Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   138 / 1274
(#) zbiro hozzászólása Szept 9, 2009 /

Van egy sony trinitron tvm (talán 28ls60 a pontos típusa), és olyat csinál, hogy ha csak távirányítóval kapcsolom ki, akkor nem tudom bekapcsolni. Csak úgylehetvisszakapcsolni , hogy teljesen áramtalanítom,és várok egy-két napot. Amikor bekapcsol, akkor teljesen jól működik. (nyáron nem nagyon ment, most megpróbáltam, és bakapcsolt. Lehet, hogy a meleget nem szereti?)
Mennyire lehet komoly baja? Esetleg ismerősek valakinek a tünetek?
Köszi
(#) Ricsi89 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

A malomkereket remélem a nagy diódájával együtt raktad át. Miért nem vagyok én most otthon. otthon meg van a köny, amiben rajz is van, meg leírás is.
(#) Milan90 válasza zbiro hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Konkrét megoldást nem tudok a problémádra, de az biztos , hogy melegedéshez semmi köze. Szerintem a jelenség inkább egy kondi kisülésével függhet össze.
(#) Milan90 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Kapcsolást nem találtam a neten. A problémát a tápegységben keresd. Na ezért lenne jó a kapcsrajz, mert úgy tudnánk, hogy pontosan mi tartozik oda. Láttam már olyan tévét, igaz nem sony, ahol volt egy smd százlábú, és még a tápfet kitöltési tényezőjét is az állította.
(#) zbiro válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Pedig a meleg olyan szép megoldás lett volna
Napokig (vagy hetekig) sülne ki egy kondi?
Az utóbbi időben egyébként olyat is csinált, hogy be lehett kapcsolni, de pár másodperc után ki is kapcsolt. És még olyat szokott, hogy a standby led csak kb félárbócon világít.
Én egy ilyen doksit találtam, ebben vannak áramkörök is.
(#) küzmös Gergely válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Sajnos egyenlőre ennyit a tévészerelgetésről.... az egyik bekapcsolásnál berregő hang... hm.. mi a fene... kihúzom.. megint bedugom megint Brrrr... harmadszorra semmi.. se kép (ami eddig sem volt ) se hang... a szó szoros értelmében semmi,találtam egy elpukkant ellenállatot amiből liszt szerű fehér por ömlött ki.. beraktam helyére az értékével azonos ellenállást de semmi... fáziscerkával nézelődtem,és mindenhol megkapja a szuflát... BU hiba esetén ugye egyáltalán nem indul? Lehet hogy elszállt.. esetleg elszálltak (BU 326-A,BU406-D) ellenállásmérővel megnéztem a BU 326-A lábai közti értékeket B-E 4,5ohm B-C,E-C 190ohm mond ez valamit?
(#) Ricsi89 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Azt, hogy kuka mindenféle képpen. :yes:
(#) küzmös Gergely válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Remélem csak az egyik,az a "nagy gombelem kivitelű" egyébként hogy lehet ezeket ellenőrizni?
(#) pintyu válasza zbiro hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Üdv! Lehet a melegnek köze a hibához. Én a helyedben alaposan átnézném a nyákot, nincs-e valahol kimelegedve egy alkatrészláb. Lehet megúszod kontakt hibával...
(#) apacuka11 hozzászólása Szept 14, 2009 /

Panasonic tv-men felülről lefele elindult 4-5 párhuzamos színes csík.
Mit tudnék vele csinálni?
Köszi... :
(#) apacuka11 hozzászólása Szept 14, 2009 /

ITT Nokia (digivision) tv-men kontrasztosak a színek,
olyan mintha negatív képet mutatna, csak színesben.
A Nintendó játék viszont stimmel rajta színileg, biztos kevesebb színt igényel.
Mi a túró lehet....
(#) r3pl4y hozzászólása Szept 16, 2009 /

Hali mindenki!

Volna nekem egy Grundig 55 centis Képcsöves tévém...
És olyanokat csinál, hogy néha fogja magát és elkezdi összehúzni a képet azaz függőlegesen összeugrik a kép... de nem mindig csinálja.. és azt vettem észre, hogy kisebb ütésre.. vagy a tápkábel megmozgatására abbahagyja... végülis ahogy néztem ez azért lehet mert a tápcsatlakozó arra a panelra van rárakva amit ha megmozgatok akkor abbahagyja ezt a hibajelenséget...

Mi lehet a probléma vele? Valami kontakt hiba lehet?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Ryder007 hozzászólása Szept 16, 2009 /

Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Adott egy Loewe tv ami évekig hibátlanul működött. Most viszont bekapcsolás után a kép csak középen, függűlegesen, körlülbelül 2pixel nagyságban jön be. A hanggal semmi baj a kép is "fut" csak az előbb említettt sávban. Mi lehet a baja? Lehetséges hogy ugyanaz mint a 2. hozzászólónak de ahogy látom nem kapott választ.
(#) Klarissza hozzászólása Szept 17, 2009 /

Kedves Fórumozók!
Lenne egy kérdésem,hátha valaki tud segíteni,mielőtt kihívnék egy méregdrága kiszállási díjas szerelőt.
Tegnap egy kis pattanás után hirtelen vízszintes csíkok jelentek meg a Tv képernyőjén.Van mögötte hang és halványan kép is.(Ez egy régi, kb.16 éves Videoton Tv.)
Komolyabb baj lehet,vagy csak biztosíték hiba?(Amit talán én is ki tudnék cserélni.)
Nagyon nagyon köszönöm a választ előre is!!!
(#) videoton90 hozzászólása Szept 17, 2009 /

Sziasztok!
olyan problémám van van egy Videoton TS 4326TXT tv-m egyszer rájött hogy halványodik a kép fényerő esik vissza utána meg megint világos aztán meg gondol 1et és teljesen elmegy a kép tök sötét és egyre ritkábban jön vissza.elötte cseréltem benne sokszorozót mert csattogott.de ez is amit beleraktam használt.ugy kb 2-3 órán keresztül volt jó.
mi lehet a gond?
(#) pintyu válasza Klarissza hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Szia! A tv javítás nem biztosítékok cseréjéből áll. Keress egy szerelőt és egy fuvart. Így megspórolod a kiszállási díjat, ami amúgy teljes mértékben jogos.
(#) gurgal válasza luxmanpower hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

zálatós a vertíkálís ícét nyukótan cserélt kí és mőkőtnífók
(#) gurgal válasza pintyu hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

róz a képeltárítő máknes
(#) gurgal válasza apacuka11 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

szerítem tuner híbás
(#) Freedomocska hozzászólása Szept 17, 2009 /

Sziasztok .Van egy ITT tévém és mostanában kellemetlen jelenséget produkál ha váltjuk a képarányokat 16:9 -ről (itt még jó a kép ) 4:3 arányra ahol eltűnik egy időre a kép csak felül látható pár színes csík . Kb fél perc múlva jön meg a kép és akkor is villog . Szeretném megtudni nem lehet-e egyszerű javítással megoldani mivel a válság engem is megütött keményen . Előre is köszönöm az esetleges válaszokat . Üdv Freedomocska.
(#) gurgal válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

ícét cseréljé bene
(#) skarlik hozzászólása Szept 18, 2009 /

Üdvözlök mindenkit.lenne egy kérdésem nem-e lenne valakinek egy Sharp tv tuner?Mert ami itvan letörték a végét.Így néz ki a lábkiosztás.
(#) ImiDj hozzászólása Szept 19, 2009 /

Nekem van egy tevem Grundig T70-440 tipusu.Az lenne a baja hogy mikor bekapcsolom akkor 2-3 masodpercre bekapcsol utana viszamegy sby-ra.Velemenyek ha lehet megkoszonnem.
(#) skarlik hozzászólása Szept 19, 2009 /

Üdv benneteket.nekem kellene egy Sharp tv tuner ,van-e valakinek,
(#) küzmös Gergely hozzászólása Szept 20, 2009 /

Sziasztok! Egy csöves jószággal bajlódom.. a DY86-ot szelénnel váltottam ki,ill kicseréltem egy zárlatos PCL200-ast.. Bekapcsolásnál a következőt produkálja:A PCL85,a képcső,ill a csatornaváltó (dobváltó) azthiszem PCF82-es csöve (nem a PCC189 hanem a másik) gyorsan erőteljesen felizzanak,majd mire a többi is felizzik beáll a normális izzásuk.. a hangszóróból búgás hallatszik és nincs kép... ha kikapcsolom akkor megjelenik a kép és szépen összehúzódik,mint rendesen kikapcsolásnál... Mi lehet a hiba oka?
(#) Sebi válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

1. Milyen típusú a gép?
2. Egyes csövek bekapcsoláskor szinte világító fűtőszállal indulnak. A jelenség ismert, valószínűleg a cső gyártási technológájából adódik. Azért én ellenőrizném a fűtőkörben lévő ?V/300 jelű NTK ellenállást, ez hivatott korlátozni a jelenséget. Üzem közben (felfűtés után) néhány fűtőszálon ellenőrizd a feszt.

A fényre vonatkozó hiba több okból is előállhat - még AGC hiba esetén is.
(#) küzmös Gergely válasza Sebi hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Ez egy 1970-es gyártmányú Orion oretta AT-759-0
(#) szivarvany hozzászólása Szept 20, 2009 /

Sziasztok segitséget szeretnék kérni egyJVC televizio model:AV28BT5EES kapcsolási rajzhoz tápjavitás céljábol kösz szivarvany.
(#) Sebi válasza szivarvany hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

BT 7 van. Nem tudom jó e hozzá....
3.5Mpdf, csak mail-ben mehet.
(#) Sebi válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

A sorvégfok örül kellene matatni.. Az, hogy a hang búg, nagyobb áramfelvételt jelent, emiatt a szűrés már nem kielégítő. Tehát meg kellene mérni a booster-feszt (790..820V) illetve kideríteni, hogy a sorvég rendben jár- e. Mert ha nagyfesz van, a képcső jó és nincs lezárva (k,G1,G2 feszek rendben), akkor ott fénynek lennie kell.
Részlegesen biztos működik, hiszen kikapcsolásnál van fényjelenség. (Feltehetőleg a fénypont-kioltás nyitja a csövet)

AT751_759.pdf

Következő: »»   138 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem