Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Jó pár elektroncső típushoz kis szerencsével ingyen, vagy jelképes összegért hozzá lehet jutni. Viszont az elektroncső-foglalatokért - ha árulnak egyáltalán - elég magas árat kérnek. Az lenne a kérdésem, hogy a Fórumozók közül próbálkozott-e már valaki elektroncső foglalat gyártásával, illetve van-e valakinek bármilyen elképzelése a témával kapcsolatban?
Azt hiszem, PetAd próbálta, de letörte a cső egyik lábát. Azt a 200Ft-ot megéri +ba a cső, ha nyitott szemmel jársz a neten, akkor annyiért hozzájuthatsz egy foglalathoz.
Minőségi foglalatot tudsz késziteni ha módodban áll egy kis esztergályos munka elkészitése. Az aranyozott tüskéket operáld ki egy Pc kártyából. Azok a tipusok a jók amik egyenesek. Igy nyákba is ültethetők. A házat teflonrúdból kell megesztergálni majd kifurkálni a tüskék helyét. Teflon helyett esetleg valami olcsóbb müanyagot is használhatsz. A leleményeségedre mindenképp szükség lesz viszont cserébe egy igen jóminőségű foglalatot kapsz jó elektromos jellemzökkel
Azért elég sok csőhöz van jó minőségű és jó áron, még akár porcelán foglalat is. Novál 7, 9-es, Oktál rengeteg beszerezhető.
Van konkrét csőfoglalat ami kellene? (P8A, A, 4A, B4...)
Konkrétan PL504-eshez való B9D foglalat érdekelne. Van egy pár ilyen csövem, OTL erősítőt akarok belőlük építeni.
Látom, innen elég messze laksz, de azért leírom. Bakelit fogikat lehet venni Győrben, azt ne kérdezd, hogy hol az a kis bolt, most nem tudom elmondani. 200Ft-ért adja a magnovál (PL504) foglalatot.
Szia!
Ezen a helyen rendelni is lehet.(Én már vásároltam itt.) Bővebben: Link A PL504-hez magnoval foglalat kell,amit régi csöves TV-k sorvégfokozatában is használtak.
Az az 575Ft/db kicsit így sok. S szerintem kell Neki minimum 16 darab, ami 9200Ft. Bár ha porcelán akkor elmegy, én még talán bevállalnám , bár inkább 3-400Ft-re alkudnám ekkora tételnél.
Házilag én (lévén, hogy OTL) úgy csinálnám, hogy 8mm-es bakelit lemezből két csíkot vágnák, ami olyan széles, hogy kényelmesen elférjen a cső + a forr szemek, s ezt olyan hosszúra vágnám, hogy a 8 cső elférjen. A lábak helyein megfelelően kifurkálni, s beleültetni a lyukakba az érintkezőket. Esetleg a 3. réteg még nyák is lehet, amihez forraszthatod a tüskéket.
Tetszik ez az elképzelés. Bakelitem van is. Ha sikerülne belőle köröket vágnom, egész gyári kinézetű foglalatokat tudnék készíteni.
Mondjuk én dizájnilag egybe gondoltam, úgy ahogy a rajzon van.
Nemrégiben hozzájutottam egy szkópcsőhöz. Foglalatot természetesen nem kaptam hozzá, de megoldottam. 4 db pc-táp csatlakozóról lefejtettem a műanyagot, a megmaradt rész pontosan illeszkedik a cső kivezetéseire.
Üdv mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki DY-86-hoz foglalatot? Már végigböngésztem egy csomó oldalt, de ilyen foglalatot nem találtam sehol.
Van egy Orion AT-403 (Tisza) tv-m, szeretném talpra állítani, de a nagyfesz cső foglalata darabokra van törve. A segítségeteket előre is köszönöm! Üdv!
Szia! Ha jól emlékszem, akkor a cső egy műanyag burkolat szerűben csücsül? Ha van kép a maradványokról akkor talán többet tudok mondani, illetve este tudok képet feltenni, hogy milyet tudok én bontani Neked.
Szia!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de szerdától sztrájkolt a hálókártyám, mára sikerült beüzemelni újra. Igazad van, műanyagban van a cső, ma teszek föl képet róla. Külsőleg egyben van, csak az érintkezőket tartó belső rész porladt szét, így az érintkezők is kihullottak. Közben egy ismerősöm udvarán találtam egy hasonló korú tv-belsőt, abban van ilyen foglalat, de ez sokkal magasabb, mint amit én keresek. Ha tudsz olyat, ami pont belevaló, akkor nem gányolok. Mégegyszer köszi! Üdv, Tibi
Üdv! Íme a képek a betegről. Az alsó része hibátlan, csak a fölső részével van némi gondom....
Hát, ennél szarabb képeket szándékosan sem lehetett volna felrakni. Ezek már jobbak!
Ez az, bár az enyém nem átlátszó. Nos, akkor a napokban túrok egyet, s meglátjuk mit találok. (úgyis rendrakás projekt van otthon)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |