Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem van 2 darab PL34 csövem! Olyan mint az EL34, csaaak épp soros fűtésű változatok!
Idézet: Szerintem senki nem röhög ki ! Mutasd ? „Nekem ha látnád az első csöveseimet,”
Szerintem mindenki mutassa meg az első csövesét
kezdem én. Sajnos itt még nem késztettem fullra a dobozt ezért soha nem került burkolat a trafókra. A legelső terv szerint nem így nézett volna ki, de azt a képet sajna nem találom. Anno elkövettem azt a hibát, hogy nem teszteltem a trafók elhelyezését, és bekapcsoláskor egyből BRRRRRRRR A képen már egy brumm menetes változat van
Én csak holnap tudok mutatni képeket az első csövesemről,ami az egyetlen is jelenleg! Bár szerintem felesleges,nem mutogatásra alkalmas szegény kinézete! :hide:
Hát amit mutattam az nálam sem lett soha kész. Az új gazdája nem tudom befejezte-e. Mindenesetre elégedett volt vele és ez a lényeg. Igaz akkor már EL34 SE-ként került eladásra.
Belinkelném a G807-et de szerintem azt itt már mindenki látta.
Nem én mondtam
Amúgy, javasoltam, hogy építsd által, szegény volt csövikéim megérdemelnék a szép dobozt, főleg, hogy ECL és nem PCL 86
A fűtésen kívül mi a különbség a PCL - ECL között?
Nekem linkeljen már valaki egy eladásra szánt EAG AE 211-est, vagy egy EAG AV760/C-t, vagy akár még egy EAG EA 057 is érdekelne.
Szerintem nem kellene itt most oldalakon keresztül az első csöves erősítőkkel terhelni a topikot....
Idézet: „szerintem felesleges,nem mutogatásra alkalmas szegény kinézete!” Szerintem ilyen csöves nem létezik. Bátorság, engem érdekel.
Az ECL sokkal ritkább így értékesebb cső, meg talán a vájtfülűek felfedezhetnek némi különbséget az ECL javára, de amúgy fűtésen kívül teljesen egyformák
[OFF]Legyen egy "ki milyen csöves cuccot épített" topic.
Értem, köszi
Mi kellene belőle ?
A jobb oldali az első csöves, a bal oldali az utolsó, de nem a legutolsó, ez sincs kész, valami rács vagy perforált lemezt vadászok.
Szerintem nem lesz túl terhelve ....nem fogja mindenki bevállalni legalább látható a fejlődés
Háát, a legjobb lenne egy komplett gyári állapotú darab, de végülis bárminemű darabjának örülnék, legyen az G807, hálózati trafó, kimenő trafó, előfok-meghajtó fokozat panel a kis fojtótrafóval, de, ha tudsz komplett eladót az említett típusok közül, hajlandó lennék 20000 Ft körüli összeget adni érte, legyen az bármelyik De az említett darabokat is megvenném belőlük, ha van neked. Azt tudom, hogy 807-eseid vannak, meg van komplett meghajtó fokozat paneled is a kis fojtóval együtt, ha nem vitte el valaki a kecskeméti audiofil talin...
Az elsó ez év januárban készült ! Ezek meg azóta eddig
Kis fiatalka! van eg ynagy doboz '63-masokkal, 64-esekkel, de szerintem régebbit is kerítenék! Ja papírcsőbe húzott 50-es évekbeli is akad valahol (jól kiszáradva ), de az nem csavaros
A 760 -at szétbombáztam a hálózati kivételével megvan minden csak darabokban !
Nézd! Ez az erősítő nem marad ebben a formában,a csövikéid azok át fognak kerülni a házimozi erősítőbe,a két front hangfalat meghajtani! Az az erőítő már egy szép dobozban lesz! Szóval addig marad ebben a formában! Meg a kapcsolás is másik kapcsolás lesz,ahogy többen is tanácsolták már fórumon! ( Igen,te is! :beka3: )
A trafó saját vezetékéből nem egészen két menetre futotta, így itt vidéken az esti csúcs miatt 225V-ra esett hálózati feszültségből 12,02 V jön le meleg fűtőszállal. Ez már elég lesz vagy toldjak zománchuzalból?
Ezt nézted már ?2db AE 760-as
A mai FET-es erősítők világában csak a vég Fet párokat kell többszörözni! A kapcsolóüzemű erősítőkről nem is beszélve. Én ennek az utóbbinak a világába akarok majd mélyebben belemerülni, de hát ez itt nagyon off
Mikrofóniás vackok, főleg a JJ, és a kínaiak! Mondjuk mostani erősítőben , amit építek két matsushita dolgozik, ezek elég jó hangúak, de a régi RFT-im voltak eddig a legjobbak! De ezek is mikrofóniásak. Gitárkombóban, a folyamatos mechanikai rezgés miatt szinte mindig hallható a csörömpölésük ...
Idézet: „Szerintem mindenki mutassa meg az első csövesét” Ez azért nem túl "becsületes", mert van aki a saját útját járva, saját erőből fejlődik, és van aki igyekszik összeszedni innen a fórumról és máshonnan is minden fellelhető információt és ezeknek a birtokában hozza össze az első csövesét. Ez utóbbinak összehasonlíthatatlanul könnyebb a dolga, neki már az első sem lehet annyira suta. (Ide tartozok magam is.) Az első ami a Ti segítségetekkel készült.
Én tekernék még rá, inkább 13 V legyen, mint 12. Nem kell zománchuzallal vacakolni, sodrott elvezető huzalt csinálj elég hosszút, és abból tekerj, amennyi kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |