Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth nélküli projektor ki-be kapcsolása bluetoothon keresztül
Lapozás: OK   1 / 1
(#) cibuu hozzászólása Szept 13, 2009 /
 
Sziasztok! lenne egy elég speciális kérésem! Van egy acer P5260e projektor amit szeretnék bluetooth kapcsolaton,tehát vezetéknélkül KI-BE kapcsolni!
a projektorban nincs bluetooth vevő.
Mégegyszer hangsúlyozom,nem a képet váltani hanem magát aez eszközt ki-be kapcsolni.

Vagy úgy hogy valamilyen bluetooth egységet csatlakoztatni a projektor rs232 portjára(márha van ilyen) és mobiltelefonnal vezérlem a ki-be kapcsot,(esetleg pcről)vagy usbvel összekötni a pcvel(projektoron van usb port) és valami olyan pc szoftver ami usb kábelen pcről elküldi a ki-be kapcs jelet a projektornak.

Meg lehet így vagy bármiy más (vmilyen barkács) módon oldani?
(#) Kovidivi válasza cibuu hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Most vezetékkel, vagy vezeték nélkül akarok a ki-be kapcsolást megoldani? Mert a hsz-od végében már ezt írod:
Idézet:
„"vagy usbvel összekötni a pcvel(projektoron van usb port) és valami olyan pc szoftver ami usb kábelen pcről elküldi a ki-be kapcs jelet a projektornak."”
Ha csak ki-be akarok kapcsolni, akkor kell egy nagy terhelhetőségű relé, és kész. Vagy gondolom van a projectoron bekapcsoló gomb, azt egyszerűen kivezeted, és azt vezérli a pc.
(#) sirály12 válasza cibuu hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Ha már alapban van usb kábel hozzá, biztos van a gyártónál valamilyen progi is, amivel lehet izzítani, de ha az nem jó, akkor marad a nehezebb út.

Mivel van távirányítója alapban is, azt hekkelném meg. A gép soros/párhuzamos porton, vagy akár usb-n (pic) is vezérelhetné a projektort. Persze ekkor a távirányítót fel kell áldozni, vagy szerezni kell egy másikat, amit szétbontasz.

Viszont így nemcsak a ki/be kapcsolást vezérelhetnéd géppel, hanem az egyéb funkciókat is.
(#) cibuu válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Most mikor vetitek a projektorral pl power pointot,úgy csinálom hogy a telefonon van prezentációs program,és a mobiltelefon gombjaival vezérlem bluetoothon a pc-t.
(pc-n van egy progi amin be tudom állitani hogy a mobilon megnyomom x gombot akkor az a pc-n melyik gomb legyen.pl beállitottam a az 1-est a pageup-nak,2-est page downnak)

szeretnék egy plusz funkciót is mobilról vezérelni:a projektor ki-be kapcsolását(nem az áram elvételét és visszaadását)

és azért írtam úgy hogy már az is elég ha valahogy össze lehetne hozni egy olyan progit ami pcről képes a projektort ki-be kapcsolni usb-n keresztül,mert ha pc-n megy,akkor a nokia progit be tudom rá progizni és akkor már bluetoothal telefonról is megy.

de az a része fogott ki rajtaom hogy hogy lehetne usb kapcsolattal ki-be kapcsolni a projektort.
nemigen van erre progi. mégis meg lehet valahogy oldani?

Amugy szivesen feláldoznám a távirányitót,bár most az amugy nem müködik.
deha vállalod ennek javitását,és problémám megoldását akkor én megfizetném!
(#) cibuu válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
köszi,de ezt a megoldást ismerem,nem nem ezt szeretném.


lényeg:ha áram alatt van a projektor akkor standbymódban van,de még nincs bekapcsolva.meg kell a tetején nyomni a bekapcsot.kikapcshoz is a tetején kell megnyomni mégegyszer a bekapcs gombot,és akkor még lehűti magát aztán kapcsolja ki magát.


ha pedig mondjuk úgy csinálnám hogy elveszem az áramot tőle(pl kihúzom a konnektorból)akkor azonnal kikapcsol és nem hűti le magát,továbbá ha visszadugom a konnektorba akkor még nem lesz kép mert ugyanugy meg kéne nyomni a tetején a bekapcs gombot.


a gyári távirányítójával lehet ki-be kapcsolgatni,de kicsi a hatótávja(mert infrás)nekem meg olyan hatótávú megoldás kéne ami bluetoothos hogy 15m ről is tudjam ki-be kapcsolni.
(#) karpi hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
A Bluetooth is kb 10m-ig hat ( marmint ezek a hazi cuccok) a szabvany szerint azt is nyilt helyen.Talan nem anyira iranyfuggo mint az infras.

Amit te szeretnel ahoz ki kene "boviteni" a vetitonek a standby reszet a nagyaramu reszre is es tirisztorral kapcsolni a dolgokat hogy a "felso gombot" taviranyitva "nyomogathasd".
Meg kell nezzem nalam a meloba hogy a vetitot hogy is vezerlik ,hizen a vetito fent van a manyezetre szerelve nem nyomogat senki semmit rajta.
(#) Macsek71 válasza cibuu hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
tsak 1 gondolat :

- ha van infrás távirányító, nem lenne egyszerűbb azt kicsit feltunningolni ? Gondolom nem akarod olyan sűrűn ki-bekapcsolgatni a gépet...
(#) Inhouse válasza cibuu hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
IR távirányítóhoz kaphatsz vezetékes és vezetéknélküli "hosszabbítókat" is. Keress rá a neten.

De itt a HE-n is van, ha jól emlékszem kapcsolás, annyit kellene tudni, hogy 36kHz-es-e a távirnyája...

Üdv
Inhouse
(#) 256kb válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
kiszeded a kapcsoló gombot és egy két eres kábellel meghosszabbítod a gomb zsinórját
(#) cibuu válasza 256kb hozzászólására (») Szept 19, 2009 /
 
csak az a probléma hogy a projektor elején van az infra érzékelő,de én nem előről vezérelném.ezér kéne valahogy vagy pcről vezérelni a ki-be kapcsot vmi progival.
esetleg rs232 ilyen megoldásokra nem jó?

van ugyanis a projektroron ilyen port.
arra nem lehet venni egy bluetooth-adót,vagy rádió adót,és valahogy igy megoldani a ki-be kapcsot?

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem