Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagysebességű kamera fizikai kisérletekhez
Témaindító: chipi, idő: Szept 10, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
Hallotam már olyan kameráról, h. 1000/s de nyilván annak az ára hatalmas lehet. Fizikai kisérletek bemutatásához valami olcsóbb megoldás esetleg lenne? Pl miniDv kamera összekötése számítógéppel és a pc program segítségével magasabb kép/másodpercet beállítani?
Szerintem nincs olcsóbb megoldás. Legalább is hasonló minőségben semmiképp sem, szerintem. A fizikailag rögzített kockáknál nincs minőségibb kiértékelés. Nem láttam még efféle kamerákat, de az tuti, hogy nem olcsó mulatság.
Üdv!
Itt egy Videó
Mert amire gondoltam, h. nem a kamerával rögzíteni hanem számítógéppel. ieee 1394 porton összekötni a géppel. És élő kép lenne. Csak a kérdés, h. maga a kamera mennyi aktívan látja a dolgokat.
Programra meg ami eszembe jutott a premier. Állítani a kép/s -n.
Előttem szólóknak igaza van. Ezt nem tudod megoldani szoftveresen. Annyi képkockád lessz amennyit
a kamerád képes felvenni másodpercenként! Ilyen kamerákat a National Instruments gyárt. (nemcsak) Mellesleg ennek a topiknak az égadta világon semmi köze nincs az elektronikához...
Sziasztok,
Hagyományos digi kamerával ilyesmit lehet kimenteni a rögzített videóból. Egy lövés max 5 képkocka.. Annyiból érdekes lenne, ha bele lehetne piszkálni a kamera "bios" részébe, hátha hajlandó lenne duplázni a sebességét.
Az egyik kép duplán ment fel előbb, pedig ezt szerettem volna feltenni.
Bővebben: Link
valamint: Link Tegnap vettem egy LG KU990i telefont , lehet vele 120 kep/s filmezni 640/480 ,sajnos csak gp3 kompresszioban . Es meg talalhatsz amenyit csak akarsz GOOGLE ..es...kulcsszo : "high speed cameras " vagy "high speed usb cameras" vagy " high speed firewire cameras". Biztos van oplcso kinai is szazaval.
Hali!
Igaz nem érdemi hozzászólás de ha már fps, akkor érdekességképp. PhantomŽ v12.1 Gondolom van ára, dehát a technikáért fizetni kell!
Üdv. mindenki.
Én még tavaly nyár elején vettem egy Fujifilm finepix HS10 gépet vettem anno 89000 Ft-rt 60, 120,240,480 és 1000 fps-t tud. A youtube-on láttam egy házilag készített ns kamerát. ha megtalálom akkor belinkelem. Azért mutatok egy videót.(QuikTime-os) Egy fancooler szétlövése, 1000fps. |
Bejelentkezés
Hirdetés |