Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Köszi, de valójában ez az amiben nem tárgyalja a parancs értékeit..csupán CMD0;CMD58..stb, ezt nem küldhetemki a kártyának. Engem meg kifejezetten az érdekelne.
Idézet: „Köszi, de valójában ez az amiben nem tárgyalja a parancs értékeit..csupán CMD0;CMD58..stb, ezt nem küldhetemki a kártyának. Engem meg kifejezetten az érdekelne.” Nem tudom ugyanazt a doksit nezzuk, de en pl talaltam benne mindenfele tablazatokat, meg magyarazatot, pl: Idézet: „As an example, the content of the Command field for CMD0 is (binary) ‘000000’ and for CMD39 is (binary) ‘100111.’” Nem mondom, hogy egyszeru olvasmany, de le van irva a lenyeg nekem ugy tunik.
EZ talán beszédesebb / részletesebb leírás.
Üdv mindenkinet!
A következőben kérném a segítségeteket: ATmega8 -as avr-t szeretnék használni a következő képpen: Sükségem lenne mind a 6 "adc" lábra (23, 24, 25, 26, 27, 28 -as lábak), + a következő lábakat szeretném I/O kimenetnek használni: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Emellett még a 17-es, 18-as és a 19-es lábra szeretnék I/O bemenetként kapcsolókat tenni (a megfelelő funkciók kiválasztásához). Eddig még csak néhány alap dolgot csináltam ATtiny45-össel amik csak I/O kimeneteket használtak. Tudom h kissé nagy fába vágtam a fejszémet, de tudna valaki segíteni annyit, hogy hogyan "mondtam meg az AVR-nek hogy melyik láb mi lesz, és hogy hogyan tegyem bele 1-1 "int" tipusú változóba az adc -s lábaktól kapott számokat (amik 0-1023 közötti értékek). Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Üdv! Andirs
Ha magadtól akarsz rájönni a megoldásra, akkor használd a "8 lábú" cikksorozatot, és ezt a weboldalt.
Katalógusolvasgatással, programírással, és szintaktikai hibák megoldásának keresésével kb 2-3 óra alatt rájössz a megoldásra. Cserébe sosem fogod elfelejteni!
Az adatlapjában nagyon jól le van írva, mit hogyan kell csinálni. Csak a megfelelő regisztereket kell megfelelően beállítani.
Egyébként neten sok sok mitaprogi is van. Akár ADC-re, akár IO-ra, PWM stb. Mit vársz? Mitaprogit? Egy kicsit küzdj és, ha akkor sem megy... Nos, akkor kérdezz. Bocsi, ha egy kicsit bunkónak tűnök, de itt a legtöbben olyan apróságra keresik a megoldást amit kb 10 perces netes keresgetéssel és némi adatlap olvasgatással meg lehetne oldani. Csak lusták! Elmondják, mit akarnak csinálni, majd várják a megírt kódot.
Köszi a gyors választ!
Igazából már régebben (amikor elkezdtem érdeklődni az AVR-ek után) végigböngésztem a Nyolc láb cikksorozatot, de nemigazán sikerült rájönnöm a dolog nyitjára. (Illetve konkrétan arra h ez az ATmega8-asnál, hogy működik majd ugy ahogy én szeretném. Annyit tudnátok segíteni, hogy hogy kell inicializátlnom h melyik láb mit csináljon? Előre is köszi! Üdv! Andris
Hali!
Megértem az álláspontomat, csak az a baj, hogy a netes keresgetést, és az adatlapolvasást a limitált angoltudásom erősen korlátozza.... Annyit tudnál segíteni hogy ehhez hasonló mintaprogit hogy keressek neten? (pl mik azok a varázsszavak amikre "megnyílik előttem a google és rámzúdítja az AVR mintaprogik haádt"? Előre is köszi! Idézet: „Annyit tudnál segíteni hogy ehhez hasonló mintaprogit hogy keressek neten? (pl mik azok a varázsszavak amikre "megnyílik előttem a google és rámzúdítja az AVR mintaprogik haádt"?” Ez nem nehez: "avr" valamint "mintaprogram" ...
Keresőkifejezések:
- avr sample program - avr sample c program - avr sample initialisation avr kulcsszó helyett esetleg érdemes még az atmega8 kulcsszóval is próbálkozni.
Google-ba ATMEGA8 ADC
A 3. link http://www.electro-tech-online.com/avr/13037-using-adc-inputs-atmega.html
Hali!
Jelentem alakul a dolog Végigböngésztem a lineket amiket írtatok és haladok, csak tegnap már eléggé el voltam keseredve, hogy még attiny 13-mal se sikerült egy egyszerü adc -s progit csinálni, de mostmár haladok. Talán a hét második felében lesz időm küzdeni az ATmega8 -cal is, majd akkor még lehet hogy bombzlak titeket néhány kérdéssel. Mindenesetre köszi mindenkinek a segítséget! Üdv! Barbár
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom mi lehet a Doperemmel, 100% hogy az AVR-ek jók, hiába veszem vissza az ISP órajelet bármilyen kicsire sosem tudja kiolvasni a signature-t / programozni az AVR-t. Már 2 kábellel próbáltam és 3 AVR-rel. Amúgy valamiért az AVRStudio nagyon nehezen találja meg a programozót, kb 20 másodpercet is kell várni amíg feldobja azt az üzenetet hogy lehet upgrade-elni kéne. Valami ötlet?
Húzzd ki, dugd be, mennyi idő alatt veszi észre windows? ha lassan, akkor ott a probléma! (Driverek)
Ami az illeti a windowsnak fel sem tűnik hogy rádugtam. Nem tudom mit kéne tennem hogy alul kijelezze
Alul nem kell kijeleznie, hangot szokott adni. Egyébként ha felismeri, akkor ott talán Szoftver hiba lehet. Nekem volt olyan, hogy rádugtam, és 2mp-n belül rá kellet nyomnom csatlakozás gombra, mert egyébként nem ment. Új program telepítés, és most hibátlanul megy!
ja, visszakapcsoltam a vindóz hangokat: egyből jelez hogy rádugtam, szóval nem tudom mi lehet.
Állj neki javítani a dolgokat! Más megoldás nincs. Driver, szoftver.
Érdekel valakit cikk optikai inkrementális jelado illesztése ATtiny2313 -hoz témában? Ha van rá igény vagy érdeklődés megtudnám írni a cikket ide. Csak azért kérdezem, mert ez elég speciális terület. Kevésbé érdekes hobbi szinten, mert a jeladók igen drágák. Így ha nincs rá igény akkor nem fárasztalak titeket ezzel a témával.
Hát mondjuk szerintem ez nem jó kérdés...
Engem azért kezdett el érdekelni az AVR-téma mert olvastam itt egy pár jó cikket meg ez a fórum is elég informatív. Szóval mindenképp.
Én most cseréltem le ingyen szervómotorjaimat drága léptetőmotorokra, mivel bonyolult a jeladók feldolgozása.
Ha lehetséges lenne, akkor kötelezővé tenném az ilyen jellegű cikkek, kapcsolások megírását! Szumma: Köszönjük szépen, hogy ilyen területeket is megosztanál velünk!
másik gépen is megnéztem, új avrstudio+winavr: ugyan az a gond
Driverek is ugyanaz?
Nos a kód és hardver illetve az elméleti tudás adott. Csak valami emésztehő formába kéne öntenem ezt és meg is lenne a cikk. Anyiban érdekes az én megoldásom, hogy élvezérelt a dekódoló algoritmus így lehetőség nyilt az encoder fizikai felbontását meg négyszerezni. Konkrétan egy 2048 -as fizikai felbontásu encoderből született egy 8192 lépés/fordulatos SW megoldás. Mivel az index jel is dekódolva van, így gyakorlatilag abszolút jeladóként működik, mivel a 0 pozíciótól méri az elfordulást. Majd hétvégén ha időm engedi nekilátok majd a cikknek, de hogy mikor készül el, az bizonytalan.
A "Léptetőmotor vezérlés" topikban is szenvedtek ezzel pár napja.
A megoldási ötleted nagyon jó! Én máris nyomkodom a szavazógombot 1000-rel Régóta érdekelt a téma, de pont ez az híd hiányzott a gyakorlati megvalósítás és a hiányzó szoftveres megoldás között, ami által értelmezhető lesz a kód.
hát egy friss XP-re rádugtam a Dopert és lehúztam innen a cikkből a drivert hozzá. Felismeri rendesen, de aztán vége.
Lehet hogy mindkét kábelem rossz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |