Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia.
Előre is köszi. Még egy kérdés mennyi az a hő mérséklet amit ez a lakk ki bír és a hajszárítóval mennyi idő és milyen távolságból.
Helló. Lefújás után vártam vele 10 percet amíg megszárad a felülete, hogy a por ne ragadjon rá, utána beleraktam egy cipős dobozba, mellé a hajszárító és kb.15percig (1600W-os hajszárító) . Aztán meguntam és vettem előrelakkozott panelt.
Én már próbáltam félig nyitott gázsütőben 70fokon 30percig NULLA ZÉRO előhívásnál lejött az egész na már a kazán azért nem jó mert még nincs tél
Az tuti csak nekem kb 1 m2 panelt kellene meg csinálni több darabra felosztva 1panel kb 2x3 cm és kb 30 35db van egy A4 lapon.
Sziasztok.A sok hasznos tanácsot megfogadva próbálgattam a levilágításos módszert.Csináltam tesztet melyből az derült ki hogy az izzó felmelegedése után 5-6 perc kell a levilágításhoz,dupla maszkkal.Felbuzdulva a sikeren megpróbáltam egy panelt is sajnos sikertelenül mert mikor beleraktam az előhívóba leoldottat az összes festéket.Hosszas gondolkozás után azt állapítottam meg hogy a próbát úgy csináltam hogy nem a nyomtatott oldal nézett a nyákra,a panelt pedig úgy hogy a nyomtatás pont a nyákon volt.Lehetett ez a baj?Megolvadt a festék?Valakinek van ilyenről tapasztalata?
Mutatok képet a levilágítás tesztről.
Szia!
Nem volt túl tömény a hívó oldat, vagy lehet túl sokáig volt a hívóban? A nem megvilágított részt is oldja a NaOH, csak lassabban...
Igen az volt a gond, hogy alávilágított. (és/vagy túl tömény volt az előhívó) Az előhívás kb. 1 perc.
Egy kis segítség
Ahogy beleraktam az előhívóba egyből eltűnt a rajz,az volt a fura hogy a próbáknál amikor kivettem a levilágítóból akkor nem láttam semmit csak mikor beleraktam az előhívóba,a panelnál meg mikor kivettem simán láttam az összes vonalat előhívás nélkül.
Bemelegedett a lámpa.
Akkor túlvilágítottad. Az a 20-as az jó, bemelegedett izzóval tesztelted azt is (ezért utálom ezeket, ott led nem kell bemelegíteni, mindig ugyan azt tudja)
a próba és a panel levilágítás között pihentettem az izzót.
A másik kérdésre válaszolva azt is bemelegedett izzóval teszteltem. Akkor az nem lehet gond hogy a nyomtatás pont a nyákon volt?
Nem vártad meg ,hogy tökéletesen meg száradjon vagy tömény volt az előhívó.
Hát én már nem tudom kb 10percet vártam a nyomtatással,inkább úgy fogom próbálni hogy nem a nyomtatott oldal lesz a nyákon
Előhívó ugyan az volt mint amivel előhívtam a 20ast is,attól lehet tömény hogy abba már hívtam elő?
Én fóliára nyomtatok és mindíg a nyákon van a festékes oldal ! Így biztos hogy nincs alávilágítás!
Hello
Ne haragudj, hogy megint a panel maszkolásról kérdezek. Írtad, hogy van az a zöld Német cucc, ami drágán jön haza postával. Annak mi a neve, és hol lehet beszerezni? A pozitív 20-al fogok egy próbát tenni. Azért nem a gyári lakkot fogom tovább világítani, mert az nem fog védelmet nyújtani a vezetősávok oldalsó profiljánál, és ha pára éri az áramkört, akkor oxidálódhat. Azért engem mégis jobban érdekelne az a zöld fólia, mert az az igazi. Tudnál nekem ebben segíteni? Köszi
Nem én rendeltem, hanem ismerős. De megkérdezem akkor az oldal pontos címét.
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom feliratozni a nyák egyik oldalát. vagyis az egyik oldalon forrasztunk a másikon vannak az alkatrészek és arra az oldalra hogyan tudok feliratozni a másik dolog meg amikor készen van minden munka akkor hogy csinálják azt hogy a forrasztó rész ilyen bármien szinnel van csinálva? vagyis olyan mint ha valami szines fóliát raknának rá de gondolom ugy sem az amire gondolok :no: na az ilyenekre lennék kiváncsi ha valaki esetleg tudna válaszolni azt megköszönném
Szia
Az alkatrész oldali feliratozás, mint pl. pozíciórajzok és alkatrész értékek, megoldható vasalásos technikával. A nyák kimaratása és a furatok elkészítése után a felvasalod a pozíció rajzot a panelra, leáztatod a papírt, és lakkal, véded a sérülés ellen. A vasalásos technikáról ha visszalapozol találsz részletes leírást, csak be kell írni a keresőbe. Bari
Itt egy jól sikerült verzió az egyik kérdésedre válaszolva: LINK
megnéztem és nagyon super és hogy csinálják azokat a nyákokat amik ilyen szinesek vagy mi láttam ilyen kéket is. ez lak színe vagy mi
Köszönöm szépen, és ha megtennéd hogy elküldöd nekem Privát üzenetben? Köszi
Hello
Épen erről beszéltünk. Kicsit nézelődj vissza 2-3 oldal asziszem.
Hát srácok, megnéztem a super videót amit az uriember csinált a levilágítós technikával, és tényleg szebb dolgokat lehet csinálni így mint vasallóval és szerintem nem több anyagi ráfordítással mint a vasallós technikával :yes: . ez idáig rendben is lenne mert szép gyönyörű nyák csilli villi stb. feltétellezük azt hogy kész van minden tehát minden beforrasztva stb. utánna érdekelne az a dolog hogy mivel vonják be vagy hogy csinálják azt a dolgot, képet mellékelek hogy értsük mirő beszélek, hogy ilyen szép gyönyörű oldalt kapunk. ez valami speciális eljárás?
Egyszerűen lelakkozzák színes, átlátszó lakkal. (Akril lakk.)
Üdv!
Ez a lakk forrasztás előtt felvivendő, vagy utána? Tehát forrasztható, vagy nem?
Forrasztható, de érdemes a forrasztás után felvinni, így védi a teljes panel felületét.
Túró!
Ez forrasztásgátló lakk. A fóliát amit a németektől lehet kapni ha jól beégeted az is ilyen fényes felületet ad.
Szerintem ez az, legalábbis a zacskón ez van:
Bővebben: Link És ha valaki perfekt német akkor ezt a két oldalt lefordíthatná. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |