Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   178 / 1176
(#) lapose válasza Doncso hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Szia!

A panelon Q33 a jelölése, szerintem inkább valamilyen tranzisztor lesz..
(#) Doncso válasza lapose hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Elképzelhető, de látod, nekem ezt dobta ki a codebook. Akkor nem tudom.
(#) Ricsi89 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Nekem is volt már ilyen, hogy mást találtam olyan kóddal.
(#) Doncso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Na ezért az egyért nem csípem az SMD-t, sosem tudok eligazodni, de akkor mi ez? Ere már én is kíváncsi vagyok.

Lapose kollégának igaza van, a Q jelöléssel tranzisztort szokás jelölni, nem diódát. Én marha.

Én tudom mi ez. Tranzisztor vagy fet. Ki kell mérni és megtudható. Ha tranzisztor, akkor egyértelmű lesz a mérés, fet esetében kicsit más érték lesz. Vagyis nekem úgy szokott általában lenni.

Igen ebben igazad van, de nem derül ki a a Vmax Imax semmi ,akkor nem tudja helyettesíteni.

Feszültségben túl sok nem lehet, mivel egy alaplapról van szó. Áramban szerintem 1, max 2A lehet.

Akkor meg csak ki kellene mérni hogy tranyó e vagy fet, és meg is van. Azt egy multi/dióda mérővel meg lehet állapítani.
(#) lapose válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Szia!

Idézet:
„Ki kell mérni és megtudható.”

Na igen, főleg ha hibás, és azért szeretné tudni a kolléga a típusát..
(#) Ricsi89 válasza lapose hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Hát ha esetleg csak pl a B-E-t ki tudja mérni, akkor kideríthető, hogy P vagy N-esről van-e szó. De ha teljesen tönkrement, akkor más a helyzet.
(#) Ideiglenes hozzászólása Okt 3, 2009 /

Már máskor is kaptam jó ötleteket, úgyhogy megkérdezem most is, hátha tudja valaki, ki gyártja ezt az alkatrészt?
Szeretnék kicsit többet megtuni róla, teljesítmény adatokat például. A modul mérete 70x70 mm, ami tulajdonképpen egy 2mm vastag aluminium hordozólap mérete. Ehhez vannak valamilyen ragasztásos technikával rögzítve a teljesítmény félvezetők, amik TO220-as tokozásúak és ezekre ül rá a nyáklap a közepvonálában látható 3x6db pöttyön. A nyáklap felső oldalán látható felirat egy szám, 1342 és egy rövid szöveg, LUE, valamint egy e betű. A fotón nem látható a panel másik oldalán három szám: 2 95 4774. A google-n már napok óta próbálom beazonosítani, de semmi eredménye. Pedig frekiváltó utánépítéshez nagyon alkalmasnak látszik...
(#) kadarist válasza Ideiglenes hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szia!

Milyen frekiváltóból lett ez kitermelve? Lehet, hogy egy egyedi gyártású nyákról van szó, és csak a gyártótól lehet beszerezni.
(#) jdani hozzászólása Okt 3, 2009 /

Hali, egy TL2007-12/8 -as szererőlámpám meghalt... szétszedtem, és egy tranyó elfüstölt benne, de a számát nem tudom leolvasni. milyen típus lehet az?

DSC06547.JPG

(#) sprofan válasza jdani hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Valamilyen BDxxx lehetett szerintem, nézd meg a bekötését(melyik láb hova ment), abból kiderül hogy pnp vagy npn, és akkor lehet mondani helyettesítőt, de valószínűleg npn.
(#) jdani válasza sprofan hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

tettem oda egy BD140-et de semmi..

DSC06548.JPG

(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Mert az PNP, ide meg NPN kel, közben írtam:

Most látom hogy a nyák szélén ott a (-) jel, ami a tranyó emitterére megy, tehát tényleg npn, ebben az esetben szerintem BD179-el ki lehet próbálni, a lábkiosztás eggyezik, vagyis ugyan úgy kell beültetni. Ez a tranyó kicsit túl is van méretezve ide, ezért nem lenne szabad melegednie, de majd meglátod.

tettem helyette BD711-et... az nem jó?.. nem ment vele

Nem
Vagyis attól függ hogy tetted bele, mert annak más a lábkiosztása, ezt háttal kell betenni. Nem véletlenül mondtam azt amit, inkább írj le pár NPN BDxxx tranyót ami van neked otthon.

npn:
BD135, BD241, BD243, BD245, BD441, BD435, BD711... ezen kivűl még mások is, de ami NPN BD, az ez van

A 441-est kipróbálhatod, úgyan úgy tedd be mint ahogy a rossz volt, ha azzal sem megy akkor más is van ott...
(#) jdani válasza sprofan hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

azzal csak forrósodott.. kilöktem az egészet.. .. a csövet természetesen nem
(#) sprofan válasza jdani hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Akkor én itt feladom, a tarfó rendben van? Mert a képen mintha meg lenne ége picit a szigetelése és kilátszódna pár menet...

Egyik tekercselést újratekertem, úgy sem volt jó, de már mindegy , mert kivágtam a kukába.

Szerintem belefér a régi helyére, építsd meg ezt: Bővebben: Link

én nem tudom, hogy mit szúrok el rajta, de már vagy 3x építem meg, de eddig még sose ment ... tranyót sose olyat tettem bele, ami elő van írva. az előbbiekből melyik lenne jó?

Ebbe PNP tranyó kell, az eredeti 70V-os és 2A-es, amit teszel bele az is e körül legyen, és ügyelj a lábkiosztásra, ezeket mind megtudod nézni itt: Bővebben: Link
TIP30 lábkiosztása

mondjuk egy BD434? lényegében a C lába középen van, már csak azt kell nézni, hogy háttal vagy szembe kell betenni..

Elvileg jó.

ívlámpával működik, csővel nem.. :S miért?
(#) Marco_HUN hozzászólása Okt 4, 2009 /

Sziasztok! Ennek a léptető motornak az adatlapjára lenne szükségem.
ami rá van irva:
PQJQ27ZA-S MSCS048C9
SANKYO JAPAN 2117
Köszönöm előre a helpet.
Marco_HUN
Következő: »»   178 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem