Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Labdakilövő

Témaindító: Messzi, idő: Szept 21, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Messzi hozzászólása Szept 21, 2009 /

Sziasztok! Egy olyan labdakilovot epitettem amivel a kutyam akkor is tud labdazni amikor nem vagyok otthon.Egy dobozbol keszitettem boritast aminek a tetejen egy akkora tolcser formalyu lyuk van amin a labdat be lehet dobni a szerkezetbe ,egy pvc csovon legurul a kilovo helyre,ide egy suly kapcsolot szereltem amikor a labda a helyere gurul akkor indit egy ablaktorlo motort ami gyors fokozatra van allitva es kiuti a labdat a dobozbol.Ez a megoldas nem a leg tokeletesebb par vazat mar sikerult leloni,ide szeretnek valami mas megoldast talalni ami vizszintesen lovi,guritja a labdat kb 8- 10 m ert,esetleg szolenoid magnesre gondoltam vagy valamire aminek nincs tul nagy helyigenye.Ha van valami otletetek kerlek segitsetek,koszi
(#) pista40 válasza Messzi hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Helló
Pl.: A nyomókapcsoló maradhat, csak az ablaktörlő motor helyett rekjál 2 db azonos nagysebességű villanymotort, rakjál rályuk valami kereket. Ha ez maxon pörög és jól be van állítva a 2 kerék közti rés akkor ez még messzebb is kilövi mint 8-10m.
(#) Josza hozzászólása Szept 21, 2009 /

hali...
én is belevágtam nem is olyan régen egy ilyen projektbe, végülis van egy működő kilövőm csak nem nagyon felel meg az elvárásaimnak.. (még sokat kéne rajta finomítani...)
Én ezt az ötletet próbáltam kivitelezni Bővebben: Link
mondjuk a scanner motor erre nem jó mert nagyon gyenge de az ötlet jó... én is próbáltam nyomtató motorral de hát az igazat megvalva nagyon gyenge...
én egy parabolából szedtem ki az antenna forgató motort (lada ablaktörlőmotor) az elég erős, sőt még a mechanikám bizonyúlt hozzá gyengének
de ha bármi jó ötletetek van én is szívesen várom...

jah és van róla videó is Bővebben: Link
(#) Josza hozzászólása Szept 21, 2009 /

jah egyébként pista40 ötlete se rossz, csatoltam képet hogyan is nézne ki...

van még egy jóféle ötlet Bővebben: Video Link

meg hát ugyebár van a nagyon komoly Jerry Dog féle Bővebben: Video Link

engem eredetileg ez a videó fogott meg... (Jerry Dog féle)

tennis02c.JPG

(#) Pulyka válasza pista40 hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Szia!

"rakjál rályuk valami kereket. Ha ez maxon pörög és jól be van állítva a 2 kerék"

Annyit hozzátennék,hogy ennek a két keréknek ellentétesen kell forogni-a!
Tehát egyik az egyik irányba,másik a másikba.

Amúgy én inkább a sűrített levegős kilövésre szavaznék,de az bonyolult,mert miután a kutya "belerakta" a labdát,azután légmentesen kell zárni a nyílást,+ elektromágneses szelep stb...

...jah és akkor egy rámpát is kéne csinálni a szomszéd kerítése fölé,hogyha nagy nyomással lövi ki a szerkezet a labdát,akkor a rámpán át tudjon érte menni az állat a szomszédba

Szép Estét
(#) Szebence válasza Pulyka hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

A penumatikus szerkezet az jó, de szerintem úgy egyszerűbb lenne, ha egy csőben, ami picivel nagyobb mitn a labda, abban lenne egy munkahenger, ami nagyon gyorsan ki tud lőni és az előtte lévő labdát "kitolná" így nem kell légmentesen záródnia.csak akkor kell még kompresszor, valami kis tartály, amibe nagy nyomás lehet meg valamilyen vezérlő elektronika, hogy X nyomásnál kinyissona szelep és kinyomja a hengert, majd egyből vissza is húzza.
(#) pista40 válasza Messzi hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Csak úgy tervezgess, hogy ha túl komolyra sikeredik és eltalálja szerencsétlen állatot, akkor nem sok marad belőle. Mész haza aztán azt veszed észre hogy a kutya oldalán egy hatalmas lik.
(#) Abel válasza pista40 hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

...ennél már csak az rosszabb ha a kutyát látod elszállni

...szegény eb gondolja milyen jól lövi a labdát a szerkezet ...."hátha engem is... "

Komolyra fordítva a szót szerintem a Jerry Dog féle a legjobb, viszont bonyolultabb mint ez , én ezt másodikat építeném mert ez egyszerűbb és épp oly' látványos
(#) Messzi válasza Josza hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Neztem azokat a szerkezeteket csak eleg bonyolultak,a pneumatikus megoldasra en is gondoltam csak tul sok minden kell hozza,olyasmire gondoltam mint az onindito csak hosszabb lokettel.
(#) Josza válasza Messzi hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

figy... jó ez a megoldás is (Bővebben: Link), én is ezt kezdtem el csinálni... csak annyi, hogy nagyobb motor kell és minél jobb gumi amit kifeszít... nekem ami kész van kb 5-6 m-re lövi ki, úgy hogy sok befőttesgumi van rajta
igaz én csak úgy nekiugrottam szal semmi számítás vgy akármi... ahogy épp jött...
nekem is ki kellene kísérletezni milyen gumival a legjobb... ha gondolod csinálok róla képeket de küll az elektronikája nagyon fasza.... (beteszed a labdát elindúl kilövi majd visszaáll az eredeti állapotába...)
(#) Josza hozzászólása Szept 22, 2009 / 4

nah csináltam pár képet....
íme... (most épp így állok a kilövőmmel)
bár mondom még sok tesztelés vár rá, ha lesz rá időm

jah még itt az utolsó kép is Bővebben: Kép
(#) Abel válasza Josza hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

....szépmunka josza....

(#) Amuruak hozzászólása Szept 22, 2009 /

Üdv!

A videókat nézegetve én is kedvet kaptam egy ilyen megépítéséhez. Pár kérdésem merült fel, a kapcsolók közül amik itt kaphatóak a hestore-ban melyik lenne a legideálisabb? Én a D2F221-et gondoltam, de hátha valakinek van valami jobb 5lete! Josza: te miből csináltad a vezető sineket, amik tartják a felhúzó szerkezetet?
(#) Josza válasza Amuruak hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Hello!
hát én aszem két 8mm-es köracélból csináltam a vezető síneket amit utána finom csiszolóvászonnal felcsiszoltam.....
kapcsolóknak pedig két mikrokapcsolót használtam a 3.-nak pedig egy sima lemezjátszóból kiszerelt végálláskapcsolót (1 érintkező van benne ami folyamatosan összeér de ha megnyomod akkor megszakít) , de ide is jó a mikrokapcsoló, csak épp ezt találtam a fiókban...
egyébként én leginkább a meghúzatással szenvedtem (magával a motorral).... Először én is kipróbáltam a nyomtatóból kiszerelt motorral de az nagyon gyengének bizonyult... ekkor találtam ezt a bizonyos Lada ablaktörlőmotort ami elég lassan mozog mivel alapból van benne egy áttétel.... ez olyan nagy erőt képvisel hogy csak na... (a mechanika nem nagyon bírta olyan erővel húzta.. ) most már csak annyi lenne vissza, hogy kikísérletezzem milyen gumi kellene (hossz, anyag, keresztmetszet).... egyébként most is ellövi kb 5-6m-re sima befőttesgumival (igaz van rajta egy rakat de sebaj 50ft-ba volt 250db )
(#) Amuruak válasza Josza hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Kösz a választ! A motort egyből kiszúrtam, otthon nekem is áll 1 Lada Nivám, meg hozzá pár pótalkatrész, köztük egypár ablaktörlő motor is, ezért valszeg én is azt fogom beépíteni valami úton módon. A nyomtató és szkenner alkatrészek bevonását a témába az én részemről felejtősnek tartom, mert csak azért beszerezni egy szkennert/nyomtatót, akármilyen potom pénzekért fölöslegesnek tartom. A gumi, valaha volt egy nagyon pöpec etető csúzlim, de elszakadt a gumija, abban egy kb 0,5cm átmérőjű sötétszürke gumi volt, eléggé erős volt, és jól ki lehetett feszíteni, de azóta se tudtam olyat szerezni...
Ja és még 1 kérdés, a fogas tengelyt miből szerváltad, mert életképes megoldásnak tűnik!

További Szép Napot!
(#) Josza válasza Amuruak hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

hali!
hát én a fogaslécet úgy találtam otthon elfekvőben...
fater hozta még a gyárból... hát most így nem tudom miben lehet ilyen.... (fater a házi kis esztergájához hozta sínnek, de ehelyett mást rakott be szal ez megmaradt szerencsémre )
egyébként ezt a fogasléc ötletet is ö ajánlotta és elég jól bevált, sőt még a fogaskereket a motorhoz is ö marta nekem gyárban....
(#) Amuruak hozzászólása Szept 24, 2009 /

Hmm-Hmm Akkor arra majd valamit ki kell agyalnom, de legvégső esetben vmi sufnituning megoldást bevetek énis!
(#) Josza válasza Amuruak hozzászólására (») Szept 25, 2009 /

Sok sikert ha bármi kérdésed van nyugodtan írj...
majd azért írd meg ha kész vagy a működő prototípussal
(#) Amuruak hozzászólása Szept 25, 2009 /

Rendben-Rendben, meglesz! De ez ilyen lassúgyilkos lesz, mert a zegyetem mellett csak hétvégente van rá időbm, és akkor is csak szombaton, mert vasárnap szoktam visszmenni, egyelőre a dolgok tervezgetése, átfontolása megy, meg az alkatrészek beszerezgetése!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem