CT-506-hoz nem akadna esetleg a fiókban? Szintén egy ilyen gép felújításán dolgozom. Előre is köszi! Üdv!
hali,
hát belemernék vágni de sajnos semmilyen műszerem nincs így el se kezdem neked van vmid?
Műszer nélkül valóban csak az marad, hogy keresel valakit, aki megnézi neked.
Köszönöm a rajzot! Így már sokkal könnyebb lesz.
Gyula
A mechanika csatiját lehúztam, egyszer sikerült valahogy úgy bedugni hogy meghúzott a relé és elindította a lejátszást. Kipróbáltam ezt kazettával, a műszerek meg se moccantak. A tranzisztorokat nem mértem ki mert őszintén megmondom nem tudom hogy kell :hide:
Üdv! Lenne egy elég bosszantó problémám az Akai CS-F210 deckemmel! Most 15 fok van, lehet széen hallgatni zenét, jó sebességgel játssza le a szalagot. Viszont ha mondjuk 30 fok van, akkor sokkal gyorsabb, és 13 voltot(12,95) mértem a motoron. Gondolom 12 voltnak kéne lennie, nem láttam a kapcsolási rajzon feltüntetve. Megfelelő megoldás lenne betenni egy 7812 kockát? Itta rajz: Bővebben: Link
Helló!
Nekem is ilyen típus van a VT toronyban, de elektromosan még nem kellett hozzányúlni. Szíjat és nyomógörgőt már cseréltem benne a nyávogás miatt. A motor, szerintem röpsúlyos fordulatszabályozós, sokat nem lehet beleszólni a fordulatába. A nyers 12V a kijelző egység és ledek, plusz a mágnesmechanika működtetését szolgálja. Üdv.:VIM
Én inkább valami elektromos alkatrész hőmérsékleti mászására tippelnék. Most tökéletes, nem hiszem, hogy mondjuk a melegben meglazul egy ékszíj, vagy valami,a ttól gyorsabban tekerne a magnó. Majd túrok valahonnan egy stabkockát, biztos ami biztos, belepróbálom. Majd kap egy kis hajszárítózást ha nincs elég meleg
Ebben a gépben nincs is ami tönkre menjen elektromosan! Csak egy DECK. Nálunk 83' óta megy, egy-egy görgő ill. szíj cserével. Talán ha több üzemórát működtetted, akkor a kuplung, a húzó tengelycsonkon okozhat még némi nyávogást, de szerintem az is kiböjtöli a gépet, mint sem tönkre menjen.
Szerintem ha a kuplung lenne rossz, vagy valami görgő, akkor pont hogy lassabban forogna, mivel nincs meg a kellő erőátvitel.
Szia!
Ezekben a motorokban beleépített fordulatszám szabályzó van. Hátul a motoron van egy kicsi nyílás, hogy a trimerhez hozzá tudj férni. Lehet az elektronika is hibás, de én párszor találkoztam olyan esetekkel is amikor a motor hibásodott meg. Ha veszel bele másikat, 12V-ost kell bele venni, csak a forgásirányra kell odafigyelni.
NEM! Ha kopott a nyomógörgő, akkor a hangtengely és közte, a szalag nem "fékeződik" a két szélen a benyomódástól, így a húzó tengelycsonk érvényesülve, nagyobb erőt képviselve többet tud a szalagból feltekerni. Ellenben, ha a görgő a h.tengelyen benyomódik üzemszerűen, közrefogva a szalagot, akkor csak a kuplung tudja majd a megfelelő orsóátmérőre leszabályozni a fordulatot.
Hát tettem bele egy fesz szabályzót(lm317), úgyse használom igazán.
VIM: Ebben tényleg van valami, ha így a szabályzóval is gyorsul, akkor megpróbálok szerezni bele alkatrészt.
Szia! Mivel a motorszabályzó benne van a motorban, hiába raksz rá stabilizátort, nem lesz jó. A motorban lévőt kellene megnézni, hogy annak a kimenete ingadozik-e!
Annyira nem szeretném szétdönteni, csak ha végleg elmegy benne valami!
Nem kell ahhoz túlzottan szétszedni, hogy a görgőt vagy szíjat kicseréld. Én azt ajtón keresztül megoldottam! A lendkerék támasz egyik csavarját elég ha fellazítod és a szíj már is a kezedben van.
Csak az a gond, hogy mással nem nagyon fogsz menni semmire. Ha megnézed az eredeti kapcsolásban sem stabilizált feszültségről jár a motor, mert a belső szabályzó elég. Ha nem akarod szétszedni, akkor esetleg bontásból kell szerezni egy motort próbára.
Van valahol egy magnó motorom, ha rálelek akkor megnézem.
Hiába mondom, hogy szét ne szedje! Ha egyszer forrasztani akar, úgy is forrasztani fog. Nincs benne olyasmi, ami tönkre tudna menni, annyira túl van méretezve, meg, hát csak egy "dekkecske".
Egyszer szörpös tea folyt a számlálójába. Ettől a kerekek összeragadtak és nem forogtak előre, amit az optocsatolós forgásérzékelő (egyben szalagvég kapcsoló) a szalag végének érzékelve kikapcsolt. Bő alkoholos áztatás a számlálónál és kész.
Sziastok!
Van egy Uher CG-344-es deckem,1992-es évjárat,az orion torony részeként vettük. 20 évig nem volt semmi baja,most kezdtek előjönni rajta hibák. Amit tudtam megcsináltam,most nagyon jól működik,de ha mondjuk sokáig nem használom,akkor a gumigörgő valami miatt megakad,és elkezdi begyűrni a szalagot. Az sem egy nagy dolog,mert azonnal kikapcsol és nem tesz kárt a szalagban,de idegesítenek ezek a hibák! Múltkor szét kellett szednem,mert szétesett az egyik csévélő,azt összeraktam,akkor kezdtek előjönni a hibák. Nem működött a felvétel,utána megint szétszedtem,akkor megigazítottam a kábeleket megint jó a felvétel. Utána most ez a szalagos dolog. Nagyon jó lenne valahogy rendbe hozni,mer ez egy (szerintem) nagyon jó hangú magnó! Magnósok Évkönyve is ez t mondja
Szia!
Ha gyűri a szalagot, akkor kopott a görgő két széle közül valamelyik, ha nem forog akkor meg kenetlen, vagy szennyeződés van a hangtengelyen. Amúgy tényleg jó a gép, két motor, no meg a frekvencia tartomány! VIM
Szia!
Már is megnézem! Még jó hogy nem hagytuk ott Békáson,másképp ez is ment volna a kukába :eek2: A kép nálam készült! |
Bejelentkezés
Hirdetés |