Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   692 / 3615
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Úgy lessz. [OFF]Effektiven nem a dizájnra mentem, hiszen a teljesítményt részesítettem szem előtt, és ez bejött. Csicsa, nem sok van benne, csak éppen annyi, hogy "szokatlan legyen", hogy lehessen tudni hogy ez jó rendszer. Csicsa annyiban nyilvánul meg, hogy néhány képet kicseréltem és egy két programnak mint féldául a feleadtkazelőnek módosítottam a grafikon kirajzolásának szineit. Továbbá raktam bele pár darab témát, de egyszerre meghagytam az eredeti és klasszikus kinézetet is, mert pl a 486 -osomon erre nicsen szükség. Sőőt ott a rendszerhélyat is letiltottam, ezért egy kicsit win9x "filingű" lett. A programok meg anyúgy minden ami felvan rakva csak azért van fenn, hogy teszteljem, hogy mekkora a változás, és mennyire lehet instabillá tenni arendszert. Csak belassítani sikerült. OFF]
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Hidd el, sokáig ment ezen a mostani gépem kék háttérrel. Most már kint van a HE hátere. De a tálca még most is szürke, pedig ez egy erős gép (2,6GHzes proci, 2GB RAM). Csak egyszerűen, nem a windowsra akarom pazarolni a rendszer teljesítményt.

Ha sikerül jól összehoznod, akkor felrakom majd a P2es laptoppomra. Eddig is elindult XPvel, amit lehetett kitakarítottam belőle, de így is 5 perc volt mire beindult. Lehet szép különbség
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Egyetértek. Nekem is van "csúcsgépem", annak a rendszerparticiójáról csatoltam egy képet. Azon fejlesztem ki az új XP$t, és szó mi szó megnehezíti a munkámat. Rengeteg hibaüzenet, registry hibák, program hibák, memóriacímhibák, leálláskori pillanat fagyások. Rendszerhiba hangja leállás alatt vagy úgy háromszor elhangzik. Kettöször hoztam vissza a kékhalálból stb. Ezt a windozt egy hónap alatt széthajtottam. Annyira még jó, hogy eltudom készíteni rajta az új rendszert, aztán jön a format c:\> erre is. Szivem szerint újra raktam volna, csak jelenleg nagyon sok alkalmazást nem akarok most újból telepíteni, meg fájlokat másolgatni stb. ami amunka folytatásához lenne szükséges.

Jóéjt mindenkinek. Megyek vissza a dolgomra. :kalap:
(#) Macsek71 hozzászólása Szept 17, 2009 /

Ha megengeditek a winfos-linux vitához még pár szót :

tudomásom szerint a linux telepítéskor a TE gépedre "optimalizált" változatot telepít (?) ...
A winfos pedig egy "minden gépen megy" verziót ...

- gyermekemnek kaptunk egy Compaq gépet (minden alkatrészén szerepel e pár betű) a winXP megy rajta, mint rakéta ... (600MHzproc+256 ram gyorsabb mint 1.8GHz proc+1G ram )
(#) Action2K válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Idézet:
„a winXP megy rajta, mint rakéta ...”

Tedd fel ezt a progit, és hasonlítsd össze e két gép CPU és RAM adatait. CPUID
Látatlanba megsaccolom, hogy a 600-as proci az Intel Pentium, az 1,8-as meg csak Celeron.
A 600-asnak 133 a buszfrekije, a celójé 100, vagy 4*100, de inkább csak 2*100.
A 600-asnak 256k vagy 512k az L2 cache ("kese"), a celinek jó ha megvan 128k.
A ramok 133-al mennek a 600-asban, a celiben az emlitett 100-ason, mely virtuálisan tupírozva 200, vagy max 400-ra.
Szóval csak e "pár" különbség van a márkás, "kis" képek és a márkátlan lebutított "nagy" gépek között.
(#) hapro hozzászólása Szept 17, 2009 /

Sziasztok!
Ha már xp-ről van szó, akkor érdekelne, hogy valaki tud-e olyan patch-ről, vagy bármiről amivel a nem teljesen jogtiszta op rendszer hibaüzenetét meg lehet szüntetni?
Nevezetesen: xp elindít, ön sofware hamisítás áldozatává vált, blablabla, várjon ennyi másodpercet...
Majd mikor elindul az op rendszer akkor is felugrik egy ablak amin felkínálja a megoldás most vagy később gombokat.
Akinek van infója erről a témáról, kérem privátban jelezze nekem. Köszi
(#) Lucifer válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Idézet:
„tudomásom szerint a linux telepítéskor a TE gépedre "optimalizált" változatot telepít (?) ...
A winfos pedig egy "minden gépen megy" verziót ...”

Hiba. A Linux disztrók ~95%-a bináris alapú, ugyanazokat a futtatható állományokat, könyvtárakat telepíti fel az adott verzió minden gépre. Különbség maximum a konfigfájlokban jelentkezik.

Vannak forrásalapú disztrók, ahol a CDn/telepítési médiumon csak a programok stb. forráskódja jön le, és azt a te gépedre optimalizáltam fordítod le gépi kódra telepítés közben.
(#) Imi65 hozzászólása Szept 17, 2009 /

Ehhez mit szóltok?
(#) zolika60 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Sokat nem lehet hozzáfűzni. Ez a globalizáció. :eplus2:
(#) szamóca válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

(#) zoly15 válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Hűha!
Köszönöm a kimerítő választ!
Ezt sem tudtam hogy ilyen kis fordulatszámon működik a kamion motor...
(#) _ampervadasz_ válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Action2 Megelőzőtt, és én sem tudhattam volna szebben leirni.

Hozzá tenném még a CPU utasításkészletét. A 600Mhz -es processzorban biztos meg van minden intel -re jellemző utasításkészlet. Ráadásul, 32kB elsőszíntű kódgyorsítótárral rendelkezik, és minimum 640kb másodszintű adat gyorsítótárral.
Az 1,8Gz -es procidesszorod meg csökkentett utasításkészlettel rendelkezik, és az elsőszintű kód gyorsítótára is csak osztott 16kB lehet, és a másodszintű adat gyorsítótárad sem lehet nagyobb 128kb -nál. Ez a processzor egy ocska processzor lenne, amit egy 80486 - os CPU is odavágna 1% kihaszáltság melett , ezért sokszorosan túlhúzták az órajelét, csak azért, hogy valamivel tudjon büszkélkedni a rendszer, és eldahtó legyen a plattform.
Ráadásul a merevlemez ebben jobb is lehet mint a másikban jobban rá is tud segíteni a rendszerednek, ami azt jelenti, hogy beraknál egy 2GB -os Clavirart, az 1,8GHz es géped dög lessú lenne, de még így a 600 -as Procival rendelkező gép is megverné a 1,8 asodat.
Nagyon nagy jeletősége van az utasításkészleteknek, mert minnél többet tud, annál könnyebben "helytakarékosabban" tudja megfejetni, kiszámítani, végrehjatani az adott utasítást/kódot.
A gyorsítótár lényege csak annyi, hogy minnél nagyobb annál jobb, mert azokat a létfontossságú számításokat, utasításokat nem magából a RAM -ból kell kiolvasni, hanem ebből a memóriából. Intelék tudnának olyan CPU-t gyártani ami akár128MB elsőszintű,- és 512MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezne. Annyi biztos hogy a most legjobb számítóbépet s kenterbe verné tízszer is, amiben 16GB memória, meg minden extra tuning lenne, mert az alapórajele, akkora mint a CPU órajelének a fele! Olyan gyors lenne az adatáramlás, hogy az 512MB -is sok lenne. Miért nem csinálnak ilyet? Akkora lenne a CPU maga, hogy berakni sem lenne egyszerű. Ez volt a legkisebb probléma. A másik meg az hogy kb 6 -7 száz ezerforintba kerülne a maga a CPU, viszont RAM -on többé a fejnek nem kell fáradnia. A harmadik gond amit nagyon nehezen lehetne megoldani az a hűtés, és az akényelem rovására menne. A negyediket már nem is említem, de még is. A fogyasztás, most az én Core 2 Duo -m, ami 2,4Ghz -es 4Mb másodszintű gyorsítótárral, rendelkezik, az 100W körüli, pontosan nemtudom. Egy ugyan ilyen CPU az előbb leirt adatokkal, egy ipari rezsó elbujhata a lábai között, ha lenne neki lába.

Minden jót. Remélem, töménytelen információval szolgáltam.

A Lnuxról annyit, hogy én nem ellenzem nem bántom. Mindenkinek meg van a véleménye mindenről, ez jó is. Azt hogy ki mit választ a saját maga döntése.
Persze vonatkoztassunk el attól hogy adóbevalláshoz, munkvégzéshez, stb csak legális XP -vel lehetséges. Az iskolában meg alapból erre tanitanak meg aLinuxra nem. Ez nem a mi hibánk, az a fentiek döntése volt, valószínüleg pénzt láttak benne és ennyi. Elitélem én is az XP$t, sajnos a munkámhoz tartzik, és az érdeklődési körömhöz is. Megelégeltem a hibáit, és ezért elhatároztam hogy egyedül megváltom a világot.
(#) googa hozzászólása Szept 17, 2009 /

Helló Népek!

Régen jártam a pihenőben. Most sem tétlenül jöttem. Van ötletetek, tapasztalatotok, hogy hol lehet beszerezni, vagy miként lehetne csinálni vízálló HOLD (rögzítő) gombot?

Üdvözlet! googa
(#) _ampervadasz_ válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Akkor én ezért nem voltam olyan sokat beteg? Más már a fejfájástól behak 35 féle gyógyszernek mondott, vegyi anyag képződményt, és várta a csodát. Szerencsére én elmondhatom magamról, hogy nem vagyok az akönnyen megbetegedő típus, de ha egyszer megbetegszek akkor keméyen lever kettö és fél vagy maximum három napig, és nem kettő hétig. Azért ez a kivideó kijózanitó volt.

Üdv: Googa, tényleg rénen láttunk.

A HOLD gomb mire kell? Műszer, stopperóra, vagy valami más? Gondolom valami mobilis viszi cuccról lehet szó.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Ez eddig sem volt titok, ezért nem is folyok bele a politikába, semmilyen formában.
(#) Imi65 hozzászólása Szept 17, 2009 /

[OFF]Itt találkoznánk.

Ferihegy.JPG

(#) googa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Mobil, vízi, ide-oda teszi-veszi-viszi cucc... Mobiltelefon méretű.
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Akkor ez, nem az én hatásköröm. Nem tudom mi ez a valmi, egy kicsit fáradt vagyok, lehet azért vagyok ennyi suta. Ne haragudj.
(#) bankimajki hozzászólása Szept 17, 2009 /

Én meg csak annyit mondok, hogy az imént néztem meg a Made in hungária c. filmet (nem először) és iszonyat jókedvem lett. Nagyon jó film. Jelentem elvtársak aki régen látta az haladéktalanul nézze meg.
(#) bankimajki hozzászólása Szept 17, 2009 /

Én szívesen visszamennék abba az időbe, ti hogy vélekedtek erről. (Tudom hogy nem fenékig tejfel az a világ, de ott mindenki tudja a helyét, és még van ami betartatja a szabályokat)
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Hát én azért nem. Volt szerencsém hozzá.
(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 17, 2009 /

lenne egy kis problémám. Van egy lcd tv, amire rákötöttem vga kábellel a laptopot. Erre a tv kiírta, hogy videó mód nincs támogatva. Elvileg pedig tudja ezt a felbontást is. Így most hogy nézzek filmet? Használati útmutatóban benne van ez is a támogatott módok között és mégse megy.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

A Tv-d valószínű azért nem megy rólla, mert a vizszintes frissítési frekvencia 30kHz körül van, a tv -nek meg 15635Hz viszites sorfrekveciára van szüksége. Nincsen kompozit, vagy S-VIDEO kimenet a laptopnak?
A lapotpon nemtudod ellenőrizni az X/Y frissítési frekvenciát?

Ilyen D-SUB csatlakozót "gyártottak" sima DVD lejátszóra is, azzal a hirdetéssel hogy monitort is rátudsz csatlakoztatni. Na persze ige, csak a monitornak minimum 30KHz vízszintes sorfrekvencia kell, és nem 15625Hz. Egyszerűen burkolaton belül áthidalták az EURO-SCART csatlakozóval, és ráraktak egy ferrit gyűrüt, és ezzel elintézettnek tartották a dolgot.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 17, 2009 /

Hű de nagy pangás van itt! Mindenki a "CSelziBarszelónát" nézi? Nem vagyok egy focis rajongó, és sajnos a csajoknál se tudok labdába rúgni. Ezért vagyok itt.
(#) Müszi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Idézet:
„és sajnos a csajoknál se tudok labdába rúgni”

Nem vagy egyedül kolléga :rinya:
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Hát ez tudja a PC módot is. Otthoni géppel már használtam és ott simán ment. Más felbontáson megy is, de nekem az nem jó, mert csúnya úgy a kép. Így meg nem akar menni.
(#) Stadi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Nem lehet, hogy a külső monitor csatiján olyan frissítéssel megy ki a kép, amit az LCD TV nem szeret?
(#) Ricsi89 válasza Stadi hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Az az érdekes, hogy 1024X768-on nem megy, de 1024X576-on meg igen, de így elég sz@r a kép. Az a baj, hogy külön monitornak nem látja a gép. Csak a gyorsbillentyűvel tudok váltani a két kijelző között.
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Idézet:
„sajnos a csajoknál se tudok labdába rúgni. Ezért vagyok itt.”

Sajnálatos módon, itt a fórumon elég kevés lány tartózkodik... Így kicsi is az esély. Tessék menni buliba, ahol nagyobb az "egy pasira jutó nők" száma 2-nél!
(#) KTobi válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Egy tánciskola, nagyon jó erre. Néha az arány még 10 is. Nem is panaszkodhatnak, ha hozzájuk érsz
Következő: »»   692 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem