Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   8 / 45
(#) ht1080z válasza Action2K hozzászólására (») Aug 8, 2009 /

Végre egy ember aki nem sértődik meg.
Akkor mégis csak jó fej vagy.
(#) chipi hozzászólása Aug 14, 2009 /

Sziasztok!

Egy beltéri egységet szeretnék összekötni PC mel. COM soros porton, a beltéri kimenete RS232 (apa) ugyan úgy mint a PC. Ilyen vezetékem nincsen, de vannak csatlakozóim. Hogyan kell a "2 csatlakozót összeforrasztani" azaz bekötni. Fordul valamelyik szál vagy egyenesen?
(#) Hp41C válasza chipi hozzászólására (») Aug 14, 2009 / 4

Szia!

Null modem

Elég lehet a Rxd - Txd : 2-3 3-2, és a föld 5-5 összekötése is.

Szia
(#) tiggersoft válasza chipi hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Itt egy kicsit vizuálisabb...Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza tiggersoft hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

A linken, amit megadtam még vizuálisabb rajz van a bekötésről....
(#) tiggersoft válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Ja! Tényleg, csak most néztem.
(#) Moderátor hozzászólása chipi hozzászólására (») Aug 14, 2009

Módosítottam a címet, az előzőnek nem sok értelme volt.
(#) chipi válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Megcsináltam, másodjára jól kötöttem be, mert front oldalon volt velem szembe a csatlakozó és nem a hátuljáról számoltam. Na mind1.
Ráraktam a gépre és semmit nem csinál vele, fel sem ismeri, meg semmi. Csak elvan.
(#) Action2K válasza chipi hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Nos, ez eddig rendben van, de mit vártál? A gép (XP) felismeri mint új hardver, vagy mi? Mi a célod vele? Én sejtem, de azért ne legyünk gondolatolvasók. Milyen beltéri, meg...
(#) chipi válasza Action2K hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

A célom, hogy "próba" képen kipróbálni, h. tudok e tenni rá egy programot.
SilverCrest SL65
Meg egy srtong 6155

A win (XP) nem ismerte fel, semmi hang ill. más jelzést nem adott.
(#) Action2K válasza chipi hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Idézet:
„A win (XP) nem ismerte fel, semmi hang ill. más jelzést nem adott.”
Ez így van rendjén.
Először is kell egy olyan program, amivel fel illetve le tudsz tölteni róla. Másodsorban a hozzá való firmware, vagy egyéb, pl.: csatornalista, műholdlista, beállítási adatbázis... Vigyázat, ha nem hozzávalót teszel fel, vagy FLASH írás közben elszáll valami (áramszünet), akkor számolhatsz egy csak szakszervízben orvosolható meghibásodással.
(#) jimmy47 válasza mlhe_vr hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

SZIA !
Bocsi, hogy eddig nem írtam, mert a beltérim, lenn volt a kunyhomban, és csak most hoztam fel. Kártya nélkül,
ha kihuzom nem megy. De mejik Szoftvert kell letöltenem? Nem vagyok oda bejelentkezve, Szeretném, ha bővebbet tudnál mondani merre találám, vagy netántalán it át küldenéd.
Különben a beltérit, egy adokveszek boltban vettem, vagy 1,5 éve, 2500-ért. Ott azt mondták, hogy a bácsika meghalt, és úgy maradt rájuk. Lehet azttán lopott lehetett, de mindegy.
Nem tudom, csak úgy besétáljak, egy UPC kirendeltségre, és mit modjak? Lopták, megvásároltam, és most vissza adom? Vagy ne reklámozzam?
Köszönöm, üdv : JIMMY
(#) mineral válasza tiggersoft hozzászólására (») Aug 15, 2009 /

Ez is vizuális.

Ennél jobban nem tudom vizuálni.
(#) ht1080z válasza jimmy47 hozzászólására (») Aug 16, 2009 /

Bár nem engem kérdeztél:
Itt van a válasz:
http://dsx6010.mindenkilapja.hu/
http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=44477
(#) chipi válasza mineral hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Nem működik.
A leírás alapján sem működik az összekötött kábel.

http://www.oldboy3.extra.hu/sl65_up.html

Esetleg a földet is bekössem?
(#) chipi hozzászólása Aug 27, 2009 /

Sziasztok!

Nem tudom, h. melyik műhold fejet használjam. Digi Tv re lenne.

Kép1
Kép2
Kép3
(#) potyo válasza chipi hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

Inkább a Sharp-ot, mivel a Kathrein csak az alsó sávot tudná fogni (kivéve, ha a Digi adók mind az alsó sávban vannak). Diginek van elég erős jele ahhoz, hogy a digitális vétel működjön, még ha a Sharp fej gyengébb is zaj szempontjából.
(#) chipi válasza potyo hozzászólására (») Aug 27, 2009 /

A Sharpot ráraktam és jelszint volt is 70-84% De minőséget semmit sem produkál. De miért?
(#) ma54768 hozzászólása Szept 15, 2009 /

Sziasztok! Köszönöm az eddigieket, valószínűleg működne, de az a helyzet, hogy a bécsi társasház, ahol lakunk, nem engedi, hogy parabolaantennát szereljünk fel a tetőre vagy a falra, az ablakból meg nem látni a műholdat, mert egy 8 emeletes ház az útban van. Kicsit banális, de ezek az osztrákok.
Ami van, az osztrák kábeles digitális vagy analóg UPC. Az a kérdésem, hogy lehet-e a kábeles UPC-ből esetleg valahogy magyar tv-ket kinyerni? Sajnos itt nem lehet a sztenderd csomagtól eltérő megoldásokról beszélgetni, sztenderd csomagban meg csak a Duna TV van. Esetleg alternatív ötlet?
(#) nagy hoho válasza ma54768 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Helló! Nincs ötletem. Ha kábelon nincs Magyar program akkor nincs megoldás. Illetve számítógépen az Ingyen tv.hu-n nagyon sok tv program van. De lehet ,hogy van más ilyen oldal is.
(#) ht1080z válasza ma54768 hozzászólására (») Szept 23, 2009 / 1

Ha tényleg nem engednek feltenni semmit sem akkor távoli gép "elérése" vagy a Slingbox a megoldás neked, Esetleg sikantenna azért talán nem szólnak.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Szia!

Köszönom a pontokat...

Szia
(#) Hruz válasza Action2K hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Szia

Szeretném tanácsod kérni. DSX Beltérim amennyiben áramszünet stb miatt áramtalanítva van akár pár másodpercre is, tetszhalott marad néhány órára, most épp már második napja.

Ilyenkor semmi sem látszik a kijelzőn, nem reagál semmilyen gombra. Egyszer csak megéled és a standby piros jel égni kezd benne és magához tér.

Tetszhalottság alatt a tévére kb 10 másodpercenként pattogó hang és csíkozodás formájában küld jeleket, innen tudom hogy még "él" és nem darab vas.

Mi lehet a hiba? Köszi előre is.
(#) Action2K válasza Hruz hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Szia! Mivel ez egy elég régi darab (modell), elképzelhető, hogy a tápegységben kiszáradtak már a kondik, s ezért nehezen kapja el. Erre utal a pattogó hang és csíkozódás. Az sem kizárt, hogy már púpos is némelyik kondi.
(#) Hruz válasza Action2K hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Köszi, tényleg ez volt a hiba...

Üdv.
(#) mazso1988 hozzászólása Nov 2, 2009 /

Sziasztok szeretném megkérdezni hogy valaki esetleg próbált vagy esetleg kötött is össze már Monoblock fejet és egy Twin LNB fejet egy DISEq kapcsolóval?
(#) ht1080z válasza mazso1988 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

A Monoblock LNB -be egy mini DiseqC kapcsoló van már eleve beépitve.
A mühold vevő menujében lehet beállitani a kapcsolást, hogy müködjön amit te akarsz.
De nem mindegyik vevű támogatja az ilyen formában történő felfüzést.
(#) Bonanza02 válasza mazso1988 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szerintem az a gond,hogy a monoblokk ha kapja a 22kHz-es jelet,akkor már átvált. Ha te beiktatsz még elé egy 22kHz-es kapcsolót,akkor össze-vissza fog működni.
Valahogy lent kellene kapcsolni a két lejövő kábelt,hogy melyiket kezelje a beltéri.
(#) ht1080z válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Amit te irsz az csak találgatás ( ne sértödj meg , nem rosszinduatból irom ) .
A müholdvevőn múlik hogy plusz egy mini Diseq-en fel tud-e kapcsolni.
A menüben van általában egy opció : ismétlés.
A mai vevők tudják.
Régiek nem.
A kapcsolókat "kintre" rakjuk , nem véletlen,
ne legyen bent özön kábel.
(#) mazso1988 hozzászólása Nov 2, 2009 /

Sziasztok köszönöm a gyors válaszokat nekem ABIPBOX 250S beltérim van azzal próbálkozok ez a beltéri elvileg tudja mind3-om DISEQ módot addig már eljutottam hogy tudok kapcsolni két fejet!
az első DISEQ KAPCSOLÓ már kapcsol csak ami a monoblock fejben van az még nem akar kapcsolni valamiért!
Következő: »»   8 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem