Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HP Compaq nx 6125 hangszóró - winchester probléma
Témaindító: KoBalázs, idő: Szept 19, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy HP Compaq nx 6125-ös notebookom. A hangszóró közvetlenül a winchester mellett van, és full hangerőnél egyszerűen kigyullad a winchester LED-je, és folyamatosan világít, mintha foglalt lenne a merevlemez, és a gépem ilyenkor "lefagy". Ilyenkor a hangerőt szoktam állítani ami gyorsgombokkal van megoldva, de azok is csak egy bizonyos idő múlva reagálnak. A legjobb megoldás az, ha racsatlakoztatok egy fejhallgatót. És minden azonnal megoldódik. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a REZONANCIA miatt viselkedik így a merevlemez. Szerintetek hogy tudnám megoldani? köszi.
Szerintem itt nem a rezonanciával van a gond. Ezek a gépek erős rázkódás közben is képesek működni.
Szerintem itt hamarabb jön szóba a hangszóró által gerjesztett mágnesen tée és az zavar be a winchesternek. Próbálj meg tenni oda egy mágnesesen árnyékoló lemezt. Bár nem tudom, hogy ez hogyan fordulhat elő, mivel gondolom a gyárban letesztelik az ilyen jellegű hibákat.
Hello!
Ezen a fórumon is panaszkodtak erre: Link (utolsó hozzászólás). Annak a delikvensnek még az alaplap és a HDD csere sem segített.
A mágneses tér kis hangerőn is ugyanaz, úgyhogy akkor is hatnia kellene.
Ki kellene szedni a winyót a gépből (amennyire a kábele engedi) és kipróbálni, hogy úgy is fennáll-e a probléma. Egy próbát megér.
Akkor ezek szerint tényleg a rezonancia miatt van?
Le van rögzítve rendesen a hangszóró? A winchester kiszedése próbaként lehet, hogy beválhat, de rendes megoldásnak nem tudom mi lenne jó.
Szia!
Szerintem a hangszóróban az állandó mágnes hatása a legjelentősebb, de az mindig jelen van, a legkisebb hangerőnél - sőt még a kikapcsolt hangnál - is. A lehetséges hiba még, hogy nagy hangerőnél a hangszórón átfolyó áram jobban terheli a tápot. Ennek hatására a feszültség leeshet a windcester által tolerálható min. feszültség alá. A tápban keresném a hibát vagy az akkumulátorban. Az akkumulátort nem sikerül már feltölteni a névleges feszültségére az elöregedése miatt és állandóan nagy töltőáram folyik. Ekkor a tápot az aktív gép, a nagy hangerő és a töltőáram egyszerre terheli.... Szia
Igen, egy próba erejéig ki kéne szedni az aksit a gépből és csak tápegységről bekapcsolni. Milyen idős a gép?
Ez nem winchester baj.
Ilyet az enyém is szokott csinálni. Azt csinálja hoyg nagy handerőnél összegerjed a hangszóró és a mikrofon. Nekem meg is szokott ilyenkor fagyni és csak az ujrainditás segit rajta Üdv!
Sziasztok!
Van dokkolóm is a géphez, és, mivel mondtátok, hogy táp probléma is lehet, eszembe jutott, hogy az egyik 512-es memóriablokkot kicseréltem benne gigásra. Ez is megugraszthatja a fogyasztást. A géphez egy sima 65 wattos táp járt gyárilag, de nekem van egy dokkolóm is ami 135 wattot szolgáltat. És ezzel gyönyörűen megy. Full hangerőnél nincs az előbb említett szindróma. Jó azért egy "néha néha felvillanás" a HDD lednél, de ez semmi az előbbihez képest. Nagyon köszi a tippeket.
Szia!
A bővítésekkel könnyen fel lehet borítani a laptopok energia mérlegét, mit az autókba utólag beépített extrák esetén. Érdemes egy kicsit nagyobb tápra beruházni, ha egyszer sor kerül az akkumulátor cseréjére, nagyobb kapacitású akkumulátorra. Szia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |